Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.

...............

#51

30.08.2013 23:10

Naiset ei suostuta siihen, että meidät halutaan vain orjiksi alipalkattuihin pätkäduuneihin. Jos haluavat meidän töihin isien tilalle niin vaaditaan samat palkat kuin miesvaltaisillakin aloilla. Heti vähintään 3000 e kuussa siivojille, kokeille,tiskareille, lastentarhanopettajille, lähihoitajille jne jne. Jollakinhan ne on asuntovelat sun muut maksettava!
E-ei

#52 Otsikko

30.08.2013 23:15

Puheenaihe on niin tunteita herättävä, että kaikki ovat heti takajaloillaan. Tarkoitin aiemmin, että aivan hyvin mies voisi jäädä yhtä lailla kotiin hoitamaan noin 1,5-v ikäistä lasta, muttei viitsi koska ei ole halua kokea sitä 300€:n tuloa ja kotityöhän lastenhoitoineen vasta työtä onkin. Joillekin miehille (onneksi nykyään yhä harvemmalle) taas lastenhoito ja kotityötruoanlaittoineen ovat edelleen yhtä utopiaa. Onneksi minun mieheni kyllä pystyy siihen ja mikäli tämä lakiesitys menee läpi, hän myös todennäköisesti on vähintään puoli vuotta kotona. Ei meidänkään talous ole mitenkään huippukunnossa ja harvalla lapsiperheellä säästöjä on, mutta tarvittaessa pankin kanssa sovitaan asuntolainaan vapaajakso tms. Asiat ovat siis järjesteltävissä! Missään tapwuksessa yh-perheiden tilanne ei saa tällaisesta huonontua.
ahaa

#53

30.08.2013 23:21

asiat eivät ole järjesteltävissä silloin, jos toinen osapuoli on yrittäjä.

Vieras

#54

30.08.2013 23:23

Heips

Nimien kartuttamiseksi..
Muistetaanpa samalla kun kirjoitetaan tänne nimeä, niin kysäistä nimi myös puolisolta:)
...............

#55

30.08.2013 23:25

Ei mullakaan ole mitään sitä vastaan että mies jää hoitaan lasta kotiin mutta millä minä maksan meidän asuntolainan, sähkölaskun tms. kun palkka nettona on korkeintaan 1000e kuussa? Ei kata edes perus asumisen kuluja. Joo tiedän, hallitus haluaa minut takaisin duuniin, koska alallani on kova pula ihmisistä, jotka suostuu tekemään määräaikaista pätkätyötä naurettavan halvalla. Käytännössä tää tarkottaa sitä, että vanhemmat jotuu laittaan pienet lapset tarhaan isoihin ryhmiin, joka on jo nyt ongelma?
Kaisa

#56

30.08.2013 23:26

Ei tulisi onnistumaan meillä millään... Eli tuloillaan oleva lapsemme JOUTUU päiväkotiin heti kun minun osuus kotihoidontuesta päättyy... Jokainen voi laskea kumman kannattaa jäädä kotiin: minun, tehdastyöläinen tulot alle 2000€ vai miehen joka tienaa reilu kaks kertaa enemmän.
Ei minun palkalla pyöritettäisi arkea.
Eipä aikaakaan kun päiväkodit pursuaa pieniä lapsia ja perhepäivähoitajat loppuu kesken.
Pienen vauvan äiti

#57

30.08.2013 23:28

Kansalaisaloite olisi mahtava juttu. Voisiko joku tehdä sen, niin saataisiin estettyä tämä hullutus!
pöh

#58 JUst

30.08.2013 23:31

Tässä onkin pointtina se, että oletuksena on, että miehet eivät jää hoitamaan lapsia, joten lapset saadaan näin päiväkotiin ja molemmat vanhemmat töihin. Koska miehillä usein on parempi palkka (toki poikkeuksiakin on) niin ei olisi mitään järkeä eikä ainakaan lisää verotuloja valtiolle, jos mies oikeasti olisi kotona ja nainen töissä. Että miettikääpä sitä. Aika kelju päätös lasten kannalta.
Parturi-Kampaaja

#59

30.08.2013 23:42

Esimerkiksi meidän perheen talous romahtaisi tälläisen pakon edessä. Minun ammattikuntani palkka ei todellakaan elätä tänä päivänä 4 henkistä perhettä yksin, toisin kuin ukkokullan palkka! Meidän (kuten varmaan monen muunkin) olisi pakko laittaa lapset hoitoon ja molempien käydä työssä. Jolloin sitten taas lähes koko minun palkkani uppoaisi hoitomaksuihin!Uutta alaako tässä sitten pitäisi alkaa opiskelemaan? Mitä järkeä?!

Vieras

#60 Kiukuttaa....

31.08.2013 00:58

Nyt mielestäni leikitään liikaa lasten tulevaisuuksien kanssa.. Minulla on itsellä kaksi pientä lasta jotka molemmat ovat pahasti allergikkoja ja infektioherkkiä, kokemuksia isomman kanssa löytyy päiväkodista ja sen jälkeen iltapäivä kerhosta eikä kumpaakaan voi kehua!!! Päiväkoti oli allergia- ja astmaliiton alainen, siitäkin huolimatta lapseni lääkintää ei suoritettu kuten lääkäri oli määrännyt ja lapselleni tarjottiin sellaista syötävää jolle on pahasti allerginen... no kerhossa sitten vastaan tuli kiusaaminen yms. asia jonka halusin omalta osalta tuoda julki on se että todellakin hoidan mieluiten lapset kotona niin pitkään kuin vaan mahdollista koska luottoa ei todellakaan pahemmin ole kertynyt. Meillä mies on isompi tienaaja eikä tulisi kuuloonkaan että hän jäisi lasten kanssa kotiin, hän toi jo heti alkuun selväksi sen että haluaa olla se joka käy töissä.

Ja sitä paitsi ei missään ole kielletty etteikö isä saisi jäädä kotihoidontuelle, kyllä se on vanhempien oikeus päättää kumpi kotiin jää hoitamaan... Kohta varmaan meidän vanhempien puolesta päätetään kaikki lapsiimme kohdistuvat asiat. Mielestäni tämä on todella väärin.

Ajatteleeko kukaan sitä miten tämä vaikuttaa lapsiin tai mahdollisesti siihen että vanhempia saattaa erota enemmän tämän myötä. Ei se lasten hoitaminen aina niin helppoa ole kun luullaan, minun mieheni on suoraan myöntänyt ettei pärjäisi edes kahta viikkoa lasten kanssa kotona kun hermot olisivat kovilla ja siihen kun vielä lisätään kaikki muut mitä kotona pitää lastenhoidon lisäksi tehdä. Miehelläni on tuntipalkka reilut 13 € ja töitä ainakin vielä tällä hetkellä riittää enemmän kun ehtii tehdä, niin ei siinä kyllä kotiin jääminen ole ensimmäisenä mielessä.

Minun puolestani hallitus saisi tunkea ehdotuksensa sinne missä aurinko ei paista... Pienentäisivät omia palkkojaan ensin ja lopettaa sen rahojen jakelemisen ulkomaille... Jättäkää lapset rauhaan!!! Ja sehän on tutkittu juttu että ensimmäiset vuodet ovat lapselle kalleinta aikaa ja minä ainakin haluan viettää kaikki mahdolliset ajat yhdessä lapsieni kanssa, koskaan kun ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan....
Randelin

#61 Huhhuh

31.08.2013 01:15

Menkää töihin........ Suomessa paapotaan ihmisvässyköitä muutenki jo ihan liikaa. Hyvä että tämmönen ehdotus on tullu ajankohtaseks. Tulenko pyyhkimään pyllynne niin teijän ei itte tarvi, laskutan valtiota..??
Itkevät lampaat

#62 Re:

31.08.2013 01:19

#55: ............... -

Et ota asuntolainaa jos et tienaa tarpeeks. Mikä perusoikeus on omistaa asunto?? Jos oot persaukinen ni olet, elä sen mukaan.. Ja jos "joutuu" laittaa lapsen tarhaan niin joutuu. Sitä vartenhan ne on. Vaihda alaa jos tuntuu työnteko noin pahalta..

Äiti

#63 Onko Suomi sittenkin p###a maa?

31.08.2013 04:14

Olen ollut vakituisessa työsuhteessa 10 vuotta kun jäin äitiyslomalle. Olen koko ikäni pistänyt palkastani osan säästöön, jotta voin lasteni kanssa olla kotona, kun niitä joskus teen. Nyt odotan toista ja jos tämä esitys menee läpi, olen valmis irtisanoutumaan jotta voin lasteni kanssa kotona olla. Ihan älytöntä ettei ihmisten anneta tehdä omia päätöksiä omasta elämästä! Meillä miehellä ei ole minkäänlaista halua jäädä lasten kanssa kotiin, vaan hän on kiitollinen kun minä haluan hoitaa lapset kotona, jottei heidän tarvitse päiväkotiin ihan pieninä mennä. Joten aion hoitaa lapseni kotona, sanoi hallitus mitä tahansa. Vaikka ilman mitään tukea ja tosiaan menettämällä nykyisen työpaikkani. Pistää toisaalta ihan sanattomaksi tällaiset ehdotukset. Mikä vapaa maa tämä enää on kun vapaus valita oman perheen asioista viedään pois?
Lapseton veronmaksja

#64 Ja me maksetaan

31.08.2013 07:11

Mitäs jos lapsettomana en halua maksaa sitä, että jokaisella lapsella on oma vanhempi hoitajana? Kyllä sitä voi pienenkin lapsen laittaa tarhaan. Ihan turha itkeä jos ei valtio halua verorahoja käyttää tällaiseen turhuuteen. Meillä on koulutetut hoitajat sitä varten. Valintakysymys!
OIKEIN

#65 Re: Onko Suomi sittenkin p###a maa?

31.08.2013 07:22

#63: Äiti - Onko Suomi sittenkin p###a maa?

Siis eikö sinulla ole vapautta valita? Aika järkkyä... Jos kuitenkin olet tarkkana, niin on vapaus, kaikista valinnoista ei vaan anneta automaattisesti rahaa. Mutta valinta lienee edelleen sinun...

näin vaan

#66 Re:

31.08.2013 07:42

#1: kahden pienen lapsen kotiäiti -

Siis tulisiko veronmaksajien kustantaa sinun opiskelu hoitovapaalla? Mistä oikeastaan itket ja mihin rahat käytät? Et ilmeisesti ainakaan siihen mihin tulisi... Onpa erikoinen valittaja.

Hölmöä ajattelutapaa

#67 Eronneet...

31.08.2013 07:54

Sehän on jo muutenkin selvää, ettei eronneet enää jaa mitään, miksi sitten tässäkään???
Tietoa

#68 Re: Ja me maksetaan

31.08.2013 09:05

#64: Lapseton veronmaksja - Ja me maksetaan

Tarhapaikka on yhteiskunnalle huomattavasti kotihoidontukea kalliimpi. Pulinat pois, jos tietoa ei ole.


Vieras

#69 Re: Re:

31.08.2013 09:08

#66: näin vaan - Re:

Satuinpa huomaamaan. Ei, siis veronmaksajien EI tarvitse kustantaa mitään opiskeluani hoitovapaalla. En saa/ota mitään opintotukia, vaan hoidan lapset itse kotona ja opiskelen siinä samassa -tulona ainoastaan tuo kotihoidon tuki.

ja siis sitä ihmettelen jos nyt jatkossa tuo miehen tienaama elantokin (lue palkka eli n.2000€ kuussa) vaihtuisi kotihoidon tueksi ja minun tuloni olisivat maksimissaan sitten tuo siinä tilanteessa hakemani opinotoki. Mistähän laskut, lainat ja arkieläminen maksettaisiin. Lainallako???)

työläinen

#70 Re:

31.08.2013 09:27

#29: -

Ei voi jäädä edes omalla rahalla, jos hoitovapaa-mahdollisuutta jatkossa ei ole. Toki aina voi irtisanoa itsensä, mutta liekö se kovinkaan järkevää nykyaikana. Minulle oli tärkeää saada olla hoitovapaalla kotona kolmen lapsen kanssa, koska työni on reissutyötä ja halusin antaa aikaa lapsilleni edes sen muutaman vuoden.

Jätetään sitten varmaan lapset tekemättä...

#71 Huonoja päätöksiä - ei lapsia.

31.08.2013 09:28

Joo jää kyllä lapset tekemättä jos tämä läpi menee.. Mun tuloilla ei eletä eikä lainaa maksella toisin kun mieheni. No jos hallitus näin päättää ni ei kannata ihmetellä jos syntyvyys laskee entisestään. NYT jo on todella vaikea ajatella edes mitään lasten hankkimista kun työt ovat mitä on eikä mistään jousteta ja kaikki tulevaisuuden näkymät ovat negatiivisia (irtisanomisia, huono työtilanne, huono palkka, jatkuvasti nousevat kulut peruasioissa jne.). Hyvä jos saa itsensä elätettyä ja lainat maksettua. Tähän elämäntilanteeseen pitäisi vielä lapsia hankkia? EI. Jos ei ole turvallista, tasaista kasvualustaa meillä lapsille tarjota ei lapsia tehdä. Ja tämä päätös jos läpi menee on taas yksi rasti listassa lisää miksi ei lapsia tule...
.............

#72 Re:

31.08.2013 09:30

#55: ............... -

Todella huono neuvo, miksi vaihtaisin alaa ja opiskelisin taas toiset 3-4 vuotta? Asuntolainan otimme, koska miehen palkka riitti sen maksamiseen. Minä maksan lapsen kulut.

ellu

#73

31.08.2013 09:37

Tämä hallituksen esittämä ratkaisu menisi väistämättä siihen että,
perhekerhojen, lastenkerhojen työntekijät jäävät työttömiksi kun ei ole lapsia jotka tulee kerhoon... = kerhoja ei enää pidetä kun ei ole kelle sitä pitää kun kotiäidit on menneet töihin ja kunnan lapset on yli suurissa päiväkotiryhmissä kun ei voi jäädä kotia....
Lapseton minäkin

#74 Re: Ja me maksetaan

31.08.2013 09:38

#64: Lapseton veronmaksja - Ja me maksetaan

Minäkin olen lapseton mutta olen puhtaasti sitä mieltä että vanhemmilla tulee olla valinnan vapaus asiassa. Nyt jo tarhapaikat pk-seudulla ovat kivenalla eikä kaikille paikkoja ole. Ja vielä vaikeampaa on niille vanhemmille joista molemmat ovat vuorotyössä. Oletko miettinyt mitkä kulut tulevat tarhan pyörittämisestä? Palkat, paikkojen vuokrat, ylläpito, ruuat, ruokien kuljetukset, siivoukset, tykötarpeet, lelut, pihan laitot, korjaukset, työntekijöistä koostuvat muut kulut (työeläke, sairaudenhoito, verot jne.) kirjanpitokulut jne. joten olen aivan varma että se kotona hoidettu lapsi tulisi varmasti halvemmaksi jos alettaisiin lukuja lätkimään pöytään ja laskemaan.
On tärkeää että vanhemmat viettävät aikaa lapsensa kanssa sitä ei korvaa mikään tarha tai muukaan.

Tuula

#75 Sipilä sanoi: "Tätä meidän on vaikea hyväksyä"

31.08.2013 09:52

Hallituksen kannattaisi nyt kuunnella oppositiopuolue Keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää, joka painokkaasti TV-uutisissa vaati perheille itselleen oikeutta valita omaan tilanteeseensa sopiva ratkaisu. Kaikki perheet eivät todellakaan ole samassa tilanteessa. Hallituksen perustelu tasa-arvon lisäämisestä on sinällään hyvä, mutta näin toteutettuna se vain lisää ongelmia.

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko bensaveroa laskea?