Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.

kahden pienen lapsen kotiäiti

#1

30.08.2013 11:47

mitenkäs tilanne jossa äiti opiskelee ammattiinsa hoitovapaltaan käsin ja perheen isä on hän joka tienaa ns. elannon. kuinkas tällöin asunto- yms lainat ja eläminen maksetaan jos isäkin jää kotihoidon tuelle? marssitaanko sossun luukulle vai..?
kyllä perheillä tosiaan tulisi olla oikeus itse päättää kodin- ja lastenhoidosta ja siten myös kodinhoidontuen jakamisesta.
Hansu

#2

30.08.2013 14:17

Meillä perheessä puoliso on yrittäjä, laitetaanko pillit pussiin siksi aikaa kun hän jää kotiin lasten kanssa vai? Kyllä ne meidänkin muksut ehtii laitostumaan 3v täytettyään, siltä tämä tuntuu että kaikki vaan päiväkoteihin :(
Ärsyyntynyt

#3 kolmen pienen kanssa kotona oleva äiti

30.08.2013 14:37

Onhan se kummallista sanelupolitiikkaa hallitukselta tulla näin puuttumaan perheiden omaan kykyyn arvioida kumpi vanhempi sillä kotihoidontuella jää kotiin hoitamaan lapsia. Piiskaa pyllylle tuollaisille hirmuvaltiaille!
savu nousee mammalla korvista

#4

30.08.2013 14:44

Nää näiden päättäjien uudistukset on totaalisen pöyrityttäviä... tällasilla pahimmillaan syöstään perhe todella huonoon jamaan ja sitten ihmetellään kun vanhempia ahdistaa kun taloustilanne on huono ja pahimmillaan päättyy siihen että henki lähtee joko yhdeltä tai useammalta perheenjäseneltä kun ahdistus ja kaikki se ahdinko mitä nää uudistukset tuo tullessaan saa mielenterveyden järkkymään!!! Ihan väärissä paikoissa säästetään... päättäjiä sieltä torkkupeittojen alta vähintään puolet vähemmäksi ja jäljellejäävien palkkoja alas!!! Säästöt olisi HUOMATTAVAT!!! Ja suomen kansa kunnolla kapinaan!!! Nyt on aika lampaiden riisua vaatteensa ja löytää se susi villojen alta!!! Suomi syöstään tuhoon näillä päättäjien "fiksuilla" uudistuksilla!!!
Ärkele

#5 Sapettaa niin, että savu nousee...

30.08.2013 14:54

Meilläkin tuo isäntä on se kovapalkkaisempi ja on suoraan sanonut, että ei halua jäädä lasten kanssa kotia, mutta samalla haluaa, että lapset saavat olla kotihoidossa mahdollisimman kauan. On se hienoa, että valinnan mahdollisuuksia rajoitetaan. Ei myöskään ajatella sitä, että ei päiväkotipaikkoja löydy kaikille, jolloin jonotus lisääntyy. Päiväkotiryhmiä joudutaan isontamaan, jolloin on suuria ongelmia ottaa kaikkien erilaiset tarpeet huomioon. Pitää varmaan jäädä työttömäksi, jotta voi lapsia hoitaa kotona. Kotihoidontuki rahamääränä on muutenkin niin surkea et ei sillä kunnolla elä.
Holhoaisivat välillä alkkiksia ja spurguja...

#6 Nälkä tai töihin

30.08.2013 15:10

Näinhän se menee, että miehet (ikävä kyllä) ovat isommalla liksalla duunissa, jotta vaimo voi olla kotona hoitamassa lapsia ja nauttivat lähinnä nimellistä korvausta, jota kotihoidon tueksi kutsutaan. Nyt kun tukiaika pistetään puoliksi, ovat lapset vain puolet tukiajasta kotona, koska vaimon saama pienempi palkka ei riitä elättämään lapsia ja isää kotona. Ja valtio saa lisää verotuloja kun molemmat vanhemmat ovat palkkatyössä, mutta kuntako on lopullisena maksumiehenä kun hoitopaikat pullistelee lapsista ja hoitopaikkoja on pakko lisätä?

Mari

#7 pöyristyttävää

30.08.2013 15:12

Suorastaan törkeää edes esittää tälläistä uudistusta. Meillä mies vakituisessa työssä, mulla mahdollisuus pätkätöihin, tällä hetkellä tyttären omaishoitajana kotona ja nyt syntyi keskospoika. Poika päiväkotiin, päiväkotimaksut maksettaviksi, mies töihin ja minä pienellä korvauksella kotona tytön kanssa? Vai jätetäänkö poikakin kotiin ja maksan hänenkin erikoisruokansa, hoidan, leikitän jne, ilman mitään korvausta valtiolta?
Järki käteen tähän touhuun, eiköhän perheet itse osaa tehdä ratkaisunsa?
Ja niin kuin joku oli jo kirjoittanut, että yrittäjät, miten heidän kanssaan?
Kielipoliisi

#8 Eih!

30.08.2013 15:16

Noloa, että jo otsikkokin on kirjoitettu väärin. Se on kotihoidontuki, ei kodinhoidontuki. Lasta siinä hoidetaan, ei kotia!
En valinnut nimimerkkiä

#9

30.08.2013 15:20

"Miten käy eronneiden yhteishuoltajien tai eroamassa olevien? Entä yksinhuoltajien? Pätkätyötä tekevien?"
Mitä jos molemmat vanhemmat ottaisi vastuun lapsista myös eron jälkeen? Yhteinen päätös se lapsien hankinta on (tai ainakin pitäisi olla), joten eikö myös vastuu kanneta yhdessä.

"Kun hallitus pakottaa jakamaan hoitovapaan tasan, on vaarana, ettei perheillä ole varaa käyttää sitä ollenkaan."
Ei kai kotihoidontuen kuulu ollakaan mikään automaatio, joka jokaisen on saatava käyttää. Voihan molemmat vanhemmat olla töissä ja käyttää kotihoidontuen avustuksena palkatessaan lastenhoitajan omaan kotiin.

Vieras

#10

30.08.2013 15:28

Adressin otsikon voisi tosiaan muuttaa vastaamaan oikeaa kirjoitusasua, mutta eiköhän jokainen tiedä mitä tässä adressissa haetaan takaa.

Vieras

#11

30.08.2013 15:42

Kotihoidontuelle ei saa asettaa mitään uusia ehtoja.!
järki käteen päättäjät!

#12 Höh

30.08.2013 16:00

Miksi vanhemmat eivät saisi itse päättää kumpi jää kotiin lapsia hoitamaan? Meidän perheessä tehty päätös lasten isä jää kotiin lapsia hoitamaan ja minä äitinä lähden töihin. Eiköhän tämä mene siihen että kun kotihoitoaika puolitetaan vanhempien kesken niin toinen vanhempi ei pidä omaa osuuttaan vaan lapsille joudutaan ottamaan kunnallinen hoitopaikka, no sen jälkeen kaupungit ja kunnat ovatkin ihmeissään mistä saadaan tarpeeksi hoitopaikkoja? Päiväkotien ja perhepäivähoitajien resursseja kasvatetaan.
piippo123

#13

30.08.2013 16:04

No sille se kotihoidontuki kuuluu ken lasta kotona hoitaa. Mielestäni toista ei voi pakottaa kotiin jäämään. Mites tosiaan eronneet parit ja esim.jos toinen ei halua nähdäkään lasta...
e-ei

#14

30.08.2013 16:08

Minusta siinä esityksessä on järkeäkin, että myös isä saa koittaa olla kotona lapsia hoitamassa. Kun olen sitä hänelle ehdottanut, vastaus on ollut ettei missään tapauksessa sillä olemattomalla rahalla - näin se kummasti usein kaatuu naisten hartioille. Nyt joutuvat siis perheen arvot todelliseen puntariin. Onko kuitenkin näin, ettei kaikista isistä ole hoitamaan lastaan! Esityksessähän sanottiin että marraskuussa ratkaistaan yksityiskohdat yksinhuoltajien ym. kohdalta, joten vähän hätiköidyltä tuntuu tämä addressi.
Nimimerkki

#15 Nyt se on noustava barrikadeille

30.08.2013 16:13

Eikä sitten vasta kun uudistus on lyöty lukkoon!
Ärjy

#16 Re:

30.08.2013 16:20

#14: e-ei -

Mutta minkäs takia sitten muilta otettaisiin valinnan mahdollisuus pois kyseisen asian suhteen, jos sun miehes ei halua jäädä kotiin lasta/lapsia hoitamaan? Eiköhän jokaisessa perheessä itse parhaiten osata päättää kumpi jää kotihoidontuelle. Voithan sinä mennä aiemmin sitten töihin sieltä kotihoidontuella hoitamiselta, jos siltä tuntuu. Tai mene vaikka heti vanhempainvapaan jälkeen, mutta älä sinäkään puutu toisten kykyyn arvioida se jokaisen oman perheen oma tilanne, ilman ulkopuolista sanelijaa... Kiitos.

Äiti x9

#17 Hölmöläisten peiton pidennystä

30.08.2013 16:23

Ei se paljon nappaa vaihtaa lastenhoitajaa vaimosta mieheksi, jos perheen (meidän tapauksessa suurperheen) tulot tippuvat useilla sadoilla euroilla kuussa. Ai että minkäs teet kun olet aikanas kouluttautunu matalapalkka-alalle? Kuka maksaa puuttuvat pennoset? Sossu? Joku muu? Eli minusta täysin hölmöläisten hommaa, että otetaan toisesta päästä ja kuitenki jostain sen rahan on tultaa perheen ruokaostoksiin edes, ellei "hyvinvointiSuomessa" anneta ihmisten kuolla nälkään.
Poikine äiti

#18 Re: Yrittäjä täälläkin

30.08.2013 16:24

#2: Hansu -

Kait se pitää tehdä konkurssi ja myydä kalusteet sen takia. Ei onnistu meillä. Tosin olen itsekki aika pian lasten syntymän jälkeen lähteny töihin. Mut ei onnistuis meillä jäädä isän kotiin. VAIKKA sanovat ihmiset mitä.

Poikine äiti

#19

30.08.2013 16:25

Minusta siinä esityksessä on järkeäkin, että myös isä saa koittaa olla kotona lapsia hoitamassa. Kun olen sitä hänelle ehdottanut, vastaus on ollut ettei missään tapauksessa sillä olemattomalla rahalla - näin se kummasti usein kaatuu naisten hartioille. Nyt joutuvat siis perheen arvot todelliseen puntariin. Onko kuitenkin näin, ettei kaikista isistä ole hoitamaan lastaan! Esityksessähän sanottiin että marraskuussa ratkaistaan yksityiskohdat yksinhuoltajien ym. kohdalta, joten vähän hätiköidyltä tuntuu tämä addressi.No onhan se ollu tähänki asti mahdollista isän jäädä kotiin?
Nelinkertainen äiti

#20 Miehillä usein suurempi palkka, joten...

30.08.2013 16:41

... monessa perheessä päädytään tästä syystä äidin jäämiseen kotiin hoitovapaan aikana. Valtio ei mielestäni saa missään nimessä määrätä, miten kotihoidon tuki jaetaan. Kotihoidon tuki ei muutenkaan ole päätä huimaavan suuri ja jos hoitovapaan aikana joudutaan selviämään pienipalkkaisen vanhemman palkalla, niin kotihoidon tukeen tulisi saada samalla kertaa huima korotus. Eli päätäntävalta hoitovapaan ja kotihoidon tuen jakautumisesta jatkossakin vanhemmille!

Vieras

#21

30.08.2013 17:27

Voisiko joku korjata adressin nimen. Se on kotihoidon tuki. Kodinhoitoa ei tueta.
Raivostunut äiti

#22 Säästöä valtio koittaa tehdä...

30.08.2013 17:37

Jos mieheni jäisi kotiin hoitamaan lapsia ja saisi kotihoidontuen ja minä pienen palkkani, jäisi yhteen laskettu summa huomattavasti pienemmäksi kuin että minä jäisin ilman kotihoidontukea kotiin hoitamaan lapsia ja mieheni kävisi töissä. Eli valtio koittaa tässäkin asiassa säästää! Isät ovat usein perheissä ne jotka tienaa leivän taloon. Äidin tienesti on siihen mukava lisä helpottamaan arkea. Eli valtio säästää mielestään, kun ei tarvi maksaa kuin puolet kotihoidontuesta. Vaikka joutuvat maksamaan päiväkoti maksuissa paljon enemmän, kun vien 4lasta hoitoon. Ja kaikki ongelmat mitä siitä tulee, kun lapset pienestä pitäen työnnetään laitoksiin hoitoon. Kyllä kotihoito on lapselle parasta hoitoa!!!!
Elina

#23 Kiitos kielipoliiseille :)

30.08.2013 18:05

Nyt on otsikko muutettu ja puhutaan oikeasta tuesta. Levittäkää vaan eteenpäin. Tärkeällä asialla ollaan.

Vieras

#24

30.08.2013 18:38

https://www.kansalaisaloite.fi/fi Ei nää adressit joha mihkää. Pitää olla kansalaisalote
lapsirakas

#25

30.08.2013 18:59

"Kun hallitus pakottaa jakamaan hoitovapaan tasan, on vaarana, ettei perheillä ole varaa käyttää sitä ollenkaan."
Ei kai kotihoidontuen kuulu ollakaan mikään automaatio, joka jokaisen on saatava käyttää. Voihan molemmat vanhemmat olla töissä ja käyttää kotihoidontuen avustuksena palkatessaan lastenhoitajan omaan kotiin"

Kyllä jokaisella kuuluu olla oikeus olla lapsensa kanssa ! Lapsiin liittyvät säästöt pitäisivät olla listan häntä päässä! Lapsissa on tulevaisuus.
vai että lastenhoitaja omaan kotiin. Mitäpäs jos vanhempi haluaa hoitaa lastaan itse, niinkuin se pitäisi ollakin. Täysin naurettavaa on että asiaa ei mietitä pidemmällä aika välillä. Lapset tarvitsevat vamhempiaan enemmän kuin mitään muuta. Ja että lapset saavat olla lapsia, heidän täytyy jokatapauksessa elää aikaisessa vaiheessa aikataulujen mukaan ja kun isin tai äidin pitää mennä töihin herätä aamu viideltä ja mennä hoitoon, missä ei ole takeita sylistä ja lohdutuksesta mitä pieni lapsi tarvitsee! rakkautta ja turvaa. Miksi pienellä ihmisellä ei ole oikeutta elää 3 vuotta kodissa, rauhassa ja turvassa. Mikään ei tee minua surullisemmaksi kuin se että emme mieti lapsiamme. Mitäs jos yrittäisitte miettiä miltä tuntuu 2 vuotiaasta joka näkee enemmän hoitajia kuin vanhempiaan.

Kommentoi adressia