Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.01.2014 14:49


Eeva-Liisa N.

#27 Kannattajia kerätty myös paperille

22.01.2014 15:07

Nimiä on kerätty myös paperille, erikoisesti Linjamäestä. Niitä on lähes sata tällä hetkellä.

Vieras

#28

22.01.2014 16:25

Nuppiksen pysäkki on ihan välttämätön! Ei kaikilla oo omaa autoa, tai jos perheessä auto on, ei siitä molemmille vanhemmille riitä, kun töissä on molempien kummiskin käytävä. Ja eikös ympäristöystävällisellä liikkumismuodollakin ole yhä merkitystä!
Pasi Pelkonen Nuppulinna

#29 Re:

22.01.2014 19:20

#6: Jori Porspakka -

Hyvinhän Jokelasta voi kulkea junalla edelleenkin.

Arjen sankarit

#30 Pelkosen pasi

22.01.2014 21:46

Kyllähän sieltä Jokelasta eteenpäin voi kulkea, voi vaikka Rovaniemeltä jos itse niin haluaa. Kannattaisi varmaan itsekkin ajatella terveellä järjellä, että kyseessä on se matka, minkä asemalle joutuu kulkemaan (millä). Ehdotankin näin uuden adressin tekemistä "Pelkosen Pasi kuskaa jokaisen halukkaan Nuppulinnasta Jokelaan"

Vieras

#31

23.01.2014 07:31

Entisenä Nuppulinnalaisena tiedän, että seisake on tarpeellinen. Huikon seisakekin oli, mutta se lopetettiin jo aikaa sitten, kaikki ei asu ihan radan kyljessä, joten seisakkeellekin on jo kilometrien matka.

Vieras

#32

23.01.2014 07:31

VR:n täytyy omalta osaltaan osallistua siihen että joukkoliikenne toimii, eikä tuottaa omalta osaltaan lisää yksityisautoilua, jolla on vaikutukset myös ilmansaasteisiin. Elämää näillä alueilla ei saa tarkoituksenmukaisesti tällä tavoin hankaloittaa, vaan edistää ja tukea. Lisäksi: Onko VR niin varakas yritys että sillä on varaa menettää matkustajatuloja???

Vieras

#33

23.01.2014 09:23

Ihme ja kumma, kun Järvenpään junayhteyksiä ajetaan alas ja samalla Naapurimme Keravan lähijunat kulkevat tiheään ja paremmalla kalustolla!
Sanna H

#34 #30 Arjen sankarit

23.01.2014 09:32

Eiköhän Pelkosen Pasi tarkoittanut että vaikka Jokelasta loppui lipunmyynti, niin juna pysähtyy kuitenkin. Siitä lipunmyynnistähän Porspakan Jori kirjoitti.

Vieras

#35

23.01.2014 16:12


Vieras

#36

23.01.2014 16:36

käytämme junaa ,koska on helpointapa päästä hel. pasila ei parkkimaksuja.

Vieras

#37

23.01.2014 16:47

käytän junaa käydessäni Helsingissä nopea ja helppo
vieras

#38 Uraanikaivoksilla tuhotaanSuomen vesistöt,sekä laajat maa-alueet

23.01.2014 18:29

Tulkaa kaikki mukaan siis koko Suomi taitelemaan Uraanikaivoksia vastaan !
Alle kirjoittakaa adressit : Vesistöjen Puolesta -Stop Talvivaara !
Vesistöjen Puolesta- Stop Talvivaara !
Tämä on hätä huuto Suomen vesistöjen puolesta ! Kiitos !

Vieras

#39

23.01.2014 20:39

Eipä lopeteta..!!
Tietäjä

#40 -

23.01.2014 20:40

En kulje päivittäin junalla, mutta  kun kuljen, yleensä menen Jokelassa asuvana Jokelasta helsinkiin päin ja päinvastoin. Joka ikinen kerta, kun satun joutumaan menemään H-Junalla, joka siis valitettavasti pysähtyy näillä teidän pysäkeillänne, en näe juuri ketään joka astuisi sisään junaan, tai vastavuoroisesti ulos junasta. Olenkin ihmetellyt, miten kauan junat pysähtyvät siellä. Onneksi VR:llä on reagoitu tähän ja toivon että hanke toteutuu. Saunakallion ja Jokelan asemat ovat niin lähekkäin, että kahden aseman säilyttäminen siinä välissä on täytty pelleilyä. Ymmärrän kyllä junan tärkeyden, mutta täytyykö muuttaa jonnekkin keppihelvettiin jonne ei edes posti löydä?

Maarit

#41 Nuppulinnan asema

24.01.2014 06:12

Käytän itse säännöllisesti Nuppulinnan asemaa. Joka kerta, kun menen sinne aamujunaan, niin asemalaituri on pullollaan kymmeniä ihmisiä Helsinkiin päin, riippumatta mihin aamujunaan menen.
Sama juttu töistä palatessa, junasta jää paljon pois Nuppulinnassa ja heitä on autolla hakemassa noutajia. Osa kävelee tai pyöräilee edemmäs ts. he eivät oletuksena asu seisakkeen vieressä, vaan kotimatka on vielä junamatkaakin pidempi.
Myös muina aikoina, junaa käyttäessäni, en koskaan ole mennyt junaan yksin vaan aina on ollut muita. Sama juttu palatessani junalla kotiin.

Ihmettelen, että toisilla paikkakunnilla esim. Jokelassa asuvat valittavat H-junasta, kun heillä on mahdollisuus käyttää myös R-junaa, joka ei pysähdy ko. asemalla 2 min. Arvelenkin, että Jokelasta jokin yksittäinen tai pari henkilöä on valittanut väliseisakkeista VR:lle, joka nyt sitten selvittelee tilannetta. Jokela liityntäasemana ei ole vaihtoehto, sillä sinne on minulla matkaa reilut 6km, jota en jaksa kävellä tai pyöräillä, eikä autoakaan näytä olevan turvallista jättää parkkipaikalle, jossa on rikottu ja aukimurrettu kontti! Tulee junailu kalliiksi.

Nuppulinnassa on ollut jotain ilkivaltaa viime aikoina. Minunkin polkupyörästä oli viime syksynä kerran kumi tyhjennetty, ja kerran löysätty käsijarrullisen pyörän jarrut. Näitä ei ole tilastoitu poliisille. Tuo ilkivalta pitäisi kitkeä sieltä pois. Ikävä tulla asemalle pyörälle, kun pyörä rikotaan. Luin myös viikkolehdestä, että yhteen autoon olisi murtauduttu lähiaikoina.

Nuppulinnassa ei ole muita palveluita, vaan asemaseisake on kaupunginosan ainoa palvelu. Ei sitä saisi nyt poistaa, vaan aluetta pitäisi kehittää. Alueelle on tulossa v.2014 aikana myös Tuusulan kunnan vesijohtoputket, mikä varmaan houkuttelee lisää asukkaita Nuppulinnaan. Nuppulinna on siis Tuusulan kehittyvä alue, eikä mikään katvealue. Ts. Tuusulan kunta panostaa Nuppulinnaan. Se on myös Tuusulan ainoa juna-asema, eikä siitä tulisi nyt luopua, koska sitä ei enää saada takaisin.

Junaseisake mahdollistaa jatkossakin, että alueen nuoret voivat lapsuudenkodista käsin opiskella peruskoulua tai ammattia Hyvinkäällä, Riihimäellä, Järvenpäässä tai Helsingin suunnassa. Nuppulinnasta ei saa lakkauttaa ainoaa järjellistä julkista junayhteyttä, varsinkin kun nyt valtio on aikeissa alkaa verottaa yksityisautoilua enemmän.

Kiitos adressin alustajalle! Olen täysin samaa mieltä, ettei Nuppulinnan asemaa tulisi lakkautta.
junailija

#42 Re: -

24.01.2014 07:01

#40: Tietäjä - -

Meistä suurin osa ei ole muuttanut mihinkään "keppihelvettiin" vaan syntynyt näillä seuduin ja joidenkin suvut ovat asuneet näillä kulmilla jo vuosisatojen ajan. Saunakallio ja Jokela eivät ole asemia vaan seisakkeita - näin määritellään kaikki ne liikennepaikat, joilla ei ole tarjolla asemapalveluita eli ihmisvoimin pyöritettyä junaliikenteeseen liittyvää toimintaa. Lippuautomaatti ei tee seisakkeesta asemaa.

Menikin yllättävän kauan, että joku junanpudottama kiireinen hätäilijä ryhtyy esittämään, että vain minun kohdalla junanpysähdys on tärkeä. Nuppulinnan ja Purolan laiturit ovat pitkiä ja koko totuus ei ole sen vaunun ovi, jota olet lähinnä. Junasta ei edes juuri näe, onko laiturilla matkustajia tai ei, jos ei laita päätään ulos ovista. Tai ole sitten junan kuljettaja.

Nuppulinnan mies

#43 Joukkoliikenteen toimivuutta piti lisätä?!

24.01.2014 09:31

Asemien lakkautusuhista jokainen kunta voi toki katsoa myös peiliin. Esim Ensimmäinen rataosuus avattiin 17. maaliskuuta 1862 Helsingin ja Hämeenlinnan välillä. Mitä Tuusula on saanut aikaan ratayhteyden hyödyntämisessä näiden 152 vuoden aikana? Tuloksena on nyt kahden aseman lakkauttaminen kolmesta. Parempi vaihtoehto olisi kaavoittaa liikenneväylien läheisyyteen lisää jotain. Ei voi olla niin että liikenneväylistä karsitaan pois niiden hyödyntämisen mahdollisuudet. Tähän aikaan ei kuulu tehdä päätöksiä jotka lisäävät autoliikennettä.
Jäävien asemien pysäköintipaikat ovat jo varsin täysiä eli peruste: Autolla tulevat voivat jatkaa 7 km matkaansa seuraavalle asemalle on perusteena puppua.
ALueella asuu paljon autottomia ja kortittomia joille ei ole olemassa mitään selitystä miten he voivat jatkaa kulkemisiaan.
Lisäksi suunnitelmissa on neliraiteisuus jolloin asemien läheisyyden hyödyntämistä voidaan lisätä ja nyt tätä ollaan vähentämässä.
satunnainen matkailija

#44 tempoilevaa tohua

24.01.2014 10:54

Poliittiset päättäjät ovat jatkuvasti jäljessä. Tietenkin ikäviä päätöksiä viivytellään, kunnes sitten on pakko edessä. Juuri tyypillinen esimerkki tästä on Nuppulinnan kohtalo, josta päätöstä ollaan tekemässä viikon sisällä.

Nykyinen Jokelantie saa sitten lisää liikennettä kuormakseen. Pyöräily Nuppulinnasta Järvenpäähän on jo nytkin hengenvaarallista. Pyörätie puuttuu.

Ei ole kovinkaan vaikeaa ennustaa, että Purola on tulevaisuudessa osa Kerava-Järvenpää-Tuusulaa. Toivottavasti näin tapahtuu mahdollisimman pian. Yhtään selvitystä ei siihen enää tarvita. Tämä olisi Tuusulan ja Järvenpään pikaisesti ymmärrettävä yhteiseksi asiaksi.

Nuppulinnan seisake kärsii siitä, että junavuoroja on vain kerran tunnissa. . Ne eivät sovi kaikkien matkustajien aikatauluihin. Oulustakin tulee Helsinkiin junia useammin. Tuntematta tarkemmin logistiikkaa tuntuu omituiselta kustannussyistä lopettaa Nuppulinna ja Purola. Meidän rahoilla rakennetut raiteet, asemalaiturit, alikululut jne. jäävät vain suuren typeryyden muistomerkeiksi.

Vieras

#45

24.01.2014 11:20

Myös Kellokoskelaiset käyttävät Nuppulinnan seisaketta. Kellokoski on kunnan koko ajan kasvattama/kehittämä kuntakeskus ja näin ollen Nuppulinnan seisakkeen käytön odotetaan lisääntyvän.
Nuppulinnalainen opiskelija

#46 peruskoulun jälkeinen koulutus ilman junaliikennettä

24.01.2014 13:08

Lähes kaikki jatkokouluun menevät opiskelijat Purolasta ja Nuppulinnasta (osa myös Jäniksenlinnasta) siirtyvät peruskoulun jälkeen lähialueiden koulutuskeskuksiin, joka tarkoittaa sitä, että peruskoulussa tarjottu ilmainen ja ennalta suunniteltu bussikyyti vain haihtuu pois tai muuttuu maksulliseksi (muutenkin vain mahdollinen Jokelan suuntaan). Jolloin AINOA jäljelle jäävä vaihtoehto on tämä kyseinen junaliikenneyhteys. Tosin monet ehdottavat tähän noin 6km matkaan pyörää kulkuvälineeksi, mutta voin itse kokemuksesta kertoa, kun olin Jokelassa ylä-asteella ja lukiossa yhteensä 7 vuotta, että pyörällä voi jaksaa hyvinki kulkea muutamia viikkoja tai ehkä jopa kuukausia kelien salliessa, mutta kun kulkea pitäisikin vuosia yhä uudelleen ja uudelleen -15 asteen pakkasessa, niin tämä 'taisteleminen' rupeaa hiljalleen vaikuttaa kaikkien nuorien kouluun meno innokkuuteen. Itse olen urheilija ja moni kaverinikin, mutta me luovutimme ja astuimme H-junaan. Ne ketkä tätä epäilevät ovat tervetulleita itse kokeilemaan.
satunnainen matkailija

#47 Aikatauluissa parantamista.

24.01.2014 13:38

H-juna tuo ja vie vaivattomasti Helsinkiin, muttei kaikille väliasemille. Kokemuksesta tiedän esim välillä Tapanila-Nuppulinna matkustaneena, että riesana on aina junanvaihto. Vaihtoasemalla on 30-40 min odotusaika raikkaassa ulkoilmassa. Ei tämä kyllä lisää junakyydin houkuttelevuutta.

Otetaanko tällaisia haittoja huomioon kustannus/hyötylaskelmissa.
Äänestäjä

#48 Ajateltavaa

24.01.2014 14:01

Sitä ihmettelen, kun täällä jotkut ovat niin itsekeskeisiä, etteivät osaa yhtään asettua haja-asutusalueella asuvan saappaisiin. Ikään kuin olisivat kateellisia meille, jotka arvostavat omaa rauhaa, luontoa ja suurempia tontteja. Mielestäni jokaisella ihmisellä tulisi olla vapaus valita asuinpaikkansa ja oikeus puolustaa sen alueen palveluiden säilymistä ja ihmisten hyvinvointia. Turhia ovat mielestäni kommentit, joissa kehotetaan muuttamaan pois kun kerran emme ole tyytyväisiä vaihtoehtoon, että seisakkeet lakkautettaisiin. Mihin sitä yhtäkkiä kodistaan muuttaisi, ja varsinkin kuka haluaa ostaa talon paikasta, jossa joukkoliikenne ei sitten toimisi? Helppo se on päätään aukoa ja tyhmyyksiä laukoa. Toivon sydämestäni, että seisakkeita ei lakkauteta.

Vieras

#49

24.01.2014 14:03

VR monopolina,huh huh.
Hellä,,,

#50 Re: -Kyläilijä,,,,

24.01.2014 14:53

#40: Tietäjä - - 

  Voisi tulla kyläilemään Jokelassa jos vaikka kertoisit nimesi ja osoitteesi.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…