Ambulanssit välittömään lähtövalmiuteen myös Varsinais-Suomessa

Konsta

#26 Re: 15 min

03.10.2013 17:48

#22: - 15 min

Poliisi ei ole siirtynyt varallaoloon, vaan niiden palveluita on VÄHENNETTY. Ja kohta lakkautetaan liikkuva poliisi. Olkaa tyytyväisiä jos saatte edes jatkossa olla töissä. Meitä valmistuu kortistoon.


Vieras

#27

03.10.2013 20:53

Niin rahaa ei ole. Tämähän on ihan oikea paikka säästää eikö
Ja jos poliisista on jo idioottimaisesti säästetty, sehän meinaa että tässä kannattaa toistaa sama virhe.
Kyytimies

#28 Re: Varallaolo on jäänne historiasta

04.10.2013 05:50

Harri Palomäki

#29 Re: Re: Re: Ei pidä paikkaansa Taijan jutut

04.10.2013 06:20

#25: VPK EVY - Re: Re: Ei pidä paikkaansa Taijan jutut

Arvoisa VPK EVY!

Olet tavallaan oikeassa, että ensivastetoiminallakin saavutetaan usein sellaista hyötyä, jonka voidaan pitää olevan potilaan kannalta merkityksellistä ja jopa henkeä pelastavaa. Onni on siis, että vapaaehtoisia auttajiakin löytyy, kiitos siitä!

On kuitenkin valitettava tosiasia, että ensivasteyksikkö ei kovinkaan monessa paikassa voi aloittaa potilaalle henkeä pelastavaa lääkehoitoa, kuten annostella vakavasta allergisestareaktiosta l. anafylaksiasta kärsivälle potilaalle adrenaliinia, jolloin hyvin suurella todennäköisyydellä potilaan hengitystiet turpoavat umpeen ja potilas menehtyy. Turvotuksia laskee tehokkaasti nimenomaan se lääkehoito.Entä sellaiset monivammapotilaat, jotka vuotavat verta sisäisesti ja paineet ovat romahtamassa, joka johtaa kuolemaan. Avaako ensivasteyksikkö suoniyhteyden ja aloittaa nestehoidon, jolla potilaan verenpaineita voitaisiin ylläpitää samalla, kun kuljetus sujuu kohti lopullista hoitopaikkaa. Monivammapotilas pitäisi olla tunnissa vammautumisesta leikkurissa, jotta suuret SISÄISET verenvuodot saadaan loppumaan ja sisäelimien vammat korjattua. Evy kun ei kuljeta, niin ei sinne sairaalaan yhtään sen nopeammin pääse, vaikka ensivaste olisikin kohteessa ja potilaan paineet pitäisivät.

Lisäksi on olemassa potilasryhmiä, jotka hyötyvät ainoastaan sairaalassa annetusta hoidosta, sillä esim. aivoinfarkteja ei kentällä voi liuottaa, ei ensivaste, eikä lääkärikään. Aivoinfarkti on siitäkin julma, että jokainen minuutti tuhoaa 14 miljardia aivosolujen välistä liitosta ja siten potilaan elämän laatua on jokaisen varallaolo minuutin aikana heikentyvä. Ja mitä sellaiset hoidot maksaa, kun potilas joutuu pitkiksi ajoiksi vuodeosastolle tai hoitokotiin? Aivosolujen välinen tuho saadaan pysähtymään ainoastaan avaamalla tukkeutunut suoni l. liuotushoidolla.

Entä potilas, joka on mennyt keuhkoihin kertyvän nesteen vuoksi esimerkiksi keuhkopöhöön ja happisaturaatio laskee, kuin lehmän häntä, jolloin koko elimistö kärsii hapenpuuteesta ja pikkuhiljaa taas potilas päätyy elottomaksi. Aloittaako ensivaste silloin henkeä pelastavan hengitysteitä auki pitävän hoidon l.CPAP hoidon jo kohteessa?

Tässä nyt vain muutamia esimerkkejä siitä, miksi ensihoitoyksikköä ei voi ensivasteella korvata, vaikka evyt merkittävää työtä maakunnissa tekevätkin!

Buahahhaa haa

#31 Rai: Rai: Rai:

04.10.2013 19:22

#25: VPK EVY - Re: Re: Ei pidä paikkaansa Taijan jutut

Se että ei poliisia saa kun joku ammutaan vaan vahvistaa sitä, että ambulanssien pitää olla välittömästi paikalla... Muutenhan se osumaa ottanut kuolee... Ensivasteelle vielä luvat lääkitä ja kuljettaa, niin saadaan periaatteessa se ensihoitokin takaisin 50-luvulle, mutta se on kuitenkin halpaa... Toisaalta nopea kuljetus on nykyäänkin joidenkin potilasryhien käypää hoitoa. No kaikki kaikessa taitaa olla turhaa kuluttaa tämän enempää sormia naputteluun... Iso kiitos siitä kuuluu Länsi-Suomen AVI:lle, joka on jo linjannut, ettei varallaolo enää käy.

Toinen EVY

#32 Re: Re: Re: Ei pidä paikkaansa Taijan jutut

05.10.2013 16:17

#25: VPK EVY - Re: Re: Ei pidä paikkaansa Taijan jutut

VPK EVY:
Miten kehtaat päästää tuommoista suustasi? Vai onko EVYily noussut hattuun?

Ensivastetoiminta on tärkeää, mutta ei mitenkään verrattavissa ensihoitoon, jota harjoittaa paikalle tulevat ammattilaiset, laajemmin välinein, lääkkein ja ennen kaikkea kuljetuskalustoineen!


Vieras

#33

06.10.2013 05:58

Mielestäni tässä maassa on muutamia ns. PERUSPALVELUITA...

Varallaolo on syvältä

#34 Varallaolosta

06.10.2013 10:47

Ehdottaisin, että toisitte esiin faktan, että varallaolon teettäminen ambulanssityössä on säädösten vastaista. Mm. työoikeuden päätös sanoo niin. Ei tarvitsisi edes vedota ihmisten tunteisiin vaan asiasta on ihan faktaa jo olemassa. Varallaoloon ei edes tarvitse suostua. Kovempaa pöytään!

Vieras

#35

09.10.2013 13:59

Tarvitsemme ehdottomasti ambulanssin välittömään lähtö valmiuteen.

Vieras

#36

09.10.2013 20:37

Pojallani oli veren myrkytys ja odotimme "vapaata" ambulanssia lähes tunnin... Sairaalaan päästyämme poika suoraan teholle. Vielä hiukan odottelua ja ei olisi tarvinnu käydä tehon kautta :( Jotain rotia nyt tähän tuhuun!!!

Vieras

#37

10.10.2013 09:19

Erittäin tärkeä asia!

Vieras

#38

10.10.2013 15:35

lähtövalmius 15min.