Ajetaan kilometrivero alas!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ajetaan kilometrivero alas!.


Vieras

#2

18.12.2013 16:14

Vaikeaa edes tajuta tuota veroehdotusta. Nykyäänhän ei ole julkista liikennettä juuri missään syrjäseuduilla ja jos ja kun joudut kuitenkin asiasi hoitamaan, joudut ajamaan omalla autolla. Sellaisesta pakkotilanteesta verottaminen on suorastaan häpeällistä kiristystä. Monet maksavat kalliisti työssäkäynnin kun ei ole muuta mahdollisuuttakaan.

Vieras

#3

19.12.2013 17:41

Nyt kaikki kirjoittamaan....

Vieras

#4

20.12.2013 09:21

Oriveden laitakaupungilta etäisyydet ovat terveyskeskukseen, kirjastoon ym virastoihin yli 35km, lähikauppaan ja postiin 10km. Julkisesta liikenteestä ei näy edes perävaloja.


Vieras

#5

20.12.2013 09:42

Paikkatietoon pohjautuva pakollinen systeemi on suoraan Orwellin kynästä peräisin.
kyrpiintyny

#6

20.12.2013 13:23

ku ottaa pattii koko Ollinliha!!
ja Kyläkyllönen,,kusta on päässä..koko revohkalla.
Pupujussi
Vieras

#7

20.12.2013 15:03

Meillä on jo käyttöön perustuva ajoneuvovero eli polttoaineen verotus. Sen pitäisi riittää. Hallituksen politiikka ei ole kovin johdonmukaista. Ensin kannustetaan ihmisiä siirtymään vähäpäästöisiin ja vähän kuluttaviin autoihin, josta sitten seuraan polttoaineverokertymän pienentyminen, sitten aletaan verottaa ajokilometrien mukaan. Mitä järkeä tässä on.

Ajoneuvoihin asennettavat seurantalaitteet ja autojen seurantaan tarvittavat systeemit ja verojärjestemät vaativat luotettavia teknisiä ratkaisuja. Kuinka paljon niiden kehittäminen, asentaminen ja käyttö maksavat. Kuka pystyy arvioimaan kustannukset. Kyllä meillä on tällä hetkellä paljon tärkeämpiäkin julkisia tietojärjestelmätarpeita esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon liittyvien järjestelmien kehittäminen.

Kuinka käy ihmisten oikeusturvan, jos järjestelmä ei toimikaan luotettavasti, vaan määrää veroja olemattomista kilometreistä. Missään nimessä Suomessa ei pidä lähetä ensimmäisenä kokeilemaan tällaista tekniikaa. Voidaanko autojen seurantatietoja käyttää oikeudessa todisteena ihmisen liikumisesta. Avoimia kysymyksiä on vaikka kuinka paljon.

Ajoneuvojen sateliittiseurantaan perustuva järjestelmä lisäisi ihmisten teknistä seurantaa ja askel askeleelta johtaisi yhä tarkempaan kansalaisten valvontaa. Vaikka nykyinen hallitus kuinka vakuuttaisi, että seurantaa käytetään vain verotietojen keruuseen, niin meillä ei ole mitään takeita tulevien hallitusten toimista. Turvallisuuden ja rikosten selvittämisen nimissä seurannan laajentamista pystytään helposti perustelemaan. Yksityisyyden suoja pitäisi taata perustuslaissa ja kansalaisilla pitäisi olla aina oikeus tarkistaa kuka, viranomaiset mukaanlukien, on hänen tietojaan käynyt katsomassa.

Kuinka järjestelmästä saataisiin tasapuolinen ja oikeudenmukainen. Eri puolilla maata on erilaiset tarpeet auton käytölle. Jossakin ammateissa auto on välttämätön työväline. Entäs ulkomaalaiset autoilijat, pitäsikö heidänkin autotoilua verottaa Suomessa.

Koko hankkeesta tulee mieleen, että Ollila on ensisijaisesti Nokian korkean tason myyntimies, joka haluaa lain voimalla valtion ja autoilijoiden hankkivan Nokian laitteita ja ohjelmia. Tällaista autojen seurantaan perustuvaa verojärjestelmää ei pidä missään nimessä hyväksyä. Nokialla on mennyt viime aikoina heikosta, pitäisikö nyt veronmaksajien hieman auttaa. 

Lisäksi voidaan kysyä, miksi autoilua pitää ylipäätänsä verottaa. Verotus vain lisää kansantalouden kustannuksia ja heikentää yritysten kilpailukykyä.


Vieras

#8

21.12.2013 05:26

autoilu muutenkin suomessa kalleita maailmassa

Vieras

#9

21.12.2013 13:17

Entäs, jos auto kulkee junan kyydissä tuleeko maksu?

Vieras

#10 Re:

21.12.2013 13:18

Pettynyt

#11 Osittain oikea suunta

21.12.2013 16:40

Odottelin positiivisilla mielin näitä ehdotuksia, koska mielestäni käytön mukaan tapahtuva verotus on parempi kuin kaikilta saman verran perittävä. Erityisesti harrasteautojen kohdalla nykysysteemi pissii pahasti. Toki käyttöön perustuvassa verotuksessa pitääkin olla jotkin kompensaatiot niille, jotka asuvat syrjässä, tarvitsevat autoa ammatissaan jne. Helppoa moisen järjestelmän miettiminen ei ole ja taatusti aina löytyy joku osapuoli, joka on tyytymätön. Mutta nyt on kyllä ollut taas melkoinen harrastelijaporukka hääräämässä. Luinpa kaverin facebook-seinältä tämmöisen: "Aamulla ministeri Kyllönen sanoi tv:ssä, että "maahan autolla tuleville turisteille annetaan autoon vuokralaite." Haastattelija totesi siihen, että "Se on sitten toinen asia kuinka moni turisti sen jälkeen haluaa suomeen autolla tulla!"." Siis... oikeesti? Turisteja verotettaisiin samalla tavalla? Eihän niitä nykyäänkään veroteta kuin polttoainetta ostaessa. Ja kun kuulemma edes tuo polttoainevero ei poistu, niin mitä pirua?

Oikea systeemi olisi tämän suuntainen; autovero pois (eli auton ostossa pelkkä alv), polttoaineessa sama, käyttövoimaverot pois ja kaikki verotus käytön mukaan. Millä tuo seuranta sitten toteutettaisiin? Tuo GPS-seuranta on ihan ok ajatus, koska olettaakseni Suomen perustuslaki rajoittaisi tuota valvonnan käyttöä, taitaisi vaatia perustuslain muutoksen jo ihan tuon seurannan sallimiseksi. Ongelma on tuon GPS:n toimintavarmuus vielä tässä vaiheessa; se on riittävä navigointiin jne, mutta riittääkö näin isoon asiaan? Jos katsotaan, että riittää, niin eihän noiden laitteiden tarvitse tehdä sitä raportointia mihinkään ulos, laitteeseen mahtuisi aivan riittävästi dataa, jotta tarvittavat tiedot saataisiin talteen. Katsastuksessa ulos ja sen mukaan verotus (eli aina vuoden jäljessä verotus). Toki tarkoittaisi sitä, että myös uusien autojen pitäisi poiketa katsurilla (mikä nyt ei olisi pelkästään huono asia, uusissakin autoissa niitä vikoja yhtälailla on, jospa vaikka katsastushintoja alemmas tuolla konstilla).

Eli oikeaa ajatusta hommassa on ollut, mutta lopputulos ei toimi. Siksipä tuomio; ei jatkoon.

P.S. Niille, jotka ovat huolissaan tuosta seurannasta, niin kyllä teitä sen teidän kännykkänne ja netinkäyttönne perusteella on helpompi seurata ja vakoilla. Sitäkin rajoittavat Suomen lait, mutta vain Suomessa. Tuo GPS-seuranta taas olisi vain suomalaisten viranomaisten hyppysissä, olitpa missäpäin tahansa (olettaen, että sieltä ei lähetetä mitään dataa, vaan se tallennetaan laitteeseen... varmasti jonkin sarjanumeron ym. saa sieltä aina irti, mutta niillä tiedoilla ei yksistään tee oikein mitään).

Vieras

#12

23.12.2013 11:44

Lisälaitteita ei kaivata autoon. Tässä ollaan elektroniikkateollisuuden eikä Suomen asialla.

Vieras

#13

23.12.2013 15:07

maksan polttoaineessa 3,72 senttiä veroa kilometrille.. +päästöveron sentit päälle..

Vieras

#14

29.12.2013 17:44

Täysi susi jotain rotia täälä sarvikuonojen maassa.

Vieras

#15

07.01.2014 09:31

Alvit,verot,yel-maksut,sähkö, uusi autolaite veromaksuineen yms maksut riistoa köyhälle kansalle,pienyrittäjille!! Kuka maksaa, rikkaat vai???? Johtajat ei ymmärrä automaksuja, kun taas suunnitellut lisäautokulutkin johdon autoetuina menee työntekijöiden selkänahasta lisääntyvine tehokkkusvaatimuksineen firmoissa. Samoin verokulut menee kilpailukyvyn säilyttäneiden (siihen pakotettujen) pikkupalkkaisten selkänahasta jo. Hienosti laitetaan kokoajan köyhät maksamaan lisää tässä maassa. Missä on oikeus ja kohtuus????? Kohtuus olisi ottaa autoetusummat pois johdon muista palkkioista, + ei yrityksille lastata lisäkuluja uusista hömppävaatimuksista, ensisissäkin johdon kuluissa on toisilla kasaanhaalimista, yksittäisten hyväksi = väärin! Puolityöttömällä pikkupalkkaisella kansalla johdon eduksi ei ole enää varaa lisäkuluihin.

Vieras

#16

28.01.2014 07:20

ollila on ylimielinen öykkäri joka haluaa köyhät pois jaloista, kyllönen taasen vähälahjainen ja elämää ymmärtämätön

Vieras

#17

14.03.2014 13:07

Hyvä adressi, veroehdotus hyödyttää vain paikannuslaitevalmistajia ja heidän lähipiiriään.

Vieras

#18

06.11.2014 21:38

Mahtaa lisääntyä ainakin tällä seudulla työttömyys jos kilometrivero tulee.