Tampereen Hatanpään lukion lakkauttamista vastaan


Vieras

#101 Ei HaLun lopettamiselle

26.01.2014 10:31

Tunen monta ko koulun oppilasta he ovat hienoja ihmisiä. Ahkeria ja motivoituneita sekä erittäin lahjakkaita. Tunnen myös opettajia HaLusta heillä on harvinaisen mahtava asenne työhönsä. Pieni koulu luo hyvät puitteet sekä oppilaiden että opettajien työlle -säilytetään se ja säästetään iso summa.

Vieras

#102

26.01.2014 10:37

Musiikki, teatteri ja liikunta auttavat opiskelijoita jaksamaan ja tuovat lisämotivaatiota myös muuhun opiskeluun.
Lukion pieni koko on vain hyvä asia. Opettajilla on enemmän aikaa auttaa opiskelijoita henkilökohtaisesti.
En näe mitään syytä säästää koulutuksesta. Kaupungin rahoja käytetään koko ajan paljon turhempaankin.
HaLuaisin vain

#103

26.01.2014 19:56

HaLua ei saa missään nimessä lopettaa. Toista yhtä yhtenäistä lukiota ei koko Tampereelta löydy. Oppilaat ovat myös erittäin innokkaita niin musiikillisesti ja esiintymisen kannalta kuin lukio-opintojensa suhteen. HaLusta kuulee keskimäärin enitän positiivista palautetta lukioikäisten suusta.
Itse opiskelen lukiossa ensimmäistä vuotta lukiossa, josta ei edellisiä asioita voi missään nimessä sanoa. Huonon ilmapiirin sekä innottomien ja kyllästyneiden kanssaopiskelijoiden katseleminen päivästä toiseen on erittäin väsyttävää ja kyllästyttävää. Jos jotain saada voisin, ryhmähengen lukioomme HaLuaisin.

Vieras

#104

27.01.2014 09:49

.

Vieras

#105

27.01.2014 12:35

Hatanpään lukion musiikki- ja musiikkiteatteripainotus on aivan erityistä koko Suomessa. Kouluun on satsattu paljon niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Lukiossa on erinomainen opetus ja upea henki opettajien ja oppilaiden keskuudessa. Hatanpään lukion opetus vaikuttaa pitkälle monen nuoren tulevaisuuteen ja heidän valintoihinsa elämässä. On vastuutonta lakkauttaa säästösyistä opettajien pitkäjänteinen työ sekä oppilaiden into ja rakkaus musiikin ja musiikkiteatterin opiskeluun.

Katariina Leino, Musiikkiteatteri Palatsi
tunnel tarvii rahaa

#106 Ei voi olla totta

27.01.2014 13:44

Koska ne päättäjät ymmärtää, että kasvattamalla koululaitoksia lisätään tätä koulumaailman ahdistusta ja painetta. Mikä näennäinen säästö saadaan aikaan kiinteistö ja opettajien palkkakustannuksissa, niin lasku tulee maksettavaksi terveydenhuollonpuolella, kun nuoret voi huonosti.

Vieras

#107

27.01.2014 15:16

Hatanpään lukio on hieno ja hyvä lukio - ihmisenkokoinen lukio. Hatanpään lukion väki ei ole tehnyt mitään pahaa ja väärin, että ko. lukio pitäisi lopettaa. Kyllä lukioille pitää löytyä jostakin rahaa - löytyyhän sitä kaikkeen turhaankin. Tampereella lukiokoulutus hoidetaan muutenkin erittäin edullisesti. Uskon, että kerrankin järki voittaa Tampereenkin päätöksenteossa.

Vieras

#108

27.01.2014 18:08

Toivottavasti koulua ei suljeta
random musatyyppi

#109 Re: Tasokkain musiikkilukio Tampereella

27.01.2014 18:15

#80: järjetöntä - Tasokkain musiikkilukio Tampereella

Mistä voit tietää? Ootko käynyt koskaan Kalevan lukion bändejä tai konsertteja kuuntelemassa. Aika kovaa settiä oli ainakin TYKin Great Premieressa ja viime syksynä Pub a'la Pispalassa kun Hölömöt oli keikalla. Ja sit openstagessa YO-talolla oli tosi kovia bändejä KaLusta myös.

Tsemppiä kuitenkin HaLulle taisteluun!

lärvi

#110 rummit soi.

27.01.2014 19:48

Olen kadehtinut Halua(itse sitä rakennusta että oppilaiden+opettajien luomaa omaa ominaista ilmapiiriä) siitä lähtien kun Tamlu yhdistettiin Kaarilan lukion kanssa ja koko sakki heivattiin siihen mielisairaalan näköiseen rakennukseen(puhun siis entisestä Sampolan yläasteena toimineesta rakennuksesta). Ennen yhdistämistä Tamlussa oikein hehkutettiin minkälaista ihanuutta uudessa rakennuksessa tulee olemaan: monia erilaisia kursseja etenkin laajempi valokoima kuvataide kursseja, mukavampi työympäristö, enemmän tilaa=isommat luokat, uudempaa elektroniikkaa käytettäisiin opetuksessa ja jne.

Yhdistämisen jälkeen melkein mikään noista hehkutetuista asioista ei toteutunut tai jos toteutui niin se hävisi budjetti syistä: Suurin osa uusista kursseista piti karsia pois koska niitä ei voitukkaan pitää rahallisesta syystä. Isommat tilat eivät olletkaan isoja vaan jos halusit jollekki tietylle kurssille niin istumapaikoista melkein sai tapella. Uudempi elektroniikka toimi hyvin sen 2 viikkoa kunnes piti kutsua vaksi tai tietokoneista enemmän tietävä paikalle kun laitteet eivät toimineet jostain kummaakin kummallisemmista syistä. Ja mitä työympäristöön tulee niin 2 ensimmäistä vuotta uudessa Tamlussa oli Kaarila vs. Tamlu meno.
Koko Tamlusta kasvatettiin niin iso että oppilaista tuli kasvottomia eikä opettajat tunteneet heitä mitenkään (hyvä että edes nimen muistivat). En kyllä tiedä mikä tilanne sielä juuri nyt on, mutta toivottavasti edes vähän parantunut.

Idea miksi vuodatin ensin Tamlun kohtalosta on se, että Tamlu ei ole enää se mitä se ennen oli vaan nykyään pelkkä Tampereen kaupungin epäonnistunut projekti, josta ei puhuta ylpeydellä. Sama kohtalo odottaa myös Halua, jos asialle ei tehdä jotain. Halussa on munaa että sielua. Oppilaat sielä ovat enemmän tai sitten vähämmän lahjakkaita, mutta heitä yhdistää ainakin yksi asia: elämällisyys.

Ja enemmän tiivistetysti tämä teksti: Tampereen kaupungin suunitelmat menevät ennemmin tai myöhemmin päin peetä, ja ne kultaiset ajatukset eivät toteudu niinkuin pitäisi.
Halun ja Tamlun puolesta

#111 Re: rummit soi.

28.01.2014 07:34

#110: lärvi - rummit soi.

Olen vankasti HaLun säilyttämisen kannalla. Mutta silti on pakko kommentoida Tamlua koskevia kommentteja: harmi, että sinulle on jäänyt huonoja kokemuksia Tamlusta. Minulla taas on ainoastaan hyvää sanottavaa tästä koulusta: ilmapiiri on erittäin suvaitsevainen, opettajat ihania, tekniikka toimii jne. enkä kyllä ainakaan enää huomaa mitään Kaarila-Tamlu-osastoja. Silti tätäkään koulua ei tulisi enää lisää kasvattaa, nykyinen opiskelijamäärä on sopiva.


Vieras

#112 Elämäni paras päätös oli hakea HaLuun!!

28.01.2014 09:02

Olen itse ensimmäistä vuotta Hatanpään lukiossa. Kävin ysillä pitkiä keskusteluja oponi ja vanhempieni kanssa, mihin hakisin peruskoulun päättötodistuksen käteen saatuani. Mietin monia vaihtoehtoja ja olin varma etten hakisi lukioon, sillä pelkäsin etten jaksaisi lukea kaikkia kursseja ja riittäisikö minulla motivaatio. Uusi koulu pelotti ajatuksenakin, kaikki uudet ihmiset, uudet kuviot, uusi ympäristö ja uudet opettajat. Lopulta päätin mennä tutustumaan Hatanpään lukioon, ja onneksi menin. Tutustumisen jälkeen olin varma, että tuohon lukioon minä kuulun. Päätin hakea Hatanpään lukion musiikkiteatteri- ja musiikkilinjalle. Se oli elämäni paras päätös! Olen ollut nyt elokuusta asti Hatanpään lukiossa musiikkiteatteri linjalla ja tänä aikana olen saanut useita ystäviä eri luokilta. Jokainen voi olla HaLussa ihan oma itsensä, saada erilaisia ja useita ystäviä, saada tukea, kun sitä tarvii ja tulla hymysuin joka aamu uuteen päivään. Olen oppinut itsestäni paljon uutta ja saanut opiskeluun paljon motivaatiota, mikä minulta yläasteella puuttui. Täällä saa olla oma ihana itsensä ja toteuttaa itseään omalla tyylillään!
Ysin äiti

#113 Kiitos Parviainen

28.01.2014 17:52

Propsit Olli-Poika Parviaiselle, joka kertoi tämän hetken faktat, eikä yrittänyt tehdä vaalityötä, kuten jotkut asian ympärillä pörränneet poliitikot.

Vieras

#114 HEI

29.01.2014 05:35

Nyt on isot nimet takana, huomasin että Niinistön Sauli on käynyt allekirjoittamassa adressin!!!

Vieras

#115 Re: HEI

29.01.2014 06:26

#114: - HEI

Juu, eikä muutama muukaan iso kiho ole saanut pidettyä "pieruja  p:ssä" saati "penistä housuissa"!


Vieras

#116

29.01.2014 06:34

Tsemppiä HaLulaisille, tämä asia on yhteinen!

Vieras

#117

29.01.2014 18:54

Lakkauttamisesta ei synny yhtään todellista säästöä, koska oppilaat ja opettajat pitää sijoittaa muihin kouluihin (joissa ei ole tilaa eikä esim. musiikkilinjan vaatimaa tekniikkaa). Säästö saadaan ilmeisesti siitä, että tilat voidaan lakkautuksen jälkeen vuokrata vaikkapa naapurikunnalle, ja vielä paljon halvemmalla kuin on vuokrattu omille. Tamperelaiset ovat maksaneet kalliin remontin, mutta ahdetaan jatkossa huonompiin tiloihin jotta toisen kunnan oppilailla saadaan kohennettua kaupungin talousvajetta. Käsittämätöntä, moraalista puhumattakaan.
HaLun oppilaan isä

#118 Re: Re: Re: kiinni vaan

30.01.2014 09:26

#51: HaLulainen - Re: Re: kiinni vaan

Hatanpään lukion varustetaso studioineen ja bändiharjoitustiloineen ym. on aivan huippuluokkaa. Lisäksi oppilaat viihtyvät koulussa todella hyvin. Tällaisen ainutlaatuisen lukion sulkeminen ei ole mitään säästöä, vaan HIRVITTÄVÄÄ TUHLAUSTA.

Virtane

#119 Sarjassamme täysin järjettömiä aikeita!

30.01.2014 09:49

Kun kuulin aikomuksesta sulkea Haatanpään lukio (tehdään kaikki mahdollinen, että se myös jää vain aikeeksi) en ollut uskoa korviani.
Minulla oli tilaisuus tutustua lukion toimintaan, kun tyttäreni opiskeli siellä. Entisenä muusikkona ja musiikin parissa työskennelleenä katselin huuli pyöreänä lukion varustetasoa, studiot, harjoitustilat ym. ja aivan huippuluokkaa. Kun joka asiassa pitää säästää, ihmettelin kuinka tämä on edes mahdollista ja olin todella iloinen, että nuorilla on tällainen mahdollisuus toteuttaa itseään. Juuri tällaisesta ympäristöstä kumpuaa uusia EsaPekkaSalosia ym. superlahjakkuuksia. Poliitikkoja ja virkamiehiä arvostellaan usein leikkauspäätöksistä, mutta tämä Halun lopettamisaikomus on täysin omassa sarjassaan, järjetön ja moraalisesti suorastaan rikollista! Poliitikot ja virkamiehet ovat meitä kansalaisia varten, eikä päinvastoin! Tehdään kaikki mahdollinen tämän aikeen kumoamiseksi, noustaan barrikaadeille, ihan kirjaimellisesti. En kehota ketään laittomuuksiin, mutta järjestetään jotain näkyvää, joka ylittää uutiskynnyksen ja silloin paksunahkaisimmankin virkamiehen täytyy reagoida

Vieras

#120

31.01.2014 16:28

Tytär pyrki TYKiin, pettyi kovasti, kun ei päässyt. Toisella sijalla oli HaLu. Kolmantena koulupäivänä hän oli intoa täynnä ja puhkui HaLulaisuutta! Ei enää yhtään harmittanut kakkosvaihtoehdon toteutuminen. Päinvastoin!
Kiitos tälle koululle perusasioiden hyvin tekemisestä, mutta myös Mu- ja MuTe-linjojen ulos koulusta suuntautuneista projekteista. Näistä lukiolaiset oppivat esiintymistä ja kaupunkilaiset saavat iloa. Joulutorin näytelmät opettivat myös tärkeitä asioita lähihistoriasta, joka tulee erityisen lähelle, kun itse on ikkäänkuin osallisena.

Vieras

#121

01.02.2014 09:34

MORO RANTATIEN T U R H A T U N N E L I NIELEE KOULUT !!!!!!

HUOM !!! TÄMÄ ON VASTA ALKUA !!!!!!!!!????????
T: MF
P a s k i a i s e t!

#122 P a s k i a i s e t!

02.02.2014 07:43

Tampereen kaupungin säästöpolitiikka ja päättäjät on ihan p e r s e e s t ä! Haistakaa kuulkaa pitkät p a s k a t siellä virastotalossa, te kapeakatseiset homot! Olette p a s k o j a!

Vieras

#123

02.02.2014 15:47

Koulun ensimmäiset ylioppilaat kirjoittivat 49 vuotta sitten, ensi vuonna on aihetta 50-vuotisjuhlaan. Hyvin on pidetty toisiimme yhteyksiä – eihän tällaista yhteishenkikoulua voi hävittää!
Tankki

#124 Re: lukiohintit

02.02.2014 17:07

#7: pesunkestävä amis - lukiohintit

Olen itsekkin amis ja allekirjoitin tuon adressin pelkästään siitä syystä, että en halua peukalo keskellä kämentä olevia lukiolaisia amikseen. Pidetään heidät vaan jossain muualla. jos viihtyvät HaLussa niin olkoot siellä sitten, mutta ei kasvattamaan amisten nyt jo suuria ryhmä kokoja.


Vieras

#125 ehkäpä pärjäävät elämäntaidoissa muita paremmin. YO-tuloksissa voi olla vaintietty määrä säihkyjä.

03.02.2014 17:36