Adressi Lappeenrannan musiikkiluokkien säilyttämisen puolesta


Vieras

#27

13.09.2013 19:00

Hyvä, että nuorten asioistakin huolehditaan!

Vieras

#28

13.09.2013 19:24

Nyt ollaan hyvän asian puolesta liikenteessä!!!

Vieras

#29

14.09.2013 08:06

Musiikin harrastamisen, erityisesti aktiivisen tekemisen myönteisistä vaikutuksista on niin paljon kiistatonta näyttöä, että musiikkiluokkien lakkauttamiseen pyrkivä taho syyllistyy kiistatta mitä suurimpaan typeryyteen. Jos lakkautus toteutuisi, sen typeryyden lasku tulisi tulevina vuosina hyvin paljon kalliimmaksi jo taloudellisestikin, kuin mitä musiikkiluokkatoiminnan ylläpito enimmilläänkään voi maksaa. Inhimillinen lasku olisi niin suuri, että siitä voitaisiin ilmaista vain joitain terveydenhuollon kustannuksia ja materiaalisia menetyksiä. Innovaatioiden supistuminen ja mahdolliset materiaaliset häivikit voitaisiin todentaa vain hyvin pitkän aikavälin seurantatutkimuksilla.
jarde

#30 kaupunkilaisia kusetetaan

14.09.2013 09:38

Mihn nämä rahat menevät:

"Lappeenrannan tax-free -myynnin volyymi on Suomen toiseksi suurinta heti Helsingin jälkeen. Tax-free -myynnin arvo Lappeenrannassa vuonna 2011 oli 76,5 miljoonaa euroa ja kaupungin osuus koko Suomen myynnistä oli noin 30 prosenttia!"

Nuo luvut ovat tuosta kasvaneet merkittävästi. Nyt kyllä joku vetää välistä ja kaupunginjohto vetää kuntalaisia huulesta pahan kerran. Kysymys kuuluu, kuka hyötyy tästä veivauksesta ja toisen puolen supistuksista?

Ja ellei näin ole, niin johto on sitten epäpätevää ja ammattitaidotonta sakkia hoitamaan kunnan taloutta ja asioita (wiki)
Satu Simola
Vieras

#31

14.09.2013 09:44

Musiikin koulussa on tieteellisesti todistettu lisäävän lasten hyvinvointia, keskittymiskykyä, yhteistyökykyä sekä kouluviihtyvyyttä. Ihmisen elämänkaarta ajatellen näiden herkkien kasvuvuosien vaaliminen on korvaamaton sijoitus tulevaisuuteemme. Musiikki on portti vanhuuteen, jossa ei tarvitse olla yksin. Musiikkiluokkien alasajaminen ei ole rahallisena säästökohteena merkittävä. Arvomaailmamenetyksenä se on mittaamaton.

Ohjur

#32 Jardelle ja muillekin

14.09.2013 12:23

Kukas ne Lappeen päättäjät on äänestänyt päättämään? Kaupunkilaiset käsittääkseni.

No, en silti ymmärrä. Estradilla on ollut ongelmia tilojensa suhteen, sitäkin siis halutaan alas ajaa. Täällä naapurissa on ollut samoja kiistoja, IRTI-teatterilta meinattiin viedä tilat alta muutama vuosi sitten. Mikä helvetti näitä päättäjiä oikein vaivaa. Lapsiin ja nuoriin panostaminen on kyllä se, mitä pitäis tehdä. Tukittavia rahareikiä on ihan muuallakin. Kotka heittää suojatyöpaikoilta ulos päällekkäisiä tehtäviä tekeviä ihmisiä. Oliskohan niitä täälläkin kulmilla. Vai laskettaisko kaupunginjohdon palkkoja?? Kannatan. Musiikkiluokkien lopetusta en kannata.

Vieras

#33

14.09.2013 13:23

Kiinnostaisi tietää, paljonko ihan konkreettisesti sitä säästöä tulisi, jos musiikkiluokat lakkautettaisiin. Onko kyseessä todellakin niin merkittävä kustannus, että sen säästämisellä olisi minkään sortin merkitystä tässä taloudellisessa fiaskossa?

"Vanha" musiikkiluokkalainen

#34 Hyvän asian puolesta nimi aina mukaan

14.09.2013 13:39

Itse olen ollut melkein ensimmäisiä musiikkiluokkalaisia,esiintymispelko jäi alakouluun ja muutenkin koulunkäynti matkasta huolimatta maistui pienelle ihmiselle.Kiitos loistavien opettajien:Eevan,Juhan ja Seijan:)
Musiikki kuuluu edelleen elämään,tosin lapsen kautta,joka on innokas musiikin opettelija,opistolla.
Näitä harrastuksia kuten lätkää yms. ei kannata verrata,kuka harrastaa ja tukee mitäkin.Sanan vapaus ennen kaikkea,ei kuten "naapurissa",joten kannattaa miettiä kaupungin päättäjät asiat uudelleen!!!

Vieras

#35

14.09.2013 14:02

#33: -

Säästöä tulisi käsittääkseni 200 000 € vuodessa.


Vieras

#36 Molempi hyvä - ei joko/tai!

14.09.2013 14:24

Meillä on kaksi lasta jotka ovat sekä liikunnasta että musiikista innostuneita. Toinen on sekä musiikkiluokkalainen että LUMilainen ja toinen sekä SAIPAlainen, Pepolainen että tuleva musiikkiluokkalainen, jos ensi syksynä vielä on musiikkiluokka. Antaa lasten päättää mitä he isoina haluavat olla!
Malva

#37 Re:

14.09.2013 20:02

#1: - Toimeentulotuki ei kata lasten harrastuksia. Eriarvoisuutta tässä asiassa ei saa syntyä. Itse oon käynyt tän systeemin ja sain opin, myöhemmin ammatin. Ei olis onnistunu yksinhuoltajan lapsena ilman musiikkiluokkia Lappeenrannassa.

 

 


Vieras

#38

14.09.2013 20:35

Olen itse musiikkiluokalla ja en todellakaan tahdo että ne lakkautetaan!

Vieras

#39

15.09.2013 08:37

Tämä on erittäin huono säästökohde.
entisen musiikkiluokkalaisen äiti

#40

15.09.2013 09:29

Halutaanko myö,että Lappeenrannasta tulee henkisesti näivettynyt suuri ostoskeskus,jossa muutama viihdekylpylä?Kaupunki panostaa melkoiset summat saadakseen tänne lisää ostosmatkailijoita,mutta samalla omat asukkaat unohdetaan kokonaan.Uskoisin että kulttuuritarjonta voisi kiinnostaa myös matkailijoita.Kaikkea ei voi rahalla määritellä ja musiikin opetuksesta saatava hyöty on korvaamaton näille lapsille ja nuorille.

Vieras

#41 Re: mistä se tulee??

15.09.2013 12:15


Vieras

#42

15.09.2013 13:43

Kävin koko peruskoulun musiikkiluokalla (Hämeenlinnassa). Tuo aika on antanut elämääni niin paljon ja musiikki on vieläkin tärkeä osa elämääni niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Vieras

#43

15.09.2013 18:00

Aivotutkija Minna Huotilaisen luennosta: Musiikin harrastamisen on todettu kasvattavan aivokapasiteettia, parantavan keskittymiskykyä, edistävän myös kielten oppimista, parantavan lasten yhteistoimintakykyä ja sosiaalisuutta. Musiikin harrastamisen positiiviset vaikutukset kertautuvat hyvin monilla elämän alueilla. Kaikki viisi lastani ovat käyneet musiikkiluokan ja ovat olleet onnellisia saamistaan konsertti-, esiintymis- ja matkakokemuksista, puhumattakaan tietysti saamistaan musiikillisista opeista.  Yksi lapsista opiskelee nyt musiikkialaa.

hahah

#44 Re: Re:

15.09.2013 18:21

#10: seppo - Re:

Niiiiiiiiiiiiiiin, koska Saipan huikea menestys lätkän saralla on ollut suuri ylpeyden aihe jo pitkään... Ja jos jäi epäselväksi, tämä oli sarkasmia


Vieras

#45 Hyvä adressi

15.09.2013 21:53

Lappeenrannan musiikkiluokkien kasvattina ja nykyisenä kevyen musiikin ammattilaisena en voi kuin ihmetellä tätä lakkautusehdotusta. Toivon hartaasti ettei musiikkiluokkien toimintaa lakkauteta. Musiikkiluokkien opetus on ollut laadukasta ja monet oppilaat ovat myöhemmin suuntautuneet musiikkialalle, kuka vakavamman konserttimusiikin, kuka kevyen musiikin, kansanmusiikin tai vaikkapa varhaisiän musiikkikasvatuksen pariin. Käsittääkseni jokunen taitaa olla valmistunut musiikkiluokanopettajaksikin.

En kannata vastakkainasettelua urheilun ja taiteiden välillä, lopultahan ne kaikki kuuluvat samaan isompaan lokeroon: kulttuuriin. Kuka pitää mistäkin, mutta valinnanvapaus ja opetuksen monimuotoisuus tulee säilyttää. Hyvät päättäjät, älkäähän nyt hyvät ihmiset tehkö suurta virhettä lasten kustannuksella!

Vieras

#46

16.09.2013 05:06

Hei,
Oma tyttäreni kävi Kirkkonummen Kirkonkylän koulussa ala-asteella ja yläasteella Kirkkoharjun koulussa musiikkiluokkaa. Hän sai musiikkiluokalta hyviä ystäviä ja innostuksen musiikin harrastamiseen sekä kuuntelemiseen. Kirkkonummellakin oli vaihe, jolloin musiikkiluokkalaiset haluttiin sekoittaa muiden luokkien kesken. Yläasteelle jäi kuitenkin liikuntaan, englantiin ja musiikkiin sekä matematiikkaan erikoituneet luokat ja koulu saatiin toimimaan hyvin. Omalle lapselleni musiikkiluokka antoi paljoin hyvää yhteistä tekemistä konserttien ja yhteisten esitysten muodossa , jotka osaltaan kantoivat hänet vaikean murrosiän yli. Koulusta ei kannata tehdä liian teoriapainotteista. Musiikkiluokat antavat mahdollisuuden nimenomaan yhteiseen taiteelliseen tekemiseen ja tuovat hyväää oloa ja harmoniaa sekä eväitä elämään herkille ihmisille ja kaikille musiikista kiinnostuneille. Musiikki on hyvä ilmaisukanava sellaiseillekin nuorille, jotka eivät halua keskustella asioistaan.


Vieras

#47 Re:

16.09.2013 05:08

#46: -  

 


Vieras

#48

16.09.2013 18:11

Kun säästää lasten koulutuksessa, kaikista tärkeimmässä ilmaisumuodossa, kusee omiin housuihin pysyvästi !

Vieras

#49

18.09.2013 07:30

Itse muistan ala-asteella miten musaluokkalaisia oikein palvottiin ja he olivat ainoita jotka saivat kaikissa juhlissa esiintyä. Vierestä katsoneena muistan miten ylimielisiä kaikki luokan tytöt olivat ja varmasti tyttöpainotteisuuden takia hirveä kilpailu luokan sisällä. Myönnän että itsekin ala-asteella sinne hain koko muun luokan mukana mutta myöhemmin olin hyvin tyytyväinen etten sinne joutunut. Musiikkia voi opetella muutenkin kuin koulussa, niinkuin voi myös sinne musiikkiopistoonkin mennä. Lasten kiusaamista on nuo luokat ja tekisipä mieli sanoa pari sanaa näistä 'lätkäosseistakin...' Opettajat oikeasti tietävät millaisia nämä erityismuksut ovat mutteivat saa sanoa oikeaa mielipidettään...

Vieras

#50 Re:

18.09.2013 12:14

#49: -  

 Mielipiteitä toki saa esittää, mutta hyvä olisi jollain rationaalisellakin argumentilla perustella :)