Jyväskylä ei talvikunnossapidä jalkakäytäviä 1.1.2014 jälkeen


Vieras

#126 Lapio ei ole varteenotettava vaihtoehto

12.01.2014 19:30

Kun kiinteistöveroa on korotettu kyseisen talvihoidon kustannusten takia, ei pitäisi olla moraalisesti oikein palauttaa talvihoitoa kiinteistönomistajille kiinteistöveroa vastaavasti laskematta.

Jos kiinteistövero ei laske, mutta talvihoito siirtyy yksityisille, tarkoittaisi se sitä että kaikki edelleen maksavat täydestä talvihoidosta kaupungille, mutta tämä ei vastaa talvihoidosta koko rahan edestä. Vastuun kohdalleen saaneet kiinteistönomistajat siis myös maksavat täydestä talvihoidosta veron muodossa, mutta sen lisäksi itse suorittavat tai teettävät talvihoidon ja vastaavat sen kustannuksista. Ei tällainen silmänkääntötemppu tunnu oikeudenmukaiselta.

Kolasta ja lapiosta on turha puhua. Niiden avulla ei ole mahdollista saavuttaa talvihoidon riittävää tasoa. Pakkaantunut lumi ja ajan mittaan muodostunut jää ei noilla jalkakäytävästä miesvoimin irtoa. Lumilinkokin on tuohon riittämätön, tarvitaan raskasta aurauskalustoa jota urakoitsijat käyttävät. Ei sellaista kenelläkään yksityisellä omakotiasujalla ole. Ja vaikka olisikin, talvihoito olisi järkevyyssyistä johtuen suoritettava alueellisena kokonaisuutena yhtäaikaisesti, ei siten että jokainen kynnelle kykenevä menee jalkakäytävälle päristelemään koneillaan pitkin päivää ja yötä, silloin kun se on ansiotyön tekemisen kannalta mahdollista.

Talvihoidon ottamalla kaupunki halusi parantaa talvihoidon tasoa ja asukkaiden tasavertaisuutta sekä tukea vanhusten kotona asumista. Toivoisin että nuo asiat edelleen nähtäisiin tärkeiksi. Jos talvihoidon kustannustaso on kohonnut kestämättömäksi, kiinteistöveron korotus olisi oikeudenmukainen ratkaisu.
Järkikäteen

#127 HALOO

12.01.2014 23:21

Mitä v****a taas valitatte? Pakko se on jostai säästää!! ei lainaa loputtomasti saa pakko se on jokus pois maksaa!
Kesää odotellessa

#128 Säästöjen kohde väärä

17.01.2014 07:02

Se, että yksittäiset ihmiset joutuvat maksamaan Jyväskylän kaupungin velkaa on VÄÄRIN nimimerkille HALOO tiedoksi. Olen aivan samaa mieltä, että velka on maksettava, mutta silloin pitää kaikkien maksaa. Ne joiden talojen edustalla Jyväskylän kaupungin OMISTAMA jalkakäytävä on, eivät saa kuluihin edes kotityövähennystä, koska eivät omista jalkakäytävää. Pienellä eläkkeellä elävällä koko ikänsä veroja Jyväskylälle veroja maksava ei pysty hoitoa kustantamaan omasta pussistaan? Kysymys Maksaistko sinä?
Aimo Asikainen

#129 Talvikunnossapito otettiin uuteen harkintaan

19.01.2014 21:02

#128: Kesää odotellessa - Säästöjen kohde väärä 

Toistaiseksi järki voitti tässäkin asiassa.

Jalkakäytävien talvikunnossapito meni kaupunkirakennelautakunnan päätöksellä 14.1.2014 uuteen valmisteluun ja niinkuin laki edellyttää se pientalovaltaisella alueilla otetaan kaupungin hoidettavaksi, kuntalaisten tasapuolisen kohtelun perusteella.

Mitä se sitten maksaa?

Kieltämättä herää kysymys, mihin kerättyjä kiinteistöverorahoja käytetään?

Omakotitalo

#130 Kunnossapito

17.02.2014 19:40

Esim Keskustan liikekiinteistö maksaa kiinteistöveroa 65.000,- euroo vuodessa ja sillä ei saa nyt edes jalkakäytävän aurausta ! Eli mihin ne verot menee ?