Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!.


Vieras

#51 Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 15:27

#48: - Re: Re: Re: Anestesiapäivystys 

 kiitos-tätä juuri yritämme sanoa... Katja &co

pöö

#52 pöö

20.09.2013 16:27

kuulemma turunseudultakin ovat tulleet äidit synnyttämään, kun salon synnäri ei oo homeessa !!

Vieras

#53 Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 16:46

#48: - Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

Sinunkin tekstisi perusteella anestesiapäivystystä tarvitaan paljon muuhunkin kuin synnytyksiin. Siksipä ei ole mitenkään selviö, että se ja sen mukana paljon muutakin poistuisi Salosta synnytysten mukana. Niin ei ole tapahtunut Uudessakaupungissa, Loimaalla, eikä TYKS:n Kirurgisessa sairaalassakaan. Ja taitaa Turunmaassakin olla jonkinlaista päivystysaktivitettia. Salon synnytystoiminnan puolustajien kannattaisi keskittyä torppaamaan tehtyjä säästölaskelmia paremmin perustein kuin pelkillä irtonaisilla väitteillä, että varmasti ei säästöjä tulisi.

2017 synnytysten osalta voimaan tuleva päivystysasetus tulee vaatimaan joka tapauksissa muutoksia Salon synnytystoimintaan. Jos synnytykset halutaan silloinkin säilyttää Salossa, tietää se ainakin lisää rahan menoa, jos yleensäkään saadaan porukkaa palkattua lisää, kun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole tätänykyä erityisen puoleensavetävä työpaikkana. Vauvamyönteisyys ja imetysneuvonta eivät korvaa tiukentuvia määräyksiä synnytysten ja vastasyntyneiden turvallisesta hoidosta. Tälläkin hetkellä Salon synnytystoiminnan hyvä taso resursseihin nähden johtuu koko henkilökunnan halusta ja sitoutuneisuudesta tehdä asiat kunnolla ja korkealla moraalilla, ei sen vuoksi että työnantajapuoli sairaanhoitopiirin tasolla olisi siihen erityisesti panostanut ja tukenut. Paikalliset poliitikotkin vaativat toisella suupielellä kovia säästöjä sekä Salon kaupungilta, että sairaanhoitopiiriltä, ja toisella taas synnytystoiminnan säilyttämistä ennallaan tietäen säästöpotentiaalin, edessä olevat kustannuslisät ja aiheuttaen vielä toiminnallaan lisäkustannuksia sairaalan saneeraussuunnitelmiin.

Myötätuuli?

#54 Re: pöö

20.09.2013 16:47

#52: pöö - pöö

Onko Turusta lyhyempi matka synnyttämään Saloon kuin Salosta Turkuun? Eivätkö pelkää, että synnyttävät matkalla taksiin?


Vieras

#55

20.09.2013 17:23

Ensin Tammisaari nyt Salo. Pitäiskö kaikki sairaalat ja terveyshuollot keskittyä Helsinkiin päin.Tai Turkuun. Älkää TE sitten jotka päätätte näistä asioista ihmetelkö miksi nuoret EI hae hoijtajakoulutukseen. Ajaa muuten, tehän palkattekin ihmisiä Espaniasta ja Thaimaasta!!Kaikki sosiaaliasiat on kyllä mennyt NIIN takapakkiin.
KN

#56 Re:

20.09.2013 17:24

#50: -

Se on ihan kiva jos synnytykset (ja hyvä, kokonaisvaltainen päivystyspalvelu) säilyy salossa, mutta se maksaa rahaa. Ensisijaisesti kysymys on siitä onko Salolla/salolaisilla rahaa ja tahtotila maksaa palvelusta niin paljon kuin se maksaa.

Suositusten mukainen hoito maksaa tulevina vuosina selvästi enemmän kuin nykyinen palvelu. Sellaista vaihtoehtoa ei todennäköisesti ole olemassa että toimintaa jatkettaisiin entiseen malliin, koska se ei täytä nykyisiä vaatimuksia poikkeustilanteiden hoitoon vaadittavan standardin suhteen.

 

 

:(:(

#57 HUHUUU!!!!

20.09.2013 17:36

Ensin meni Tammisaaren synnytysosasto, nyt Salon. Miksi kaikki sairaalat ja sosiaaliasiat-ja turvat keskittyy Helsinkiin tai Turkuun?? Ei ihme että nuoriso EI suosi enää hoitoalaa. Aijaa muuten, tehän tuottekin hojtajia Espaniasta ja oliko se toinen maa Thaimaa. Ei ihme että Suomen sosiaalipuoli on mennyt rutkasti takapakkiin.
Tiina Vousden

#58 Re: Re:

20.09.2013 17:58

#56: KN - Re:

Tervehdys!

 

Etpä laittanut minkäänlaista tarkempaa tietoa. Näytti olevan summittaista, hatusta vedettyä uskomusta!

Mitä maksaa Salolle, jos lapsiperheet poistuvat? Eläkeläiset jäävät. Taitaa maksaa enemmän kuin näiden palvelujen Salossa pitäminen.

 

Veronmaksaja

#59 Re: Re: Re:

20.09.2013 18:05

#58: Tiina Vousden - Re: Re:

Salon synnytysten ja lastenosaston hoidon kustannukset ovat selvää pässinlihaa, laskettavissa vuotuisista palveluhinnastoista ja budjeteista. Lapsiperheiden poistuminen ja eläkeläisten jääminen on pelkkää spekulaatiota, johon vaikuttavat monet muutkin asiat Salossa, eikä Nokian häipyminen ole niistä pienimpiä. Minkä mukaan mennään, näkyvissä olevien faktojen vai spekulaatioiden?


Vieras

#60

20.09.2013 18:09

Ei ole mitään järkeä lopettaa hyvin palvelevaa synnytysosastoa Salossa!!!
Päättäjät ajatelkaa!!!

Vieras

#61 Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

20.09.2013 18:27

Ei houkuta perheenlisäystä suunnittelevaa todellakaan muuttaa kaupunkiin josta viedään nämäkin palvelut, jotka saavat kiitollista palautetta asiakkailtaan, synnäri ja lastenosasto varmaan ainoina osastoina salon aluesairaalassa?!! Tyksissä makaat homeisessa sairaalassa käytävällä tai ponnistat kuuden muun kanssa samassa huoneessa, onko tämä sitä mitä haetaan???? Liukuhihnalle synnyttämään.. Onpa todella mieltäylentävää itse synnyttäjälle!!! Äidit kärsii kiireestä, vauvat kärsii kiireestä, alkaa tulla hoitovirheitä julmetusti kun on liikaa ihmisiä osastolla, hoitajat väsyvät. Tyksissä tällä hetkellä jatkuva kiire ja paikat täynnä kokoajan. Kiva liinavaatevarastossa makoilla sairaalassa ollessa.. Turussa voitaisiin mainostaa enemmän salon synnäriä neuvoloissa, koska kuuluvat samaan sairaanhoitopiiriin ja mahdollisuus tähän on. Tyksin työkuorma pienenisi ja turussa olisi varmasti tulijoita saloon! Itse olen turkulainen ja synnytän salossa! Jos nyt lähtee synnäri ja lastenosasto, mitä lähtee seuraavaksi? Samaa mieltä yhden edellisen kirjoittajan kanssa, että salosta eläkeläisten ja vanhusten kaupunki missä ei lapsiperheille tunnu enää olevan tilaa. Lapsia suunnittelevat kuitenkin ovat niitä työikäisiä ihmisiä ja potentiaalisimpia veronmaksajia. Ja huomioon pitäisi ottaa tosiaan tuo ambulanssien lisäys+muut kulut joita tämä tulee aiheuttamaan huomattavasti, vauvat jotka syntyvät useammin autoon, kun lähdetään jostain perniön perältä synnyttämään kauas! Yllättävät tilanteet joissa pitää päästä äitiyspolille nopeasti tarkastukseen, kun äiti epäilee että vauvalla saattaa olla vialla jotain.. Neuvoloille tulee melkoinen paine tämän jälkeen.. Nyt järki käteen, ja vuoteen 2017 mennessä on taas jo toinen ääni maailmankellossa, kuka tietää mitä silloin on joten siihen on täysin turhaa vedota tässä kohtaa. Ja jos Tammisaaren hienon synnärin lopettaminen ei ole myöskään säästöjä tuonut, niin pitäisikö siitä ehkä päätellä jotakin?!

Vieras

#62 Re: Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 18:33

#53: - Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

Tässähän on se takana, että kun synnytykset lähtevät Salosta, ei tarvita enää päivystyksellisiä hätäsektioita ja synnytyksen kivunlievityksiä varten anestesialääkäriä, jolloin Salossa pärjätään vähemmällä määrällä anestesialääkäreitä eikä tarvitse maksaa niille päivystyskorvauksia (säästöä). Kaikki päivystykselliset toimenpiteet, mihin tarvitaan anestesialääkäriä, kiikutetaan ambulanssilla Tyksiin, jolloin tämä asia ei koske pelkästään äitejä ja vauvoja vaan myös muita ihmisiä vauvasta vaariin, jolta tarvitsee vaikkapa se umpilisäke leikata. Eipä sekään tule kaupungille halvaksi, kun tk-päivystyksestä lähetetään ihmisiä Turkuun ambulanssilla erikoissairaanhoitoon. Eli pelkän synnytysyksikön ja lastenosaston siirto tuo erittäin vähäiset säästöt, sen takia täytyy muualtakin karsia. Jos Saloon jäisi Tyksin lisäksi päivystysleikkaukset, olisi synnytysyksikön jääminen Saloon perusteltua, koska silloin siellä olisi myös se anestesiapäivystys.

Vaikka synnytykset ja lastenosasto siirtyisivätkin Tyksiin, on Salon sairaala joka tapauksessa saneerattava. Mutta onko mitään järkeä korjata vanhaa U-sairaalaa vain sen takia, että siitä tehdään muutaman vuoden päästä vaikkapa parkkihalli? Turhaa rahanmenoa siis sekin piirille. Ja kun Tyksistä ei tilaa löydy ja uusi T-sairaalakin kaipaa korjaamista, niin raha ja säästöt on mielestäni heppoinen perustelu näiden yksiköiden siirrolle.


Vieras

#63 Re:

20.09.2013 18:39

#29: -

KIITOS KAIKILLE ADRESSIN ALLEKIRJOITTANEILLE SÄÄTYYN JA ASEMAAN KATSOMATTA!!!!!!!!!!!!!!!


Vieras

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 18:48

#53: - Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

Ainakin lehtien perusteella päivystysasetuksen myötä aluesairaaloiden päivystysajan leikkaustoiminta tulee tarkasteltavaksi. Vaikkei aiemmin ole lähtenyt Loimaalta, Uudestakaupungista tms. päivystysajan leikkaustoiminta synnytysten myötä, on tilanne nyt aivan eri.

Tosiasiahan on, että laskennallinen vuotuinen säästö, 550000 euroa, on vain pisara meressä, jos vertaa esimerkiksi sairaanhoitopiirin tämän vuoden menoylityksiin, 13,2 MILJOONAAN. Ja tässä siis vain ylitykset. Tuohon 550000 euroa on varmasti jo laskettu päivystysasetuksen aiheuttamat kululisäykset Salossa. Ensi vuodelle säästöä ei oikeastaan remonttien ym. vuoksi edes tulisi. Ja sitten vuonna 2018 pitäisi olla jo uusi hieno sairaala, joten säästöä tulisi yhteensä reilut 1,5 miljoonaa. Tämänkö vuoksi kaikki varsinais-suomalaiset synnyttäjät olisivat pakotettuja synnyttämään TYKS:in U-sairaalassa, jonka ongelmien pitäisi olla tiedossa..

Mitä ihmettä?

#65 Re: Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

20.09.2013 19:02

#61: - Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

Olet siis itse lähdössä synnyttämään Turusta Saloon , mutta olet sitä mieltä, että Salon seudulta ei voi lähteä synnyttämään Turkuun, kun vauvat syntyvät autoon???

 


Vieras

#66 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 19:05

#62: - Re: Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

Jos anestesialäkäreitä tarvitaan sairaalassa yleensäkään päivystämään, ei niiden määrä riipu siitä, kuinka paljon niitä hommia oikeasti on, kun on oltava valmiina joka tapauksessa. Muihinkin kuin synnytysjuttuihin .Ei niitä hommia etukäteen voi tietää ja sen mukaan järjestää, kuinka monta on passissa. Joko ollan tai ei ollla. Ihme logiikkaa...

midwife

#67 KIITOS KAIKILLE ALLEKIRJOITTANEILLE SÄÄDYSTÄ TAI STATUKSETA RIIPPUMATTA

20.09.2013 19:13

Kaikkien adressin allekirjottaneiden äänet ovat arvokkaita. Itse olen synnyttänyt Salossa keskivertoa useammin eikä milloinkaan ole mieleeni tullut epäillä asiantuntijoiden ammattitaitoa. Kustannuksiat en tiedä eikä niillä ole merkitystä. Maailman paras paikka <3
Veronmaksaja 2

#68 Re: Re: Re: Re:

20.09.2013 19:14

#59: Veronmaksaja - Re: Re: Re:

Salon synnytysten ja lastenosaston hoidon kustannukset ovat selvää pässinlihaa, laskettavissa vuotuisista palveluhinnastoista ja budjeteista. Lapsiperheiden poistuminen ja eläkeläisten jääminen on pelkkää spekulaatiota, johon vaikuttavat monet muutkin asiat Salossa, eikä Nokian häipyminen ole niistä pienimpiä. Minkä mukaan mennään, näkyvissä olevien faktojen vai spekulaatioiden?

 

Ai, selvää pässinlihaa :D ! Eipä taida olla selvää monellekaan Salolaisista, varsinkin uusien kustannusten kanssa, mitä aiemmin, joku toi esiin. Jos joku Teistä viitsisi laittaa ihan numeerista tietoa. Mitkä ovat faktoja mitkä spekulaatiota? Siitäkin olisi hienoa saada selvitys!


Vieras

#69 Re: Re: Re: Re: Re:

20.09.2013 19:18

#68: Veronmaksaja 2 - Re: Re: Re: Re:

Kuka tuon nyt tietää. Jokaisella osapuolella on oma laskelmansa. Kaikkea vaan ei voi laskea rahassa. Aikuisten oikeesti.....

Teretulemast!

#70 Re: Re: Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

20.09.2013 19:21

#65: Mitä ihmettä? - Re: Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

Tervetuloa meille Saloon. Meillä on turvallista synnyttää. Ammattitaitoiset ja lempeät kätilöt sekä ihan huipputaitavat gynekologit. Anestesialääkäreistä puhumattakaan. Ja lastenyksikön tietotaito ylittää odotukset. Olet tervetullut !

 


Vieras

#71 Re: Re: Re: Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

20.09.2013 19:47

#70: Teretulemast! - Re: Re: Veeettuuntunut, palvelut pitää säilyttää!

tämä kommentti lämmitti kätilön sydänalaa. ME haluamme tarjota edelleenkin parasta palvelua moniammatillisen työryhmän turvin. Hienoa keskustelua! Jokainen kommentti on tärkeä.äitinä,naisena eri elämänkaareni vaiheissa ,koen että yksikkömme pystyy tarjoamaan parasta hoitotyötä. Rahalla on merkityksensä mutta on surullista jos se määrittää kaiken.


Vieras

#72

20.09.2013 20:47

Ei lapsia saa laittaa laman maksumiehiksi, syyttömiä ovat rahan tuhlailuun

Vieras

#73 Re: Re: Re:

21.09.2013 01:37

#37: etelä-suomi - Re: Re:

Lapista ei porukka muuta etelään sen takia, että siellä palveluita olisi, VAAN pelkästään sen takia et töitä saa!! Enkä todellakaan ole mikään poromies vaan oon nainen enkä edes omista poroja. Teillä on helppo siellä etelässä lähteä shoppailemaan isompiin keskuksiin toisin kuin täällä. Täällä pitää rovaniemen shoppailureissuun varata päivä tai kaks aikaa et saa ees kaikki ostettua ja ootas jos käykin niin että huonekaluliike onkin unohtanu tilata sinulle sen tilaussängyn tai tilaussohvan?? Oottele sitten taas uudestaan kuukausi ja mene omalla kustannuksella hakemaan se. Teillä synnäreitä kasvaa etelässä niinkuin sieniä sateella, toisin kuin lapissa kun ei oo tasan tarkkaan kuin 2 synnäriä, toinen Rovaniemellä ja toinen Kemi-Torniossa. Ei se asukasmäärä vaan ne kilometrit!! (Paljonko on Kilpisjärveltä tai Utsjoelta matkaa Rovaniemelle? Ja paljonko niitä poronkoparoita siinä välissä?). Kaverikin on molemmat lapsensa SYNNYTTÄNY ambulanssiin matkalla Kilpisjärveltä Rovaniemelle! Toinen oli onneksi helpompi. Ensmäinen synty ennen aikojaan ja oli viittä vaille et selviääkö. Et älä ala huutelemaan vaan tuu tänne vuodeksi pariksi elämään!!


Vieras

#74

21.09.2013 05:36

Salon synnytysosasto säilytettävä, täällä käy myös ympäristökunnista synnyttäviä äitejä.

Vieras

#75 Re: Re: Re: Re:

21.09.2013 05:41

#73: - Re: Re: Re:

Eikö juuri myös näiden amblanssisynnytysten takia Salossa haluta säilyttää synnytykset? Riski niihin kasvaa, kun välimatkat pitenee. Salon itäiseltä puolelta on muuten lyhyempi matka toiseen piiriin synnyttämään, jolloin rahat menee sinne ja VSSHP maksaa kustannukset. Kun Lapissa on pitkät matkat synnyttämään ja korkeammat riskit, niin eikö tästä pitäisi ottaa oppia ja hoitaa asioita toisin?