Ei louhintatoiminnan laajennusta Ruskon Hujalaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei louhintatoiminnan laajennusta Ruskon Hujalaan.

Vehmaantien asukas

#51 Re:

19.02.2014 11:42

#50: Sauli -

En nyt Sauli saa oikein juonen päästä kiinni, mitä olet hakemassa. ELY-keskus ja Ruskon kunta sössivät tahallisesti tai tahattomasti tästä hankkeesta tiedoittamisen. Yksityisten ihmisten oli näin pakko lähteä hoitamaan hommaa. Jopa suurelle osalle Ruskon kunnanvaltuutetuista tieto hankkeesta tuli täysin puskista tai netissä pyörivän adressin kautta. Uskomatonta touhua! Mihin muuhun tässä pitäisi vielä yksityisillä ihmisellä olla valmiuksia? Päätökset hankkeesta valitettavasti joka tapauksessa tehdään jossain muualla kuin täällä Vehmaantiellä.

Haetko sitä, että vuonna 2005 tapetilla ollut sikakylä olisi myös vaatinut pikku louhintatöitä? Nyt luohinta mukavasti edesauttaisi sikakylän syntyä? Ihan pelkästään tähän luohintaan liittyy valtavat taloudelliset intressit maanomistajan ja NCC Roads Oy:n taholta ja suunnaton katastrofi alueella elävien elollisten kannalta. Edetään asia kerrallaan, hankkeen yva-kartoitus on vasta alussa. Alueen asukaat eivät vielä ole käyttäneet läheskään kaikkia valmiuksiaan.

Äänestäjä

#52 kaupunkinhallitus ja valtuusto vaihtoon jos tämä menee läpi

01.03.2014 19:07

En ymmärrä miten tällaisesta asiasta voidaan edes keskustella ihmisten kotien ja elinympäristön läheisyydessä. Taitaa rahalla ja korruptiolla olla osansa asiassa. Kunnan, hallitus ja valtuusto, täytyy tehdä kaikkensa hankkeen estämiseksi.


Vieras

#53 Re: Mielipiteet esiin, poliitikot

01.03.2014 19:21

#31: Fundeeraaja - Mielipiteet esiin, poliitikot

kyllä näyttää vahvasti siltä että luottamushenkilöitä on lahjottu!

Jonse

#54 Re: Re: Mursketta tarvitaan

23.03.2014 09:45

#41: Chericherilady - Re: Mursketta tarvitaan

Kommentti tuohon työllisyyskorttiin. Sikalatyöntekijöistä palkkaa on maksettu helmikuussa 2014 16 Suomalaiselle, 5 puolalaiselle joista 1 asunut suomessa yli 10v, 4 Ukrainalaiselle joista 2 asunut Suomessa yli 4 vuotta ja 1:lle Virolaiselle joka ollut suomessa yli 10 vuotta. Reilusti yli puolet on suomalaisia palkansaajia.

Louhostoiminta ei tällä hetkellä liity sikalatoimintaan.

abcdef

karevan kierroksen kulkija

#55

31.03.2014 04:28

Kuhankuonon retkeilyreitistö ja karevan kierros kulkevat hujalassa, pitää sitä nuoremmille polvillekkin jättää se luontokokemus.

Vieras

#56 Re: Re: Re: Mursketta tarvitaan

02.04.2014 04:56

#54: Jonse - Re: Re: Mursketta tarvitaan

Mikä oli tilanne helmikuu 2013?


Vieras

#57 Re: Re: Re: Mursketta tarvitaan

02.04.2014 06:41

#54: Jonse - Re: Re: Mursketta tarvitaan

Onkos "palkkaa" maksettu myös poliitikoille, kunnan tai vaikkapa ely-keskuksen virkamiehille?


Vieras

#58 Re: Re: Re: Mursketta tarvitaan

03.04.2014 08:21

#54: Jonse - Re: Re: Mursketta tarvitaan

"Jonse" toteaa, että louhostoiminta ei TÄLLÄ HETKELLÄ liity sikalatoimintaan. Sillä tavalla taitaa liittyä, että tuotot menisivät suurelta osin molemmista toiminnoista saman perikunnan nimissä toimivan isännän pussiin. Mitä alueelle tapahtuu mahdollisen louhinnan jälkeen? Alkaako littymäkohtia löytyä lisää?


Vieras

#59 Eteenpäin!

06.06.2014 16:44

Kehitystä PITÄÄ olla! Tästä kaikki on samaa mieltä. Kunhan se ei ole vaan semmoista mikä on omasta mielestä "väärää" kehitystä, eikä varsinkaan lähellä omaa elämää.
gonccgo

#60

30.06.2014 10:48

En ymmärrä tätä keskustelua alkuunkaan, lähinnä sen takia, että nämä asukkaat ovat muuttaneet louhoksen ja sikalan naapuriin ihan vapaaehtoisesti. Ja yksittäisen henkilön, jonka kotitorppa on sijainnut tyyliin 1800-luvulta asti noilla maisemilla, ei tarvi tulla kertomaan kuinka hän oli siellä ensin. Tiedetään. Lähinnä tämä koskettaa nyt näitä kaupunkimaasturin tuomia ihmisiä sinne jo olemassa olevien toimintojen naapuriin. Niin sikala kuin louhoskin ovat jo olleet toiminnassa, joten tässä ei nyt ole kyse mistään uudesta ja koskemattomasta tilasta vaan vanhan toiminnan laajentamisesta, joka on jo pyörinyt vuosia.

Halutaan muuttaa maalle, noh siellähän haisee lannoite kun se nyt vaan kuuluu asiaan, maalla kun ollaan. Ja tässäkin kokonaisuudessa nostetaan esille sitä lapsiperhe-ja imagohöpöhöpöä vaikka oikeastaan kiinnostaa vaan oman kiinteistön ja tontin arvon lasku. No se on jo tapahtunut vaikkei laajennusta tulisikaan tällä kertaa, optio sille on kuitenkin olemassa.
merita

#61 Re: Hujala

25.01.2015 19:22

#7: Kajamon omakotiyhdistys ry - Hujala 

 Hei Kajamon omakotiyhdityksen hallituksen väki!

Tein tällaisen valmiin kannanoton teidän tekstienne perusteella. Voisiko tätä käyttää, jos ei jaksa käsin kirjoittaa mielipidelomaketta?

 

abcdef abcdef

MIELIPIDELOMAKE

VARELY/22/07.04/2013

NCC Roads Oy, Turun seudun kierrätysterminaalihanke

Ympäristövaikutusten arviointiselostus

 

Haluan esittää ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta seuraavaa:

Kierrätysterminaali tarkoittaa mm. kohonneita haitta-ainepitoisuuksia sisältävän maan vastaanottoa ja loppusijoitusta sekä ylijäämämaiden vastaanottoa, jalostusta, myyntiä ja läjitystä miljoonien kuutioiden edestä. Terminaaliin tuotaisiin lisäksi betoni- ja tiilijätettä, puuainesta, tuhkaa, lasia ja kattohuopaa. Toimintaan kuuluisi myös asfaltin valmistusta, joka aiheuttaa myös melu- ja hajuhaittaa.

Itse kierrätystoiminnastakin aiheutuu melua, pöly- ja mahdollisesti hajuhaittaa, minkä vuoksi se sopii huonosti omakotiasuinalueiden läheisyyteen.

Kierrätysterminaalin sijoittaminen lisäisi huomattavasti raskaan liikenteen määrää Ruskontiellä, mikä aiheuttaisi läheisille asuinalueille tärinä- ja meluhaittoja. Ruskon tie on kapea ja mutkainen ja sillä on aamuisin ja iltapäivisin paljon työ- ja koulumatka sekä vapaa-ajanliikennettä (pyöräilyreitti). Maskun kunnan puolella tie kulkee laajojen omakotialueiden vierestä. Kajamon uudelle asuinalueelle on kaavoitettu n. 100 omakotitonttia, jotka sijaitsevat välittömässä läheisyydessä.

Kierrätysterminaalin sijoittaminen Hujalaan tulisi luultavasti pysäyttämään omakotirakentamisen Maskussa Kajamon alueella kokonaan.

Louhinta-alueen ja kierrätysterminaalin laajennuksen myötä suuret suojakallio ja -metsäalueet häviäisivät Maskun asuinalueiden ja kierrätysterminaalin välistä, mikä lisäisi huomattavasti melu- ja pölyhaittoja alueen asukkaille ja tuhoaisivat maiseman.


Katsomme, että tämän laajuinen toiminta ei sovellu omakotirakentamiseen kaavoitettujen alueiden lähelle, vaan ensisijaisesti olisi tutkittava muita sijoitusvaihtoehtoja.


Nykyinen yleiskaava ei myöskään ota huomioon alueen liito-oravia. Uhanalainen liito-orava on tiukasti suojeltu EU:n luontodirektiivin ja Suomen luonnonsuojelulain 38 §:n ja 49 §:n perusteella. Sen lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kiellettyä.