Kattiharju

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kattiharju.


Vieras

#1

08.12.2013 10:50

Tulevat liian lähelle asutusta!
O
Mahdollinen kärsijä..

#2 Oikeutta kuntalaisille

09.12.2013 10:37

Käveleekö kunnan päättäjät kuntalaisten(VERONMAKSAJIEN) yli.. TUSKIN!!
Järki käteen

#3 Oma napa

09.12.2013 10:46

Laihialla on syrjäisempiäkin alueita kuin kyseinen alue. Ja Laihialle tulee rajavuoreen jo muutenkin paljon nuita helevetin voimaloita.

Vieras

#4 Re:

09.12.2013 10:48

#1: -

Ei tarvita ollenkaan.

Kauhistunut

#6 Maisema pilalla

10.12.2013 10:07

Kannatan kyllä tavallaan tuulivoimaa, mutta kun katsoin ylläolevan linkin kautta kuvat, olin aivan kauhuissani, kuinka karmean näköisiä ja kuinka paljon niitä on!! Hyi olkoon, menee kaunis luontomme pilalle.
Prinkkilän akka

#7 Hankealueella asuvista ja maisema-, luonnon-, asumismukavuus- ym. arvoista piittaamatta

10.12.2013 11:09

Tässä hankkeessa ei ole muuta hyvää kuin, että itse tuulivoima ei energiamuotona saastuta... mutta mutta kaikki muu onkin sitten pielessä :( liian lähellä asutusta, liian suuret vahingot sekä elävälle eliöstölle että elottomalle (vrt. asuntojen arvojen alentuminen maalaismaisemaidyllissä!), tutkimattomat terveys- ym. vaikutukset, rakentamisen aikaiset häiriöt kaikelle mahdolliselle etc etc... lista on loputon!
The Iceman

#8 EI!!!

10.12.2013 14:14

Siis ku tää on mun mielestä aivan helevetin ristiriitaanen asia!!! Toisaalta tuulivoima on "vihreää" energiaa, mutta toisaalta taas se tuhoaa maiseman, kulttuuriperinnön, estää luonnon virkistyskäyttöä, on haitallista eläimille... Tää on niin usein kuultu tää ""kyllä tuulivoimaa saa ja pitää rakentaa, mutta ei meidän lähelle!!!"

Nää EU:n määräykset ja muutoinki kaikki ilmastosopimukset on saatu nyt kunnolla käyntiin. Tuulivoimaa rakennetaan pikavauhtia ympäri Suomen!!! Paljon arvokasta luontoa ja kulttuuriperintöä aiotaan pilata ihmisen hyödyn tai oikeammin "isojen herrojen" hyödyn takia.

Mä oon itse aina luonnon puolella joka asiassa. Alueella sijaitsee muun muassa Jakkulan paloalue, lähes luonnontilainen Teerineva ja Torstilan metsästysseuran lähes koko metsästysalue. Aluetta voidaan kuvata erämaiseksi, ainakin näin pohjanmaan mittakaavassa. Mä itse liikun alueella paljon kyyhky- ja kanalintumetsällä, sekä hiihtämässä metsäsuksilla talvella, sekä ampumassa Jakkulan ampumaradalla. Alue on keskeinen sepel- ja uuttukyyhkyjen muuttoreitti. Pelkään mitä niille tapahtuu kun enään Kattiharjun läpi ei voi lentää!!! Lisäksi alueella on hyvin kanalintuja. Tällaaset propellithan ei oikeen hyvää noille linnuille tee... Alue on kaunista vedenjakajaseutua muutenkin. Tuulivoimalat pilais oikeestaan kaiken maatalousmaiseman Laihian alueelta. Liikkuminen varsinki talvella on varmasti vaarallista jäiden takia. Metsästys saatetaan kieltää. Rajavuoreenhan tulee se tuulivoimapuisto kans, Laihia laitetaan kerralla oikein täyteen propelleja?!?!? Rajavuoren tuulivoimapuistohan ei niinkään kirkolle näy mutta se pilaa muun muassa Levanevan soidensuojelu- ja Natura 2000-alueen erämaisuuden... Ja myös sielä metsästetään ja on näitä eläimiä paljon. Ja siis ei pidä unohtaa marjastusta, sienestystä, hiihtämistä, patikointia eikä mitään muutakaan virkistys- ja hyötykäyttöä!!! Eli tuulivoima ei ainakaan luonnon ja virkistyskäytön kannalta mikään hyvä asia oo... Virkistyskäyttö kuitenkin suhteellisen merkittävää alueella on.

Tuulivoimalla tosiaan tuhotaan arvokasta kulttuuriperintöä. Sillä pilataan kaunis maatalousmaisema. Talojen ja tonttien hinnat romahtavat. Laihian vetovoimaisuus saattaa kadota. Mitähän kunnan päättäjät tuumaavat kun Laihia ei kohta enään olekaan muuttovoittokunta ja joutuu ehkä tekemään kuntaliitoksen?!?!? Ihmisten viihtyvyys Laihialla pienenee. Pidän mahdollisena myös jatkuvasti jopa kirkolle näkyvien propellien ja valojen vaikutuxia mielenterveydelle!!!

Tuulivoimahan on hyvin kannattamatonta, eikä Suomi oo mitään hyvää aluetta siihen yleensäkkään, eikä ainakaan Pohjanmaan lakeuksilla. Parhaimmillaan sillä voitaisiin tuottaa ehkä 10 prosenttia vuonna 2020. Kuluttajien sähkölaskuakaan se ei pienentäisi oikeastaan yhtään... Mun mielestä nyt ollaan liian innokkaita tuulivoiman kans. Pitäis antaa tekniikan kehittyä eka. Ydinvoimalla kuitenki tuotetaan yhä se suurin osa sähköstä vielä ainaki 50 vuoden ajan ja se on sentäs päästötöntä ja Suomessa hyvin turvallista. Oon erittäin optimistinen noiden tutkimuksen alla olevien vetyvoimaloiden ja fuusioreaktioon perustuvien voimaloiden suhteen!! Nyt rakennetaan Suomi täyteen tuulivoimaa. Ikinä se ei voi olla meidän merkittävin eikä edes oikein merkittävä energianlähde!!!!

Joten vastustan ja tulen kyllä pistämäään nimeni adressiin ja ehkäpä teen jonku mielipiteenkin vielä. Ei rakenneta Suomea liian hätääsesti täyteen rumia voimaloita, sillä kuitenkaan ne ei meidän energiantuottoa koskaan pelasta!!!! Luotetaan ydinvoimaan ja annetaan tekniikan kehittyä ennenkuin pilataan arvokas luonto- ja kulttuuriperintö!! Laihialle riittää kyllä yksikin tuulivoimapuisto, ei tarvitse koko Laihiaa pilata. Mielestäni Levanevan pilaaminen on jo riittävän iso pala purtavaksi, eihän pilata Laihian maatalousmaisemaa, sehän täällä arvokkainta on. Tuulivoimalat näkyis kirkolle asti...
Pena

#9 sähköä

10.12.2013 16:07

Suomi ei ole omavarainen sähkön suhteen. Suomessa oli noin kymmenen vuotta sitten tilanne, että oma sähkö ei taaskaan riittänyt ja koska Venäjällä ja Ruotsissa oli myös kova pakkanen, tuontisähköä ei saatu sopimuksista huolimatta. Vaikka millä keinolla yritettäis sähkön tuotantoa lisätä, niin aina löytyy vastustajia.
Tuulevi

#10 Ei edes ympäristöystävällinen

10.12.2013 19:47

Ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa, jokatapauksessa maailmalta jo kiirii tieto, ettei tuulivoimala ikinä tuota sitä energiamäärää, mikä tuulivoimalan koko elinkaaressa kuluu.
http://www.windpowerfraud.com/

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2013 19:51


Haketta pönttöön!!

#12 sähköä

10.12.2013 20:21

Kun Euroopassa paukkuu pakkanen on yleensä talvi!! Ja kovilla pakkasilla ilmavirtaukset on riittämättömät pyörittämään tuulivoimalan roottoria.  Ainut toiminto tuulivoimalassa pakkaskeleillä on sähkön kulutus! Torni täynnä elektroniikkaa ja lämmitysjärjestelmää.. Jotenkin nurinkurista eikö totta?? Voimalat pyörii oikeastaan vain silloin täydellä teholla kun Suomessa ei talouksien lämmitykseen kulu sähköä. et se siitä riittävyydestä.


Anonyymi

#13 Tutkielma vastutuksesta

10.12.2013 20:59

Kun tämän luin totesin, etten ole itsekäs
http://www.tritonia.fi/?d=244&g=abstract&abs=4626

Vieras

#14

11.12.2013 12:12

En vastusta tuulivoimaa! Mutta ei sitä myllyä saa naapurin pihaan laittaa!
Kalevi

#15 vahvistus

12.12.2013 11:11

Muistakaa adressin kirjoittajat vahvistaa allekirjoitus sähköpostistanne, en tiedä auttaako tuohon tarkastukseen ?
Entinen Laihialainen!

#16 Ei käy!!!

12.12.2013 15:33

Se myllyjen melu ja humina rikkoo kaikkien kotirauhan, ei sitä ääntä kuuntele pirukaan!
juupa juu

#17

14.12.2013 17:20

strömberg,tekojärvi,paloasema,sikala yms.kaikkea vastustetaan täällä junttikylässä.ei oo ihme kun veroäyri nousee.suomi on kreikan tiellä,pian ainoat työpaikat on julkisella sektorilla.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.12.2013 03:00


Elli

#19 Vapaa maa

15.12.2013 07:14

Tuulivoima yhtiö on ollut yhteydessä maanomistajiin. He ovat sopineet joitain sopimuksia joiden perusteella kaavoitus on lähtenyt käyntiin. Kaavoitusprosessin aikana jota aikaa nytkin eletään, katsotaan onko hankkeella mahdollista jatkua. Tähän prosessiin kuuluu se, että paikalliset yhteisöt ja yksittäiset henkilöt kertovat omasta elinympäristöstään ja toiminnastaan kuin myös esittävät oman mielipiteensä hankkeesta ja sen sijoittumisesta.

Nyt on muutaman maanomistajan vaikea ymmärtää, että tämä kuuluu prosessiin.

Kaikki uhkailu, vähättely ja kiusaaminen on turhaa.

Siinä missä maanomistajalla on oikeus odottaa vuokratuottoa paikallisilla asukkailla on oikeus elinympäristöönsä.

Eiköhän nyt vain rauhassa odoteta, että prosessi kuluu loppuun ja kultainen keskitie löytyy.
Pena

#20 julkinen?

15.12.2013 14:12

Onko nimilista sitten julkinen, kun se on toimitetu kuntaan?
Miina

#21 Re: julkinen?

15.12.2013 18:15

#20: Pena - julkinen?

Ainakaan Rajavuoren muistutusten tekijöitten nimet eivät ole olleet julkisia. Maakuntaliittoon tehdyt muistutusten tekijät ovat olleet taas julksia. Nimiä on tällä hetkellä yli 500 joten aika haastavaa olisi jonnekin kaikki julkaista =)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.12.2013 18:20


nimimerkki

#23

16.12.2013 09:05

Muinaista asuinaluetta, muinaismuistoja paljon. Perintöä ei saa tärvellä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.12.2013 19:18


Tuhunu

#25 Re:

16.12.2013 21:20

#17: juupa juu -  

 

Julkinen vaasas jo!