Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.


Vieras

#26 Re:

30.08.2013 19:43

#24: -

KUKA olisi niin näppärä ja taitava että muotoilisi ja TEKISI KANSALAISALOITTEEN TÄSTÄ ASIASTA? Jos olisi sekä adressia että kansalaisaloitetta niin josko sanamme alkaisi vähän näkymään ja kuulumaankin (niin ja ehkä jopa vaikuttamaankin asioihin ennen kuin on liian myöhäistä..

allekirjoittanut

#27 Otsikko

30.08.2013 19:47

Muistakaahan muuten jokainen viestiä ja tiedottaa tästä adressista myös ystävillenne ja tutuillenne joiden uskotte kannattavan näitä samoja arvoja:)

Vieras

#28

30.08.2013 19:55

se on niin jos jompikumpi vanhemmista ei ota tukea vastaan se menetetään, rahallinen arvo ei aina korvaa perhearvoa silloin mietitään kumpi se
n käyttää. Näin myös 30v-sitten sain kodinhoitotukee 800,00 mk/kk mies ei työtä oli pakko mennä töihin koska ei voinut edes vuokraa maksaa, kaikki otetaan pienten lasten vanhempien selkärankasta. Käytetään viisaita lauseita hämäämään ihmisiä ja siinähän se puoli vuotta meni ihmetellessä mitä tämä uusi laki pitää sisällään, ei mitään uutta jolla voisit nauttia lapsistasi.

Vieras

#29

30.08.2013 20:18

Jokainen voi jäädä kotiin omalla rahalla... Ruotsissa jakaminen molempien vanhempien kesken ainakin toimii. Muualla mennään "kouluun" kolme vuotiaana ja meillä itketään, että eihän meidän "vauvoja" voi hoitoon laittaa.
mikä hallitus... :P

#30

30.08.2013 20:25

Meillä minä olen isotuloisempi, kun mieheni, mutta silti meidän perheen yhteinen VALINTA oli, että minä jään kotiin hoitamaan lapsia ja mies käy töissä. Nautin ihan suunnattomasti, kun lapset sai olla pitkään kotona. Ovat nyt ehtineet jo päiväkoteilemaan ja kouluilemaan tarpeeksi.
??

#31

30.08.2013 21:12

Kuinkas yrittäjät ja maatalousyrittäjät? Pillit pussiin reiluksi vuodeksi vai kuinka?

puolesta ja vastaan

#32 Täälläkin on keskutelua aiheesta

30.08.2013 21:14

planB

#33

30.08.2013 21:16

Mielestäni tässä ajatellaan naisia. Naisilla on huolestuttava vimma jäädä kotiin lapsia tekemään jopa ihan nollatuloisina, vailla minkäänlaisia tulevaisuuden suunnitelmia. Pahimmillaan ei edes mietitä varasuunnitelmaa miten lasten kanssa pärjätään jos mies häipyy toisen matkaan tai kuolee.

Miesten olisi huomattavasti helpompaa jäädä kotiin jos siihen olisi yleistä painetta (työpaikoilla ei katsottaisi kieroon niitä, jotka haluavat osallistua lastensa hoitoon). Moni mies haluaisi olla kotona lasten kanssa.

Yksityiskohtia odotellessa. Naisten tulisi ehdottomasti jakaa miesten kanssa enemmän vastuuta lapsista. Iseistä on muuhunkin kuin ostamaan leipä pöytään.

Kotihoidontuki on tuore tuki. Miten naiset pärjäisitte täysin ilman sitä olemattomilla säästöillänne? (Itse odotin hallitukselta huomattavasti tiukempia linjauksia, enkä usko näiden riittävän yhtään mihinkään. Pullanössöesitys.)

Vieras

#34

30.08.2013 21:29

Aivan järkkyä ykskaks päättää jotain näin suuresti perheen arkeen vaikuttavaa asiaa. Jos halutaan pienten lasten äidit nopeasti työelämään ja isät eivät halua/voi jäädä kotiin, on päiväkodit täynnä 2-vuotta täyttäneitä. Ja oliko hallituksella puhetta lisäpäiväkotien rakentamisesta tai ryhmäkokojen pienentämisestä tai henkilökunnan lisäämisestä??? Eipä tainnut olla. Mikä järki on ajaa (yleensä) pienipalkkainen äiti töihin ja isopalkkainen isä kotiin - ei todellakaan kerry verotuloja valtiolle tällä ratkaisulla. Kyllä jokaisessa perheessä pystytään itse tekemään päätös, kumpi vanhemmista jää kotiin lasten kanssa. Ei sitä hallituksen tarvitse määrätä.
Kolmen äiti

#35 Naurettava esitys

30.08.2013 21:30

Meidän tapauksessemma tämä ehdotettu järjestely olisi toiminut näin: minä olisin joutunut jäämään työttömyyskortistoon ja olisimme menettäneet 4300e netto tulot, kun mies olisi jäänyt hoitamaan meidän nuorimmaistamme. Minulla ei ollut työtä, johon palata. Voin vain kuvitella, kuinka moni muu olisi samassa tilanteessa kuin me. Laita sitten siinä yhteyskunnan pakottaman pieni vauva jonnekkin hoitoon, jossa se ei saa ruokaa, hoivaa eikä läheisyyttä :/ ei tämä voi toimia näin, näin muutan pois tästä maasta! Eri asia olisi jos molemmilla palkkatyö, jonne palata mammaloman jälkeen ja edes jotenkin normaalipalkka. Nykyisin peruspalkkani on alle 600e/kk + lisät, ei tässä kauheasti perhettä eletetä näillä liksoilla. Suomen pitäisi nostaa palkkoja n. 300% naisille, jotta tämä homma jotenkin pyörisi. Ja entä ne kaikki kustannukset, jotka syntyvät kun pikkuvauvat valtaavat päiväkodit ja infektiokierteet jne jne..

Vieras

#36 Re: Täälläkin on keskutelua aiheesta

30.08.2013 21:55

#32: puolesta ja vastaan - Täälläkin on keskutelua aiheesta 

 Aika hyviä pointtejä tuolla sivustolla. Esim. se tilanne, että mies on armeijassa, kun isän hoitovastuu alkaisi. Ei hemmetti,  tuo hallituksen 50-50-pakkojako ei vaan toimi. Perheet on erilaisia!!!!!


Vieras

#37 Re: Eih!

30.08.2013 21:57

#8: Kielipoliisi - Eih!

Ja kelan sivuilla se on: Kotihoidon tuki ;) onneksi jokainen ymmärtää mistä asiasta puhutaan

hallituksen esityksestä pöyristynyt

#38 Re:

30.08.2013 22:13

#2: Hansu -

Kyllä nyt hallitus esitti harkitsemattomasti, kotihoidon tuesta pitäisi ehdottomasti saada päättää perheen sisäisesti!! Toivottavasti tästä syntyisi kansanliike ja esitys saataisiin kumottua, nyt eivät päättäjät ymmärrä, millaisia ongelmia tuosta esityksestä vielä seuraa..aivan pöyristyttävää!! Ihmiset, nouskaa barrikadeille!

Hallitus alas

#39 Elämme diktatuurin aikaa!!!

30.08.2013 22:31

Jos tää nyt tähän menee nii HUOMIO KAIKKI NAISET lähtekäämme kapinaan. Kun on aika mennä PAKOSTA töihin niin kaikki vaan lääkäriin ja pyytäkäämme sairaslomaa burn outin takia!!!! Se niistä SÄÄSTÖISTÄ!!!!!! :D Eikös siitä tulisi paremmin säästöjä jos vain tälleen päätettäisiin, että kaikki suomalaiset saavat saman verran palkkaa ammattiin ja sukupuoleen katsomatta. Esim 3000e kuussa vois olla hyvä määrä kun nythän keskipalkka suomessa on n. 4000-5000e kuussa. Kun tasa- arvon nimissä presidentti ja siivoojahan ovat yhtä lailla tärkeitä ihmisiä!!!! Miettikää mitkä säästöt tällä tavoin saataisiin.
miksikä

#40 Re:

30.08.2013 22:35

#29: -

Miksi täällä Suomessa pitäisi tehdä kaikki kuten Ruotsissa?


Vieras

#41

30.08.2013 22:36

Vanhempien kasvatusvastuuta tasa-arvoistava 50-50-pakkojako sivuuttaa lapsen "oikeuden" kotihoitoon täysin. Jos isä ei voi tai ei halua jäädä kotiin, lapsi joudutaan laittamaan hoitoon. Eihän tää nyt näin voi mennä, että äiti haluaisi hoitaa lastaan kotona, mutta ei saa, jos on oman osuutensa jo käyttänyt. Toisella palstalla nostettiin seuraava asia esiin: oikeus kotihoidontukeen on niin kauan kunnes lapsi täyttää 3v. ja hoitajana voi toimia kuka tahansa, kunhan lasta hoidetaan kotona. Siis haloo???? Jollakulla toisella (esim. lapsen isovanhemmat tai ulkopuolinen hoitaja) on oikeus hoitaa lasta kotona, mutta ei lapsen omalla äidillä? Ei kuullosta kovinkaan reilulta :(
äiti 29-v

#42 ei olisi toiminut meilläkään isin kotiin jääminen

30.08.2013 22:38

En ymmärrä miten tällä tavalla perrheiden hyvinvointi lisääntyisi. Meillä isukki ei ruokia osaa juuri tehdä, puistoon ei lasten kanssa lähde. Imuriin koskee pakotettuna pari kertaa vuodessa. Mikä kaaos olisikaan kotona odottanut.. Toisaalta, lapsiluku olisi varmasti jäänyt sitten vain yhteen.. Nyt niitä lapsosia on sentään kaksi.
Ensimmäisen lapsen synnyttyä mieheni työpaikka lopetettiin. Sai kyllä töitä nopeasti, mutta työnantaja vaati kouluttautumaan työnohella päteväksi tehtävään. Olisi jäänyt vakipaikka haaveeksi, jos olisikin ilmoittanut jäävänsä kotiin. Nuorimmainen herätteli useita kertoja yössä kaksi vuotiaaksi saakka, tuskin olisin aamusta jaksanut töihin lähteä. Kovin ovat nuhaisia olleet, vaikka kotihoidossa ovat olleet joten saikkupäiviä olisin todennäköisesti vietellyt työnantajan ratoksi aika paljon..
Itselläni ei ole koskaan ollut vakityöpaikkaa. Koulutus on ja työkokemusta. Nyt 1/2 vuotta olen hakenut töitä niitä toistaiseksi saamatta. Tuskin ne työpaikat sillä lisääntyy, että hakijoita on enempi? Olen onnellinen näistä vuosista, jotka olen saanut lapsiani kotona kasvattaa minimituella, koko ajan tunne niskassa että töissähän tuonkin pitäisi käydä. En ole ollut superäiti, mutta ainakin lapseni ovat saaneet syliä niin paljon kuin ovat sitä tarvinneet.. Enkä tällä tarkoita että kaikkien lasten pitäisi olla 3-vuotiaaksi asti kotona! Oma herkkä esikoiseni tosin olisi musertunut pienenä ison päiväkodin arjen rattaisiin. Eikä miehestäni yksinkertaisesti olisi ollut kotiin jäämään. Ero lienee olisi ollut tässä tapauksessa määränpäämme..
mie

#43 Hyvä adressi!

30.08.2013 22:40

Taas ollaan asiassa kiinni kun sitä tarvitaan! Adressi on oikeen hyvä ja jonku täytyy tehdä nyt kansalaisaloite tästä myös! Ja kirjoitusvirheet ym ei haittaa PÄÄASIA ETTÄ ASIA MENEE PERILLE PÄÄTTÄJIEN KORVIIN!
Kahden lapsen äiti

#44

30.08.2013 22:40

On ihailtavaa, mikäli mies haluaa olla kotona hetken lasten kanssa. Kuitenkin tämä on rahallisesti monessa perheessä mahdoton yhtälö. Tuntuu, että eipä tässä ole muuta päämäärää hallituksella, kun tosiaan saada äidit töihin ja suurin osa lapsista sinne päiväkotiin. Todella kurjaa lasten kannalta, jos tämä uudistus tosiaan toteutuu.

Vieras

#45 turha adressi

30.08.2013 22:41

Kannattaisiko ensin edes opetella kirjoittamaan ennen kuin vaatimuksia esittää, ettei joudu naurun kohteeksi. Kodinhoitamisesta ei mitään tukea makseta, onneksi ei. Sen sijaan nyt on kyse lasten kotihoidosta, mikä on aivana eri asia kuin kodinhoito.

Sitä paitsi on helvetin hyvä asia, että isille vihdoinkin tarjotaan mahdollisuus päästä mukaan lasten elämään. Nythän äidit ovat omineet sen kokonaan itselleen.

Niin turha adressi kuin olla ja voi.
vdfr

#46 Nuorten naisten työnvieroksuntaa

30.08.2013 22:44

Kylläpä näkee täälläkin olevista kommenteista, mistä tässä valituksessa on kyse. Naiset haluaa turvata itselleen töistä vapaata kotona olemiseen. Ja siitä vielä pitäisi toisten töissä käyvien ihmisten maksaakin! Miksi kaikkia velttoilijoita pitäisi elättää veronmaksajien rahoilla? Hyvä että tähän tulee muutos!
................

#47 Re: turha adressi

30.08.2013 22:49

#45: - turha adressi

Ei nyt ole kyse siitä, että äidit haluavat omia lastenhoidon vaan siitä, että miesten tulot on edelleen paljon isommat. Monissa perheissä siis isot tuloerot ja nainen menisi vain suoraan kortistoon. Onhan se hyvä niillä, joilla on se vakiduuni odottamassa...oikeasti hallitus haluaisi vain alipalkatuille naisvaltaisille aloille lisää työvoimaa. Siitä tässä taitaa olla kyse, ei tasa-arvosta. Perheiden pitää saada itsenäisesti päättää miten kotihoidontuki jaetaan. Entäs jos lasta hoitaa mummu? Miksi pienet lapset halutaan pakottaa isoihin tarharyhmiin?

Kotihoito kunniaan!

#48 Re: Säästöä valtio koittaa tehdä...

30.08.2013 22:52

#22: Raivostunut äiti - Säästöä valtio koittaa tehdä...

Juuri näin.

Ikävä kyllä juuri pienet lapsethan tässä kärsivät, mikään ei ole lapselle parempaa kuin kotihoito!!! He ehtivät myöhemminkin laitostumaan ja ryhmäytymään. En ihmettele, että koulujen työrauhaongelmat ja muut lasten ja nuorten käytöshäiriöt lisääntyvät, kun perusarvoja ei enää kunnioiteta. Äidit (ja jos perheelle sopii, isät) kotiin hoitamaan lapsia ja kasvattamaan heistä tasapainoisia ihmisiä.

Durp

#49 Re:

30.08.2013 22:55

#9: En valinnut nimimerkkiä -

 

No tuota...sitä hoitajaa varten on ihan yksityisen hoidon tukikin olemassa. Tässä ehkä tarkastellaan enemmänkin sitä omaa vanhempaa lapsen hoitajana, ei vierasta, oli se paikka mikä tahansa.

Derp

#50 Re: Nuorten naisten työnvieroksuntaa

30.08.2013 22:57

#46: vdfr - Nuorten naisten työnvieroksuntaa

 

Totta. Itsellenkin se yhden normaalin kuukausipalkan verran VUODESSA tuleva kotihoidon tuki toimii äärimmäisen kovana kannustimena kotona oloon.

Kommentoi adressia