Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Tinori
Vieras

#151 Turkiseläinten kasvatus

25.03.2011 12:01

Mielestäni turkiseläinten kasvatus pitäisi lopettaa ,ei vain Suomesta,vaan koko maailmasta.Turkiksilla leuhkiminen on kaikkien tyhjäpäisten ihmisten leveilyä,ja huomion hakemista,on mulla rahaa ostaa kalliita turkkeja.
Ebozy

#152 Miten Parsinavetat??

27.03.2011 21:09

Parsinavetoissa kun pidetään eläimet kiinni. Eikä tiloilla ole välttämättä varaa laajentaa pihatoksi. Tiedän muutaman sellaisen tilan, joilla ei ole varaa pihattoon. Miten näiden kanssa tehtäisiin? Pitäisikö tuotanto vain lopettaa, vaikka haluaisi jatkaa, mutta ei ole varaa?


Vieras

#153 Niin

31.03.2011 06:47

parsinaveoissahan eläimiä hoidellaan yksilöllisesti, niitä harjaillaan ja niitä puhutellaan nimeltä. Kesäisin eläimet saavat olla ulkona ja nauttia luonnosta. Eläimiä on parsinavetoissa vähän - miksi pitäisi lisätä eläinmäärää ja laittaa pihatto.

Vieras

#154 Tietämystä vähän

31.03.2011 10:25

Tulipa mieleen, kun kerroin komeista tuotantoeläimistä joita on näyttelyissä. Eräs kirjoittaja sanoi, että ne metsästetään ja täytetään ja muokataan. Sellaista tietoa ihmisillä on näyttelyeläimistä.
Kerroin totuuden näyttelyeläimistä ja sanoin tuotantoeläinten olevan eläviä, komeita ja kesyjä. Ei merkkiäkään eläinrääkkäyksestä, kuten aktivistien salakuvaukset näyttävät meille. Siat ja porsaatkin olivat niin mahtavia.

Anonyymi

#155 Re: Miten Parsinavetat??

31.03.2011 17:25

#152: Ebozy - Miten Parsinavetat?? 

Parsinavetoissa pidetään todellakin eläimet kiinni.  Eläimet pääsevät talvellakin ulkoilemaan, kun ei ole paljon pakkasta.  Kovilla pakkasilla ei tietenkään viedä, koska hoitajat tietävät lypsylehmien olevan herkkiä sairastumaan utaretulehduksiin.  Kesät ovatkin sitten ulkonaoloa.  Kuitenkin muutamat eläimet eivät haluaisi lähteä ulos, mutta kun  on pakko.  Lehmät ovat niin mukavuudenhaluisia, että sisälläollessa saa helpoimmin ruokaa ja juomaa.  Ulkona täytyy jokainen suupala hankkia eläimen itsensä. 

 

Voi pyhä yksinkertaisuus :D
Vieras

#156 Re: Tietämystä vähän

01.04.2011 15:06

#154: - Tietämystä vähän 

 Uskomatonta! Kai selitit myös, että ne eläimet näyttelyssä ovat lähialueen ihan oikeilta tiloilta sinne näyttelyn ajaksi tuotuja? Ei kai tuollaiselle tietämättömyydelle voi kuin nauraa :D


Vieras

#157 Re: Re: Tietämystä vähän

01.04.2011 17:06

#156: Voi pyhä yksinkertaisuus :D - Re: Tietämystä vähän 

 Kyllä minä kans nauroin ja tuli tosiaan  mieleen jossain kouluissa tai eläinmuseoissa olevat eläimet.  Ne eläimet ovat tosiaan täytettyjä.

Näin vähän ihmiset tietävät tuotantotilojen asioista ja näistä maaseutunäyttelyistä.  Tosiaankin näyttelyissä on suht.koht. lähialueilta oikeilta maatiloilta tuotuja sikoja, porsaita, vasikoita jne.  Ne ovat niin komeita eläimiä että uskottavuuteni salakuvauksiin on mennyt.

 

ex-tuottaja
Vieras

#158 Re: Re: Re: Tietämystä vähän

09.04.2011 18:31

Ruotsi on hyvä esimerkki tiukoista vaatimuksista.  Oma tuotanto hiipuu koska kustannukset ovat korkeammat kuin muualla. Kuka tietää millaisista olosuhteista ulkomailla tuotettu elintarvike tulee.


Vieras

#159

14.04.2011 00:10

Kohta jossa voi laittaa kaverille että sekin allekirjoittaa. Muuten aivan loistava juttu
yhteisesiintyminen tässä asiassa ihan liikuttava musta.
joo kiitti

Vieras

#160 Re: Turkiseläinten kasvatus

14.04.2011 00:15

#151: Tinori - Turkiseläinten kasvatus

Joo olet oikeassa .  Siellä Aasiassa on ihan hirvittävää ja samaten tää "sivistysmaa" kanadan nuijsota hylkeitä vastaan. Hirveää jätetään kitumaan eläimet.  Kyllä eläinsuojelulla pitäisi olla kanavat kysyjille antaa osoite mihin kukin voisi valittaa.

Itse jo kerran hussun kautta valittanut hylkeistä.  Mietin toistakin .


Vieras

#161

17.04.2011 19:14

Ehdottomasti!
Mauritz & Nero
Vieras

#162

18.04.2011 14:12

k
Mauritz & Nero
Vieras

#163

18.04.2011 15:12

Suomeen saatava eläinsujelulaki,joka määrll ehdottomat vankilatuomiot eläirääkkäyksist. Ei 300 e sakko jos sitäklln,tai eläintenpitokielto jota ei edes valvota ei ole mitään mikä rangaiatus on sitten ehdollista. Eihän sd old mitään muuta nimi. Eli jatka samaan malliin,mutta älä jää kiinni.
Nykyinen eläisuojelurikoslaki on iso vitsi. Syyttäjät ja tuomarit kouluun oppimaan rkunnon rankaisemista !

AA+
Vieras

#164 Re: Re: Re: Re: Tietämystä vähän

19.04.2011 11:20

#158: ex-tuottaja - Re: Re: Re: Tietämystä vähän

Tuotantoeläinten osalta suurinta eläinsuojeltyötä on mahdollista tehdä kaupan tiskin ääressä:

Kotimainen tuotanto kilpailee markkinoilla ulkomaisen tuonnin kanssa, ilman että kaikilta tarjoajilta vaadittaisiin samoja eettisiä ja ympäristön huomioon ottavia tuotantotapoja:

Brasialainen naudanlihantuotanto tuhoaa edellään sademetsät: sekä soijantuotannon että laidunmaan tarpeisiin.

Teuraiksi kasvatettavat eläimet lihotetaan soijapohjaisella ruokinnalla ahtaissa feedlot-tyyppisissä ryhmäaitauksissa, ilman mielikuvien mukaista vapaata laidunnusta. Samalla lannasta syntyy ravinteiden raju pistekuormitus.

Tanskassa sikojen saparot typistetään purentaongelmien välttämiseksi. Käytettävissä oleva karsinatila sikaa kohden on keskimäärin neljänneksen pienempi kuin Suomessa.

 

Ulpukka
Vieras

#165

19.04.2011 11:21

Eläin on ihmisen armoilla,joten kaikki pahuus pitää saada rangaistuksen alaiseksi!
AKK
Vieras

#166

04.05.2011 19:17

Mielestäni tapahtuu aivan liikaa eläinten pahoinpitelyä, eläimella on oikeus hyvään hoitoon ja -kohteluun aina. rangaistukset kovemmiksi ja eläintenpitokielto pahoissa tapauksissa elinikäiseksi.
15-v.

#167 TURKISTARHAUS POIS _KOKONAAN_

07.05.2011 17:40

Miksei asiaan liitytä kunnolla?
45 minuuttia uutisissakin ollaan nähty jo monesti, ne videot, kuinka huonossa kunnossa eläimet siellä on. Mitä ihmeen 'eläinsuojelua' tämäkin on, kun annetaan eläinten kärsiä tuskissaan siellä ahtaissa ja reikäisissä verkkohäkeissä? Nekinn on normaaleja eläimiä, ja niihinkin koskee tämä sama suojelu! Onko nyt jotain vikaa ymmärryksessä,vai mikä mättää?
OK, "turkiksia ei enää sais, nyyh!", "Monilta lähtis työpaikka alta, ja muutenki tarpeeks työttömiä, nyyhkis!" ONKO SE ToSIAAN TÄRKEÄMPÄÄ KUIN ELÄINTEN HYVINVOINT?

Miettikää nyt omalle kohdalle, jos joutuisitte odottamaan hitaassa kuolemassa, milloin teidät teurastettaisiin lopulta ja puettaisiin muut ihmiset teidän nahkoihinne.


Tää asia saa kaikki mun verisuonet pullistumaan, kun ajattelenkin sitä, että jotkut itserakkaat p*skiaiset on vain niidet turkisten perään! En ole aikuinen, ja on hankalaa vaikuttaa asiaan.
NYT TOIVOISIN, ETTÄ TEKISITTE ASIAN NIIN (te jotka pystytte vaikuttamaan) ETTEI NE ELÄIMET ENÄÄ KÄRSISI JA TARHAUKSET LOPETETTAISIIN!

Vieras

#168

11.05.2011 12:56

Koittakaa hyvät ihmiset ymmärtää, että meiltä tuottajilta alkaa olemaan niin rahat kuin voimatkin loppu! Jos todella haluatte tehdä jotain tuotantoeläinten hyväksi, vaatikaa kauppoja tinkimään katteistaan alkutuotannon hyväksi. Tässä on nyt tosi kyseessä! Meidät tapetaan hengiltä. Kun joutuu yötäpäivää murehtimaan, että millä minä maksan ruoan perheelle ja navetan asukkaille, millä sähkölaskun, verot ja lasten koulutuksen, ei tarvita kovin ihmeellistä asiaa joka suistaa tilanteen toivottomaksi. Olkaa inhimillisiä, älkääkä lyökö lyötyä! Eläinten hyvinvointi on tärkeä asia meille kaikille, mutta niin pitäisi olla ihmistenkin hyvinvointi!
Tommi.J

#169 Pahoinpitely/laiminlyönnit eläintä kohtaan

12.05.2011 00:48

Lakia/rangaistuksia pitäs koventaa myös eläinten hakkaajien ja laiminlyönneistä..
Todella pienet on rangaistukset eläinten hakkaajille ja väärin käyttäjille!

Vieras

#170

14.05.2011 15:21

Olen kauan itse ihmetellyt mm. lehmien ketjussa pitoa. Minusta se näyttää hyvin julmalta. Tästä käytännöstä pitää päästä pois kuten Itävallassa on jo tehty. sikojen kirurginen kastraatio ilman anestesia
Kaikki kiiltävä sohvalta tarkasteltuna ei ole kultaa

#171 Edistynyt eläinsuojelulaki??

15.05.2011 18:23

Nupoutus, aikaisemmin se tehtiin harjaantuneen karjanhoitajan toimesta, no eihän se miellyttävää ollut kummallekkaan osapuolelle, mutta hetkellisen kivun kestettyään vasikka sai lievitystä polttokohtaan ja juoman jolloin tapahtuma unohtui. Nyt tämän edistyksen myötä ei lähdetty tähän monimutkaiseen eläinlääkärihärdelliin(puudutus, joka myöskään ei ole riskitöntä!)ja kustannukset, niinpä sarvet ovat saaneet kasvaa. Tänä keväänä on menettetty vasikka sarvellisen eläimen takia ja eräs toinen särki sarvensa ilm.karsina-aidan väliin tms. juuttumisen takia, erittäin tuskallista eläimelle. Koskaan aikaisemmin ei nupous tai nupouttaminen ole eläimen hengen päälle käynyt. On hyvin vaikea nähdä "edistyksen" hyötyä?

Seuraavaksi on kielletty koirien kannusten poisto, sekin onnistuu kasvattajalta HETI pennun syntymäpäivänä pienimmillä mahdollisilla haitoilla. Koiralle jääneet kannukset heltyvät herkästi, kynsien leikkuu muuttuu epämiellyttäväksi ja stressaavaksi toimenpiteeksi sekä koiralle että omistajalle. Siitä voi seurata harvempi leikkuukerta, kynsi kasvaa koukuksi vahingoittaen ihoa ja tulehdusriski kasvaa varsinkin koirilla jotka työskentelevät esim.navetassa. Eläinlääkäriä kannuksia poistamaan pennuilta heti syntymän jälkeen? No entä stressi mikä siitä aiheutuu emolle?
Entä kun eläinlääkäri ei tule, nimittäin parin päivän jälkeen on jo myöhäistä.

Sadistinen eläinten kiusaaminen ON RÄÄKKÄYSTÄ ja siitä kuuluukin saada kunnon tuomiot!

Mukava on pitää eläimiä vapaana, mutta myös parsinavettaolosuhteet tuntien on siinäkin hyviä puolia. Eläimet eivät joudu kärsimään luonnonmukaisesta "arvojärjestysstressistä" oma ruoka on edessä ja hyvin hoidettuna makuualusta on puhdas, lääkitseminen on helppoa, kiinniottaminen ei aiheuta stressiä ja harvemmin ne vahingoittavat itseä tai toista lajikumppania kuten vapaana olevat eläimet(vaikka laitumellakin). Tapaturmat ovat lisääntyneet ainakin meillä muutoksesta parresta pihattoon(enkä tarkoita välitöntä siirtymistä, vaan pitkällä aikavälillä tapahtunutta), silti vapaus on tietenkin mukavampi.

Että edistykää vain, itse hoidan eläimeni parhaan näkemykseni mukaan, näkemyksen, joka kasvaa käytännön kokemuksen ja tiedon mukaan.


Vieras

#172

19.05.2011 08:31

Tämä on todella tärkeä asia! Liian monia eläimiä kohdellaan huonosti:( Haluaisin pelastaa kaikki väärin kohdellut eläimet,jos vain pystyisin...mutta kun se ei ole mahdollista.

Vieras

#173 Re: Edistynyt eläinsuojelulaki??

19.05.2011 11:14

#171: Kaikki kiiltävä sohvalta tarkasteltuna ei ole kultaa - Edistynyt eläinsuojelulaki?? 

 Juuri näin! Kokemus opettaa näkemään mikä on eläimelle parhaaksi. Olen samaa mieltä, että selviin eläinrääkkäyksiin on puututtava tiukasti, mutta puuttuminen tuotantoeläinten olosuhteisiin tietämättä ja tuntematta perinpohjin näitä eläimiä voi pahimmillaan vain aiheuttaa turhaa kärsimystä näille eläimille. Ulkopuolinen ei koskaan voi olla viisaampi sanomaan mikä eläimelle on parhaaksi kuin hoitaja, joka seuraa eläintä joka päivä.

Asiat eivät ole aina mustavalkoisia

#174 Parsi vai pihatto

23.05.2011 13:19

Minulla on kokemusta 10 vuoden ajalta parsinavetasta ja reilulta 10 vuodelta pihatosta. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Lehmien kannalta ei parsinavetta ole yhtään sen huonompi kuin pihattokaan, jos parret ovat riittävän tilavat ja säännöllisestä jaloittelusta huolehditaan. Nauta ei ole mitenkään liikunnallinen eläin ja pihatossakin se mieluiten makoilee parressa märehtimässä.

 Pihaton etu on helpommat poikimiset ja kiimojen selvempi havaitseminen. Lypsytyö on myös sujuvampaa kun ihmisen ei tarvitse mennä jokaisen lehmän luo vaan lehmät astelevat itse lypsyasemalle tai robottiin utareiden tyhjennykselle. Pihatossa lehmäkohtainen tarkkailu on kuitenkin haastellisempaa ja vaatii joskus melkoista salapoliisin työtä esim. tutkia hännän alustoja kuka kavereista on laskenut yhdessä parressa olevan verilammikon (naaraspuolinen nauta laskee kiiman jälkeen veret, joka on merkki kiiman loppumisesta). Myös syömisen ja kuntoluokituksen tarkkailu korostuu pihatossa. Utaretulehdukset myös tarttuvat helpommin pihatossa ja parsien puhtaanapito on siksi haasteellisempaa.

 Toki pihatossa lehmät saavat liikkua vapaasti ja noudattaa lajinmukaista käyttäytymistään paremmin kuin parsissa kytkettyinä olevat lajikumppaninsa. Tämä vaan tuo esiin sen seikan mitä eräs edellinen kirjoittaja jo kommentoi eli sarvien mukanaan tuoman ongelman. Sarvet eivät mitenkään sovi pihattoon.

En tiedä mitkä syyt ovat puoltaneet Itävallassa kieltämään parsinavetat, mutta itse en pihaton omistajan näe mitään ongelmaa niissä. Ja niinkuin jo mainitsin, lehmän kannalta sillä ei ole mitään merkitystä jos kuitenkin jaloittelusta huolehditaan.

 Numerolle 170 haluaisin vielä sanoa, ettei lehmän kiinnipito ole sen kummempaa kuin koiran kiinnikytkeminen. Koiralla on toki enemmän tilaa liikkua koppinsa ympärillä, mutta koiran tarve liikkua on moninkertainen verrattuna naudan tarpeeseen. Jos seuraat vaikka kesällä laitumella olevia lehmiä, näetkö niitä juoksentelemassa ympäriinsä siellä? Ei, ne joko seisoskelevat hamuillen ruohotuppoja suuhunsa tai makoilevat märehtimässä. Jos ne juoksee, on kysymys siitä, että jokin tai joku on ne säikäyttänyt liikkeelle.

Kelol

#175

05.08.2011 04:34

Anteeksi jos olen mielestänne tunteeton hullu, mutta omasta mielestäni ihminen on ihminen ja toinen eläin on kilpaileva laji, jota kannattaa hyödyntää. Ihmisoikeudet kuuluvat ihmisille. VAIKKA eläimet tuntisivatkin kipua jne.