Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas.

Ängry Böörd

#26 Re:

24.09.2013 18:40

#20: -

Kennelliitolla ei ole mitään toimivaltaa, eikä viranomaisen rangaistusvaltaa koiranomistajiin, jotka eivät ole Kennelliiton jäseniä. Ainakin tämä perheen äiti on potkittu Kennelliitosta ulos ja hänen kennelnimensä peruttu, mutta tytär jatkaa saman perheyrityksen nimissä samaa hommaa. Se on valtiovalta ja tuomioistuin ainoat, joilla on valtaa tällaiseen puuttua, valitettavasti. Tervaa ja höyheniä näille yrittäjille...


Vieras

#27 Döddi

24.09.2013 18:45

Jälleen yksi syy siihen miksi boikotoin kennel liittoja ym perkuleitä. Rahan perässä ne vain juoksee, eikä niitä todellisuudessa eläinten hyvinvointi kiinnosta.
Pentutehtailu on jotain niin sairasta ja kuvottavaa että huhhuh. Katsoin Animal Planet -kanavalta sitä ohjelmaa, jossa jotkut eläinpoliisit tmv pelasti lemmikkejä huonoista oloista jenkeissä, ja siellä tuollainen sadan eläimen talous pistettiin hemsvettiin heti. Kaikki koirat takavarikkoon vain. Kukaan ei pysty tarjoamaan niin suurelle koiramäärälle hyvää kotia ja koirien tarvitsemaa rakkautta ja aikaa/huolenpitoa. Sekin, jos tuohon kenneliin palkattaisiin henkilökuntaa, auttaisi toki eläinten olojen parannuksessa mutta ei muuttaisi sitä tosiasiaa, että koirilla ei olisi sitä omaa ihmistä, johon kiintyä. Liian monta eri hoitajaa. On se kumma, että jenkeissä (jossa ihmiset on pirun tyhmiä) tunnutaan tajuavan tuommoiset asiat paremmin kuin täällä Suomessa.
Mut säälistä...

#28 Stop

24.09.2013 18:54

Älkää nyt, herran jestas, ostako mistään pentutehtaasta edes säälistä! Samaa mieltä kuin tuolla aikaisempi mielipide, moni kuitenkin ostanut, vaikka nähnyt touhun.

Vieras

#29

24.09.2013 19:08

100 koiraa on liikaa.
Ängry Böörd

#30 Re: Döddi

24.09.2013 19:15

#27: - Döddi

Et tainnut nyt ihan ymmärtää pointtia. Kennelliitto tekisi jotakin jos pysyisi, mutta kun ei ole toimivaltaa. Kennelliitto pyrkii juuri estämään tällaisen pentutehtailun säätämällä koiranpitoa ja jalostusta rajaavia sääntöjä, sekä velvoittamalla Kennelliiton kasvattajasopimuksen allekirjoittaneet kasvattajat hyväksymään myös yllätyskäynnit kenneliin tilojen ja eläintenpidon tarkastamiseksi. Kennelliitto voi kuitenkin ulottaa toimivaltaansa vain ja ainostaan sen OMIIN JÄSENIIN, ei kaikkiin suomalaisiin koiranomistajiin. Boikotoi ennemminkin näitä pentutehtailijoita ja sekarotuisten trokareita, nehän tässä koiria ja muita eläimiä rääkkäävät...


Vieras

#31 Kennelliiton suhtautuminen

24.09.2013 19:19

EHKÄ OLIS SYYTÄ TEHDÄ POLIISILLE TUTKINTAPYYNTÖ,KENNELLIITON SUHTAUTUMISESTA ASIAAN?
Iida Kalervo

#32 RSPCA

24.09.2013 19:34

Suomeen pitäisis ehdottomasti saada RSPCA tapainen järjestö, joka hoitaisi nämä asiat kunnolla ja kerralla. Eikä jonkun yli työllistetyn, yhden kunnan eläinlääkärin harteilla, joka pahimmassa tapauksessa on tutkittavan henkilön tuttava/sukulainen/ystävä. Liekkö tässäkin tapauksessa?
marsupilami

#33 Kennelliitto ei voi asialle mitään!

24.09.2013 19:53

Onko teijän nii hankala ymmärtää, että Kennelliitto ei voi asialle mitään, koska nuo tehtailijat ei ole Kennelliiton vaikutuspiirin alaisena. Koittakaa ihmiset nyt ymmärtää mitä teille sanotaan ja on sanottu.

Vieras

#34 Re: Re: Döddi

24.09.2013 20:06

#30: Ängry Böörd - Re: Döddi

No sulle voin sanoa että itse kannatan sekarotuisia koiria, ja olen niitä myös pienissä määrin kasvattanut. En ole niitä tehtaillut, vaan rakkaudella kasvattanut ja hyviin koteihin myynyt. Terveitä ovat olleet, ja parempia koiria kuin monen monet puhdasrotuiset hienohelmat mitä teikäläiset tuntuu ihailevan. Jotkut katsos osaa senkin rotusekoituksen tehdä harkiten ja huolella, toisilla taas ei aivot riitä muuhun kuin päättömään puhdasrotuisten sisäsiittämiseen jne. Oli pakko ilmaista mielipide, kun tuossa äsken haukuitkin jo minun kaltaiseni sekarotuisten kannattajat eläinrääkkääjiksi ;)

Jos saa ihan yleisellä tasolla kysyä, niin miten noilla toimijoilla voi olla kennelnimi jos he kerran eivät kuulu kennelliittoon? Ja jos kuuluvat, niin onko juuri ihan tosi, että kennelliitto ei mahda tälle toiminnalle mitään?


Vieras

#35

24.09.2013 20:45

Ihmisen ahneudelle ei ole mitään rajaa ;(
järki peliin

#36 Haloo

24.09.2013 21:07

Onneksi nyt herätty asialle ja sitä ollaan viemässä eteenpäin tämän adressin kautta. Allekirjoittakaa!

Vieras

#37 Verottaja

24.09.2013 21:25

Suosittelen, että asiaa ei edistetä eläinsuojeluihmisten kautta, vaikka se äkkiseltään oikealta osoitteelta tuntuukin. He ovat Suomessa aika aseettomia. Sen sijaan kannattaa laittaa verottaja asialle. Siellä pyörähtää välittömästi iso pyörä käyntiin, jos jotakin käryä on ilmassa. Samoin on turha syyttää Kennelliittoa. Kuten tuolla aiemmin sanottiinkin, se ei voi puuttua yksittäisen ei-jäsenen tekemisiin. Sen sijaan toiminta loppuu, kun ostajat kaikkoavat. Jos lähipiirissänne podetaan koirakuumetta, antakaa akuutiksi ensiavuksi oikeaa tietoa koiran oikeaoppisesta hankinnasta.
Surullinen

#38

24.09.2013 21:48

Älkää "pelastako" enää yhtään koiraa noista kenneleistä!!

Me ostimme aikoinaan koiran, joka oli tuolta kennelistä (ostimme koiran yksityiseltä ihmiseltä, emme siis kennelistä) ja se koira oli todella sairas ja piti lopettaa jo nuorena!

Ja kuka tuohon pentutehtailuun voi puuttua, jos kerran Kennelliitto ei voi, eläinsuojelujärjestö ei voi... Kuka voi???! Ainakin voimme yhdessä päättää olla ostamatta koiria sieltä!

Vieras

#39 Mutta...

24.09.2013 22:25

Vaikka kuinka sopisimme täällä, että emme ostele koiria tuollaisista kenneleistä, on AINA niitä tietämättömiä, jotka sen virheen tekevät. Virheestä voi viisastua, mutta siinä vaiheessa on jo kantanut oman kortensa kekoon, ja seuraava tietämätön on jo ostamassa samasta paikasta suloista koiranpentua.
Näitä juttuja pitää saada vieläkin kuuluvammin ihmisten tietoisuuteen. Yksi keino siihen on mm. jakaa tämä adressi.

Vieras

#40

24.09.2013 22:32

Yksikin pentutehdas on LIIKAA!!

Vieras

#41

24.09.2013 22:57

Ihmeellistä eläinsuojeluvalvontaa. Tämä paikka on ollut tiedossa jo niin kauan ja mitään ei tapahdu. Käsittämätöntä.
vieras

#42 Kaikki mukaan myös vesistöjen puolesta Adressiin

25.09.2013 03:51


Adressi ; Vesistöjen Puolesta -Stop Talvivaara !
Tämä on hätä huuto Suomen puhtaiden vesistöjen puolesta !

Vieras

#43

25.09.2013 04:34

Järkyttävää, julmaa ja pelkkää rahastamista. Hyvä että tää asia on otettu esille se pitäää saada lopumaan !

Vieras

#44

25.09.2013 05:11

Itse ostin "pommin" sieltä 1999, joka onneksi vielä elää :) Alussa olivat kirput, madot ja korvapunkit heti hoidettava!!!! Nyt on Alopecia X vienyt melkein kokonaan turkin ainoastaan päässä ja etujaloissa turkkia jäljellä!!

Vieras

#45

25.09.2013 05:16

Sama peli jatkunut jo vuosikausia... Tämä on faktaa..


Vieras

#46

25.09.2013 05:24

Eläinten puolesta !

Vieras

#47 Verottajalle vihiä!

25.09.2013 05:40

Joku jo tuossa ylempänä kirjoitti että verottajalle vaan vihiä tämmösestä. Todellakin, raha tätä valtiota kiinnostaa, eikä eläinten olot.

Verohallinto on tehokas toimija, joten jos on vähänkään epäilystä että verokiertoa ko. "kennelissä" tapahtuu niin vinkkiä vaan eteenpäin. Tuommoisen paikan pitäisi antaa kuitti koiran ostajalle, oletteko ostajat semmoisen saaneet?

Ja kun joku tuossa ylempänä teki johtopäätöksen, että kun on kerran kennelnimi niin ovat kennelliiton jäseniä. Minäkin voin alkaa mainostamaan "Räksyrakkien Kenneliä" vaikka en olisi kennelnimen saamiseen tarvittavia kursseja ja tenttejä läpäissyt, eikä minulla olisi virallista kennelnimeä enkä olisi kennelliiton jäsen. Kunhan vain osaan olla tarpeeksi vakuuttava niin tietämättömille ostajille menee läpi.
Näillä on virallisesti rekisteröity ainakin Pikkupiskin kennelnimellä koiria, mutta Kennelliitto on omat sanktionsa asettanut heille ja Pikkupiski kennelnimi ei enää koiria voi rekisteröidä. Mutta Kennelliitto EI OLE VIRANOMAINEN, eikä pysty sen enempää tekemään.


Vieras

#48 Edellinen jatkaa

25.09.2013 05:52

"Kun kennelin pitäjät ovat kertoneet että koirat lopetetaan ampumalla ja haudataan omalle maalle, toiminta saa yhä makaaberimpia piirteitä"

Makaaberia?

Kun koira tulee vanhaksi, se on lopetettava ja aina se on surullista, haikeaa, jättää aukon sydämeen. Tässä maassa on laillista ja suht yleistäkin että koiria lopetetaan ampumalla. Kun sen osaa, koira kuolee välittömästi.

Itse olen yhden koiran vienyt eläinlääkärin vastaanotolle lopetettavaksi, toisen eläinlääkäri lopetti kotonamme. Kolmas koki eläinlääkärin ahdistavana ja stressaavana, joten katsoin paremmaksi pyytää tuttua metsämiestä, kokenutta koiranomistajaa, lopettamaan koirani omassa lähimetsässämme. Siinä vanhoilla tassuilla töpsöteltiin ja nuuskuteltiin häntä viuhuen ja sitten hetkessä jalat putosivat alta ja hengitys loppui. Mitään makaaberia siinä ei ollut.

Kaikki kolme on haudattu omalle pihamaalle.
puututtava

#49 Kennelliitto

25.09.2013 07:06

Niin näitä koiriahan on ensin rekattu nimellä Pikku Piskin, sen jälkeen tytär on hakenut kennelnimen Agapios, jolla nimellä on myös rekisteröity pentuja. Toimintahan on sellaista, että välillä tulee puhdasrotuisia, jotka rekisteröidään ja välillä teetetään sekarotuisia, joita myydään hyvällä hinnalla. Eritoten näitä kääpiökoirasekoituksia, jotka hyvin kaupaksi menevät, on ollut vuosikausia tuolla perheellä myynnissä. Kennelliiton pitäisi kyllä voida puuttua siihen, jos kasvattaja kasvattaa myös sekarotuisia. Agapios ja Pikku Piskin kennel toimivat samassa paikassa, samoissa tiloissa, samoja koiria käyttäen. Toki tyttärillä kai omatkin asunnot ovat, mutta koira roudataan paikasta toiseen tarpeen mukaan. Tällaista toiminta on ollut vuosikaudet ja jo vuonna 1995 perheen vanhempi tytär kehui kuinka heillä on 100 koiraa. Onkohan noista rekisteröidyistäkään oikeasti kellään mitään tietoa, että pitävätkö vanhempien tiedot paikkansa ja eritoten syntymäaikoja on kyllä aikoinaan joidenkin koirien kohdalla kovastikin epäilty vääriksi. Totuutta näistä asioista ei varmaan tiedä muut kuin kasvattaja(t). Pikku PIskin kennelin pentuilmoitukset aikoinaan myös olivat jotensakin surullisen huvittavia, milloin oli myytävänä poliisikoiran pentuja, milloin pentuja suositeltiin joululahjoiksi ostettavaksi. Hampaatonta on eläinsuojelun ja kennelliiton toiminta.
Poppat

#50 Ei vika ole viranomaisissa.

25.09.2013 07:32

Millään tavalla en puolusta pentutehtailua enkä tuollaista koirienpitoa, mitä tuolla Tyrnävän kennelissä on, (paikanpäällä en tosin ole käynyt, mutta lukenut ja kuullut sitäkin enemmän). MUTTA ei ole laitonta pitää 100 koiraa. Tarkastuspöytäkirjoista käy selkeästi ilmi, että mitään lakia ei ole rikottu niin räikeästi että jutussa olisi aineksia käräjille ja eläintenpitokieltoon. Ajantasaisen eläinlistauksen puuttuminen ei ole riittävä syy lähteä käräjöimään. Ja uusintatarkastuksen päivämäärä yleensä sovitaan ennakkoon, jotta eläintenpitäjät ehtivät tekemään pyydetyt korjaukset. Mahtaa tarkastavaa eläinlääkäriä hieman ahdistaa, kun tietää, että toiminta ei ole moraalisesti hyväksyttävää mutta mitään et mahda, koska laki ei anna riittäviä perusteita. Mikään muu, kuin eläintenpitokielto (eikä ehkä sekään) tai ostajien loppuminen ei saa toimintaa päättymään. Verottajan voi usuttaa paikalle, mutta jos toiminta on hyvä rahasampo, nämä ihmiset perustavat uuden osakeyhtiön, mahdollisesti bulvaanin avulla ja jatkavat toimintaansa.

Kennelliiton aseettomuus pitäisi olla myös ihan selvä juttu, sehän on pelkkä yhdistys, ei viranomainen. Ja vaikka olisikin, ei silläkään olisi lakia yhtään enempää takanaan kuin tarkastavalla eläinlääkärilläkään.

Lakiahan tuossa pitäisi päivittää mutta miten? Kielletäänkö yli 50 koiran pito (yritykseltä)? Tuskin onnistuu. Laitetaanko pykälä, että jokaista 20 koiraa kohtaan pitää olla yksi nimetty hoitaja? Meneekö pilkunnussutteluks? Entäs jos yritys ei onnistu palkkaamaan hoitajia jokaiselle 20 koiran erälle?

Valitettavaa, yököttävää, mutta totta: miten tuollaisen lain rajamailla liikkuvan toiminnan saisi loppumaan? Tämä adressi tuskin asiaa auttaa ellei joku pysty todistamaan että kennelissä on nälkiintyneitä, vakavasti sairaita tai muita sen kaltaisia koiria, joita ei ole edes yritetty hoitaa. Adressi on kuin kansanäänestys ja vaikka toiminta olisi moraalisesti arveluttavaa ja kansa äänestäisi, hukkaan menee niin kauan kun laki pysyy samana eikä todisteita törkeästä lain rikkomisesta ole.