Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.


Vieras

#251

18.11.2013 16:29

Paperireseptiä ei saa poistaa. Toisekseen se vaatisi reseptilain muutosta eikä se ole yksinkertainen asia.
Yks kansalainen

#252

19.11.2013 23:27

Tietoturvan kannalta e-resepti on todella huono idea. Mielestäni salassa pidettäviä tietoja, joita lääkereseptit ovat, ei saisi laittaa nettiin ollenkaan.


Vieras

#253

21.11.2013 08:14

Ihmisillä pitää olla edes vähän oikeutta määrätä omista asioistaan, eikä sähköinen resepti käsittääkseni vähennä paperin käyttöä lainkaan.
yksityislääkäri

#254

21.11.2013 10:47

Eräskin potilas äskettäin on ollut huolissaan että jos ottaa e-reseptin niin myös työterveyslääkäri pääsee näkemään hänen tietonsa, ja nykyään kun on paljon ns. pätkätyöläisiä, vuokratyöläisiä ynnä muuten vaan roikutaan löyhässä hirressä työpaikkojen suhteen, niin moni pelkää ottaa vastaan edes pientä masennuslääkeannosta ,joita käytetään myös esim hermokipujen hoitoon, esim selän pitkittynyt kiputila, leikkausten jälkeiset hermovammat jne. Psyyken sairaudet, valitettavasti , edelleenkin leimataan jonkinasteiseksi heikkoudeksi, ja ihmiset eivät halua että edes lyhytaikaiset elämän kriisitilanteet, joissa on esim tarvittu uni- ja/tai mieli-ala lääkitystä, näkyvät heidän sairaushistoriassaan. Moni potilas on siksikin pyytänyt paperireseptiä ja lääkärinä kunnioitan heidän toivettaan. Jo lakikin määrää lääkärin hoitamaan potilasta yhteisymmäryksessä hänen kanssaan. Miten tämäö sitten toteutuu jos e-rec pakko tulee, en todellakaan tiedä. Itse aion hakea tästä lähtien kaikki lääkkeeni, vaikkeivät psyyken lääkkeitä olekaan, Virosta tai muualta euroopasta muun lomamatkailun yhteydessä, suomalaiseen tietoturvaan kun ei voi todellakaan luottaa.

Vieras

#255

22.11.2013 07:22

Sähköinen resepti hidastaa työntekoa. Monilla vanhuksilla ei nykyisin ole harmainta aavistusta vastaanotolle tullessaan siitä, kuinka paljon heillä vielä on sähköisillä resepteillä saatavissa lääkkeitä. Heiltä puutuu E-reseptin paperiohje. Lisää aivan turhia uusinta pyyntöjä lääkkeistä, jota vielä saa vaikka kuinka paljon. Pitää aina tarkistaa E-reseptikeskuksesta. Sähköinen resepti on susi ja jos paperiresepti kriminalisoidaan, niin johan on älytöntä!!
100% inva

#256 Re: Turhaa panikointia

22.11.2013 16:30

#23: apteekkilainen - Turhaa panikointia

Kuuleppa. Esim mulla on PALJON vahvoja lääkkeitä, joiden vuoks ei muisti toimi.

Nyt mulla ei ol koskaan mustaa valkosella mistä voisin lukea oman tilanteen.

Kun pää ei toimi ni kaikki on muutenkin vaikeaa.

On helppo sanoa, et hakee silloin ja silloin.

Välillä apteekis käynti siirtyy viikolla eteenpäin kun ei muista mitä tänään piti tehdä.

Pikkusairaiden eli lähes terveiden on helppo mennä ja tulla uudestaan.

Kirjoituksestasi huomaa, että et oikeesti tiedä mitä kirjoitat.

Mulla ei ol koskaan ollu niin paljon virheitä resepteissä kuin nykyään.

 


Vieras

#257 Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

23.11.2013 12:34

#249: Matkailija - Lääkkeen laillisuuden todistaminen

JOs olisit käyttänyt tuon kirjoittamiseen kuluneen ajan yhteen googlehakuun, olisit löytänyt seuraavaa:

 

Jos käytät sähköistä reseptiä (eReseptiä), ota matkalle mukaan jokin seuraavista:

  • lääkärin tulostama potilasohje. Siinä on lueteltu kaikki sinulle samalla kertaa määrätyt lääkkeet.
  • apteekista saatava yhteenvetotuloste.
  • yhteenveto, jonka voit itse tulostaa Omien tietojen katselusta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Lähde: http://www.kanta.fi/reseptit-mukaan-ulkomaille

Tuolta muuten näette kaikki e-reseptinne ja sen kuka niitä on katsonut. Vaatii pankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin.

Tuo yhteenveto lienee helpoin tapa ja sen saa apteekista. Siihen kannattaa varmaan vielä pyytää apteekin leima ja allekirjoitus, jos eivät niitä itse hoksaa siellä apteekissa laittaa.

 

P.S. Kunpa ihmiset käyttäisivät edes yhden minuutin asioihin tutustumiseen jokaista kymmentä valitukseen käytettyä kohti...

P.P.S. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö e-reseptissä olisi korjattavaa, mutta ottakaa nyt hyvät ihmiset vähän selvää asioista ennenkuin valitatte.


Vieras

#258

26.11.2013 18:05

Kavahdan pelkkää e-reseptimahdollisuutta, paperiresepti on ehdottomasti säilytettävä. Kohdallani paperireseptin poistuminen tarkoittaisi, että en voisi enää ottaa vastaan tiettyjä reseptejä yksityisyyden vaarantumisen vuoksi, mikä taas voi vaikuttaa jatkossa hoitooni. Muutos voi lisäksi siirtää ostoksia pimeän kaupan puolelle.

Vieras

#259

27.11.2013 08:38

Osa porukkaa hakee vastaisuudesssa lääkkeensä Virosta, samalla kun tulee hankittua muutkin tuomiset. Näin säilyy yksityisyys ja EU-resepti mahdollistaa tämän helposti.
Keijo

#260 Re: Re: E-resepti

27.11.2013 15:28

#12: - Re: E-resepti

Asiaa! Mutta ministeriön tyhjäpäiden on aina keksittävä jotain uutta nokkelaa. Vain osoittaakseen olevansa elossa.

Monisairas

#261 Re:

28.11.2013 09:31

#258: -  

 

Tietoja saa valvira suoraan apteekista kun etsii tämän http://www.adressit.com/vastustamme_valviran_aikeita_puuttua_kilpirauhasongelmien_hoitoon adressin lääkemääräyksiä eri apteekeista
antti

#262 Re:

03.12.2013 01:11

#25: -  

 Juuri näin. Atk-fiksumpi veljeskansamme Eestikin ajat sitten otti käyttöön e-reseptin! Mutta säilytti rinnalla paperisen,ongelmatilanteiden varalta. Ettei nyt taas tehtäisi tyhmyyksiä...levittäkää sanaa tästä adressista!!!!

vieras

#263 Re: Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

11.12.2013 09:26

#257: - Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

Hallitusneuvos Pekka Järvinen sosiaali- ja terveysministeriöstä kehoittaa hankkimaan Schengen-todistuksen keskushermostoon vaikuttavia ja huumausaineita sisältäviä lääkkeitä varten. Miten ko. todistuksen jako suurelle potilasmäärälle käytännössä toteutetaan?

http://yle.fi/uutiset/miten_matkustaja_todistaa_e-reseptilla_hankitut_laakkeet_luvallisiksi/6823497

 

vieras virkamies

#264 turvallisuus voitaneen selvittää

15.12.2013 08:42

Harmi että nimetöntä rahansiirtoa ei ole olemassa nyky maailmassa enää, olisin mielelläni tarjonnut 2500e sille hakkerille joka ensiksi purkaa tämän järjestelmän todisteeksi sen epävarmuudesta.

Mutta vaihtoehtoisesti voi halutessaan hoidon siirtää ulkomaille, nykyhinnoilla on aika se ja sama käytkö baltiassa tai ruotsissa lääkärissä, jos vaiva ei ole akuutti..

Ei sillä että olisi syytä väärinkäytöksiin, vaan enemmänkin se että on olemassa ammattikuntia joiden kaikki asiat eivät vain kuulu kirjoihin ja kansiin isompiin järjestelmiin.

Vieras

#266

01.01.2014 15:33

On säilytettävä myös puhelinresepti. Jos pvk lääkkeistä ollaan huolissaan, voisi apteekkia velvoittaa kirjaamaan ne reseptikeskukseen.

Vieras

#267 Re:

02.01.2014 20:25

#105: -

Eivät nämä ihmiset ole SAIRAITA! Kysynpä sinulta kirjoittaja: Osaatko laulaa? Jos vastaat, että "En osaa", niin oletko silloin sairas eli musiikkihäiriöinen? Helppo vastata vai?

Psykiatrialla EI OLE tarjota mitään hoitokeinoja! Heidän niin sanotut lääkkeensä ovat vain huumaavia, myrkyllisiä kemikaaleja, joiden koostumusta muutellaan ja nimetään uudestaan "uudeksi lääkkeeksi". Ja oksettavinta on ASENNE, joka on levinnyt joka puolelle: uskotellaan kaikki sairaiksi. Koska ko ala joutuu vastuuseen, siis jos eivät lopeta?


Vieras

#268 Re: Re: Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

05.01.2014 20:19

#263: vieras - Re: Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

Schengen-todistus vaaditaan jo nyt huumaavien lääkkeiden maahantuonnin yhteydessä. Sen saa apteekista.

Hyvää hoitoa

#269 Re: Re:

07.01.2014 05:32

#267: - Re:

Suurempi ongelma Suomessa on, etteivät potilaat saa tarvitsemaansa hoitoa, johon kuuluu harkinnan mukaan terapia, lääkitys, muu kuntoutus. Joskus jopa sairaalahoito. Esim. masennus silloin, kun se on todettu sairausasteiseksi ( kriteerit löytyvät tautiluokituksesta ICD 10) usein kroonistuu ( pitkittyy tai ei parane ollenkaan), koska lääkehoidot ovat liian lyhyitä. Mitä vaikeampi masennus, sitä suurempi merkitys on lääkehoidolla! #105 kommentoi tosi hyvin ja voin sen allekirjoittaa.

Olettekos muuten seuranneet, kuinka paljon tietovuotoja sähköisistä järjestelmistä tapahtuu koko ajan? Niissä on todella paljon parannettavaa ja niin paperi- kuin puhelinreseptikin tulee säilyttää varatoimenpiteena samoin kuin niitä varten, jotka haluavat/ tarvitsevat käyttöönsä lääkemääräykset tuossa muodossa.

Alalla pitkään toiminut.

#270 Re: Re:

07.01.2014 05:42

#267: - Re:

Psykiatreilla ei todellakaan ole kiinnostusta nimetä sairaiksi sellaisia, jotka eivät sitä ole. Sen sijaan yhteiskunta ja muut erikoisalat mielellään sysäisivät kaikki sosiaaliset ongelmat psykiatrien vastuulle. Se on toki totta, että kaikki, jotka terapiaa tarvitsisivat tai haluaisivat, eivät sitä saa, koska terapeutteja ei ole tarpeeksi.

Haloo!!!  Kannttais ottaa ensin asioista selvää, ennenkuin alkaa esittää noin älyvapaita mielipiteitä.

harmittava monopolihanke

#271 Onko perusasiat unohtuneet

10.01.2014 22:08

Ajattelen lähtökohtaa; eli lääkäri määrää lääkettä sairauden hoitoon; tämän perustehtävän tulisi olla edelleen joustavaa tiedonsiirtoa, eikä rajoittua yksinomaan automaattiseen tiedonkäsittelyyn. E-reseptin monopoli osoittaa, miten ajattelu on edennyt omia polkujaan, ja lopulta yksinkertainen ja joustava saman asian hoitaminen tulee kielletyksi. Harmittaa koko monopolisointihanke. Ylilyöntejä tulisi tapahtumaan siten, ettei ehkä ole sähköä tai tietokonetta paikalla, ja jonkin äkillisen sairauden hoito viivästyy, ja hengissä pysyminen vaarantuu lääkkeen toimittamisen hidastuessa muotoseikkojen vuoksi.

Vieras

#272

21.01.2014 15:43

Vaikuttaneena muuta kautta pelkkään sähköiseen reseptipakkoon siirtymisen estämiseksi ja paperireseptin säilymiseksi, perusteluna pelkästä sähköisestä järjestelmästä aiheutuvat haitat tulevaisuudessa, valtava hinta, käytön vaikeusaste ja rasittavuus, teknisten järjestelmien toimintaongelmien ja laitteiston osien uusimisen ja huoltojen hankaluus ja liiallisen ajan ja koulutuksen vaativat muun alan erikoisosaamiset ja tiedot, jotka eivät ole normaali ja työn hoitamiseksi käytännössä mahdollinen vaatimus lääkäreitä kohtaan vaan epäinhimillinen ja täysin liiallinen vaatimus kohtuuttomuutena lääkäreitä kohtaan. Lääkäriliitto on vastustanut koko hanketta alusta asti sen joka pykälän osalta ja saanutko voimankäytöllä aikaan astetta lievemmän sähköreseptimallin pahimpaan alkuversioon verrattuna. Teknologiasta tietämättömien hallintovirkamiesten väärä laki selvänä huononnuksena lääkäreiden muutoinkin epäinhimillisiin työoloihin jne
tiau

#273 Re:

22.01.2014 08:35

#19: -

Tärkein syy paperireseptin säilyttämiseen on juuri pienten lääkäriasemien tai yhden hengen vastaanottojen toimintamahdollisuudet. Pienellä firmalla ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa ja ylläpitää sähköistä reseptijärjestelmää. Nämä vastaanotot toimivat usein pienillä paikkakunnilla, missä isoilla firmoilla ei ole toimintaa, ja lisäävät näin kansalaisten yhdenvertaisuutta ja valinnanvapautta. Jos valtio kieltää paperireseptin, samalla se estää pienyritystoimintaa, jota kuitenkin kovasti toivotaan lisää. Melkoinen ristiriita.

lehmä #23

#274

23.01.2014 12:16

mitä sä sillä paperisella teet ? kehystät seinälle ?
Paper

#275 Re:

24.01.2014 20:24

#274: lehmä #23 -  

 

Eiku pyhin pepan, ekologista ;; )j