EI Viialan Keskustan koulun peruskorjaukselle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Viialan Keskustan koulun peruskorjaukselle.

muu

#26 pedagogiset edut

23.08.2013 11:24

Timo V: " Yhtenäiskoululla saavutetut opetukselliset efut jäävät haaveeksi. "
Ovatko edut niitä, että opettajat pääsevät luokkiin, niin ettei tarvitse astua ulkoilmaan Hirvialhon ja Keskustan koulun välillä. Mitä muita etuja on ?
Kirsti Tulikari

#27 Re: tottakai uudisrakennus on pienempi kuin korjattava keskuskoulu

23.08.2013 13:46

#17: Timo V - tottakai uudisrakennus on pienempi kuin korjattava keskuskoulu 

 

Sairastun erittäin herkästi kosteusvaurioisissa rakennuksissa. Itselleni oli suuri yllätys, kun muutama vuosi sitten sairastuin Hirvialhon remontoidulla koululla 15 minuutissa. Enkä ole ainoa, joka siellä saa oireita. Keskustan koulu kannattaa ehdottomasti rakentaa kokonaan uudelleen. Samalla saadaan puhdas koulu, johon myös muissa kaupungin alakouluissa sisäilman vuoksi oireilevat voivat tarvittaessa siirtyä.

Vieras

#28

23.08.2013 15:54

On tärkeätä miettiä, mikä on paras
ta vuosienkin päästä, eikä suinpäin lähteä vanhaa korjaamaan.
muu

#29 Hirvialho myös matalaksi ( ja Sahurin päiväkoti)

23.08.2013 16:14

Kirsti Tulikari kirjoitti edellä  "Itselleni oli suuri yllätys, kun muutama vuosi sitten sairastuin Hirvialhon remontoidulla koululla 15 minuutissa. Enkä ole ainoa, joka siellä saa oireita".
Näitä on muitakin, jotka laittavat syyksi Hirvilahon remontoidun koulun.

Pitäisikö sekin purkaa ja tehdä siihen tilalle uusi uljas hieno koulu kunnes sieltäkin saattaa löytyä jotain joka aiheuttaa jollekin jotakin. Sitten taas joukolla purkamaan. Muuten oppilaat saadaan mukaan talkoisiin kun ensin saavat kivittää ikkunat rikki.

Tuukka

#30 Re: Nykyrakennuksista

23.08.2013 16:32

#9: Ville M - Nykyrakennuksista

Ville M kertoo kyllä totuudet nykyaikaisesta rakentamisesta. Itse rakennustyömailla olleena voin kyllä vahvistaa asian. Useimmilla työmailla rakennusliikkeet teettää kaiken vuokratyövoimalla ja kaikki mahdollisimman halvalla ja jälki on sen mukaista.

Että oli ratkaisu kumpi hyvänsä, uusi koulu tai vanhan remppaaminen niin kaupungin kannattais ennen koko hommaa ottaa selvää että kenellä se kannattaa teettää, eikä katsella pelkkiä hintoja. En tiiä mistä johtuu et se 20 vuotta sitten tehty remontti tehtiin niin surkeesti, teettikö ne sillon kaikista halvimmalla mahdollisella vai mikä oli

Toi on kyllä ihan taivaan tosi että se vanha rakennus on auttamattomasti liian pieni nykyään.....

Sädesienelle altistunut

#31 Re: Nykyrakennuksista

24.08.2013 09:04

#9: Ville M - Nykyrakennuksista 

 Käsittääkseni uusimpien tutkimustulosten mukaan ei ole olemassa keinoa, jolla sädesieni voitaisiin poistaa. Ilman sädesientä ongelma olisi erilainen.

Streptomyces

#32 Otollisista olosuhteista ja muustakin

26.08.2013 16:29

Teknisen lautakunnan kokoukseen toimitetusta selvityksestä (TEK 12.8.2013, asianro 6) muutamia kommentteja:
Asiat saadaan helposti näyttämään halutun laiselta ja siltä ajatukselta ei voi välttyä tätäkään selvitystä ja jo tehdyistä toimenpiteistä lukiessa. Kosteus- ja mikrobivauriot eroavat toisistaan, vaikka mikrobi- ja lahovaurioiden syntymekanismi sinänsä on samanlainen. "Kokemuksia vastaavista hankkeista"-osio, joka perustuu ilmeisesti pääosin oppilasmäärään suhteutetuista korjauskustannuksista, ei tosiasiassa ole miltään osin informatiivinen kustannusarvion tai korjaustavan vertailussa. Eri vauriot vaativat eri korjaustavat ja vaurioiden vakavuus ja laajuus vaihtelee. Esitetyt korjauskustannukset ja valittava toimintatapa eivät näin ollen ole verrannollisia peruskorjausta tukevan esityksen kanssa. Rakennuksen oppilaskoko on varsin epärelevantti tieto, eikä se tosiasiassa missään tilanteessa perustele aiheutuvia peruskorjauskustannuksia. Siten ei ole merkitystä onko kysymys 400 vai 600 vai 200 oppilaan rakennuksesta.Peruskorjauskustannukset eivät muodostu oppilasmäärän perusteella, vaan vaurioiden laadun ja laajuuden perusteella.

Toimimattomat salaojat, vesien pois johtaminen, pihan kallistukset, tuuletusputkien avaaminen ovat muuhun korjaamiseen verrattuna varsin yksinkertaista korjata. Asbestipurut Keskuskoulussa lienee tehty, kun kerran laajamittaiset korjaukset on jo ainakin kertaalleen asbestin kieltoaikana tehty.

Fysiikan lakien mukaan rakennuksissa rakenteellisen kosteuden kulun vuoksi pyritään sisätiloissa alipaineistukseen, alipaineistus itsessään ei siten liene ongelma. Ylipaine puolestaan kuljettaa rakenteellisen kosteuden sisätiloihin. Alipaineisen ilmanvaihdon vastaparina pitää olla saatavissa puhdasta tuloilmaa oikeassa suhteessa. Väärin säädetty ilmanvaihto repii korvausilman mikrobivaurioituneista rakenteista.

Selvityksessä on jargonia, josta esitän muutaman kysymyksen:
- mitä tosiasiassa mahtaa olla "pilaantuneen materiaalin hallintaan otto"?
- mitä tässä yhteydessä mahdetaan tarkoittaa materiaalilla, joka on kastunut, mutta ei vielä pilaantunut? Käsittääkseni tällaista ei tässä tilanteessa ole. Vaihdetaanko siis vain osa pilaantuneesta materiaalista uuteen. Kuka päättää mitä jätetään vaihtamatta?
- millä tavalla IV-järjestelmä on suunniteltu toimimaan, onko se vanha suunnitelma vai joku uusi?
- jne. jne.
Kummastuttaa, jos päätöksenteko paitsi kunnan talouden, myös rakennuksen käyttäjien terveyden kannalta tämän merkitysluokan asiassa perustuu tämän tasoiseen selvitykseen, arvuutteluun, ounasteluun ja ihmettelyyn. Samalla voi jo varmuudella ennustaa, että päätöksenteko, korjaus ja budjetti (ja poliittinen tulevaisuus) menee rytinällä metsään. Hengitysliitosta ja pelkästään googlettamallakin saa melkoisesti relevanttia tietoa asiasta.
Ei ole aina helppoa ja haastavaa on, niinkuin selvityksessäkin todetaan.


Vieras

#33 Re: Uusi koulu!

26.08.2013 20:01

#5: Lapsiaan rakastava. - Uusi koulu!

Akaan Perussuomalaiset ovat ehdottomasti uuden koulun kannalla mutta ainoastaan 3 valtuutetun ryhmällä emme pysty asiaa äänestyksessä ratkaisemaan ,jos valtapuolueet(kok,sdp) ovat saneerauksen todenneet paremmaksi vaihtoehdoksi.

Tämä on valitettava tilanne.

Ystävällisin terveisin Risto Kajanto,Akaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Äänien kalastelu hiiteen ja lapsille terveelliset tilat!

#34 vaalityötä

26.08.2013 20:10

Risto tekeekin asialla vaalityötä. Eikös olisi kannattavempaa puhua sitten heidän kanssaan, ketä ajattelet olevan vastoin sinun kantaasi, kuin määritellä täällä toisten puolesta mikä puolue on päättänyt mitäkin. Keskiviikon valtuusto sitten päättää ja siellä näkee kuka sanoo mitäkin.

Typerää tehdä vaalityötä vakavalla asialla!

Vieras

#35

27.08.2013 05:16

Kaikki yritykset koteloida itiöt ovat epäonnistuneet. Ei muuta kuin matalaks ja rakennettava uusi koulu. Kuka haluaa vaarantaa terveytensä?
Timo V

#36 Eillen Risto ei vielä tiennyt kantaansa.

27.08.2013 05:22

eillen Risto vielä vastusti keskuskoulun korjausta. Tänään jo vaati uutta koulua, mutta mihin hän sitä vaatii? No sinne mistä parhaiten irtopisteitä irtoaa :-)
Näin hyvin persuvaltuutettu on asiaan syventynyt.
Miia K-H (tämän aloitteen toisena allekirjoittanut)

#37 Re: Re: Uusi koulu!

27.08.2013 09:31

#33: - Re: Uusi koulu!

Risto! Käsittääkseni demareilla ei ole tästä asiasta olemassa ryhmäpäätöstä ja mikäli kaupunginhallituksen 13.8. kokouksen pöytäkirjaa pykälän 171 kohdalta tarkastelee, niin ei kokoomuslaisillakaan:

"Keskustelun kuluessa Eero Lapinleimu ehdotti asian pöydälle jättämistä. Ehdotus raukesi kannattamattomana."

sekä

"Keskustelun kuluessa Susanna Saxberg ehdotti, että Keskustan koulua ei peruskorjata, vaan edetään muilla järjestelyillä kohti Viialan yhtenäiskoulua; uusia, pedagogisesti toimivia ja ajanmukaisia sekä kustannustehokkaita tiloja. Ehdotus raukesi kannattamattomana."

 

 

 

Janita Puomila

#38 Sädesienestä

27.08.2013 20:04

Googlettamalla sädesientä, jota Keskustan koulusta on löytynyt, löytyy paljon erilaisia artikkeleita, joiden mukaan sädesieni on erittäin vaarallista terveydelle. Sädesieni ei myöskään häviä vaikka kosteus poistuisi vaan jatkaa itiöiden muodostamista.

"Sädesienet ovat aktinomykeettibakteereja kuten Streptomyces. Ne muodostavat rihmastoja ja itiöitä jotka muistuttavat sienten vastaavia rakenteita. Sädesienet esiintyvät yleensä itiömuodossa, mutta kosteuden lisääntyessä ne lähtevät kasvamaan rihmamaisina. Kun kosteus häviää, sädesienet muodostavat jälleen itiöitä.

Sädesienet tuottavat geosmiinia jonka ihmisnenä aistii hyvin herkästi mullan- ja kellarin-tuoksuisena hajuna. Sädesienten itiöt voivat aiheuttaa tulehtumisoireita ja hengitystieoireita."
http://www.baumedi.fi/sisailmaongelman-aiheuttajat/sadesieni

"Aktinobakteerit ovat laaja gram-positiivisesti värjäytyvien maaperäbakteereiden ryhmä, jotka tietyllä tavalla muistuttavat sieniä kasvutavaltaan, mutta ovat kuitenkin bakteereita. Ne muodostavat itiöitä ja rihmastoa ja ovat immunologisesti aktiivisia. Aktinobakteerit voivat allergisoida, ne tuottavat toksiineja ja itiökoko on niin pieni että ne voivat aiheuttaa alveoliittia eli homepölykeuhkoa. Aktinobakteerit viihtyvät märässä ja niitä pidetään kosteusvaurioindikaattoreina. Aktinobakteereita ei pitäisi lainkaan olla kaupunkirakennuksissa. Sen sijaan maatalousympäristössä sisäilman aktinobakteerit saattavat olla ulkoa ja tuotantotiloista vaatteiden ja jalkineiden mukana kantautuneita eivätkä siten viittaa kosteusvaurioon. Jos aktinobakteerien toteaminen liittyy tiedossa olevaan kosteusvaurioon, niitä voidaan pitää terveyshaittana pitoisuudesta riippumatta. Asumisterveysohjeessa asuinhuoneistojen sädesienipitoisuuden ohjearvoksi on annettu 10 cfu/m3."

"Streptomyces-suvun sädesienet ovat yleisimmin kosteusvaurion yhteydessä todettavia aktinobakteereita. Sädesienet kasvatetaan bakteerimaljalla ja ne kasvavat hitaammin kuin homeet ja hiivat. Siksi niiden viljely kestää 10-14 vrk. Streptomykeetit ovat allergisoivia ja ne voivat tuottaa terveydelle erittäin haitallisia toksiineja. Sädesienet voivat alkaa kasvaa limakalvoilla ja kudoksissa muodostaen kovan, tuumorimaisen kasvuston pehmeissäkin kudoksissa. Sädesieni-infektio voi esiintyä likaisissa haavoissa esim. suussa, ja kudoksissa, joissa on jokin vierasesine, kuten ehkäisykierukka.

Kokeellisissa tutkimuksissa on havaittu, että Streptomyces -bakteerit ja tietyt homeet ovat yhteisvaikutukseltaan haitallisempia kuin kummankaan mikrobin osavaikutusten summa olisi eli niillä on synergistisiä vaikutuksia. Maatalousympäristössä esiintyy myös termotolerantteja eli lämpimässä viihtyviä sädesieniä, esim. Micropolyspora faeni ja Absidia, joiden kasvuoptimi on jopa 50-55 C asteen lämpötilassa. Sädesienet voivat kasvaa myös hyvin äärimmäisissä pH-olosuhteissa, jopa pH 10:ssä jossa muut mikrobit eivät enää kasva. Koska ne ovat myös kuivuutta kestäviä ja kasvavat jopa 0.65 vesiaktiivisuudessa, ne ovat tyypillisiä hiukan kostean betonin mikrobeja. Suussa ja ientaskuissa kasvaa myös aktinobakteereita, joilla ei ole mitään tekemistä kosteusvaurioiden kanssa vaan ne kuuluvat elimistön normaaliflooraan. Sädesieni-infektiot hoidetaan pitkillä antibioottikuureilla."
http://indooraid.com/?page_id=14
Janita Puomila

#39 Korjaamisesta

27.08.2013 20:05

"Kosteus- ja homevaurioiden synty pitäisi ennalta ehkäistä säännöllisellä huolto- ja kunnossapitotoiminnalla. Vaurioiden ja mikrobikasvun jo synnyttyä korjausten hinta moninkertaistuu. Tietyn rajan ylittymisen jälkeen rakennusta ei voida enää korjata kuntoon. Tästä on valitettavan monta julkista esimerkkiä. Pienen pintaremontin jälkeen tehdään tavallinen peruskorjaus, sitten homekorjaus pahimmassa tapauksessa kahteen kolmeen kertaan ja lopulta rakennus puretaan pois. Kokonaisedullisempaa olisi päättää jo alunperin purkamisesta. Tarvitaan viranomaisopas myös siitä, milloin rakennus todennäköisesti on purkukunnossa.

Homekasvustot tulee aina mekaanisesti poistaa. Terveydellisiä perusteita ei ole jättää kasvustoja paikoilleen. Osastointia ja tiivistystä on joissain yksittäistapauksissa käytetty tilapäisratkaisuna uutta rakennusta odotellessa, mutta tämän korjausmallin terveellisyyttä ja turvallisuutta ei ole todistettu. Sen sijaan on tutkimuksissa osoitettu, että tiivistykset alkavat vuotaa jo puolen vuoden kuluttua. Pitkäaikaisseurantaa tällaisissa rakennuksissa työskentelevien terveydentilasta ei ole tehty. On eettisesti kyseenalaista toimintaa esim. päiväkodeissa tai koulurakennuksissa kertoa lasten vanhemmille, että rakennus on korjattu, jos tosiasiallisesti homevaurioiset rakenteet on jätetty paikoilleen ja saumat vain tiivistetty. Rakennusta käyttävillä on oikeus saada tietoonsa myös korjaustapa. Tällaiset asiakirjat ovat julkisia. Valitettavasti monissa tapauksissa mitään korjaustapaselityksiä tai muita dokumentteja homekorjauksista ei ole olemassakaan."

"Homeiden ja muiden kosteusvauriomikrobien torjunta ei onnistu pelkillä kemikaaleilla. Eräissä tapauksissa asukkaiden terveydentila on romahtanut homekasvustojen kemiallisen torjunnan jälkeen, kun rakenteisiin on ruiskutettu höyryä ja homeita tappavia kemikaaleja. Kaikki sieni-itiöt eivät kuitenkaan kuole ja kosteus herättää henkiin itiöt. Kuolleet itiöt ja niistä vapautuvat aineet ovat tutkimusten mukaan myöskin terveydelle haitallisia ja immunogeenisia. MIKÄÄN VIRANOMAINEN EI SUOSITTELE KEMIKAALIEN KÄYTTÖÄ AINOANA HOMEKORJAUKSENA. Kaikkien viranomaisohjeiden pääperiaatteena on kasvustojen mekaaninen poisto ja kosteusvaurioon johtaneiden syiden selvittäminen ja poistaminen.

Homekasvustojen mekaanisen poiston jälkeen on vielä tarpeen puhdistaa mekaanisesti jäljelle jääneet rakenteet ja varmistua niiden perusteellisesta kuivatuksesta. Jäljelle jäävät rakenteet voidaan vielä käsitellä antimikrobisella aineella, kunhan varmistutaan siitä, ettei torjunta-aineita pääse sisäilmaan. Mikään myrkky tai kemikaali ei tapa mikrobien itiöitä 100 %:sti. Asiasta on olemassa tutkittua tietoa."
http://indooraid.com/?page_id=178

Sanoisin, että melko pelottavaa luettavaa, jonka lisäksi esimerkiksi www.homepakolaiset.fi-sivustolla mainitaan, että homeet saattavat aiheuttaa vielä betonin hajoamisenkin. http://homepakolaiset.fi/4_myytti.html Pahimmassa tapauksessa koko koulu kaatuu niskaan.
Heti pois kun tilaisuus koittaa!

#40 Päättäjät saavat kuitenkin kokouspalkkiot taskuunsa...

28.08.2013 19:23

... ja nukkuvat yönsä rauhassa, koska eihän oman lapsen siellä koulussa tarvitse olla. Lyödäänkö vetoa, että seuraava uusi koulu nousee Toijalaan? Ja lopettakaa se asuntomessuista vouhkaaminen. Huomisesta päätöksestä kun leviää tieto ympäri Pirkanmaata, niin voi olla vaikeaa saada Männikönkin " asuntomessualueelle" ihmisiä asumaan. Tämä "kaupunki" tulee kuolemaan omaan junttimaisuuteensa, päättäjien kateuteen paremmin menestyviä kohtaan ja ammattitaidottomuuteen tehdä pitkäkantoisia päätöksiä. Millähän se sädesieni saadaan koulun kellarista pois kokonaan, kun se on jo monta vuotta siellä muhinut ja uutta tulee seinän kautta sisälle? No, kokouspalkkio kun on taskussa, niin maalihan se riittää. Ai niin, pitääkin muistuttaa omaa lasta, kun kokouspalkkio on jo taskussa, ettei vahingossakaan mene sinne liikuntaalliin harrastamaan mitään... Ja persut: säälittävää kalastelua.
katse kokonaisuuteen

#41 Lapset koulussa vain muutaman tunnin

04.11.2013 22:58

Vaikuttaa siltä että ihan kuin Akaan Viialassa ei muuta homerakennusta olisikaan kuin koulurakennus. Lapset ovat ala-asteen koulussa kuusi vuotta ja silloinkun vuorokaudesta 4 - 5 tuntia. Akaan Viialassa homeongelmista kärsiviä rakennuksia on tosi monta, tarkastelkaapa vain terveyskeskuksia vanhainkoteja, neuvolaa kunnan virastoja jne (ehkäpä kirjasto on ainoa tervein, ja sielläkin vanhan homekirjaston kirjat hyllyssä) SUHTEELLISUUTTA ongelman tulkitsemiseen. Olisipa tämä keskustelu käyty 15 vuotta sitten kun homeoireilijoita alkoi olemaan (ongelma peitelty ja piilotettu, ja toivottu häviävän itsellään) miten on käynyt, nyt sitten on ongelma jo MASSIIVINEN. Kaikki keskustelu hyörii ala-asteen koulun ympärillä. Ongelmat ovat muualla kuin siellä itse alakoululla. Keskustelua toivoisin miten hoidossa jatkossa on terveystarkastusviranomaiset, rakennustarkastus, isännöinti, korjausmiesten kouluttaminen, kiinteistöjen kunnossapito (hieman ammattitaitoisemmalla väellä kuin tukityöllistetyillä työttömillä) ja huomioitavaa on sekin että monet perheet Akaan Viialassa asuvat kosteusvaurioituneissa asunnoissa EDELLEEN. Siellä lapset ovat 18 -20 tuntia vuorokaudesta, toisin kuin vain ne muutamat koulussa vietetyt tunnit.
Viiala rules

#42 Viialan terveyskeskuksessa

04.11.2013 23:06

Muistampa vain, muutama vuosi sitten kävimme lastemme kanssa VIIALAN terveyskeskuksessa.
Lääkäri siellä kertoi että homeet eivät aiheuta terveysongelmia. Joten miten ne nyt sitten yhtäkkiä ovat alkaneet aiheuttamaan?
onko viisastuttu? tuskin!!

#43

05.11.2013 00:30

Viialassa ei ole osattu homeongelmia korjata muuta kuin päälle maalaamalla, viimeiset 20v. Se on ollut riittävä korjaustoimenpide jopa terveystarkastajille, vaikka väki oli terveytensä kanssa oireillutkin. Erittäin, erittäin, eriittäin mielenkiinnolla seurataan minkälaista maalia käytetään tällä kertaa.
Janita Puomila
Adressin tekijä

#44

08.11.2013 09:13

Katse tulevaisuuteen: Se, että lapset eivät ole koulussa montaa tuntia päivässä ei poista sitä tosiasiaa, että he hengittävät ilmaa tuon ajan, jossa on homeitiöitä. Homeitiöt saattavat ajan saatossa alkaa muodostamaan tuumorimaisia kasvustoja ihmiskehossa. Homeitiöt myös kulkeutuvat lapsissa, lasten vaatteissa ja tavaroissa koteihin, jossa levittävät itiöitä. Tästä on tiedossa tapauskin, jossa lapsi itse ei oireillut, mutta pienempi sisarus oireili niin kauan kuin lapsi oli Keskustan koulun tiloissa. Väistötiloihin siirryttäessä oireilut pikkusisarukselta hävisivät. Mielestäni asiaa ei voi millään tavoin vähätellä. Entäpäs ne opettajat, jotka opettavat oppilaita ja työskentelevät koululla täyden päivän? Opetushenkilökuntaa Keskustan koululla on 43 ihmistä. Näistä 30 oireili viime syksynä. Altistuneista opettajista kaikki eivät edes välttämättä voi palata korjattuun kouluun, koska ovat altistuneet niin pahasti, että pienikin määrä toksiineja aiheuttaa oireita.
Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että asialle olisi pitänyt heti tehdä jotain, kun se todettiin eikä salailla asiaa vuosia. Jos kosteusvaurio-ongelmat olisivat heti korjattu, kun ne on todettu, ei homeet välttämättä olisi ehtineet vielä kehittyä. Se, että kunnassa on useampi kohde homeessa, kertonee huonosta huolenpidosta ja siitä kunta joutuu nyt maksamaan, missä on aikaisemmin säästänyt.
Asiat varmastikin kärjistyvät koulun kohdalla, koska koulun huono kunto on tullut monelle yllätyksenä ja ainakin itseäni eniten vihastuttaa ajatus, että viattomat lapset, jotka eivät asian päälle edes vielä ymmärrä, joutuvat kärsimään. Aikuisilla on mahdollisuus vaikuttaa valinnoillaan omaan terveyteensä. He todetessaan oireita voivat käydä lääkärissä, selvittää asioita ja tehdä valituksen työsuojeluun työpaikan olosuhteista tai muuttaa pois homeisesta kodista, jos sellaisessa asuvat. Lapset taas sairastavat usein ja monet oireilut oletetaan flunssaksi. Harva vanhemmat varmasti osasi epäillä koulua sairastuttavaksi tekijäksi ennen kuin aikuiset, tässä tapauksessa opettajat ja henkilökunta huomasivat asian.

Viiala rules: Haluaisin kyllä saada tietooni tämän lääkärin nimen. Itse en ole lääkäri, mutta sen verran paljon tätä asiaa tutkinut, että ihan suoranaisesti ei voi sanoa, että homeet eivät aiheuta terveysongelmia. Syömmehän toki esimerkiksi homejuustoa, mutta sen home on erilaista kuin kosteusvaurioissa kehittyvä home ja homeen kehittämät toksiinit. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi Baumedin, Indooraidin ja homepakolaisten sivuihin, joissa on paljon tietoa vaikutuksista ihmiseen. Löysin myöskin tällaisen sivun, jossa on hyvin ytimekkäästi selvitetty vaikutuksia http://www.linkkitori.net/mikrobie.htm

Meidän tulee nyt kuntalaisina pitää huoli siitä, että kunta tekee oikeat ratkaisut ja vaadittava kunnalta toimenpiteitä asiantuntijoiden valvomina. Jos me emme vaadi niin kuka vaatii?

Vieras

#45 Re:

18.11.2013 00:56

#44: Janita Puomila -

"Viiala rules" vastaa, ....tiedän asioista...vähintään yhtä paljon kuin sinäkin. En sano nimiä julkisesti. Mielenkiintoista olisi kuulla, jos edes yksi ihminen olisi saanut tukea lääkäreiltä niinkin yleisestä ongelmasta kuin hometoksiinien aiheuttamista terveysongelmista Viialassa..siis viialassa, siis Viialassa, mutta eipä ole sellaista henkilöä vastaan vielä tullut. Luulin että olen ainoa homeista sairastunut, siis ei oikeasti sairastunut, vaan psykosomaattisesti oireileva, kuten Viialan lääkärit luonnehtisivat.  Suurimmat onnitteluni Viialan ja Akaan kaupungin päättäjille. Suurimmat onnitteluni suurimmasta väärästä päätöksestä jonka ovat poliittisen uransa aikana saaneet tuotetuksi!! 18.11.2013

Henkilö V

#46 Re: Nykyrakennuksista

19.11.2013 01:24

#9: Ville M - Nykyrakennuksista

Tähän lauseeseesi asti jutussasi oli hieman järkeä, mutta kunnon laukaisu:

"Jos vanhasta rakennuksesta puretaan pois kaikki eloperäinen ja tehokkailla kemikaaleilla putsataan jäljelle jäävät kivirakenteet, niin lopputulos vastaa mikrobiologisesti uutta."

vei kaiken pohjan pois. huhhuh, mitä tekstiä.

Vastaako rajuilla myrkyillä ja kemikaaleilla käsitellyt, puhdistetut(yritetyt) rakenteet joltakin osaltaan vielä uutta, ja puhdasta rakennetta. Itkeäkö vai nauraa?

huomioitavaksi olisi kannattanut ottaa myös lapset, ja koulussa työtä tekevien mielipiteet (tuskimpa päättäjiä kiinnostikaan) JA seikka että henkilökunta ja lapset ovat vuosien aikana jo herkistyneet niille homeille, tarvitsisivat erityisen huolella, ammattitaidolla, homeettoman rakentamisen asiantuntemuksella rakennettua uutta rakennusta.

Tässä kunnassa ei ole osattu kiinteistöistä pitää huolta, vaan jokainen vuorollaan hajoamassa, mätänemässä ja homehtumassa. jokseenkin pieniä virheitä kerta toisensa jälkeen, samoilla tekijöillä, ja samoilla päättäjillä. Nyt kuulemani mukaan on sitten kertaluokkaa suurempi päätös tehty, peruskorjauksen puolesta. Ne samat tekijät, samat päättäjät, olisiko toisenlaista päätöstä voinut odottaakaan? pienellä vinkillä ajatelle, voisi kuvitella että kuntaan muuttanut kohtuullisen paljon ajattelviea, järkeviä, muutakin kuin pikkukylän touhuja nähneitä, veronmaksajia, ja jopa asioista monipuolisesti ajatella osaaviakin, kas kun pienessä kunnassa kaikki vanhat kaverukset äänestävät toisiaan, niin eipä pitkään aikaan uusien äänet, mielipiteet, toiveet ja halut tule huomioiduksikaan.

AspergillusFumigatus

#47 Re: Nykyrakennuksista

26.01.2017 19:29

#9: Ville M - Nykyrakennuksista 

 Jos ja kun se homeinen leipä on ollut 30 vuotta siellä jääkaapissa, suljetun oven takana,  tiiviissä ja kosteissa olosuhteissa, niin KYLLÄ, HEITÄN sen jääkaapinkin pois.