Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella..


Vieras

#176

22.10.2013 21:20

-Päättäjien on pakko huomioida sellainen seikka, että kaikilla ei ole nettiä, eikä mahdollisuutta päästä e-reseptiään näkemään sähköisten palvelujen kautta. On myös ihmisiä, joilla ei ole edes kännykkää, joten paperireseptit on pakko säilyttää sähköisten rinnalla.
Se heille kertokaa

#177 Re:

23.10.2013 05:15

#176: -  

 

Pakko ja pakko. Kertokaa nyt ihmeessa se myös poliitikoille, eivät he muiden ajatuksia 8tai tätä keskustelua) lue. Tähän mennessä ei mikään puolue ole ollut kiinnostunut tästä asiasta.

Vieras

#178

23.10.2013 08:03

Kaikki kkemukseni tähän asti eReseptistä ovat olleet hyviä. Olen saanut lääkkeeni mistä tahansa apteekista, eikä tarvitse huolehtia, että resepri ei katoa. Reseptit ovat voimassa kuitenkin sen vuoden, joten on hyvin mahdollista, että ne hukkuvat tai saattaa myös unohtaa koko reseptin olemassa olon. Kanta-järjestelmässä se säilyy ja voin hakea sen, kun tarvitsen. Oma mummonikin on oppinut käyttämään eReseptiä, sekä huolehtimaan siitä, koska reseptit tulee uusia ja osaa olla asiasta yhteydessä omaan lääkäriin/hoitajaan.

Terveydenhuollon ammattilaisen näkökulmasta on toki törkeää se, että lääkärit joutuvat maksamaan luvista. Mutta iso plussa on se, että lääkkeiden väärinkäyttö tulee vähenemään ehdottomasti. eReseptin myötä lääkehakuiset ihmiset eivät pysty kiertämään eri lääkäreillä hakemassa montaa reseptiä (potilaan ei tietenkään tarvitse antaa läkärille lupaa katsoa Kanta-järjestelmästä voimassa olevia reseptejä, mutta tämä kertooo jo jotain lääkärille!). Viiemsitään apteekissa nähdään, että potilaalle on kirjoitettu samaa lääkettä eri lääkäreiltä ja apteekeissa pystytään myös seuraamaan, koska edelliset lääkkeet on luovutettu ja näin ollen pystytään estämään väärinkäyttö.

eReseptil on ehdottomasti hyvä uudistus ja sen käytön sujuvuus lähtee osaavista ammattilaisista terveydenhuollossa. Tietojärjestelmän pettäessä on vain oltava keinot toimia. En kuitenkaan allekirjoita adressia.

Vieras

#179

23.10.2013 09:05

On vaarallista ja alkeellista rajoittaa lääkärin lääkkeenmääräämisoikeutta siihen, missä ja miten saa tai ei saa tietokonetta käyttöönsä tai toimimaan, onko sähkökatkoja, muita vikoja. Kun opiskelin lääkäriksi, reseptin määräämisoikeudesta kerrottiin että se voi olla mikä tahansa vaikka tuohenpala, jolle tarpeellinen tieto voidaan kirjoittaa. Olen kirjoittanutkin reseptejä tavalliselle paperille. Miksi jokin sähköinen arkisto olisi niin ylivoipaisen tärkeä, että sen annettaisiin rajoittaa näin tärkeän useassa tilanteessa ensiarvoisen oleellisen ammatin harjoittamista.

Vieras

#180

23.10.2013 09:38

Olen itse lääkäri ja varmennekorttikin on jo. E-resepti on hyödyllinen ja poistaa tiettyjä ongelmia, mutta aina ei olla työpaikalla eikä tietokoneen ääressä muutenkaan, joten web-pohjainen reseptikään ei täysin korvaa paperireseptiä. Sitä paitsi varajärjestelmä pitää aina olla ja paperireseptin "käyttöliittymä" on hyvin helppokäyttöinen.
lääkäri minäkin

#181 Re:

23.10.2013 10:10

#178: -  

" eResepti on ehdottomasti hyvä uudistus ja sen käytön sujuvuus lähtee osaavista ammattilaisista terveydenhuollossa. Tietojärjestelmän pettäessä on vain oltava keinot toimia. En kuitenkaan allekirjoita adressia"

No nimenomaan on oltava keinot toimia, ja siksipä tämä adressi juuri onkin. Ei  tämä adressi vastusta e-reseptiä vaan sitä että se olisi ainoa tapa toimia. Me jotka toimimme kentällä (lääkäreinä)  työksemme, törmäämme niihin lukemattomiin tilanteisiin ja tietojärjestelmien heikkouteen, jolloin e-resepti ei pelitä ja siksipä olisi sulaa hulluutta että e-resepti olisi ainoa vaihoehto. Siksipä toivoisi  realismia niin päättäjiltä kuin e-reseptipakon puolesta lobbaaville apteekkilaisillekin.

EI TAKUUTA, EI VASTUUTA

#182 KELA EI VASTAA PALVELUNSA SAATAVUUDESTA

23.10.2013 15:01

KELA antaa itsekin tavallaan epäluottamuksen omaan tietojärjestelmäänsä. KELA ei ota mitään vastuuta, jos e-reseptit ja potilastiedot eivät ole saatavilla tarvittaessa.
Allaoleva teksti löytyy sieltä uljaasta uudesta bittimaailmasta:

"Oikeudellinen varauma:
Omien tietojen katselussa saattaa olla ennalta ilmoittamattomia katkoja. Kela ei vastaa tietoliikenneyhteyksien saatavuudesta, suorituskyvystä tai toimivuudesta tai niiden vaikutuksesta palveluun."
vieras

#183 Re: KELA EI VASTAA PALVELUNSA SAATAVUUDESTA

23.10.2013 16:07

#182: EI TAKUUTA, EI VASTUUTA - KELA EI VASTAA PALVELUNSA SAATAVUUDESTA

Ei tietenkään, eihän noihin kukaan voi antaa takuuta. Täällä ihmiset vain uskovat siihen, että ne toimivat aina. Todella typerää ja vaarallista uskoa, että tietoliikenne aikana tiedot ovat täysin turvassa ja järjestelmät pysyvät koko ajan kunnossa.

 

Eija Happonen

#184 Omia kokemuksia

23.10.2013 18:38

Asioin lääkärinä apteekissa. Kuulin sivusta kun seniorikansalaiselta kysyttiin, onko hänelle kerrottu että tämä on tämmöinen sähköinen resepti. Asiakas vastasi ei, ja farmaseutin aikaa meni siihen että hän selitti miten systeemi toimii. Omasta alastani: Olen psykiatri ja nuorisopsykiatri ja ennen kaikkea nuorisopsykoterapeutti. Minulla on pelkästään oma vastaanotto, vanhan ajan nokialainen (ei äly, oma riittää). Reseptejä en kirjoita edes viikoittain ja VerkkoPharmaca on toiminut - muutaman kerran olen joutunut turvautumaan vanhoihin paperiresepteihin. Näen e-reseptin hyvät puolet mutta olen huolissani niistä huonoista. Vuosi sitten Kelakaan ei tiennyt miten tämä vaikuttaa meihin. Muutama kuukausi sitten muistaakseni Mediuutisissa rauhoiteltiin ettei koske meitä. Nyt SLL rauhoittelee ettei koske meitä kuin jatkossa ehkä pikkasen... tarkoittaako se tuhansia vai kymmeniä tuhansia euroja vuodessa? Itse olen pyrkinyt pitämään hinnat sellaisina että nuoretkin voi käydä terapiassa Kelan tai sosiaaliturvan avulla. Uhkakuvana näen että että joudun hankkimaan omaan työhöni tarpeetttomia sovelluksia. Eli käytännössä menen konkkaan tai sitten joudun nostamaan käyntimaksuja niin paljon että joka tapauksessa joudun konkkaan. Ja epäilen suuresti pystyykö julkinen terveydenhuolto ottamaan vastaan ne akuutit asiat - meillä on jouston varaa - ja entä silloin kun on jotkut supistuskaudet menossa?
Dr.Phil

#185 Paperiresepti on helppo ja konkreettinen, toimii aina.

23.10.2013 21:54

Lakia valmistelleessa työryhmässä ei ilmeisesti ollut yhtään lääkäriedustajaa. Farmaseutit jyräävät eReseptiä läpi, jolloin lääkäri tekee kaiken kirjoitustyön. Ryhmässä oli ehdotettu, että apteekissa voitaisiin siirtää paperireseptien tiedot reseptikeskukseen...ei sovi kuulemma farmaseuteille, eivät ole mitään "sihteereitä"...
Mitäpä, jos Kelan suunnittelijat keksisivät ensin järjestelmän ( vaikkapa skannaustyyppinen), jolla paperireseptit voi siirtää reseptikeskukseen...ei rasittuis apteekkilaiset niin pahoin
vieras

#186 Re: Omia kokemuksia

24.10.2013 06:13

#184: Eija Happonen - Omia kokemuksia

Asia joka minua myös huolestuttaa. Tuleeko se yksityisillä loppujen lopuksi potilaan maksettavaksi. Enpä jaksa uskoa, että näitä muuten kustannettaisiin.

Ja tuohon pystyykö kunta ottamaan vastaan akuutit, sanon heti, ei pysty. Jonot kunnallisen puolen mielenterveyspuolen hoitoihin/terapiaan ovat yhtä pitkät kun esim. selkäkuntoutukseen, joten kyllä nuorilla tulee olemaan hätä.

kansan etujen puolustamista

#187 E -resepti ei toimi ja toinen pyyntö allekirjoittajille

24.10.2013 09:40

E -reseptien oma seuraaminen ja uusiminen on vaikeutunut huomattavasti!

Vetoan että olette mukana myös tässä:http://www.adressit.com/allekirjoitukset/hallitus_ei_saa_leikata_valtion_osuuksia_kansalaisopistoilta/start/70

Vieras

#188

24.10.2013 15:21

Eläkkeellä olevana lääkärinä haluan säilyttää reseptinkirjoittamisoikeuteni. Sähköinen resepti vie minulta tämän oikeuden. Kotitietokeoneelle tätä reseptiohjelmaa ei ole mahdollista hankkia. Ymmärtääkseni kustannukset ovat sen verran korkeat
Delenda Karthago!

#189 Asemasodan puolesta

24.10.2013 19:10

Ei hätää! Vaikka IT-uskovaisuus yrittääkin pakottaa lääkärit tekemään apteekkien töitä sen sijaan, että hoidettaisiin potilaita, niin paperiresepti löytyy onneksi Kelan tarjoamana verkosta. Eurooppalainen lääkemääräyslomake täydennettävänä pdf-lomakkeena löytyy 1.11.2013 alkaen käyttöönotettavana verkosta. Tämä lomake kelpaa myös Suomessa, joten niitä vain täyttelemään (käsinkin voi niihin tyhjiin pohjiin kirjoittaa, jos haluaa pitää mukana.) Lomake löytyy sekä lääkäri-, että hammaslääkäriportaalista. Siinä tosin pitää ensisijaisesti määrätä lääke vaikuttavan aineen nimellä. Täyttöohjeeseen kannattaa ensin ajatuksen kanssa tutustua. Aion jatkossakin olla apteekkien kiusana paperireseptien kirjoittajana. Potilaalla on muuten olemassa subjektiivinen oikeus kieltäytyä e-reseptistä, joten väärinkäytönehkäisyargumentti on vailla pohjaa. Mielestäni e-reseptijärjestelmä voi olla hyvä apuväline, mutta mekaaninen työ kuuluisi tietojen syöttämisen osalta apteekeille. Nykyisellään systeemistä hyötyvät vain apteekkarit, IT-firmat ja rajallinen määrä ison dosetin kanssa eläviä potilaita.


Vieras

#190

24.10.2013 19:29

täällä on muutama apteekilainen vastustanut, se on varsin ymmärrettävää jos tuntee taustoja. Nettiä selailemalla on maallikonkin helppo selvittää että THL:n (puolueettomassa ah haha) asiantuntijaryhmässä on ollut nimitettynä apteekkariliion Peura, muutama th- maisteri (?!...) ja thl;n edustama farmaseutti. Porukkaan, joka oikeasti niitä reseptejä kirjoittaa ja jokapäiväisiin ongelmiin mm. törmää, ei ole kelpuutettu yhtään lääkäriä (joka niitä reseptejä oikeasti kirjoittaa ), vaikka se arvostetuin ammatti onkin. Farmaseutit ovat niin kermaperseitä etteivät jouda kirjoittamaan reseptiasioita. Mihinkähän heitä muuten sitten tarvitaan, jos lääkäri kirjoittaa (niinkuin jo nyt) kaiken mahdollisen ja antaa potilasohjeet jne. Onko apteekeissakin se viiden vuoden irtisanomissuoja vai kuka tarvitsee enää farmaseutteja kun e-resepti hoitaa meidät kaikki.ja ps. lääkärithän eivät saa edes vastaanottaa nykyään enää lääkefirman kynää, luojan kiitos se menee kunnan piikkiin, vaan vaan mitenkähän lienee tämä apteekkari ja it-firmasopimukset, kuulemma hiihtelevätt Rukalla samoja latuja. Ja kansa maksaa.
Mä oon vaan töissä täällä

#191 Re: Re:

25.10.2013 09:26

#160: farmaseutti - Re:

Kylläpä toit "asiallisen" näkemyksen tähän keskusteluun. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta kannattaa kyllä miettiä, miten sen esittää. Toivottavasti en joudu kaltaisesi farmaseutin asiakkaaksi.

Terveystietojen vanki

#192 Re: Arkaluontoisten sairauksien hoito vaikeutuu

25.10.2013 09:42

#170: Tiedot säilyvät ikuisesti - Arkaluontoisten sairauksien hoito vaikeutuu

Pyydä lääkäriä kirjoittamaan paperinen eurooppalainen resepti ja sitten Viroon laillisille ostoksille. Suomen byrokraatit ovat tyhmiä: Ensin räätälöitiin viinaralli Viroon ja seuraavaksi näköjään lääkeralli.

Terveystiedot lääkityksineen ovat ihmisille todella arkaluontoista ja yksityistä tietoa, jota ei soisi kenenkään ulkopuolisen koskaan näkevän. Ne säilyvät ikuisesti toisin kuin poliisin merkinnät pikkurötöstelyistä. Jos terveystiedot joutuvat vääriin käsiin, niillä voi henkilöstä riippuen kiristää mitä hyvänsä. Lokitietojen valvonta ja kiinni jäänti luvattomasta katselusta ovat pelkän sattuman varassa ja seuraukset muutaman kympin sakkoja, vaikka olisi pilannut jonkun elämän.

Allekirjoitin

#193 Re:

25.10.2013 09:48

#178: -

Farmaseuttiliiton mainos? ...

Kuinka monta prosenttia meistä lääkkeiden käyttäjistä olikaan noita väärinkäyttäjiä, joilla tätä järjestelmää perustellaan? He tulevat saamaan mömmönsä ihan riippumatta siitä, kuinka hankalaksi lääkkeiden saaminen voidaan järjestää meille tavallisille lääkkeiden käyttäjille.


Vieras

#194

25.10.2013 10:00

Lääkärit ovat vuosikausia määränneet potilaille lääkkeitä omalla ajallaan puhelin- tai paperireseptillä työajan päätyttyä kotoa käsin. Jos tämä mahdollisuus nyt e-reseptin myötä poistuu, siirtyvät nämä määräämiset yhteiskunnan maksettaviksi - terveyskeskuksiin, työterveyteen jne. Tästä tulee paljon lisäkuluja.
Nörtti

#195 Re: Paperiresepti on helppo ja konkreettinen, toimii aina.

25.10.2013 10:06

#185: Dr.Phil - Paperiresepti on helppo ja konkreettinen, toimii aina.

Itse asiassa! Mihin tässä välissä tarvitaan apteekkia? Jos eResepti aiotaan runnoa läpi tässä muodossa ilman paperireseptiä, ja vaatimus on se, että aina on oltava verkkoyhteys olemassa reseptiä kirjoittaessa, voidaan varsin vaivattoman koodin nojalla tehdä sovellus, jossa apteekki väliportaana putoaa kokonaan pois.

Lääkäri siis kirjoittaa reseptin ja se tallentuu KELAn järjestelmään, josta sen voisi napata tukkuliike toimitettavaksi heti, kun asiakas on käynyt verkkopankissa maksamassa toimituksen. Tukkuliike voi myydä lääkkeen halvemmalla ja lääke toimitettaisiin kotiovelle (hinta?) eikä sairaan tarvitsisi itse lähteä enää apteekkiin.

Ai miten niin kaikilla sairailla ei ole nettiä? No eihän se häiritse eResepti-asiassakaan. Hoitakoot apteekit sitten noita paperireseptiläisiä, jos apteekki vielä katsoo paperireseptin tarpeelliseksi.

Eino Pyry

#196

25.10.2013 10:41

Paperisella EU-reseptillä voi suomalainenkin potilas käydä hakemassa reseptilääkkeensä suomalaisesta apteekista.

Paljon melua tyhjästä.

Vieras

#197 Eläinten reseptit

25.10.2013 11:35

Olisi kiva tietää, miten eläinten reseptit on tarkoitus jatkossa hoitaa. Niillä kun ei ole KELA-korttia, eikä kaikilla edes rekisteritunnusta... Eli miten eläimet saadaan yksilöityä reseptijärjestelmään?!!

Vieras

#198 Re: Eläinten reseptit

25.10.2013 12:19

#197: - Eläinten reseptit

aivan samaa miettinyt minäkin :)

Hau

#199 Re: Eläinten reseptit

25.10.2013 14:18

#197: - Eläinten reseptit

Menevät matolääkkeet isäntien ja emäntien piikkiin jatkossa :). Jos omistaa hevosen, antibioottikuurit mitataan kiloissa.


Vieras

#200

25.10.2013 17:50

Tärkeä asia, joka koskee laillistettujen lääkäreiden oikeuksia ja velvollisuuksiakin. Mielipiteeen ilmaisemisella on jo kiire!