Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Luonto auttaa ihmisiä

#51 About density and about sprawling eli väljääkö tiiviisti ?

27.11.2013 23:13

Sprawling in the name of density is no density at all.

Rakentaminen luontoalueille ei ole tiivistämistä. Käsitteet pitää saada selviksi. Maankäyttöön on saatava aitoa tehokkuutta. Ihmisten hyvinvointi rakentuu luonnon varaan niin paikallisesti kuin myös maailmanlaajuisesti.

Jos kaupunki hukkaa lähiluontonsa se hukkaa hyvinvoinnin mahdollisuuksia.

Vieras

#52

27.11.2013 23:40

Peltoa ja metsää on yllinkyllin kehä III sisäpuolellakin, jota voisi rakentaa tuhoamatta rannoilla olevia henkireikiä...

Vieras

#53

28.11.2013 08:56

Meri-Rastilan metsäalue säilytettävä!

Vieras

#54

28.11.2013 09:07

Tämä Helsingin politiikka on ihan samaa kuin kaikkialla parhaillaan. Jyllää uusi uskonto, joka sanoo, että ilmastonmuutoksen kehittymiseen vaikutetaan parhaiten kasaamalla ihmisiä mahdollisimman tiheään asumaan. Tosi on päin vastoin. Vain väljemmin asumalla pystyy hillitsemään omaa hiilijalanjälkeään. Katsotaan vaikka noita virkistysalueita. Ei ole tarkoituksenmukaista, että ne kaavoitetaan niin kauas ihmisten asumuksista, että pitää ajella ensin autolla päästäkseen vaikka kävelemään raittiiseen ilmaan metsään. - Lohjalla on myös kaavoittaja hävittämässä ihmisten tärkeitä lähialueita uuden asuinrakentamisen alle.

Vieras

#55

28.11.2013 09:31

Asun Puotilassa. Vartiosaari pitää säilyttää virkistysalueena.

Vieras

#56

28.11.2013 11:51

Kaupunkisuunnitteluviraston paniikinomainen viher- ja virkistysalueiden kaavoitusvimma asuntorakentamiseen on hölmöä ja lyhytnäköistä kaupunkisuunnittelua ja avain äärimmäisen epäviihtyisää kaupunkia, jonne kukaan ei muuta kuin pakosta.

Vieras

#57

28.11.2013 11:56

Hyvä, hyvä

Vieras

#58

28.11.2013 11:56

Hienoa!

Vieras

#59

28.11.2013 15:50

Yhteiskunta saa virkistys- ja ulkoilualueisiin laittamansa rahat takaisin kun paremmin voivien ihmisten ei tarvitse käyttää niin paljon julkisia terveyspalveluja. Luonto pitää lievemmän masennuksenkin loitolla. Tämä olisi päättäjien syytä muistaa.

Vieras

#60

28.11.2013 16:38

Meillä Naantalissa on meneillään vastaava kamppailu.Kylpylän ja Muumimaailman väliin sijoittuva "satumetsä" meinataan kaavoittaa asuntoalueeksi. Nyt suosittu kävelyreitti,luonnontilainen rantametsä ikihonkineen muuttuisi betoniseiniksi. Me Naantalista tuemme yhteistä asiaa! Asiamme löytyy ositteesta: www.facebook.com/vapaaranta

Vieras

#61 Esimerkki tiivistämisestä housujen kera

28.11.2013 19:44

Jos rakennetun alueen tiivistämistä vertaa ihmiseen housuineen, voi mielikuvitella seuraavaa:

1) Jos ihminen treenaa itsensä tiiviiksi niin sanottuun rantakuntoon, housut tulevat väljemmiksi ja ympärillä on enemmän tilaa.

2) Jos ihminen puolestaan levittäytyisi vyötäröltään, tuntuisivat housut tiiviiltä, mutta olo olisi ahtaampi monin tavoin.

Koska lähiluonto asukkaiden ympärillä pukkaa ihmisille hyvinvointia, kannatan kaupungin kehittämiseen housuesimerkin ensimmäistä vaihtoehtoa. Me tarvitsemme luontoa ja luonnolle tilaa.
Sari Arvo

#62 Muualla suomessa sama tilanne

28.11.2013 20:14

Meillä on Naantalissa ihan vastaava juttu menossa. Kansallismaisemaan, suoraan meren rantaan puiston tilalle kaavaillaan kerrostaloja.

Meillä on myös adressi täällä www.adressit.com/vapaaranta ja tietoa löytyy www.facebook.com/vapaaranta.

Mikkelissä on myös aivan vastaava tilanne eli sivut löytyy myös adresseista eli nimellä: Ei kerrostaloja Kaihulle !

Olisi mielenkiintoista kartoittaa missäpäin Suomea aivan vastaavia viiimeisten lähiympäristön ulkoilualueiden rakentamisia on nyt menossa, keneltä saatte tukea asiallenne ja ottaa toisilta oppia miten vaikuttaa. Miten muut vastaavat tapaukset on hoitanut tilannetta, tiedotusta ja mitä kaikkia vaikutusmahdollisuuksia on. Jos sivujen perustajat kiinnostuitte niin meidän facebook sivuilla voi hyvin jatkaa keskustelua.

Itse käyn nyt antamassa tukeni myös teidän hyvälle asialle..

Vieras

#63 Re:

28.11.2013 23:15

#60: -

Kun miettii Naantalia kokonaisuutena, kaupunki menettää paljon viehättävyydestään, jos metsä ei säily. Tuntuu selvältä, että asukkaiden hyvinvoinnille paikka on tärkeä. Lähiluonto on merkittävä asia niin täällä Helsingissä kuin siellä Naantalissakin.


Vieras

#64 Re: Muualla suomessa sama tilanne

28.11.2013 23:28

#62: Sari Arvo - Muualla suomessa sama tilanne

Tuntuu kuin käynnissä olisi trendi, jota esiintyy monessa eri paikassa. Uutta tietoa lähiluonnon merkityksestä on kuitenkin niin paljon, että toivottavasti suunta kääntyy.

Kaavoituksen pelisäännöt on laadittu sikäli hyvin, että ne tukevat uuden tutkitun tiedon ottamista käyttöön suunnittelun avuksi. Nyt on aika tunnistaa kaupunkien kehittämiselle olennaiset asiat. Kun faktat katsotaan, lähiluonnon merkitys vain kasvaa.

 

Nybondas

#65 Re:

29.11.2013 07:29

#5: -

"Aurinkoranta" / Aurinkolahti ei ole UUTELAA, vaan kuuluu osana Vuosaari nimiseen kaupunginosaan, ei siis ole oma kaupunginosa niinkuin jossakin virheellisesti mainitaan.

Antti

#66 Re: Re: Muualla suomessa sama tilanne

29.11.2013 11:01

#64: - Re: Muualla suomessa sama tilanne

Tällainen lyhytnäköinen, joillekin taloudellista voittoa tuottava viheralueiden rakentamisbuumi on todella nyt käynnissä.
Pohjois-Helsingin hienot luonto- ja ulkoilualueet tulevat todennäköisesti seuraavaksi vuoroon.
Eräänlaisena koepallona ovat Pakilan siirtolapuutarhan laajentamissuunnitelmat, joilla tuhotaan hienoa Lystikukkulan kaupunkimetsää ja Tuomarinkylän kartanomiljöön peltomaisemaa.
Uhanalaisina ovat pian Paloheinän, Tuomarinkylän ja Haltialan pellot ja metsät, tuhansien kaupunkilaisten ulkoilu- ja virkistysalueet.
Nämä alueet pitää kokonaisuudessaan säilyttää kaupunkilaisten ulkoilu- ja virkistyskäytössä.
Lähes 800 henkilöä on allekirjoittanut siirtolapuutarhan laajentamista vastustavan addressin:
http://www.adressit.com/pakilan_siirtolapuutarhan_lisarakentaminen_on_estettava

Antti

#67 Re: Muualla suomessa sama tilanne

29.11.2013 13:35

#62: Sari Arvo - Muualla suomessa sama tilanne

Tukeni teille naantalilaiset. Allekirjoitin adressinne.

Aija

#68 Myöskin Herttoniemessä luonto ja virkistysalueet uhattuina

29.11.2013 14:00


Vieras

#69

29.11.2013 15:20

Itä-Helsingin viimeiset yhteiset ja avoimet ranta-alueet tulee pelastaa asuinrakentamiselta. Nyt on se hetki. Päättäjät, tämä on vakava asia ja keskustelua tulee käydä avoimesti.

On väärin, että kaavoittajat hamuavat itäisen Helsingin viimeisiä vapaita virkistysalueita.

Viheralueita kyllä säästetään lähiseutujen asukkaille muualla pääkaupunkiseudulla. Asukkaat huolehtivat hyvinvoinnistaan ja asukasviihtyisyydestään hyvässä yhteisymmärryksessä päättäjien kanssa. Näin tulee tehdä jatkossa myös itäisen Helsingin alueella.

Kaavoitus tulee kohdistaa vähemmän tärkeille alueille kuin itäisen Helsingin saariston ja rantojen viher- ja virkistysalueille. Ne pitää jättää vapaiksi kaikille pääkaupunkiseutulaisille.

Sen sijaan suurennuslasit kartoilla voi luupata esim. näille alueille:

Talin suljettu golfkenttä

Nykyaikana ei voi enää elvistellä pienellä harrastusporukalla erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä suljetulla alueella. Yhteisiä viheralueita sen sijaan tarvitaan. Kaupunginsuunnitteluviraston mukaan asuinrakentamiseen tarvitaan tilaa, koska tulevaisuuden väestönlisäys on Helsingissä jättiläismaista. Talin suljetun golfkentän asuinrakentaminen tuo ongelmaan lisäratkaisun. Sen asuinrakentaminen ei nakerra yhteisiä virkistysalueita, joita kasvava itäinen Helsinki tarvitsee.

Sörnäisten rantatien hoitamaton reuna-alue

Sörnäisten rantatien epämääräinen joutotontti tulee kaavoittaa asuinrakentamiselle.
Se on melkein ydinkeskustassa ja sinne saisi itäisen Helsingin kantakaupungin parhaat panoraamat kodeille. Rakennusten ja rannan väliin voisi jättää kevyen liikenteen kulkuväylän.

Nyt Sörnäisten rantatien unelmien asuntotontti on sekalaisena ja valvomattomana (maksuttomana) parkkipaikkana. Siellä ei kukaan viihdy tai virkistäydy - kuten Kivinokassa, Vartiosaaressa ja Meri-Rastilan metsässä tehdään joka päivä.

Päättäjät, asioista tulee keskustella avoimesti ja asukkaiden viihtyvyys huomioiden. Kaupunkisuunnittelu on yhteinen asia eikä kaavoittajien sanelupolitiikkaa.

Päättäjät, herätkää!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.11.2013 16:32Vieras

#71

29.11.2013 18:44

Helsingin kannattaisi pitää kiinni viheralueistaan ja rakentamattomista merenrannoistaan ja säilyttää kaupungin luonnonläheinen ilme. Kaupunkia ei pidä suunnitella ylimitoitetuilla, itseään vahvistavilla väestöennusteilla.

Tiivis rakentaminen vaatii vastapainokseen puistoja ja virkistysalueita. Sellaisia on maailmalla myös monissa miljoonakaupungeissa, joten luulisi että muutama sellainen mahtuisi Helsinkiinkin.

Vieras

#72 Re: Muualla suomessa sama tilanne

29.11.2013 18:55

#62: Sari Arvo - Muualla suomessa sama tilanne

Olen entinen turkulainen ja Naantali on yksi suosikkikaupungeistani. Tukeni teille (myös adressissa). Naantalin keskustan tuntumaan ei tulisi rakentaa enää mitään, paikka on lähes täydellinen sellaisenaan.


Vieras

#73 Vantaalle asuntoja

29.11.2013 19:14

Helsinki pitäisi pian saada liitettyä Espooseen ja Vantaaseen, niin että Helsingin ei tarvitsisi uhrata kaikkia hienoja merenrantojaan asuntorakentamiseen rikkaiden veronmaksajien houkuttelemiseksi kaupunkiin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.11.2013 19:19Vieras

#75

29.11.2013 22:29

Jaahas!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…