YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .


Anonyymi

#201 JÄRETÖNTÄ KULUTTAJAN KUSETTAMISTA !!!!!

30.05.2011 07:46

Vituttaa tämmönen p.a.s.k.a kun ite en varmasti ole moneen kuukauteen nähnyt yhtään ylen tekemää ohjelmaa taikka tekstiä yhtään missään ja silti minun pitäs maksaa ylen p.a.s.k.a kanavista jota en seuraa koskaan ja sekin vaan sen takia ettei yle halua laittaa mainoksia kun tietävät että tällä mediamaksulla ne tulee rikastumaan entistä enemmän ja mainokset olis niille epäluotettava tulonlähde. Kyllä taas kuluttajaa retuutetaan narussa niinku pässiä. Oikeus tässä maassa on jotain aivan käsittämätöntä, tämän mediamaksun pitäs kattaa myös artistien menetykset internetin piraatti sivujen takia niin se ei silti riitä näille vaan lisää pitää nyhtää kuluttajan lompakosta. Tuon mediamaksun hinnaksikkin luvattiin alunperin paljon pienempi summa mutta toisimpa kävi, tuoki oli ihan odotettavissa kun suomalaisille johtajille ei vaan mikään riitä.


Anonyymi

#202

07.06.2011 19:30

Tulipa vaan tässä mieleen että yle on aina ollu tympääntyny siitä ettei täällä makseta sitä laskua ja nuita laskuja säännöllisesti maksavia on noin 50-100 000, sanoivat sillon että jos kaikki maksais tuon tv:luvan niin hinnat laskis mutta nyt kun lailla ovat saaneet sen säädeltyä niin kummallisesti se hinta sitte onki alkanu nousemaan. Miten yle tämänki selittää muulla kun että kusettavat suomen kansaa minkä kerkeävät, tekis mieli käydä ylellä ja eduskunnassa paukuttelemassa haulikolla kun alkaa niin keittämään.


Anonyymi

#203 Re: TV-maksu osaksi verotusta

16.06.2011 03:12

#2: Juho Terrijärvi - TV-maksu osaksi verotusta

Eihän tässä mediamaksussa ole ollenkaan mitään järkee, kuluttajaa taas viilataan linssiin ja otetaan moninkertaisesti se määrä rahaa mitä tuon kanavan pystyssä pitäminen vaatii. Tää on ihan selvä huijaus ja tän pitäs jokaisen kansalaisen tajuta,1050000000 EUROA VUODESSA kun kaikki suomalaiset tämän maksavat, ei todellakaan kuulosta rehelliseltä toiminnalta. Näissä ylen ohjelmissa mitä näytetään, niissä ei ole päätä eikä häntää, kaikki ihan täyttä roskaa eikä todellakaan mitään mistä vois jotain tarpeellista oppia. Katoimpa yleltä komedioitakin niin ei muuta ku hoettiin koko ohjelman ajan p_aska ja kakka ja kaikki vitsit liitty jollain tavalla vessahuumoriin niin sitäkö sinne telkkariin halutaan ? Ei todellakaan ole millään tavalla sivistävä kanava eikä kenenkään pitäis semmosesta roskasta alkaa maksamaan mitään.

vieras

#204 Kummallista

26.06.2011 18:53

Ylellä on yhtäpaljon työntekijöitä kuin bbc:llä. Vertaappa maiden väkilukuja. Kumpikohan tarjoaa enenmmän uutta tuotantoa?? Ja uutisantia vuorokaudessa. Omasta mielestäni yleltä puolet porukkaa pihalle koska ovat suojatyöpaikkalaisia. Sitten järkeistyisi maksut jotka voi kerätä budjetista.

Vieras

#205

03.07.2011 21:50

Mediamaksu on todellisuudessa piiloveroa, joka erotetaan varsinaisesta verotuksesta lähinnä kahdesta syystä. 1.Perinteinen syy piiloverojen nimeämiseksi jollakin muulla nimellä on pelkästään tilastojen kaunistaminen.Mikäli maksu olisi totuuden mukaisesti nimetty veroksi, se nostaisi osaltaan suomen ja suomalaisten kokonaisveroastetta ja paljastaisi siten entistä räikeämmin sen, kuinka veronmaksajia kupataan nykysuomessa härskimmin kuin Nottinghamin sheriffin aikakautena. 2.Toinen syy on luonnollisesti se, että Yle ei ole oikeutettu perimään veroja, vaikka kuuluukin poliittisen järjestelmämme vapaamatkustajiin. Esimerkiksi Britannian Yleisradioyhtiö BBC tuottaa henkilöstömääräänsä nähden HUOMATTAVASTI pienemmällä budjetilla todella laadukasta ohjelmistoa, sen sijaan Yle käyttää suurimman osan rahoituksestaan kalliiseen byrokratiaan ja ylisuuriin palkkoihin, sekä tehottoman ja lahjattoman organisaationsa pönkittämiseen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.07.2011 11:56


stop euro diktatuurille!

#207 ahneet poliitiikot kuriin vaikka väkivallalla jos ei muu auta.

31.07.2011 12:37

Taasko kiusataan ennestään maksuilla kynittyä kansaa media maksullaa olisi aika haudata se asia.Pian kansa parrikaadille Helsingin päässä! Puolustettiihan Suomea venäläisiä vastaan asein,tämän päivän kansan viholliset ovat eduskuntatalossa. Sama meiniki kun Norjan kaupungissa eduskunta talo matalaksi, siellähän ne tämän maan pahemmat rosvot piileksi. Krista Kiuru kolleekoinsa kanssa juonii miten saisi rahat ryöstettyä vääryydellä kansalta.
Jorma Mäntylä

#208 Verot valtion maksettavaksi

17.09.2011 20:18

Ajatusta verojen siirtämisestä valtion maksettavaksi pidetään yleisesti huonona vitsinä.
Kun Ylen rahoitusta esitetään siirrettäväksi valtion budjettiin, esitetään vakavasti yhden veron eli TV-maksun siirtämistä valtion maksettavaksi. TV-maksuhan on vero, jolla kustannetaan Yleisradion toiminta.

Vieras

#209

21.09.2011 12:52

Mielestäni koko mediamaksu pitäisi osoittaa tv:n käyttäjille, ei niille, jotka eivät edes omista tv:ta! Maksulliset kanavat, maksukortti, olisi paras tapa hoitaa asia tasapuolisesti! Se maksaa, joka käyttää, ei veronmaksajat sellaisesta, mitä eivät käytä! Autovero esimerkkinä!
budjetista järkevin

#210 Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

22.09.2011 00:43

#1: Michail Jaction - Ylen rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen,järkevä ja tasapuolinen vaihtoehto.Siinä kaikki maksavat maahanmuuttajat mukaan lukien ja ne 250 000 jotka eivät muka nyt maksa lupaa.Nyt moni kysyy tietenkin: miksi veroista? miksi ei kortilla tms.Vastaus on yksinkertainen eli siksi,että Ylellä on lakisääteiset peruspalveluvelvoitteetja melkein puolella katsojista eli kansasta on digiboksi ilman korttipaikkaa.varsinkin maaseudulla on näin. Suomihan on muutakin kuin se alue siellä kehä kolmosen sisällä.
Mistä sitten tämä Ylen rahoitus otetaan? Kysehän on samanlaisesta maksusta kuinnyt jo on. Se vain kerättäisiin uudella tavalla veroina ja laajemmalla maksu-eli veropohjalla.Eli maksajia olisi suurempi määrä kuin nyt tv-luvan maksavia on.Väitteet 500e vuosimaksusta ym. ovat täyttä tarkoitushakuista disinformaatiota ja propagandaa.Todellinen budjettirahoitukseen kautta tarvittava rahamäärä on n. 120e/v per hlö eli 30centtiä/pvä.eli siis kahden hengen taloudessa melkein sama kun nykyinen tv-lupa 244e.ja yli miljoonan sinkkutalouden lasku muuttuisi oikeudenmukaisemmaksi eli 120e/v.Ja tämä saadaan laskemalla seuraavasti: Suomen väestö on n. 6miljoonaa.Verohallinnon tilastojen mukaan vuonna 2003 veronalaista tuloa sai 4 258 000 henkilöä.Ja vuonna 2009 veronmaksajien luku oli n. 4 153 000 x120e=n.500 000000e ylelle.
eli siis tällä budjettimallilla jokaisen veronmaksajan päivän verotus nousee 30 centtiä.Nythän tv-lupa on 67centtiä päivä per katsoja.
Samalla syntyisi valtavat säästöt kun tarkastajat,lupamaksujen postitus ym. byrokratia poistuisi.verovaroin maksetaan myös vaikka mitä alkean musiikkitalosta,rikkaiden oopperasta,guggenheim-museostaKreikan velkoihin.Moniko peräposion mummo käyttää vaikkapa ooppera-talon palveluita? 
Suomessa on myös jo EU-tilastoidenkin mukaan liki 900 000 köyhyysrahjalla elävää joilletämä alentunut tv-maksu budjetin kautta on suuri helpotus,apu ja säästö.Ja vaikka tämäköyhyysrajalla elävien määrä vähennettäisiin veronmaksajien määrästä niin silti tv-vuosimaksuolisi n.145e per hlö.Myös Ylen toimintaa tulisi leikata tuntuvasti ja näin saada säästöjäalkaen ylen toimitusjohtajan 30 000e kk-palkasta ja 3kuukauden palkan vuotuisista bonuksista.

 


Anonyymi

#211 Re: Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

23.09.2011 05:15

#210: budjetista järkevin - Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

Sanoivat kyllä lehdissä tuosta kun kansanedustajat olivat itse sen myöntäneet että verotuksesta otettuna tuo tulis sitte maksamaan kaikille suomalaisille sen 500 euroa vuosi. On se kumma homma että 250 euroakaan ei riitä n:5 miljoonalta kansalaiselta vaikka budjetiksi laskettiin 500 miljoonaa ja nyt jo saavat 1,25 miljardia joka vuosi, vieläköhän tätä kansaa kusetetaan kovin kauan.

Odotan innolla millon niitä kansanedustajia aletaan murhaamaan, ihan 100 varmasti joku alkaa pistämään niitä kansanedustajia päiviltä kun ei ole mitään kunnioitusta suomen kansaa kohtaan. Itteä pelottais olla kansanedustaja kun tähän jamaan on annettu asioiden mennä, kaikki rahat kynitään pois kansalaisilta tavalla tai toisella.

Halveksuttavaa toimintaa politikoilta

#212 Helppoa

29.09.2011 15:07

Helppoahan se päättäjille on noilla liksoilla.Toista se on eläkemummon tai vaarin 500e/kk tulosta makssa noita rahoja.
Tasapuolisuutta kehiin hyvät herrat,sitten kun olette poistaneet köyhyyden suomesta ja laskeutuneet tänne tavallisen ihmisen tasolle niin sitten.......................
mikä on oikein

#213 YKSINELÄJÄN LUPAMAKSU

12.10.2011 03:27

OLEN MAKSANUT YKSIN LUPAMAKSUA NOIN 30-V, PARISUHTEESSA ELÄVÄT OVAT SAANEET LUPANSA 1/2 HINTAAN.
MAKSU PITÄISI OLLA HENKILÖKOHTAINEN,TAI PERIÄ VEROTUKSESSA.
JOS SUURITULOISET EIVÄT HYVÄKSY VEROJENKAUTTA PERITTÄVÄÄ MAKSUA NIIN EIKÖ SITÄ VOI LISÄTÄ JOKAISEN VEROKORTTIIN NORMAALIVERON JÄLKEEN, ESIM, MEDIAM,I00€, EIKÖ SE RIITTÄISI MAKSAJIAHAN
TULISI PALJON LISÄÄ JOS KAIKKI aikuiset maksaisivat oman osansa.

Vieras

#214 Re: YKSINELÄJÄN LUPAMAKSU

12.10.2011 03:28

mummo

#215 mahdollisuus medioiden käyttöön jokaisella

12.10.2011 13:01

koska kaikilla on mahdollisuus eri medioiden käyttöön, kaikki voivat myös osallistua maksuihin.
Itse olen maksanut tv- lupaa jo 30,v yksin, parisuhteessa elävät saavat sen 1/2 hintaan.
Maksu pitäisi olla henkilökohtainen kaikille aikuisille, tai hoitaa verotuksen kautta, silloin me
pienituloiset pääsisimme vähemmällä, omasta mielestäni olen jo maksanut osuuteni monikertaisesti.
Ei ole mitään järkeä sanoa ettei käytä medioita, valvontahan on mahdotonta.

Vieras

#216 Re: mahdollisuus medioiden käyttöön jokaisella

12.10.2011 13:03

Niko

#217

31.10.2011 19:55

vittu mitä shaibaa

Vieras

#218

09.11.2011 14:16

Itseäni ei todellakaan kiinnosta mikään muu YLEn tarjoama paitsi pasila, ja senkin voi kätevästi sitten ostaa jälkikäteen DVD:llä (minulla ei ole tv:tä eikä tule) joten en ymmärrä miksi sitten pitäisi maksaa ihan vitusti siihen vielä päälle. Saisivat alkaa mainostamaan että saisivat mainostuloja. En myöskään kuuntele radiota (no radio rockia joskus autossa), en lue lehtiä ja en lue suomalaisia uutissivustoja.

Vieras

#219

15.11.2011 12:02

Maksukortti systeemi on paras vaiohtoehto yle maksulle.
Silloin katselijat ja kuuntelijat pystyvät valitsemaan ohjelmat mistä haluavat maksaa.
Vapaus siinäkin asiassa on oikeuden mukaista.

Neuvostoliiton aika on ohi

#220 Re: Ylen kanavat maksukorteille

07.12.2011 20:16

#1: Michail Jaction -  

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa siitä, että ainoa oikea tapa on laittaa Yle maksukortille. Perustelen kantaani: Vain näin jokaisella on perustuslaillinen itsemääräämisoikeus ja valinnanvapaus, ei tarvita turhia lupatarkastajia. Yle ei enää voisi ylettömästi kierrättää uusintojaan ja toimittajat joutuisivat lorvailun sijaan töihin, kun kansan kukkaro ei tyhjästä aukea. Kilpailu olisi rehtiä ja oikeudenmukaista kanavien kesken, eivät ne muutkaan maksukanavat niin merkillisiä ole. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että yle ei enää olisi poliittinenpuudeli, vaan voisi ryhtyä todelliseksi vallanvahtikoiraksi. Ehkä ne turhat poliittiset pomotkin saisivat läksiäisrahansa, eikä aina vaan duunarit.

 


Vieras

#221

14.12.2011 20:01

Maksukortti on ainoa oikeudenmukainen ratkaisu
rebel yell

#222

14.12.2011 20:10

Älkää maksako mitään!
Prkls!

#223

15.12.2011 01:34

Koska mediamaksu on taas tapetilla... Yhteystiedot ministerille seuraavassa:

http://www.kristakiuru.net/V2011/index.php?p=p_40&sName=OTA-YHTEYTT%C4

Ota yhteyttä soittamalla, sähköpostia tai vaikka tekstiviestiä lähettämällä:

Krista Kiuru puh. 050-5122935 tai s-posti:
krista.kiuru@eduskunta.fi

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex5000.sh?hnro=960

Kaikki pistämään reippaasti palautetta asiasta ministerille. Ei anneta heidän nyt salakavalasti päättää tästä asiasta ennen kuin kukaan protestoi!

Vieras

#224

15.12.2011 12:37

Monelta viedään tämän myötä ainut keino säästää. Itse luovuin TV:stä heti kun muutin omilleni, koska jos olisin maksanut, rahat ei olisi riittänyt edes peruselämiseen. Kaikilla ei ole TV:tä eikä varaa hankkia edes sitä. Hankkimattomuus on myös periaatepäätös..

Vieras

#225

15.12.2011 12:51

maksukortti