LASTENSUOJELULAKI UUSIKSI

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LASTENSUOJELULAKI UUSIKSI.


Vieras

#76

31.10.2013 15:04

Tämän adressin voin jopa allekirjoittaa. Toinen samanaiheinen täällä on niin heikosti laadittu ja täynnä sensuuria,mutta tämän voi itsekin alleviivata.

Vieras

#77

04.11.2013 08:25

Paljon tehdään turhia huostaanottoja ,tantat ovat yleensä ammattitaidottomia .Heillä on alaurakotsijoita esim poliisi ,kuraattorit ,lääkärit.Murrosikää ei enää tinnneta vaan se on mielenterveys häiriö .

Vieras

#78 Re:

04.11.2013 08:26


Vieras

#79

06.11.2013 12:08

Tilaston mukaan tämän on nyt allekirjoittanut 300 henkilöä 290 eri ip-osoitteesta.

Onkohan adressin luoja itse tehnyt nuo lisäallekirjoitukset kun ei muuten ole kertynyt........
vieras

#80 Re:

07.11.2013 20:17

#79: -

Tästä ei ole tiedotettu tarpeeksi aktiivisesti. Ja uskoisin, että ei sen tarvitse laatija olla, voihan samasta ip:stä allekirjoittaa montakin ihmistä... Tiedostusta enemmän, huomaa, että tämä on kuitenkin monia ihmisiä koskettava asia, meinaa kun noita nettisaitteja lueskelee.

Toma Flyktig

#81 Re: Re:

07.01.2014 17:38

#45: Solveig holmström - Re:

Toivoisin että jos et halua saivartelua, en halua myös kuulla yleistämistä. Et kuitenkaan voi vastata koko Suomen puolesta, vain sen paikkakunnan missä itse asut, muu on kuulopuhetta. 

Minulla on erityslapsi, en voi muuta kuin kiittää sosiaalitoimea. Ilman heitä olisin vieläkin tappelemassa lapseni kanssa kotona, henkisesti rikkinäisenä ja itseäni syyttäen. Näin ei kuitenkaan tänäpäivänä ole, vaan olemme saanet hurjan paljon apua ja aivan ihania ihmisiä ympärille. Vaikka meillä on vaihtunut matkan varrella monesti työytekijät, aina on ymmärretty ja tuettu. Älkää hyvät ihmiset yleistäkö.

Uskon että osassa juttuja on ihan totuus perää, mutta en itse kyllä ota kantaa missä on ja missä ei. Mitä lastensuojelulakiin tulee, muutoksia toki tarvitaan mutta antaisin enemmmän tulkinnan varaa. Laki ei koskaan poista rikosta, joten lastensuojelussa työskentelevien pitäsi saada erilainen koulutus jos kerran väärin käytöksiä ilmenee. Hienoa että asiasta puhutaan, mutta jättäkää toistenne solvaaminen pois, ei auta ketään. Ainakaan niitä lapsia mitä riepotetaan.

Siunausta kaikille keskusteluun, voimia vanhemmille ja sosiaalityöntekijöille, teemme kaikki tärkeää työtä. 

Jottei kenellekkään jää hampaan koloon, kirjoitin omalla nimellä.

Mies33

#82 Re: Re: Re:

19.01.2014 09:20

#81: Toma Flyktig - Re: Re:

Tuskin addressissa hyökättän sosiaalitoimiavastaan, vaan lähinnä liian kovia oikeuksia vastaan. Sosiaalitoimella on liikaa oikeuksia lasten huostaanottoon ilman näyttöä tai todellisia perusteita. Eli tapauksessasi on tapahtunut hienosti asiat, mutta todella useasti asiat eivät ole menneet näin.

Siunausta myös sinulle perheesi kanssa. : )


Vieras

#83

29.01.2014 04:31

Hieno adressi ,selvästi merkitty lakipykälät joiden puitteissa pitäisi toimia . Selkeä ytimekäs

Vieras

#84 En allekirjoita panettelua. Tulee pian karhu vastaan

29.01.2014 12:52

"Lastensuojelussa pyörii niin suuret rahat, että se on kannattavaa toimintaa sijoituspaikoille. Lainvastaisesti moni sosiaalityöntekijä saa jokaisesta sijoittamastaan lapsesta palkkion sijaispaikalta---"

 

Tällaisille väitteille olisi syytä löytyä aikalailla aukottomat todisteet, jos oikeasti aiotte tätä adressia viedä eteenpäin jonnekin taholle.

sijaisäiti

#85

31.01.2014 16:17

Onpa keskustelu!
Faktat tahtovat jäädä mielikuvien ja luulojen varjoon. Yksittäistapaukset ovat aina asia erikseen, niiden yleistäminen on juuri sellaista vihanlietsontaa, jota vastustan. En siis allekirjoita.

Vieras

#86

02.02.2014 09:09

oikein ja hyvän asian puolesta kannattaa taistella aina =)

Vieras

#87 Lastensuojelun muutokset?

05.02.2014 18:54

Tästä adressista tulee mieleen korrelaatio, että poliisin ja oikeuslaitoksen "uhriksi" joutuneet alkaisivat toivoa muutoksia rikoslakiin. Eli rikoslakia pitäisi lieventää, jotta rikolliset saisivat temmeltää vapaasti. Lastensuojelun "uhrit" eli vanhemmat haluvat lievennystä kohteluunsa. Aika mieletöntä. Mielestäni lastensuojelun kynnys on liian korkea, huomattavasti useampi lapsi ansaitsisi kunnon perheen. En todellakaan allekirjoita tällaista.
HT

#88 Re:

06.02.2014 16:55

#54: -

Laissa ei ole tarkkaa määritelmää kuinka monta ketjutusta voi olla peräkkäin. Oikeuskäytännössä on hyväksytty jopa 90 peräkkäisen määräaikaisen sopimusketjut. Laki edellyttää vain perusteltua syytä.


Vieras

#89

26.02.2014 13:06

Omat kokemukseni sosiaalihuollosta ja kiireellisestä huostaanotosta aiheuttavat vieläkin pelkoa, turvattomuutta, epäluottamusta sekä halveksuntaa viranomaisia kohtaan. Epäluottamus on levinnyt koko yhteiskuntaan. Viranomaisille pitää saada valvontaa, käsittelyajat pitää olla tarkat ja kohtuulliset merkittynä lakiin. Valitukset pitää pystyä käsittelemään muualla kuin kunnallis- ja lääninhallinnossa. Valitukset oikeuteen viranomaiskäsittelyistä ja ahtaalle ajetuille vanhemmille ja lapsille pitää saada oikeusavustajat ja käsittely oikeuslaitoksiin.

Vieras

#90

27.02.2014 20:50

liian moni lapsi sekä vanhempi kärsii jo huostabisneksestä,sijaisperheisiin yritetään saada lapsi väkisin kiintymään,lastensuojelu väittää ettei lapsi ikävöi kotiin vaikka itkisi vanhempiensa/vanhempansa ja muiden sukulaisten perään,ja nyt käytetään teraplay-terapia muotoa tekosyynä yhteydenpitokieltoon biolog.vanhempiin ja sukulaisiin vähintään puoleksi vuodeksi,jotta lapset kiintyvät sijaisvanhempiin vaikka ensisijaisesti tulisi pyrkiä perheen jälleenyhdistämiseen!

Vieras

#91

27.02.2014 20:53

mielivaltaista perheiden rikkomista kuntatalouden nimissä
huolestunut

#92 Re:

28.03.2014 11:57

#1: -

Juu, nää on taas näitä kommentteja että sanotaan kuinka ollaan lapsena opetettu... Et jos laki toteutuisi niinkuin tuossa kerrotaan että ennenkin on ollut lastensuojelulaki, niin mitä me tässä ENÄÄ asiasta paasattaisiin...

Tän on karvaasti huomannut moni joka niin ennen on uskonut että laki todella toteutuu niinkuin se on määrätty. Itsekin mukaanlukien en olisi koskaan voinut uskoa että tämä taho johon ensin uskoin luotin ja itseäni avasin ja tuin, osoittautuukin sellaiseksi ettei apua annetakaan vaikka sitä pyytäisi...

Se että on kaikinpuolin itse yhteistyöhaluinen, kiltti ja tottelevainen, ei taida nykymaailmassa auttaa yhtään. Sen sain karvaasti myöhemmin huomata että kun lapsi on huostattu, se kiltteys, yhteistyöhalu ja lain noudattaminen muuttuu yhtäkkiä mitäänsanomattomiksi lupauksiksi.

Jos ei sitä itse huomaa nyt, huomaa sitten sen jälkeen kun lukaisee nuo itsestä kirjoitetut paperit ja miettii mitä silloin oli ja mitä niihin oikeastaan onkaan kirjoitettu lopulta...

kyllä mä ainakin tipahdin kertaheitolla sieltä hyvinvointivaltion "pilvilinnoista" kun asioita alkoi paljastumaan miten seläntakana on toimittu...

kyllä monella muullakin siinä on siinä silmät on auenneet, halusivatpa tai eivät...

Noi työntekijät käy niin harvoin ja pinnallisesti ovat perheiden kanssa yhteistyössä että siinä jäävät näkemättä niin huonot KUIN ikäväkyllä ne perheen todellisesta tilanteesta ja yhteispelistä kertovat asiatkin...

Eihän ne tosiaan mitään asiantuntijoita ole näillä resursseilla siispä hyvät asiat jäävät näkemättä, keskitytään ns. reikään sukassa, ja väärin tehtyyn makaronilaatikkoon, mutta toisaalta jäävät huomiotta lapsen todellisesti vaarantavat asiatkin...

Tää on totuus tässä nyt vaan, koittakaa elää sen kanssa ja sieltä "pilvilinnoista" nyt alas jo heti!

näinhän on...

#93 Re: voi elämä

28.03.2014 12:23

#19: Ei nähdä omia ongelmia -

Juuh, tuossa korostuu ristiriitaisuus, mutta tarkastellampa nyt lähemmin tätä asiaa:

A: Jos EI SUOSTU tukitoimiin juurikaan sen takia että tarjotulla tuella(esim. avohuollon tukitoimi joka on hyvin yleinen)tarkoitetaan esim. perhetyöntekijää joka käy istumassa kerran viikossa sen 1-2tuntia sohvalla kotona, juttelee ja tutkailee ympäristöään, mutta EI tee mitään konkreettista asialle. Miten luulet kyseisen tuen auttavan perhettä?? Mielellään siis kieltäytyy niistä tukitoimista joita ei koe mitenkään avuksi konkreettisesti. Esim. lastenhoitaja tai kodinhoidolliset palvelut ovat vähässä vaikka voisivat olla tehokkampia kuin yllämainittu tukitoimi.

B: Suostuisitko ITSE ottamaan tällaista "haamu"apua jos itse tiedät että konkreettineen apu olisi parhain mahdollinen auttamaan tilannetta parempaan suuntaan??

C:  Apua ei aina saa mitenkään tilannetta parantavasti, vaikka useasti pyytäisi, vaan yleensä sosiaalityöntekijät lähes pakottavat ottamaan tämänkaltaisen avun vastaan ilman tietoa siitä MIKÄ voisi OIKEASTI hyödyttää perhettä kokonaisvaltaisesti.

Tässä kaikessa siitä on kyse että vanhempi kieltäytyy kun ei usko että tarjottu apua on sitä mikä vastaa omaa tarvettaan kokonaisvaltaisesti. Ja sitten kun apu ei toimi(ns. "haamuapu", sohvalla istuminen, elinolojen tarkkailu), seuraavaksi laitetaan huostaanotto hakemus vireille.

Sanokaa minulle, viisaat, onko tässä tapauksessa edes yritetty auttaa?? Miltä vaikuttaa? Ja miten ITSE suhtautuisit tähän? Mieti omassa päässä, vastaus kyllä selviää...

 


Vieras

#94

29.04.2014 07:24

En luota enää pätkääkään sosiaalityönteikjöihin! Eivät he oikeesti ajattele lapsen parasta, vaan toimivat niin puolueellisesti kuin vain ikinä kehtaavat. Surullisena läheltä seuraan kuinka lapsiaan rakastava isä on täysin vieraannutettu lastensa elämästä. Vaikka on käräjäoikeuden päätökset lasten tapaamisista, voivat näköjään sossun naiset kävellä päätösten yli - järkyttävääv toimintaa!
mörökölli

#95 Re:

04.07.2014 06:08

#77: -

Sain Ani sinun nimesi sattumalta yhteiselta ystävältämme ja tiedon että olet joutunut kokemaan samanlaista kohtelua Turun lastensuojelusta kuin minäkin.
Tällä hetkellä odotan hallinto-oikeuden päätöstä saada lapsi hoitooni.Lapsi on 4v ja sijoitettu jo noin 5-6 eri paikkaan. Lapsen äiti ei halua olla missään tekemisessalapsen kanssa.  Voitko kertoa "miten sinä nujersit" turun sossun.

virkamies työllistää itse itsensä.

#96 Re:

26.06.2015 09:20

#11: -  

 Niin nimenomaan tekevätkin, sitä nimitetään sosialismikoneiston asiakashankinnaksi.

Kristiina Eloperä

#97 Re: Re:

02.01.2017 21:22

#10: Ani Leikonniemi - Re:  

Ani Leikonniemi, kehtaatkin syyttää ketään muuta panettelusta, kun itse olet tehnyt sitä useaa ihmistä kohtaan. Sosiaalityön viranomaiset ovat ihmisiä, jotka tekevät äärimmäisen rankkaa työtä, ja he joutuvat päivittäin käsittelemään vaikeita aiheita. Sinä olet päättänyt ottaa roolin, joka on oikeutettu puhumaan heistä työn ulkopuolella heidän koko nimillään, arvostellen heidän työtään ja puhumalla heistä alentavasti "sossuina". Asia, jota pohjimmiltaan ajat voi olla hyvä ja arvostettava, mutta tekisitkö sen loukkaamatta turhaan sosiaalityöntekijöitä, jotka pyrkivät tekemään kunnioitettavaa työtä lapsiperheiden puolesta. Älä sokaistu vihasta ja osoita väärään suuntaan syyttävää sormea. Tunnen paljon ihmisiä, jotka ovat sosiaalityöntekijöitä ja heillä on sydän oikealla paikalla ja he pyrkivät aina toimimaan lapsen hyväksi. Minua surettaa lukea sinun toimestasi heitä epäkunniottavaa tekstiä. 

Yks vaa

#98 Re: Re: Huostaanottohakemukset käräoikeuteen!!!

24.07.2019 08:21

Yy

#99 Viranomaiset vastuuseen

24.07.2019 20:22

POLIISI takaa kuulusteltaville paremman OIKEUSTURVAN, kuin LASTENSUOJELU ASIAKKAILLEEN. Kuulusteltu saa AINA lukea poliisin kirjoittaman raportin ja OIKAISTA VIRHEET ennen, kuin allekirjoittaa lausunnon.
Poliisissa tästä huolellisuudesta koituvaa lisätyötä ei pidetä niin vaikeana asiana, että sen takia luovuttaisiin kuulusteltavan OIKEUSTURVASTA ja luottamusta lisäävästä toimintatavasta.
Lastensuojelussa PELÄTÄÄN menettelytavan tuovan lisää työtä työntekijöille.
AVOIN DOKUMENTAATIO VIRANOMAISIA VELVOITTAVAKSI TOIMINTATAVAKSI, JONKA LAIMINLYÖNNILLÄ OLISI SEURAAMUKSET!!!

KIRJAUKSET ASIAKKAIDEN NÄHTÄVÄKSI JA ALLEKIRJOITETTAVAKSI

Totta

#100 Re: Re: voi elämä

24.07.2019 20:27

#93: näinhän on... - Re: voi elämä 

Toistuu monessa tapauksessa. Netistä luettavissa monta tarinaa näistä perhetyöntekijöistä ja mihin tämä "apu" on johtanut