Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas.


Vieras

#51

25.09.2013 08:11

Kaikki sieltä pennun ostaneet ja vielä täällä hehkuttelevat, että eli niin ja niin kauan ja ei ollut mitään ongelmia- saisitte miettiä omaa osuuttanne.
Jokainen sieltä pennun hankkinut on tukenut tuota toimintaa.

Vieras

#52 Re: ?

25.09.2013 09:16

#7: jaahos - ?

Itse mietin juuri samaa. Aloitusviesti voisi olla hieman informatiivisempi. Nyt vaikuttaa siltä kuin kyse olisi ainoastaan koirien määrästä.

Elisa Kissa-Öberg
Adressin tekijä

#53 Aloitusviesti on jätetty tarkoituksella...

25.09.2013 09:24

mahdollisimman lyhyeksi mutta lisätiedot löytyvät tiedotteista! Olisihan se aloitusviesti tietysti voinut selkeämpikin olla! En nyt enää viitsi sitä muuttaa kun niin moni on jo allekirjoittanut adressin siltä pohjalta.
Ei näin

#54 Laillista liiketoimintaa

25.09.2013 09:33

Mikä tässä on laitonta? Ei laillista liiketoimintaa noin vaan lopeteta kukkahattutätien vuoksi. Työttömiksikö niiden ihmisten pitäisi alkaa? Jos asiat on kunnossa eikä tarkastuksissa ole rikkeitä havaittu niin silloin kaikki on hyvin. Jos tarkoitus on puuttua vain suuriin kasvattien määrään niin penkokaapas sieltä Koiranetistä ne suurimmat kuuluisat kennelit. Esim. LECIBSIN, CHIC CHOIX....vai onko se eri asia jos on menestynyt näyttelyissä.


Vieras

#55 Re: Ei vika ole viranomaisissa.

25.09.2013 10:00

#50: Poppat - Ei vika ole viranomaisissa.

Eläinsuojelusäädöksiä oli rikottu:Raportissa oli ainakin kaksi sairasta koiraa. Tarkastavan eläinlääkärin olisi pitänyt ehdottomasti velvoittaa toiminnanharjoittajaa hankkimaan eläimille hoito tai sitten lopettaa ne. Se ett tarkastava eläinlääkäri ei itse pystynyt koiria tutkimaan ei ole puolustus sille ettei niitä määrätty hoidettavaksi. Oli myös huonolaatuista sisäilmaa mikä on selkeä terveyshaitta.


Vieras

#56 Re: Laillista liiketoimintaa

25.09.2013 10:09

#54: Ei näin - Laillista liiketoimintaa

No, jos minulta kysytään niin ei nuo toiminnan harjoittajat kovinkaan työtä tee, elleivät sitten itse puske niitä tuhansia pentuja maailmaan. He vain antavat koirien hästätä ympäriinsä ja tehdä pennut jokaiselle kiimalle, ja keräävät sitten rahat pennuista, joiden isästäkään ei ole täyttä varmuutta.
Joten ei ole liikaa vaadittu että nämä pälliaivot menisivät kouluun ja hankkisivat oikean työn tai alkaisivat sossupummeiksi sen sijaan, että rahastaisivat viattomilla luontokappaleilla...
Koirankasvatusta ei ylipäätään pitäisi harrastaa pelkässä rahastusmielessä. Vakaasti harkituista ja täyden panostuksen saaneista pentueista tulee sitäpaitsi arvokkaampia ja parempia.


Vieras

#57

25.09.2013 10:13

STOP PENTUTEHTAILLE NYT!
Liplattaa

#58 Re:

25.09.2013 10:28

#1: -

Todellakin.

 

Kennelliitto on yksi suomen korruptoituneimmista järjestöistä.

Omakohtaista kokemusta löytyy dalmatialaisten kohdalta. Oma koirani on todennäköisesti tuotu Suomeen Virosta, erään suuren, varsinais-suomessa vaikuttavan kennelinomistajan toimesta.

Aiemmin pentueet olivat luokkaa 12-15 pentua per erä, paikallislehteen kirjoittamani artikkelin jälkeen ei ole tullut yhtään yli 7 pennun pentuetta. Sattumaako?

ÄLKÄÄ OSTAKO DALMATIALAISTA MILTÄÄN VARSINAIS-SUOMESSA TOIMIVALTA KENNELILTÄ. Se on yhtä suurta kuppikuntaa koko porukka(ketään en kuitenkaan tässä erikseen nimeä).. Tuovat pentuja Virosta ja tekevät pentueita tekaistuilla papereilla. Findal on täysin näiden äpärien hallussa.


Vieras

#59

25.09.2013 10:45

olen pettynyt kennelliiton asenteeseen..tuohan on jo käsittämätöntä ..

Vieras

#60

25.09.2013 10:49

Jo 90-luvun alussa yritin ilmoittaa kys. koirankasvattajasta silloiselle Tyrnävän eläinlääkärille, mutta vastaus oli, että kaikki on siellä hyvin.

Vieras

#61

25.09.2013 11:10

Rokottamattomat koirat ovat todella vaarallisia esim. raivotauti, voi tarttua ihmiseenkin!

Jonnahhh

#62 Sairasta touhua!!!

25.09.2013 11:16

Ostin koiran 2005 kyseistä paikasta. Nimi oli silloin pikku piskin kennel,koira ollut kaikinpuolin ihana ja terve,onneksi! Paikka kuhisi silloin villakoirista,perhoskoirista,kaikista pienistä sekoituksista sekä pihalla oli iso rottweiler aitauksessa. En vielä silloin tiennyt pentutehtailusta... Reilu vuosi sitten kävin kyseissä paikassa,joka toimi nimellä pisata oy,paikka oli täynnä villakoiria,perhoskoiria,cottoneita jne. Sekä muka puhtaita chihuja sekä sekoituksia. Yhdessä huoneessa oli ovi kiinni,josta rouva lähti hakemaan pentuja näytille,sanoi vain,että huoneessa on juuri astutettuja narttuja jonne ei saa mennä ulkopuoliset. Asunto oli täynnä koirien jätöksiä ja haisi kauhea. Kaikki koirat voivat huonosti. Yksi chihun+5 muun rodun sekoitus oli todella huonona,kieli roikkui kokoajan suusta,häntä oli vino,oli todella arka,pissasi alleen jne :/ koirat todella sairaita niinkuin omistajitkin! pistää vihaksi tämmöinen touhu. Kyselin reilu 2viikkoa sitten,että mitä koiria rouvalla myynnissä niin sanoi,ettei kasvata enään muuta kuin cavaljeeriä. Mihin nämä reilu 100 koiraa on joutunut reilun vuoden aikana??? Asialle täytyy tehdä jotain ja nopeasti.
tosiaanki oululaista oksennusta

#63 oululaista osaamista

25.09.2013 11:54

tämä tyrnävän koirahelevettihän on jo kansanperinnettä sen paholaismaisessa merkityksessä. kestäny jo herraties kaks-kolokytävuotta.ALAKAA JO TOSSIISSAA IHMETYTTÄÄ ELÄINLÄÄKÄRIEN PONNETTOMUS. Joka ainoan tervepäisen ihmisen maalaisjärki sanoo, ettei 2-3 ihmistä (money tals shit walks) PYSTY hoitamaan kymmenien (100) koiran laumaa. Ja joo; kyllävain työttömiksi koko sakki, joutavatkin, koiraraukkojen hengellä elävä porukka. Jatkuvalla syötöllä mm. Kalevassa KOIRAKUUME? SULOISIA KÄÄPIÖMIXEJÄ!!!!!!!!!! joopa se joo. Nyt Tuurin leena hommiin tai paikka vaihtoon. Onse kumma ku ei ala HOMMA TOIMIA???????? KORRUPTIOKO SE OULUSSA JYLLÄÄ HÄ?????
Tyrmistynyt

#64 Re: Re: Itse kannatatte

25.09.2013 12:13

#19: - Re: Itse kannatatte

Minäkin ostin koiran tuolta 2002, vaikka olosuhteet herättivät paljon kysymyksiä,joihin kennelin omistaja vastasi epämääräisesti. Minulle Minut nimenomaan kennelliitosta neuvottiin kyseiseen kenneliin,kun tiedustelin tietyn rodun kasvattajaa. Vaikka hälytyskellot paikanpäällä päässä soivat, luotin kennelliittoon. Ongelmia riitti koiran terveyden ja rekisteripapereiden kanssa,ja soitin kennelliittoon palautetta asiasta ja kennelin olosuhteista. Kirjallisena  omalla nimellä pitää kaikki sinne laittaa. Olin yhteydessä eläinsuojeluvalvojaan myös. Kaikille tutuille ja muille kiinnostuneile olen arinani kertonut,jotta muut olisivat viisaampia. Kamalaa,että toiminta vieläkin jatkuu.

Minäkin jaoin facessa

#65 HIENOA!! Re:

25.09.2013 12:46

#6: -

Jakakaa kaikki jotka tämän näette facenki kautta, allekirjoittaminen ei vie kuitenkaan kuin muutaman minuutin!


Vieras

#66

25.09.2013 13:53

Suomessa ei eläinsuojelulliset asiat ole missään ruodussa. Takuuvarmaa on ettei tuollaista koiramäärää hoideta oikein. Ainut tapa lopettaa tällaiset tehtaat olisi kun kukaan ei sieltä pentua ostaisi !

Vieras

#67

25.09.2013 14:39

Tiedän koiria jotka ovat lähtöisin kyseiseltä kasvattajalta.. pennut ovat olleet täynnä matoja..
myötuntoinen

#68 68

25.09.2013 15:30

Tämä on poliisin ja eläinlääkärin, siis paikallisen, asia. Ymmärtäkää nyt, että ei Kennelliiton asia,jos eivät ole enää "olemassa". Paikallinen eläinlääkäri on vastuullinen ja jos hän on tarkastanut ja nähnyt kaiken, niin ihmettelen hänen toimiaan.On vain aina omituista Suomessa, ettei näille "voi mitään ". Kauheuksia annetaan tapahtua ja eläinparat kiusataan loppuun asti, ennenkuin ammutaan kaiken päätteeksi !!! Miettimään jää myös itse nämä ihmiset, minkalaisia tunteettomia paskiaisia ovat ? Adressiin nimet vaan, mutta haluaisin tietää : mitäs sitten ?

Vieras

#69

25.09.2013 16:03

Ilman muuta lakkauttakaa.
Ei näin

#70 Re: Re: Laillista liiketoimintaa

25.09.2013 16:43

#56: - Re: Laillista liiketoimintaa

No höpö höpö. Miten se harrastusmielessä kasvatettu koiranpentu on parempi? Kannattaa ehkä perehtyä genetiikkaan. Suomessa on paljon koirankasvattajia, jotka saavat elantonsa pentuja myymällä. Eikä siinä ole mitään pahaa jos koirien olot ovat asianmukaiset, eikä siinäkään jos on paljon koiria.


Vieras

#71 Re: Re: Re: Laillista liiketoimintaa

25.09.2013 17:00

#70: Ei näin - Re: Re: Laillista liiketoimintaa

On aika törkeää alkaa väittämään, että toinen ei ole perehtynyt asioihin, jos sattuu olemaan erimieltä. Etkö muuta keksi?
Kasvattaja, jolla on oikeasti aikaa perehtyä ja tehdä asiat hyvin, saa parempaa jälkeä aikaiseksi kuin ne, joilla on sen 10 pentuetta talossa kerralla. Se on fakta.
Sitäpaitsi, juuri tämmönen "kenneli" (pentutehdas) ei kyllä erityisen hyviä pentuja tuota, kun siellä koirat hässii sikinsokin ja vanhemmistakaan ei ole varmaa tietoa.

kiinnostunut

#72 Faktaa KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä

25.09.2013 17:05

Agapios-kennelnimellä on tänä vuonna rekisteröity 18 pentua (osa viime vuoden puolella syntyneitä). Se nyt ei sinänsä ole millään tavalla huolestuttavaa. Vuonna 2010 oli 26 pentua, v. 2009 39, v. 2007 72 pentua. V. 2007 pentuja kahdeksasta eri rodusta, pentueita useampia. Pikku Piskin rekisteröinnit loppuvat vuoteen 2005, silloin sieltä rekisteröitiin 54 pentua, kaikki v. 2004 syntyneitä.

Katsoin läpi useampia pentueita. Huomioita:
1. Harvat vanhemmat olivat terveystarkastettuja. Niiden harvojen, joilta jotain oli mitattu, tulokset eivät olleet puhtaita, vaan kasvatukseen oli käytetty "viallista" koiraa. Yhdestä äsken katsomastani pentueesta emolla oli todettu vialliset polvet, silti sillä oli teetetty useampi pentue tämän polvituloksen saannin jälkeen.
2. Samasta yhdistelmästä oli teetetty monta pentuetta. Tämä on rodun kehityksen kannalta ajattelematonta ja kestämätöntä, varsinkin kun terveystuloksia ei ole. Pelkästään määrä lisääntyy, laatu ei lainkaan.

Kaikki yllä olevat tiedot löydettävissä täältä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoirat.aspx?Id=kwbdehzlqpg0vrntusjqybrm&Sivu=K&Sort=-8&R=172.4&Nimi=agapios&Kotimaiset=0
Jokaisen saatavilla ja tarkistettavissa.
Pikku Piskin täällä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoirat.aspx?Id=kwbdehzlqpg0vrntusjqybrm&Sivu=K&Sort=-8&R=172.4&Nimi=pikku%20piskin&Kotimaiset=0

Huolestuttavaa on erityisesti se, etteivät kaikki tämän kennelin pennut varmasti löydy rekisteristä.
- Sekarotuisia ei pistetä Kennelliiton rekisteriin, eikä niistä pidetä terveystietokantaa. Tietokannoistakaan ei ole hyötyä, ellei koiria ole testattu. Moni on täällä todennut, että kennelillä on ollut sekarotuisia myynnissä. Sekarotuisiin pentuihin ei Kennelliitto näillä laeilla ja säädöksillä pysty puuttumaan mitenkään.
- Pentutehtailijat myös usein myyvät puhdasrotuisia "vahinkopentueita", joita ei rekisteröidä, eikä voikaan tavalliseen rekisteriin, koska emon tiheä pennuttaminen on Kennelliiton säännöissä kielletty. Näistä pennuista ei virallista tietä voi löytää varmoja tietoja. Tällaiset pennut voi kuitenkin rekisteröidä Ei jalostukseen -rekisteriin.
Juristin puoliso

#73 Euroopan neuvoston kv sopimus eläimen kohtelusta

25.09.2013 17:08

Saana

#74 Sairasta!

25.09.2013 17:09

Oksettavaa, tekis mieli vaan kiduttaa pentutehtailijat hengiltä! Pitää monta pentutehtailijaa samassa suhteellisen PIENESSÄ häkissä, jossa on vaan niitten ulostetta ja muuta p***aa, ei kummemmin ruokaa tai vettä. Kärsikää ihmiset! HUOH. Miten ihmiset pystyy ylipäätään eläinrääkkäykseen?!? Pentutehtailu on SAIRASTA.. ihmisellä, joka sitä harrastaa on oltava joku vakava ongelma aivoissa huoh.
MU

#75 Sukusiitosta?

25.09.2013 17:15

Tässä jo edesmenneen Roopemme sukutaulu,jo silloin vuonna 2000 näyttää tehtailu olleen vauhdissa:http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN42208/00&R=227