Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan.


Vieras

#1

21.08.2013 11:11

Lähikoulut lapsille!

Vieras

#2

21.08.2013 12:29

Vielä tärkeämpää kuin historia, on se seikka, että 1. luokan lapset laitetaan kulkemaan pitkä matka kouluun. Kun kaavailtuihin, jo nyt täynnä oleviin kouluihin lisätään oppilaita tulee väistämättä ongelmia. Liian suuret yksiköt eivät ole kenenkään etu. Siitä kärsivät opettajat ja oppilaat.

Kokonaan eri asia on sitten se, että Vantaalta siirretään kuntien tasausjärjestelmässä n. 60 miljoonaa euroa vuositasolla muualle Suomeen tukirahoina "rikkaalta pks-alueelta". Millaisiakohan kouluja niillä ylläpidetään? Lakkautetaanko Vantaalla kouluja, jotta muualla ei tarvitsisi? Vantaan poliitikot voisivat katsoa peiliin. He ovat Vantaan rahat hassanneet, luoneet miljardivelat ja nyt ottavat takaisin lapsilta. Hävetkää!

Vieras

#3

21.08.2013 12:31

Olen kuullut,että ko koulu on aivan mahtava lapsille,ei saa lopettaa tälläisia pieniä kyläkouluja,jonne voi rauhassa kävellä pienet koululaiset!

Anonyymi

#4

21.08.2013 12:42

Korjaan virheen, joka on tekstissä. Tuomelan koulun vanhin rakennus on vuodelta 1931, suomenkielistä opetusta on Hämeenkylässä saatu vuodesta 1906...

Vieras

#5

21.08.2013 14:00

Pienten ja vanhojen koulujen lakkauttaminen on yksi tapa saada levottomia kansalaisia lisää.

Vieras

#6

21.08.2013 14:07

Niinpä, pienissä kouluissa pystytään valvomaan ja puuttumaan kasvatukseenin toisella tavalla koulun kuin kodinkin osalta ja isoissa kouluissa tulee ryhmittymiä / "seinille hyppijiä" ja tämä vain vertauskuvallisesti, ei yleistäen, että näin olisi aina :)

Vieras

#7

21.08.2013 14:57

Kertokaapa allekirjoittaneet mistä niitä KONKREETTISIA säästöjä saadaan? Lomauttamalla opettajia? Poistamalla avustajat? Mistä? Eikä nyt kiinosta "vähennetän virkamiehiä" -heitot vaan konkreettiset, laskelmilla tehokkaiksi osoitetut toimet, jotka ei vie palveluita keltään. Justiinsa tälläisiä kuten tämä, että siirretään opetusta muualle. Tämähän ei katsokaas vie mitään keltään vaan päinvastoin NÄIN SAADAAN PALEVLUT PYSYMÄÄN MEILLÄ VANTAALAISILLA! Niin että kertokaa nyt mistä sitä rahaa sitten säästetään.

Vieras

#8 Re:

21.08.2013 15:50

#7: -

No, toivotaan, että löytyisi vaikka joku kompromissiratkaisu, jossa ketään ei lomautettaisi tai virkoja lakkautettaisi, mutta jossa ei tarvitsisi myöskään kokonaan koulua lakkauttaa. Kaupungin suunnitelmassa on monta aukkokohtaa, jotka tulee selvittää ennen päätöstä. Ja kyllä tuo sen verran huonontaa palvelua, että vaikuttaa takuulla tämän alueen houkuttelevuuteen ja sitä myötä menetettäviin verotuloihin.


Vieras

#9 Re:

21.08.2013 17:59

#7: -

Eiköhän olis aika yhdistää kaupunkeja...


Vieras

#10

21.08.2013 18:08

Lapset lähikouluihin.,lähelle kotia.
Ei enää euroakaan lapsilta, he eivät ottaneet velkaa!

#11 Re:

21.08.2013 18:09

#7: -

1. Kunnallisveroprosentti on Vantaalla 19. Siinä on vielä varaa nostaa, esim. 20:een ja ohjata kaikki näin saadut lisätulot kouluihin & lasten hyvinvointiin.

2. Isojen tieverkoston parannushankkeiden lykkääminen tai peruminen. Esim. Kehä III ollaan parantamassa: Kehä III:n perusparannuksen toinen vaihe alkaa elokuussa Lentoasemantien alueella. Urakkahinta on 45,7 miljoonaa euroa. Tällä saadaan ramppeja jne., joita ilmankin voitaisiin elää, vaikka liikenne sitten vähän takkuilisikin.

Lisätietoja http://www.vantaa.fi/fi/kadut_ja_liikenne/ajankohtaista-arkisto_-_kadut_ja_liikenne/101/0/keha_iii_n_lentoasemantien_alueen_perusparannus_alkamassa

3. Kokouspalkkiot, kokoustarjoilut, taidehankinnat jne. Onko kaupunki karsinut toiminnastaan kaiken, joka ei ole aivan välttämätöntä?

Järki käteen ja näpit irti Tuomelasta!

#12 Re: Re:

21.08.2013 18:45


Vieras

#13 Re:

21.08.2013 19:12

#7: -  

Puoluetuesta, kokouspalkkioista, tarjoiluista. Yleisesti: kulttuurimenoista pitää karsia, jotta perusasiat saadaan kuntoon. Kunnan, jolla on miljardiluokan velat, tulisi saada pitää verotulot itsellään ilman tarvetta rahoittaa muita.

 


Vieras

#14

21.08.2013 19:39

Tuomelan lakkauttamista vastaan! Vanha kansakoulu Tuomela sijaitsee idyllisessä ja rauhallisessa maalaismaisessa miljöössä. Koulun arkkitehtuuri täydentää kulttuurihistoriallisesti merkittävää Engelin suunnittelemaa Hämeenkylän kartanoa. Hämeenkylän historia ulottuu 1500-luvulle asti, jolloin paikalla sijaitsi merkittävä satama ja kauppapaikka meren ulottuessa Vantaalle asti. Historiallisesti arvokas alue on jo sinänsä tärkeä ja vaalittava asia. Lasten kannalta taas pidemmät koulumatkat ovat vaarallisemmat. Lapset joutuvat heräämään aikaisemmin ja koulumatkat joudutaan järjestämään joko autolla, bussilla tai taksilla. Koulun lakkauttaminen vaikuttaisi historiallisen alueen kuihtumiseen, kun lapsiperheet muuttaisivat pois. Järkeä ja inhimillisyyttä päätöksentekoon!

Vieras

#15

21.08.2013 19:53

Pienet koulut kunniaan. Ehdoton ei Tuomelan koulun lopettamiselle. Tässä mennään taas ojasta allikkoon.
vieras

#16 Re:

21.08.2013 20:43

#7: -

Miksi virkamiehiä ei saisi vähentää? Valtion ja kuntien hallinnon (byrokratian) kustannukset ovat paisuneet maassamme aivan ylisuuriksi kansantuotteeseen nähden. Onko olemassa laskelma, jonka mukaan opettajan lomautus tai avustajan poistaminen säästäisi enemmän kuin henkilön lomauttaminen tai irtisanominen hallinnosta?

soina

#17 Huono kunto?

21.08.2013 21:17

Eikö yksi syy kyseisen koulun lakkauttamiseen ollut koulun huono kunto?

Vieras

#18

21.08.2013 21:25

Huonokunto, eli normaali ikääntyminen on korjattavissa. Ihan kuten teemme kodeillemekin välillä remonttia, ettei koti ränsisty.
Tuomela ei sentään ole homeessa, kuten moni muu koulu ja joiden purkamisen silloin ehkä jotenkin ymmärtää paremmin, kuin remontoimisen kalliisti, kuten homekoulujen remontit ovat.
Ja ei, en kiellä ettekö tämänkin olisi.

Vieras

#19 Re:

22.08.2013 03:40

Joo kyllä sitä ihan kävelläkin voi, niin meidän muidenkin lapset tekevät, eivät kaikki asu 200m päässä koulusta. Onnistuu ihan hyvin, on onnistunut ekalta luokalta asti. Ihan hyvä kevyenliikenteen reitti kulkee tuollakin, että ei tarvitse selitellä ison tien ylittelystä mitään. Tuntuu olevan huolta oman alueen asuntojen arvon laskemisesta, hoh hoijaa. Onnea kuitenkin yritykseenne.

Vieras

#20

22.08.2013 03:46

Pystyiskö tuon alueen kouluineen ja asukkaineen myymään Espoolle?
Lasten puolesta

#21 Re: Re:

22.08.2013 04:44

#19: - Re:

Hohhoijaa,toivottavasti omat pikkuisesi eivät joudu koskaan vastaavaan tilanteeseen kuin pienet Hämeenkyläläiset nyt ovat joutumassa. Kyllä täällä kävellään,usko pois! Hämeenkylä tarvitsee oman koulun,se on aivan päivänselvä asia!!!

Uskomatonta edes väittää mitään muuta ja koko Tuomenlan koulun lakkauttamis uhka on aivän järjetön!!

 


Vieras

#22

22.08.2013 05:27

Kävelemisessä ei ole mitään pahaa, päinvastoin -sehän on hyödyllistä meidän lapsille jotka Tuomelan koulussa on. Tälläkin hetkellä lapsemme kävelee reilun km kouluun ja se on vain hyvä.
Kysymys onkin turvallisuudesta. Eriasia, jos Askistoon menevä reitti olisi tehty toisin, olisi tämäkin turvallinen, mutta kun se ei ole niin siitä ei pääse yli.
Vaaralliset tien yitykset ja alitukset, jotka tulisi korjata vaikka lapset tästä sinne ei siirtyisikään, vaan yleisen turvallisuuden vuoksi kaikille.
Keväällä askiston pellot tulvii ja jalkakäytävä veden vallassa ja lapset kävelee? ..vihdintietä pitkin sen pätkän ;) Ja ikävä tuoda uudestaan esiin, mutta samaisessa kohdassa myös lapsi hukkunut :(
Kaikki koulumatkat mitkä on alle 3km suunta on loistavia, tuon yli menevät menevät jo liikunnan puolelle aamukävelyn sijaan :) Ihan jos ajattelen itseänikin minkä olisin aamulla valmis kävelemään töihin ja milloin käyttäisin autoa tai julkista. Kyllä itsellä aamu pöpperössä menee raja tuossa 3km kohdalla :)

Vieras

#23

22.08.2013 05:28

Alueelle ollaan rakentamassa lisää asuntoja, koulut ja päiväkodit pullistelevat. Mihin Tuomelan koulun oppilaat edes mahtuisi? Kyllä ne tilaongelmat tulisivat tämän myötä muissa kouluissa eteen ja sitä kautta myös vastaavat kustannukset. Onko Länsi-Vantaan etu, että lapset sullotaan liian pieniintiloihin? Tulisiko koulut vuorosysteemiin? Eihän ne luvatut pienryhmät muuten toteudu? Miten opettajat jaksaisivat? Miten harrastukset ja muut hoidetaan vuororytmillä? Mielestäni paljon huonompi ratkaisu kuin opetuksen säilyttäminen lähikoulussa.
Rakennus on nimenomaan koulukäyttöön saadulla lahjoitustontilla, rakennus kulttuurihistoriallisesti merkittävä, - merkittävällä paikalla. Parempaa käyttötarkoitusta tuskin pystytään saamaan, eikä tarvettakaan sillä toimii nyt hyvin. Sulkeminen olisi tehotonta toimintaa tältäkin kannalta.
Jos alueen lapset hajautettaisiin eri kouluihin niin alueen yhtenäisyys kärsii. Koulu on Hämeenkylän vetovoima, vaikuttaisi varmasti myös lapsiperheiden kiinnostukseen aluetta kohtaan. Hämeenkylä nyt toimii palveluiden puolesta, miten voidaan hyväksyä vanhan alueen alasajo kun samaan aikaan rakennetaan uutta? Länsi-Vantaa on houkuttelevaa aluetta PK-seudulla, ei mikään kuoleva perähikiä.
Ja mitä koulumatkoihin tulee - parempi lyhyempi kuin pidempi. Lisäksi Hämeenkylä on pienessä kolossa Vihdintien ja kehä III kulmassa, kevyenliikenteen väylät löytyy, mutta reitit ovat metsikköisiä ja synkkiä - käykää itse kävelemässä ne puoli kahdeksalta marraskuussa ja sanokaa sitten mielipiteenne.
Ennen kaikkea, säästöjä ei tällä ratkaisulla saada, mutta huononnetaan palveluita ja pitkän aikavälin verotuloja. Sympatiseeraan säästöjen etsimistä, mutta viime kädessä kyseessä on aina valinnoista. Lapset pitäisi olla se viimeinen valinta.

Vieras

#24

22.08.2013 05:30

Tuomelan koulu on toiminut yli 100 vuotta historiallisesti arvokkaassa rakennuksessa. Sitä ei saa lopettaa, vaan piää uudistaa ja korjata. Se on talouden elvyttämistä.

Vieras

#25

22.08.2013 06:08

Pieni ja toimiva kolulu lakkautettaisiin ja lapsia siirrettäisiin kouluista toisiin koko Länsivantaan alueella. Leikitäänkö nyt lapsen turvallisella koulutiellä.