Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#251

14.08.2013 05:19

Olen aivan järkyttynyt tästä asiasta. Täytyy jokaisella kansalaisella olla vapaus valita,missä ja miten itseään hoitaa. Itse olen saanut elämäni takaisin eläinperäisellä kilpirauhashormonilla! Synteettisestä tyroxiinista ei ollut mitään apua minulle. Jos on olemassa keinot millä ihmiset saadaan takaisin työkykyiseksi ja elinvoimaisiksi on niihin hoitoihin oltava oikeus. Tässä asiassa ihmis arvolla on oltava suurin painoarvo, ei "virallisten"lääkärien kateudella ja lääkelaitosten menetetyillä euroilla. Jos päättäjät eivät pysty ajattelemaan järjellä , niin ajatelkaa sydämmellä!

Vieras

#252

14.08.2013 05:49

Vihdoinkin apua näkyvissä ,ehkä !
mr.basedow puikoissa

#254 Re: Re: Kysyn vaan

14.08.2013 16:50

#232: - Re: Kysyn vaan

Kenen etua ajetaan?...esim.mm. mielialalääkkeitä valmistavien lääketehtaitten etua.

Kokemukseni on, että suurin osa thyroxni lääkityksellä olevista on vajaatoiminnalla ja pidetään vajaatoiminnalla, ja ihmiset tyytyy siihen kun kyllä se lääkäri tietää, vaikka oma järki sanoo ettei lääkehoito ole riittävää. Annos nostot seuraa vain lab.vastauksia, lisäksi annosnostot ovat varsin riittämättömiä ei voinnin mukaisia. Potilaan voinnilla ei tunnu olevan mitään merkitystä hoidossa. Lääketehtaat on sairaudenhoidon ohjaksissa, vain lääketehtaitten voitoilla on merkitystä ja se määrittelee miten potilaita hoidetaan. Ikävä kyllä. Vai koska olette lähteneet lääkärinvastaanotolta ilman reseptiä?

Muita lääkkeitä kyllä syötetään surutta ja päällekkäin , joilla on pahoja ja vaarallisiakin sivuvaikutuksia, jopa hengenvaarallisia esim. statiinit joista suurimmalle osalle on täysin turha lääke mutta siihen ei kukaan puutu vaikka potilailla on pahoja invalidisoivia  sivuvaikutuksia, mm. liikuntakyvyn menetyksiä, jotka ei välttämättä palaudu vaikka lääke lopetettaisiin.

Kilpirauhashormoneihin sensijaan suhtaudutaan kuin erittäin varallisiin valmisteisiin!! Täysin järjetöntä!

Olen tavannut näitä ihmisiä ja eräskin hoikka terve vanhempi henkilö , ei mitään lääkityksiä kun ei ollut sairauksiakaan,  kertoi, että oli ollut aktiivinen ja varsin liikkuvainen, lenkkeili joka päivä, eli ja söi muutenkin varsin terveellisesti ja kaikki oli kunnossa, elämänsä kunnossa mutta kolesteroli oli 5,3 jota hänen tk-lääkärinsä piti pahana ja pelotteli ennenaikaisella kuolemalla määräten statiinit kuolemaa torjumaan..meinas vaan käydä niin että tämä henkilö meinas kuolla niihin statiinien sivuvaikutuksiin mutta selvisi rytäkästä "vain" pysyvällä liikuntakyvyn menetyksellä. Tämä tk-lääkäri myönsi, että statiinit olivat aiheuttaneet nuo vakavat sivuoireet ja lopetti määräämänsä statiinit tältä henkilöltä, mutta se oli myöhäistä vahinko oli jo sattunut ja terve ihminen invalidisoitu varsin kevyesti ja ilman perusteita määrätyllä lääkkeellä.

Tässä tapahtui se mikä on alkanut levitä kulovalkean tavoin, terveistä tehdään sairaita ja terveille määrätään turhia lääkkeitä. Kun taas toisaalta sairaat eivät saa tarvitsemaansa hoitoa ja kilpirauihassairauksia, varsinkin vajaatoimintaa vähätellään, siksi kai kun suurin osa sitä sairastavia ovat keski-ikäisiä vaihdevuosvaivoissa olevia naisia. Hoito on aivan retuperällä ja vailla hoitoa on ties kuinka suuri määrä ihmisiä. Mutta kyllä tämä sairaus on joka ikäryhmän ja sukupuolen sairaus, joka haittaa elämää suuressa määrin. Sillä on myös suuret kansantaloudelliset vaikutukset.

Vajaatoiminnasta johtuva hitaanlainen aineenvaihdunta nostaa kolesteroliarvoja ja jos jollain todetaan kohonneita kolesteroliarvoja PITÄÄ AINA tarkistaa myös kilpirauhasarvot ja PITÄISI myös selvittää onko potilaalla tyypilliset vajaatoiminnan oireet ja KUUNNELLA POTILASTA!

Silleehän sitä mukavasti voi määrätä statiineita runsaasti kun pitää kilpparipotilaat vajaatoiminnalla...ja tämän lisäksi verenpainelääkkeitä menee myös mukavasti ja b-salpaajia samasta syystä. Saapi lääketehtaat kivasti profittia...kun jos hoidettaisiin kilpirauhaspotilaat kunnolla, niin ettei näitä liitännäissairauksia tulisi, selvittäisiin hyvässä lykyssä kahdella lääkkeellä, thyroxinilla ja eläinperäisellä kilpirauhasvalmisteella.

Tiedän jotain siitä mistä puhun, olen sairastanut kilpirauhastani vaikeimman kautta 10v. ja joutunut hakeutumaan hoitoon yksityisesti, sillä julkiselle puolelle jäämisestä olisi seurannut työkyvyn menetys pahojen vajaatoimintaoireitten vuoksi maksimaalisesta thyroxin lääkityksestä huolimatta.

Itseasiassa minulle yliopistosairaalan sisätautilääkäri sanoikin, että jos jatkan Armour Thyroidin käyttöä minua ei hoideta siellä enää, ja niin siinä sitten kävi..syyksi tosin epikriisiin ja potilaskertomukseeni laitettiin kysessä olevan normaali käytännön, kun hoitoni siirrettiin perusterveydenhuoltoon. Siellä sitten taasen sanottiin, että tautini on sen verran vaikea-asteista ettei heillä siellä ole tietotaitoa hoitaa minua "niin että laitetaanko lähete takaisin yliop.sairaalan sisätautipolille?" sanoi tk-lääkäri. Vastasin etten missään nimessä mene sinne enää koska en saa tarvitsemaani apua sieltä, menen vain pakon edessä.

 

Sain avun Liothyroninista

#255 Tee kantelu siitä sisätautilääkäristä

14.08.2013 17:50

mr.basedow puikoissa #254 Re: Re: Kysyn vaan
"Itseasiassa minulle yliopistosairaalan sisätautilääkäri sanoikin, että jos jatkan Armour Thyroidin käyttöä minua ei hoideta siellä enää,"

Millä oikeudella kyseinen sisätautilääkäri päätti näin? Armour Thyroid on laillinen lääke, tarkoitettu kilpirauhasen vajaatoimintaan. Hyvin vähän ja ainoastaan lieviä haittavaikutuksia tilastoitu missään maassa.

Tee kantelu kyseisestä lääkäristä. Hänellä ei ole mitään oikeutta kieltäytyä jatkamasta hoitoa potilaan hyväksi kokemalla, laillisella lääkkeellä.

Vieras

#256

14.08.2013 18:24

Olen 9 vuotta kärsinyt vakavista kilpirauhasongelmista kilpirauhassyöpäleikkauksen jälkeen. Tyroksiinilääkitys ei ole riittävä ja voin todella huonosti perinteisen lääketieteen keinoin ja lääkärit kieltävät sen johtuvan kilpirauhasesta, vaikka oireilu alkoi heti leikkauksen jälkeen ja on aivan selkeästi suhteessa siihen

Vieras

#257

15.08.2013 09:59

Haluaisinpa tosiaan nähdä lukuna montako ilman apua kärvistelevää/kärvistellyttä kilpirauhassairasta tässä maassa on. Päivittäin saa lukea jostain uudesta tapauksesta.
parempi olo

#258 valvira

16.08.2013 12:21

vointini on hyvå yhdistelmä lääkkeillä siis thyroid ja tyroksin

Vieras

#259

16.08.2013 14:37

Onko Valvira tietoinen toimenkuvastaan...vai lääketehtaitten renkenäkö häärää?
mr.basedow puikoissa

#260 Re: Tee kantelu siitä sisätautilääkäristä

18.08.2013 10:25

#255: Sain avun Liothyroninista - Tee kantelu siitä sisätautilääkäristä

Jaa,a millähän oikeudella tosiaan..vaan kun ei ole ketään todistamassa noita hänen sanojaan muuta kuin työtoverit jotka näkivät järkytykseni puhelun jälkeen. Potilaan sana arvostetun sisätautilääkärin sanaa vastaan, ei ole vaikea arvata miten siinä käy. Kävin asiasta puhumassa potilasasiamiehen kanssa ja valituksen tekemistä kys. lääkäristä sairaalan johdolle ja tultiin siihen tulokseen ettei kannata, korppi ei korpin silmää noki, varsinkin kun suhtautuminen on tosiaan hyvin kielteinen tässä sairaanhoitopiirissä.

Ja kun kyseessä oli todellakin puhelmiessa lauottu, uhkaus eikä tilanteelle ole todistajia niin potilas on hyvin heikoilla. Tämä lääkäri ei olisi ikimaailmassa myöntänyt käytöstään ja sanojaan kenellekkän.

Tarkennuksesi vielää etten todellakaan ole saanut Armour Thyroid-lääkitystä julkisen puolen lääkäriltä vaan yksityipuolen erikoilääkäriltä, "..tai voit hoidattaa itsesi ihan missä haluat vaikka siellä mistä olet lääkkeesikin saanut" oli toivotus suomen huippuguruna pidetyltä endolta joka lopetti hoitoni erikoissairaanhoidossa.

Minulla on silmäoireinen basedow ja säännölliset kotrollit erikoissairaanhoidossa kuuluisi hoitooni....

Sain avun Liothyroninista

#261 Re: Re: Tee kantelu siitä sisätautilääkäristä

18.08.2013 18:37

#260: mr.basedow puikoissa - Re: Tee kantelu siitä sisätautilääkäristä

Sinuna olisin silti tehnyt kantelun esim. juuri tuosta, ettei hoida jos jatkat Armour Thyroidia. Kyseinen lääkäri olisi tietysti kieltänyt koskaan sanoneensa tällaista - mutta hän olisi jatkossa varovaisempi. Jos hänestä tulisi toinen kantelu, ihan samasta asiasta, niin alkaisi aluehallintovirastokin vähän terästäytyä. Kantelu täysin asiattomasta käytöksestä auttaa siis seuraavia potilaita.

Jos sinulla on silmäoireinen Basedow niin sinun todellakin kuuluu saada hoitoa endopolilla. Sinuna vaatisin uuden lähetteen ja olisin tiukkana. Armour Thyroid on laillinen kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettu lääke, Fimean hyväksymä. Julkisen sektorin endokrinologilla ei ole oikeutta kieltäytyä hoitamasta oman erikoisalansa laillisella lääkkeellä. Hän ei saa valita potilaitaan ja hoitomuotojaan, vaan hänen tulee hoitaa kaikilla laillisilla tavoilla.  Näiden endojen kanssa saa olla tiukkana joskus ;)


Vieras

#262

20.08.2013 12:12

Kirjoita kommentti...

Vieras

#263 Re: Thyroid Erfa on auttanut minua

20.08.2013 23:20

#18: Avun saanut - Thyroid Erfa on auttanut minua

Ihanaa! Onnea <3

Tiedätkös, koin suurta helpotuksen tunnetta lukiessani tekstiäsi, sinun, mutta myös itseni vuoksi., syystä että olen vetänyt synteettistä thyroxiinia vuositolkulla, ja nyt erfa thyroid myöskin ihan vasta aloitettu. Oireet ovat kovat vieläkin (takana vasta 2vkoa) ja aloin etsimään keskustelua onko joku saanut avun tästä lääkkeestä, kun kaikki tuntuu puhuvat tuosta lio lääkkeestä. Teksti voisi olla myös minun kirjoittama, oireet ovat hyvin samat. Silmäoireesi siis helpottivat erfan johdosta?? Itse kärsin niistä jatkuvasti, huimaus ja silmäoireet ovat minulla rankimpia kestettäväksi.

No, minä olen tässä hiljattain tajunnut sen, että kuuntelen ainoastaan enää itseäni ja omaa vaistoani, ja oloani, en terveyskeskuslääkäreitä, ja sitä, mitä he ovat minulle vuosien varrela yrittäneet syöttää että sulla on kaikki hyvin, niinkun jokin ilouutinen aina kun he puhelimessa kertoivat että kilpirauhasarvoni ovat hyvät, että sulla on kaikki hyvin.

Olen myöskin kirjoittanut tämän adressin.

Mä en tajua mitä tätä yhteiskuntaa vaivaa? Jos ihmiset saavat avun eläinperäisitä lääkkeistä, minkä ihmeen takia siitä pitäisi luopua, senkö vuoksi että saataisiin lisää sairaita ja masentuneita, ja sitä kautta ihmisiä eläkkeelle, niinkuin itsellenikin oli käydä. Voi hyvänen aika!

amelieamande

#264 Re: Re: Thyroid Erfa on auttanut minua

20.08.2013 23:43

#263: - Re: Thyroid Erfa on auttanut minua

Mihinkäs väliin tämä pomppas??


Vieras

#265

22.08.2013 17:15

Eikö myös Valvirasta tehty valitus? Onko siitä kuulunut mitään?

Vieras

#266 Re:

23.08.2013 15:51

#265: -

Suomen Luontaisterveyden Liitto on tehnyt kantelun Valviran toiminnasta. Monet potilaat eivät nyt ole saaneet hoitoa ja hoito on keskeytynyt. Valvirassa on kuulemma ollut lakimies kesällä ohjaamassa näitä potilaita hoitoon! Ja ei ole ollut osaavia lääkäreitä minne ohjata, vaan ohjattu mm. terveyskeskukseen. Näin olen lukenut, näin ainakin haastatteluissa kerrotaan. Satakunnan Kansa kertoo tästä:

http://www.satakunnankansa.fi/lehdessatanaan/1194832088522/artikkeli/valvirasta+kannellut+kilpirauhaslaakityksen+saanti+vaikeutui+hengenvaarallisesti.html


Vieras

#267

24.08.2013 06:14

Itse käytän Thyroxin lääkettä, mutta mielestäni ei keneltäkään pitäisi kieltää lääkettä mikä on auttanut asianomaista.

Vieras

#268 Re: Re:

26.08.2013 10:27

#266: - Re:

Onkohan Luontaisterveyden liiton kantelua vielä käsitelty?

Sain avun Liothyroninista

#269 Re: Re: Re:

27.08.2013 08:06

#268: - Re: Re: Onkohan Luontaisterveyden liiton kantelua vielä käsitelty?

Enpä usko että ovat vielä käsitelleet. Kesäkuussa käsitelty kantelu, missä lääkäriltä väliaikaisesti vietiin oikeus hoitaa kilpirauhasia, oli ollut Valvirassa silloin kuulemma 8 kuukautta. Ja lopullisen päätöksen tekevät maaliskuuhun 2014 mennessä. Eivät pidä kiirettä.

Tämä tarkoittaa, että täytyy kovasti pitää aihetta esillä ja yrittää vaikuttaa. Kertokaa adressista foorumeilla missä olette, vaikkapa hyvinvointi tai vanhemmuus tai vastaavia. Adressissa ei ole mitään häpeämistä, päinvastoin. Yli 5000 allekirjoitusta ja nimet lisääntyvät koko ajan. Adressin teksti on maltillinen ja hyvin asiapitoinen. Suomessa on noin 270 000 kilpirauhaslääkityksellä olevaa + lisäksi heidän omaisensa. Kaikki eivät edes tiedä, että tällainen adressi on olemassa.

Adressia tukevat monet sellaisetkin, jotka eivät ole kilpirauhassairaita. He tukevat meidän oikeuttamme pitää lääkkeemme ja hoitomme. Lisää kirjoituksia paikallislehtiin olisi hyvä, ottakaapa yhteyttä oman alueenne lehtiin.


Vieras

#270 Re: Re: Re: Re:

29.08.2013 06:01

 

Armour Thyroid Tamron maahantuoma lääke, kun taas Thyroxin Oriolan. Oriola rahoittaa ja "kouluttaa" Valviraa ja lääkärikuntaa. On luonnollista, että pyrkivät lyttäämään kilpailijansa valmisteen omien voittojensa maksimoimiseksi. Kyseessä ei tietenkään ole tässäkään takauksessa potilaan, vaan osakkeenomistajan etu, mitä ensisijaisesti ajetaan.

Sain avun Liothyroninista

#271 Kantelija ajoitti kirjansa julkaisun kantelun käsittelyaikaan

30.08.2013 10:20

Otsikko kertookin paljon. Valvira hautoi kesäkuista päätöstään 8 kuukautta. Yksi kantelijoista julkaisi kirjoittamansa kilpirauhaskirjan juuri silloin, kun aiheen käsittelyaika Valvirassa oli lähellä. Ja tämä kantelija ja kirjan julkaisija on samalla Valviran asiantuntija, eli hänellä oli hyvä näkyvyys Valviran käsittelyn etenemiseen.

Valvira: missä ovat jääviyssäännökset? Oliko puolueetonta? Ja, oliko koko kantelun tarkoitus olla markkinointitemppu tuolle kirjalle? Kirjan olisi tietysti voinut julkaista koska vaan, nyt julkaistiin juuri kun juttu oli käsittelyssä ja sai julkista huomiota. Tämä juttu on niin outo joka suunnalta.


Vieras

#272

06.09.2013 12:26

Hyvä konsti asian esille tuomiseen.

Vieras

#273

06.09.2013 12:32

Lääkärin täytyy saada päättää potilaskohtaisesti lääkityksestä.

Vieras

#274

08.09.2013 11:17

Minulla 7 vuotta T4-lääkitys eikä se auttanut oireisiini (lihominen, aikaansaamattomuus, ajoittainen masennus, pienistäkin asioista stressaaminen, keskittymiskyvyn puute) yhtään. Vuoden 2013 alussa minulla todettiin RT3-ongelma (arvo oli melkein 30) ja nyt kesällä vihdoin tapahtui clearing ja pystyn taas laihtumaan ja selviämään arjesta huomattavasti paremmin! Kiitos T3-lääkityksen!
Sain avun Liothyroninista

#275 Endokrinologiyhdistys rikkoo julkisesti Potilaslakia!

12.09.2013 16:52

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 6 § sanoo että: "Potilasta on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan. Jos potilas kieltäytyy tietystä hoidosta tai hoitotoimenpiteestä, häntä on mahdollisuuksien mukaan hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan muulla lääketieteellisesti hyväksyttävällä tavalla." http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785

Jos Thyroxin ei auta, niin potilasta tulee hoitaa muulla, lääketieteellisesti hyväksyttävällä tavalla. Lailliset lääkkeet Liothyronin, Thybon, Armour Thyroid ja Thyroid on tarkoitettu kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Lääkärin tulee, Potilaslain mukaan, hoitaa potilasta näillä laillisilla, kilpirauhassairauden hoitoon tarkoitetuilla lääkkeillä, jos edellinen lääke ei ole auttanut. Lailliset lääkkeet ovat, luonnollisesti, lääketieteellisesti hyväksyttävää hoitoa.

Endokrinologiyhdistys vastustaa tätä. Endokrinologiyhdistyksen lääkärit eivät noudata Potilaslakia. Tämä tulee olemaan mielenkiintoinen pointti tulevissa oikeudenkäynneissä.