Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.

Kotiäiti pienen ajan elämästään

#251

08.09.2013 19:27

Eikös työmarkkinatukea saa tätä nykyä huolimatta puolison tuloista? Jos ei ole oikeutettu päivärahaan tms, työttömyystukeen, niin työmarkkinatukeen kai pitäisi olla. Siinäpä yksi porsaanreikä.

Äitiyslomahan pysyy naisella yksistään. Kun lapsi on sen noin 10kk, alkaa hoitovapaa, mikä jatkuu 3-vuotiaaksi asti. Se sitten jakaantuu miehelle ja naiselle tasan.

Olen edelleen sitä mieltä, että on paljon miehiäkin, jotka osaavat hoitaa hyvin lapsia, tehdä ruokaa.. tai ainakin opettelevat nämä jutut mielellään! Siitä on vähän omituista puhua, että miehet eivät siihen pystyisi. Onhan olemassa samalla tavalla naisiakin, jotka ovat äiteinä epäsensitiivisiä, ja eivät osaa ruokaa laittaa jne. En minäkään kauheasti ruokaa osannut laittaa ennen lasten syntymää, mutta sittenpä opettelin!

Pääpointti tulisi mielestäni näissä keskusteluissa pysyä siinä, että perheiden tulisi itse saada jakaa hoitovapaa omaan elämäntilanteeseensa sopimalla tavalla. Tilanteita kun on niin monia! Sillä pakolla ei saada miehiä sen enempää jäämään kotiin, kuin nytkään. Muutettaisiin niitä arvoja työmaailmassa isillekin suotuisemmiksi. Sekin on ollut hyvä ehdotus, että vauvan synnyttyä perheeseen, kulut jaettaisiin tasan puolisoiden työnantajien kesken! Tarjottaisiin joustavampia työaikoja molemmille puolisoille, jotta töihinpaluu onnistuisi kotonaolevalta puolisoltakin aiemmin ilman, että lapsia tarvitsisi laittaa päivähoitoon liian pienenä! Tai työajat joustaisivat edes sen verran, että päivähoitoajat olisivat ihan pienelle lapselle inhimilliset: eivät pidemmät, kuin aikuisen täydet työpäivät!!
Äiti

#252 Tasa-arvo alkaa kuulostaa kirosanalta...

09.09.2013 08:56

Uudistukselle ei ole mitään uskottavaa perustelua. Tällä nykyiselläkin kotihoidontuki-mallilla vanhemmat voi halutessaan jakaa kotihoidontuen keskenään, vaikka tasan puoliksi, jos tässä asiassa tasa-arvoa perheeseensä haluavat. Mutta niiltä, jotka hoitaisi lastenhoidon toisin, ei sitä valinnan mahdollisuutta tässä uudessa mallissa enää annettaisi. Törkeää ylhäältä sanelua kuka kenetkin hoitaa- Hävetkää! Nykyinen malli on erinomainen, jos tämä ilmoille päästetty on vaihtoehtona.

Milloinkohan rajoittavat "Kiinan malliin" sopivan lapsiluvun perheelle, ja säännöstely, että yksi tyttö ja yksi poika perhettä kohden. Tasa-arvon nimissä. Jaetaan lapsia sitten eri perheiden kesken sukupuolen mukaan, että kaikilla on varmasti juuri samalla lailla, täysin samanlainen perhe, joka hoidetaan samaan tyyliin. Erilaisuus ei käy, tulee muuten paha mieli, jos kaikilla ei ole viivottimen tarkasti tasaiset palat kuin Valionpingviini-jäätelössä konsanaan.

Vieras

#253

09.09.2013 09:44

Vapaus vallitkoon!
vielä lapseton

#254 Lasten teon loppumistako tällä haetaan?

09.09.2013 16:27

Itsellääni ei ole lapsia mutta niitä haluaisin. Kaikki tällaiset "pakottamiset/puolittamiset" vaikuttavat jo nyt lasten hankintaan. Yritetäänkö tässä nyt hakea sitä myös ettei lapsia tehtäisi enää kun äidit halutaan työelämään? Mieheni on yrittäjä ja ajatuskin tuosta puolittamisesta kauhistuttaa. Kukahan kaikki raha-asiat hoitaa isän ollessa sitten lapsen kanssa? Se joka tämän "loistavan" idean isä tai äiti on??
Nykyperheitä pidetään TYHMINÄ kun eivät mukamas osaa itse päättää mikä on omalle perheelleen paras ratkaisu.
Kaikki ei mene kuten unelmoi.

#255

10.09.2013 06:31

Onko huomioitu eläkekertymä. Äitinä useampi vuosi kotona, eläke ei kerry ellei puoliso maksa vapaaehtoista eläkettä äidille.
Lapset kasvavat, elämäntilanteet muuttuvat, hyvätuloinen mies löytää uuden. Siinähän kärvistelet omaa tyhmyyttäsi kansaneläkkeellä.
Unionin Haudankaivajat / Petri Rautiainen

#256 Epäonnistunut hallitus

10.09.2013 07:35

Itse allekirjoitin adressin, vaikka itsellä ei olekaan muuta perhettä ja lapsia, koska katsoin hallituksen hakevan uudistuksella säästöjä nykyisiin velkaongelmiin. Uudistuksesta saadut säästöt eivät kuitenkaan tule Suomen kansalaisten hyväksi käytettäviksi.

EU:n velkakriisi ei ole vielä ohi ja sinne koko ajan haetaan varoja tekemällä leikkauksia uusista kohteista tai ehdot niin mahdottomiksi, että osa tukirahoista jää käyttämättä.

Yksikään toinen hallitus ei ole saanut sellaisia velkoja parissa vuodessa aikaan Suomen historian aikana, mitä Kataisen hallitus on aiheuttanut Suomelle. Toiseksi se on rikkonut ennätyksellisen paljon lakia ja salannut kansalta sille kuuluvia tietoja.

Pääministeri Katainen on moneen otteeseen luvannut parantaa Suomen taloudellista tilannetta, mutta kaikki lupaukset ovat jääneet puheen tasolle.

Voin esittää hyvällä omallatunnolla kysymyksen,"onko tällainen pääministeri pätevä hoitamaan valtion asioita, jolla on lukemattomia rikoksia ja vääristelee maan taloudellisia asioita?"

Edelliseen lauseeseen perustuen suosittelen kaikkia tämän adressin kirjoittajia kirjoittamaan myös adressin "Vetoomus Jyrki Kataisen erottamisesta", jos ei ole vielä kirjoittanut ja laittamaan viestiä eteenpäin muillekin.
lp

#257 Re: kamalaa!!!!

10.09.2013 07:52

Deere

#258 Re:

10.09.2013 14:41

#251: Kotiäiti pienen ajan elämästään -

"Äitiyslomahan pysyy naisella yksistään. Kun lapsi on sen noin 10kk, alkaa hoitovapaa, mikä jatkuu 3-vuotiaaksi asti. Se sitten jakaantuu miehelle ja naiselle tasan."

 

Jos tarkkoja ollaan, äitiysloma kestää 3 kk ja alkaa n. kuukausi ennen laskettua aikaa. Kolmen kuukauden jälkeen alkaa vanhempainvapaa 9 kk ja sen jälkeen mahdollinen hoitovapaa. Käytännössä lapsi on n. 8 kk hoitovapaan alkaessa. Vanhempainvapaa ei ole äidin, vaan sen voi pitää kumpi tahansa, mutta "ruokintasyistä" koko 9 kk pitää usein äiti.

Haist "#¤%&/() koko eduskunta mikä lie pelleporukka..

#259 Entäs jos tilanne se että...

10.09.2013 20:07

äiti ja isä voi molemmat käydä töissä ja hoitaa lapsensa samaan aikaan..niin kait silloin saa nostaa sen kotihoidontuenkin..Meillä itsekkin tällä hetkellä itse olen kokopäivä töissä ja nostan kotihoidontukea..niin ei kait sen pitäs vaikuttaa sitten että jos molemmat sitä nostaa vuoroollaan ja molemmat käy töissä ? Mutta joo tää on taas niin tyhmää juttu että...Mutta meillähän on niin helvetin fiksut päättäjät sun muut että...
kotihoidontuella ilman työttömyystukia.

#260 Lapsen vai kenen oikeus??

11.09.2013 11:56

Haetaanko päätöksellä säästöjä vai lasten eli suomen tulevaisuuden etua? jos suomessa olisi työvoimapula ymmärtäisin että kiirehdittäisiin töihin paluuta, mutta työttömyys kun kukoistaa on perustelu kaukaa haettu. Lapsen etukaan tämä ei ole.Jokainen isä varmasti jää kotia jos siihen on mahdollisuus, tärkeintähän on että hoitaja on jompikumpi vanhemmista. Tilanteen tasapuolistaisi kaikkien vanhempien osalta se että poistettaisiin mahollisuus nostaa työttömyyspäivärahaa ja kotihoidontukea samanaikaisesti. Eihän vakituisessa työssä olevakaan muita rahoja hoitovapaan ajalta saa. Näin tulisi valtiolle huomattava säästö. Eikä kotihoidontukea kuuluisi maksaa jos kumpikin vanhemmista töissä ja hoitajaa ei kotiin ole palkattu. Selkeytettynä tuen saisi kumpivain vanhemmista lapsen ollessa alle 3v jos yhtäaikaa ei makseta työttömyyspäivärahaa ja hoito tapahtuu kotona. Tapauksissa joissa vanhemmat ovat töissä mutta nostavat tuen pitäisi pystyä näittämään toteen että raha on käytetty lapsen kotona tapahtuvan hoidon maksamiseen.
20v töissä käynnyt äiti

#261

11.09.2013 12:15

Kaikki tuet pois vaan, itse matalapalkkainen, mies ansiosidonnaisella, on talovelkaa. euroakaan ei olla saatu kelalta, tai saatais mutta se vähennetään mieheltä pois. Ihan sama mitä päättävät, ei ole meiltä pois. kaikki lusmuilija äidit vaan töihin, eikä viedä lapsia hoitoon päiväksi ja täytellä hoitopaikkoja sillä että päästään ajelee rallia kylälle sillä aikaa.

Vieras

#262

11.09.2013 16:04

vrt. mielipidepalsta Helsingin Sanomissa 8.9.2013
eweliina

#263

11.09.2013 17:44

Ehdottomasti on vastoin perustuslakia, perheille päätösvalta
Hallitus voisi erota

#264 Päätöksen juuret

11.09.2013 18:41

Hallituksen puuhailuja näytetään johdettavan Naisasialiitto Unionista. Siellähän se asuu maamme pahin kotiäitiviha. Sattuu Unionin aktiivi Anne Moilanen olemaan feministipuolueeksi profiloituneen vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen erityisavustaja...
?

#265 Re:

11.09.2013 19:25

#261: 20v töissä käynnyt äiti -

"Kaikki tuet pois vaan, itse matalapalkkainen, mies ansiosidonnaisella, on talovelkaa. euroakaan ei olla saatu kelalta, tai saatais mutta se vähennetään mieheltä pois. Ihan sama mitä päättävät, ei ole meiltä pois. kaikki lusmuilija äidit vaan töihin, eikä viedä lapsia hoitoon päiväksi ja täytellä hoitopaikkoja sillä että päästään ajelee rallia kylälle sillä aikaa."

 

Sinulla on tainnut hieman mennä ohi, mistä tässä adressissa on kyse? Ja mistä on kyse kotihoidontuessa...


Vieras

#266

12.09.2013 07:00

oikein hyvä juttu,adressin ettiminen vain tuotti vaikeuksia
20v töissä käynnyt äiti

#267 Re: Re:

12.09.2013 18:41

#265: ? - Re:

Siis kyllä mä tajuan tän jutun, meillä toimisi niin että minä edelleen töissä ja mies sais ansiosidonnaista, kelalta sais kotihoidontukea, mutta se vähennetään joka tapauksessa miehen rahoista..jos sä osaat valaista tän kotihoidontuen pelittämisen et miten se sun mielestä menee teeppä se.


Vieras

#268

12.09.2013 19:48

Kaikki allekirjoittajat: "ottakaapas" allekirjoitus myös mieheltänne/vaimoltanne samalla kun allekirjoitatte itsekin. Viedään sanaa adressista myös eteenpäin!
Perheiden puolesta

#269 Eduskunnassa herätty

12.09.2013 20:00

Tulossa välikysymys kotihoidontuesta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013091017470424_uu.shtml .
Koko oppositio protestoi kotihoidontuen leikkaamista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013091217481496_uu.shtml .

Vieras

#270 pätkätyöt ja kotihoito

12.09.2013 23:10

Mites menetellään kun esikoinen täyttää kohta 3 v., nuorempi reilun vuoden ja nyt odotan kolmatta. Miehellä on määräaikainen työ tällä hetkellä, minulla ei. Pitäisikö miehen jäädä töistä pois hoitamaan lapsia nuoremman lapsen täyttäessä 1,5 v. (takaisin ei taitaisi olla menemistä) ja minun lähteä töihin tekemään joku pätkä maha pystyssä ennen vauvan syntymää? Niin tai sitten voisin ilmoittautua työttömäks ja saada vähän aikaa parempaa rahaa kuin kotihoidontuki ja toivoo ettei joudu töihin. Lapsille varmaan pitäis hoitopaikat kunnalta kuitenkin olla.... Ymmärrän kyllä pyrkimyksen tasa-arvoon jne. mutta se taitaa toimia perheissä joissa molemmilla on vakipaikka odottamassa. Mieheni kyllä voisi periaatteessa jäädä kotiin, hoitihan hän esikoistammekin vanhempainvapaan jälkeen kotona puoli vuotta minun ollessa töissä (tosin työttömänä hän sai tuplat enemmän rahaa kuin kotihoidontuki on)

Vieras

#271 ReOlen aivan samaa mieltä tämän savuavan mamman kanssa. Suoraan sanoit ja rohkeasti kirjoitit.kiit:

13.09.2013 09:47

Veijo

#272 Hallituksen esitys hyvä, mutta parannettavaakin varmasti on

13.09.2013 09:59

Olen varmaan jo parikymmentä vuotta ollut sitä mieltä, että vanhempain etuudet, joita suurimmaksi osaksi käyttävät äidit, ovat suurin syy siihen, että naiset ansaisevat keskimäärin 20% vähemmän kuin miehet.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.09.2013 19:03


Hoitovapaalla opiskeleva

#274 Opiskelijat on nyt täysin unohdettu!

13.09.2013 19:08

Erittäin ikävä tilanne on myös silloin, jos toinen puoliso on opiskelija! Opintotuki ilman asumislisää + hoitoraha + lapsilisä ei riitä edes asumiskustannuksiin. Siitäkin sitten sakotetaan, kun yrittää olla tehokas ja opiskella hoitovapaalla.

Vieras

#275

14.09.2013 11:53

Nykyinen malli on hyvä