YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .


Vieras

#226

15.12.2011 15:38

Nyt mitataan maamme päättäjien kykyä ymmärtää, mitä on oikeudenmukaisuus ja yksilön valinnanvapaus. Sillä valinnanvapautta ei ole, jos jokin pakkomaksu lyödään kansalaisille, joilla sen maksamiseen ei ole perusteltavia syitä.

Vieras

#227

15.12.2011 15:41

en ole katsonut telkkarista vuosiin juuri muuta kuin esim. uutisia silloin tällöin ja sitäkin tuskin enää lainkaan, koska rehellistä uutisointia saa juuri koskaan...
tuskin edes tunnen mielenkiintoa kyseistä toosaa kohtaan.
turhia ohjelmia, turhia kanavia(YLE).
Ainoa syy miksi kyseinen toosa kotoani löytyy, johtuu yksinomaan siitä että asun vielä vanhempieni kanssa.
Olen jo jokunen vuosi tehnyt tietoisen päätöksen olla toosaa hankkimatta kunhan vihdoin muutan omilleni.
En suostu maksamaan siitä mitä en halua enkä tarvitse, eikä minun tuloillani siihen olisi varaakaan.
Yhdyn monen muun mielipiteeseen: maksukortti. ken tahtoo, se maksakoon...

Vieras

#228

15.12.2011 15:54

Minä en tarvitse teeveetä kun saan kaikki tarpeelliset tiedot homma foorumilta. muu on eliitin valeita. mamut on televiisio maksun takana kun ne syöttää vaan muhamettilaisten ohjelmia niinkun bigproter ja uutiset.
Propanganda

#229 Ei pazkasta tarvitse maksaa

15.12.2011 16:36

Yle ei ole puolueeton media. Ylen uutisointi on usein piilotettua mielipideohjailuja, varsinkin kun on kyse politiikasta. Esim. Eduskunnan kyselytunneilta saatetaan ottaa joku merkityksetön klippi ja tehdä siitä iso uutinen. Kumpia ihmiset katsovat enemmän, uutisia telvisiosta, vai kyselytunteja areenalta? YLE tietää tämän myös ja sisällyttää uutisointiin mielipideohjailtua materiaalia.

Vieras

#230

15.12.2011 18:06

Pitääkö niiden ihmisten ostaa televisio, jotka eivät sitä omista, pelkästään mediamaksun takia, ettei tarvitse tyhjästä maksaa?
Sama asia, kuin ihmisiltä aletaan verotuksen yhteydessä periä autoveroa, vaikka et omistaisi autoa.
Sama asia, kuin maksaisin työntekijälle palkkaa, joka ei koskaan tee työtä.

En sano sitä, että YLEttömän katsominen pitäisi olla ilmaista. Sanon sitä, että tällä tavalla tapetaan ihmisiltä tässä asiassa valinnanvapaus. Pakotetaan, toisin sanoen. Maksan siis pakosti palvelusta, ihan sama, valitsenko sitä käyttää vai en.

Maksukortin taakse, jos rahat ei riitä toimintaan, supistetaan. YLE on kasvanut vuosi vuodelta. Vuodesta 2003, maksuun on tullut yli 40% korotus ja jostakin kumman syystä, tänä aikana on ruvennut tulemaan lisää paikallisia radiokanavia, lisää paikallisuutisia ja lisää kanavia.

Jos tästä kaikesta ei voida karsia yhtään ja herrat haluaa kasvua vuosi vuodelta, mennään kohta maksuun, joka rupeaa keskituloisenkin takalistossa tuntumaan melkoiselta tikulta, ellei tunnu jo.

Jos maksukortti järjestelmä ei tuo tarpeeksi maksavia asiakkaita (kuten vähän epäilen ja YLE tietää sen), laitetaan lankut ikkunaan tiettyjen toimintojen osalta. Se on vaan voi voi ja normaalia yritystoimintaa, jota muutkin niskalimassa tekee. Samalla herrasväki näkee, kuinka pitkä ja kapea leipä yrittäjällä yleensä on ja hyvinkin pitkälti erillaisten verojen takia.

Mutta ei, eihän se sovi. YLEttömän mahtava johtokunta heräisi aamulla kello viisi ajatuksenaan: "Eihän hitto, tänään pitää tehdä töitä, että saadaan pidettyä YLE pystyssä". Se olisi uutta heille, se.

Naurettavinta tämän hetken maksussa on, että maksu tulee laitteen omistamisesta. Jos siis omistan laitteen, jolla katson MTV3:n ja Nelosen tarjoamia kanavia, joudun maksamaan maksun silti. Tietääkseni MTV3 ja Nelonen ei näistä maksuissa saaduista rahoista hyödy pennin hyrrää. Ja näinhän se tulee menemään jatkossakin, tosin, huomattavasti näkyvämmässä muodossa, kuin tähän mennessä. Jospa muutkin uneliaat aatut alkaa heräilemään tämän valtion toiminta tapoihin tietyissä asioissa.

 

Antti Särkkä

#231 Re:

15.12.2011 19:37

#1: Michail Jaction -

kortille siirtäminen on liian helppoa

mediamaksu on ihan verrattavissa siihen että kaikkien olisi ostettava säkki pask.. ja maksaa siitä viellä reilu ylihinta tarvitsee sitten lannoitetta tai ei

Aprikov

#232 Lista kansanedustajien sähköpostiin!

15.12.2011 21:09

Ehdotan, että adressi lähetetään kaikkien kansanedustajien sähköposteihin ja huomautetaan asian epäkohdista. Maksimaalinen näkyvyys tyytymättömyydelle!

Liian isoksi paisunut dinosaurus pitäisi jo lopettaa resursseja syömästä. Samalle tasolle julkisen terveydenhuollon ja muiden verovaroilla kustannettavien asioiden kanssa. Miksi jokin puna-aatteen äänitorvi on tärkeämpi kuin kansalaisten hyvinvointi? Prioriteetit kunnossa?!

Vieras

#233

15.12.2011 21:12

VALTIO EI VOI MIELIVALTAISESTI KERÄTÄ RAHAA PALVELUIHIN JOITA KAIKKI EIVÄT EDES KÄYTÄ!!!

Vieras

#234 KURAA

15.12.2011 21:12

EN TODELLAKAAN TUE TÄLLAISTA SOTILASTOIMINTAA

Vieras

#235 Puupää

15.12.2011 23:33

Pitäisi tehdä uusi adressi, kun ei tämä varsinaisesti tuota huomenna tod. näk. läpimenevää pakkoveroa VASTUSTA vaan tavallaan kannattaa tuon progressivisuutensa kanssa. Jotta en allekirjoita kun tämä ei tätä törkeää pakkorahastusta vastusta.
koira

#236 Koiravero

16.12.2011 01:56

Toivoisin lakimuutosta, jonka perusteella koiraveroa alettaisiin periä kaikilta kansalaisilta. Vero voisi toki olla progressiivinenkin tai nykyisen tasaveron (Helsinki) tapainen vuotuinen 50 euron maksu yhtä koiraa kohti.
veronmaksajat

#237 Yle-vero

16.12.2011 08:33

‎"Verotuksen yhteydessä maksettava Yle-maksu olisi suuruudeltaan 50–140 ‎euroa. Toisin kuin talouskohtainen tv-maksu perittäisiin uusi maksu ‎jokaiselta tulonsaajalta. Maksun suuruus riippuu tuloista. Alle 7 000 euroa ‎vuodessa ansaitseva ei maksa mitään.‎
‎ ‎
Täyden 140 euron vuotuisen Yle-veron joutuu maksamaan jo 22 000 euron ‎vuosituloilla. Kun vero on tulonsaajakohtainen, niin kahden tulonsaajan ‎perhe, jossa molempien tulot ovat ylärajalla tai sen ylitse, joutuu ‎maksamaan enemmän kuin on nykyinen tv-maksu. Se nousee ensi vuonna ‎‎252 euroon"‎
‎ ‎
‎Kyllä päättäjät eduskunnassa osaa tämäkin vero maksatetaan käytännössä ‎normaaleilla duunareilla, koska ylä tuloraja on vedetty niin alas, että ‎käytännössä suurin osa normaali duunareista joutuu maksamaan täyden ‎veron ja näin ollen normaali työssä käyvien lapsiperheiden verotus kiristyy ‎entisestään.‎
‎ ‎
Mielestäni ylä tuloraja pitäisi olla esim. vähintään 3000€/kk. Tämän yli ‎tienaavat maksaisi täyden veron ja sen alle prosentuaalisen osuuden ‎täydestä verosta tulojensa mukaan.‎
‎ ‎
Mielestäni kaikki alle 3000€ kuussa tienaavat ovat pienituloisia ja tämä pitäisi ‎ottaa huomioon uusia veroja suunniteltaessa, jokainen tietää, että ‎pääkaupunkiseudulla asuminen on todella kallista, eikä se ole enään halpaa ‎muissakaan suuremmissa kaupungeissa Suomessa.‎
‎ ‎
Mielestäni Ylen tarjonta suhteessa esitettyyn vero ehdotukseen, jossa jo ‎normaali lapsiperhe joutuisi maksamaan Yle- veroa 280€ vuodessa.
Ei ole missään suhteessa nykyiseen ohjelmatarjontaan.‎
‎ ‎
Mielestäni uudistuksen yhteydessä tarpeeton Ylen FST5 tv-kanava pitäisi ‎lopettaa ja ruotsinkielisiä radiokanavien määrääkin pitäisi supistaa.
Näin Yle-verolla kerättävät rahat kohdennettaisiin oikein.‎
jc

#238 http://www.adressit.com/vapautus_yle-verosta#form

16.12.2011 12:39

Yle-vero ja mediamaksu ovat eri asioita!

Nyt on tulossa Yle-vero, ei mediamaksu. Taistelkaa oikeaa asiaa vastaan!

http://www.adressit.com/vapautus_yle-verosta#form

Vieras

#239

16.12.2011 13:11

Eihän tässä ole mitään tolkkua et aina on pientuloiset maksumiehinä/naisina.Niin kauan kun kokoomus hilluu ministerin lehterillä ei pientuloisille ole tulossa mitään oikeudenmukaista päätöstä Keisari Vaalroos pitää siitä huolen tai sit jää kokoomuksen vaali lahjukset viellä saamattta

Vieras

#240

16.12.2011 14:03

Täysin epäoikeudenmukainen maksu.Miksi Yleltä on pakko *ostaa* jotain sellaista, mitä ei tarvitse, eikä käytä. Lähes kaikissa Euroopan maissa kansalaiset näkevät ohjelmat ilmaiseksi ja kopa ulkomailla. Miksi Ylen ohjelmista ei näy ulkomaille kuin ruotsalaisia ajankohtaiohjelmia ja uutisia...

Vieras

#241

16.12.2011 18:04

Tämän siitä saa kun ns. "kansanedustajat" edustaa kansaa. Missä on tasa-arvo?

Yle pystyy täysin yksimielisesti päättämään mitä tuubaa neljällä kanavallaan työntää, Sitä ei kiinnosta katsotaanko kanavia vai ei sillä rahoitus on aina taattu ja mitä enemmän kaiken maailman roskaohjelmiin tungetaan rajaa ja mitä enemmän "paremman väestön" harrastuksia tuetaan kuten ooppera ja musiikkitalo, niin sitä enemmän ylelle rahaa syydetaan ja se on loputon kaivo.

Miksi ylekin ei voisi toimia kuten mikä tahansa yrityslaitos joka omalla toiminnallaan ansaitsee rahaa, jolla voi rahoittaa omaa toimintaa. Tällaisella menettelyllä saataisiin laatukin kuntoon sillä YLE joutuisi miettimään mitä lähettää, tästähän olisi tietysti se seuraus että mainokset tulisi myös Ylen kanaville, mitä siitä niitä tulee joka tapauksessa sellaisilta kanavilta, joita halutaan katsoa.

Toinen vaihtoehto on laittaa kaikki kanavat maksulliseksi ja jättää kuluttajille päätös siitä mitä haluavat katsoa ja myös maksaa siitä. Tämä olisi kaikista tasa-arvoisin vaihtoehto.

Nykyisellään normaali katselija joutuu maksamaan yli 200€ siitä että saa omistaa TV:n, tämän lisäksi hän saa maksaa siitä että voisi katsoa maksukanavilta sellaisia ohjelmia joista pitää. Minä maksan mielelläni 300€ vuodessa jos sillä saan katsoa niitä ohjelmi joista pidän.
Onhan ylellä tietenkin lakiin perustuvia velvollisuuksia, joilla yritellään perustella ylen olemassaoloa ja ylemaksua, mutta ne velvollisuudet ovat kovin pieniä ja voitaisiin ratkaista helposti muutenkin kunhan joku oikeasti miettisi asiaa jossain muualla kuin "valiokunnissa" joista tuntuu kerta toisensa jälkeen vaan vahvistuva ainakin minulle käsitys että "joukossa tyhmyys tiivistyy"

Taitaa kaikki kansanedustajat olla mielikuvituksettomia hissukoita, joilla kaikkiin ongelmiin on ratkaisuna lisäverot

Vieras

#242

16.12.2011 23:16

Onkohan joku kysynyt tarvitsemmeko me, haluammeko me Yleisradiota? Voitaisiiko koko Yleisradio lakkauttaa?
Pekka pohjanmaalta

#243

17.12.2011 09:18

Kannatan osittain "TV-lupamaksua/Yle veroa", mutta koska Yle alkaa kilpailemaan tällä rahalla (kilpailee jo) eri firmojen tuottamille ulkomaisilla sarjoilla muiden kanavien tarjontaa vastaan on se väärin. Vuosi pari sitten Yle osti oikeudet näyttöö HBO:n sarjoja ja kilpailla katsojista muita vastaan. Jos tätä linjaa halutaan jatkaa, on sallittava bydjetin kerääminen esim. mainostuloilla. Ei ole oikein, että me veronmaksajat maksamme siitä, että yksi kanava voi kilpailla muita vastaan ilman mainostuloja. Ylen kuuluu olla kansallinen informaatiokanava.

Itse en paljon Ylen kanavia katso, ainoastaan joskus urheilua, en katso myöskään paljon TV1000 tarjontaa jonka takia en ole maksukorttia hommannut joten miksi maksaisin Ylen kanavista, koska nämä vähäiset urheilulähetykset voin jättää katsomatta kylläkin.

Vieras

#244

17.12.2011 10:58

Hallitus ja muut valtaa pitävät elimet, kuten THL, haluavat käyttöönsä takuuvarman kanavan, jonka kautta nämä uutisoivat seulottua ja näille instansseille sopivaa ns. "virallista" tietoa. RAHA sanelee sen, mikä saa olla virallista tietoa ja mikä ei. Tämä on juuri sitä samaa suomalaisten noikittamista jota näkee kaikessa, mm. kuntaliitoksissa ja Euroopan velkamaitten pakko-auttamisessa, jotta Suomen ministereille nostettaisiin hattua ja he saisivat ansaitsematonta kiitosta Brysselin neuvottelupöydissä.
Tämäkin Suomen eliittikanava YLEN toiminnan he maksattavat kansalta perittävinä veroina, aivan samalla periaatteella, kuin THL:n ja STM:n yhteistyössä tilaama sikamainen sikarokotelähetys maksettiin sumeilematta suomalaisten veroeuroista. Oli viittä vaille, etteikö suomalaisille langetettu sanktioita siitä, että suuri määrä väestöstä jätti tuon kelvottoman rokotteen ottamatta. Jos olisi ollut jokin mahdollisuus antaa rangaistus, niin sen he olisivat tehneet. Uskokaa tai älkää, niin sellaista lakia varmasti Arkadianmäellä suljettujen ovien takana ollaan kaavailemassa. Samaan aikaan päättäjät vaikeroivat rahanpuutteesta, kun puhutaan niistä kustannuksista, joita tarvittaisiin, jotta suomalaisille saataisiin takaisin kunnolla toimiva julkinen terveydenhuoltojärjestelmä. Milloin kansan silmät aukeavat??????????? Toivottavasti se ei ole sitten liian myöhäistä !!!!!!!!
Katsokaahan muita uutislähetyksiä ja verratkaa saman päivän uutisia YLEN uutisointiin, niin huomaatte eron. Yle ei mm. kerro totuutta, joka koskee hallituksen tai suoraan sen alaisuudessa toimivien instanssien väärinkäytöksistä, kuten mm. MTV:n uutiskanava tekee. Korruptiota lisäävä päätös, tämä YLE-vero on, jonka päättäjät julkeavat maksattaa kansalla. Kauanko suomalaiset antavat näiden käskyttää? Suora demokratia ei antaisi tällaisille oman edun tavoittelijoille automaattisesti oikeuksia YLE-maksun kaltaisille taakoille. Vapauspuolue ajaa suoran demokratian hallintomallia Suomeen, jossa kansalaisillakin on sanottavana sanansa. Suoran demokratian hallintomallissa hallituksen on pakko kysyä kansalaisilta, ennen kuin päätöksiä tehdään.
MIKÄ ON SIINÄ NIIN VAIKEAA? MIKSI SUOMALAISET EIVÄT ALKAISI VAATIMAAN HALLINTOMALLIA, JOSSA MINISTEREIDEN OLISI PAKKO KUUNNELLA KAIKEN MAKSAJIA, ELI MEITÄ SUOMALISIA, ENNEN PÄÄTÖSTENSÄ TEKEMISTÄ ? TÄLLAINEN ON TOIMINUT SVEITSISSÄ JO PIAN SATA VUOTTA JA SILLÄ ON SAATU AIKAAN TYYTYVÄINEN KANSA JA PALJON MUUTA HYVÄÄ.
kyläilijä

#245 Re:

17.12.2011 23:00

#244: -

aivan puhut asiaa! olen samaa mieltä.

"lystiä olla pittää"

#246 Re:

18.12.2011 00:20

#241: -

Meidänkin perheen pitäisi alkaa nyt maksamaan jostain ohjelmien katselusta (vai siitäkö, että olisi kuitenkin MAHDOLLISUUS katsoa; vaikka emme tätä mahd. nyt käytäkään..?) kun ei meillä OLE TV:tä.  Päätimme jo kun lapset pieniä, että sitä ei meidän talossa tarvita, ja aikaa on jäänyt parempiin harrastuksiin itse kullakin, ei ole kaduttu! Lapsetkin on aina sanoneet että hyvä kun ei ole, ovat senkin ajan lukeneet tai pelanneet jotain ja leikkineet keskenään.  :)

Luulen vähän niin, että tuolla eduskunnassa ei ole yhtäkään "nykymuotoista median käyttöä" ymmärtävää edustajaa, siinä se vitsi on että näin kävi?

Ovat varmaan lukeneet taloutta ja valtiotieteitä ja sosiaalipolitiikkaa, mutta TÄMÄN AJAN MEDIOITTEN VERTAILU on heille outo aate? " YLE- uutiset ja sääkatsaukset" on varmasti olleet tärkeät joskus 1950-60 -luvulla, mutta nyt eletään erilaisia aikoja. Netistä näet säät (kelikameroineen) ja siellä on eri lehtien uutiset,saat lukea New York Times:a ja CNN:n uutisia katsella ja mitä ikinä HUVITTAA JA TARVII, eripuolilta maailmaa! Maksat vain internetyhteytesi. Emme edes  RADIOSTA kuuntele Ylen kanavaa, on ihan muu kuulolla meillä mistä tykätään! Ja meikäläisen vanhalla Nokialla ei saa edes KUVAVIESTIÄ vastaanotettua, niin en sillä kyllä Yleä "kuluta"!

Mutta katsottiinpa nyt "arvollisiksi"  pitämään yllä tuollaista muinaisjäännettä? Muistan lapsuudestani jonkun ohjelman nimen joka oli  " KANKKULAN KAIVOLLA". Arvatkaapa mitä rupesin toissailtana ajattelemaan? Että kyllä menee monien rahat semmoiseen paikkaan, jos tuo toteutuu! Ne hyötyy jotka istuu siellä Ylellä palliensa päällä, ja ne joilla maksu pienenee tv-luvasta. Joillekin on sama maksaako vai ei, eivät VIELÄ EHKÄ ymmärrä niiden asemaa, joilla ei ole halua ostaa TV:tä nyt vaikka JOUTUISIVATKIN maksamaan.Meillä siis maksu nousisi nykyisestä NOLLASTA johonkin --en tiedä paljoonko? Meidän lapsetkin maksaisivat sitten tahollaan...eikä yhdelläkään televisiota...tosi hauskaa heillekin. Reiluako? Opiskelun lomassa tekevät osa-aika työtä ja kesälomillaan.

Ei ole meidän televisiottomien vika, että jotkut teikäläisistä ei maksa lupiaan, ei TV:n omistamatta oleminen ole rikos! Sen harvan kerran kylässä kun olen nähnyt mitä ne katselevat, niin mitä siellä oli menossa kuin joku kun hakkasivat toisiaan niin että verta oli ympäriinsä, ja kun emäntä vaihtoi kanavaa niin aivan SEKOPÄISTÄ sielläkin, ja kolmannella oli lesbot suutelemassa uima-altaassa. (en tiedä oliko Yleä tai mitä subbeja? ) Sitä talon emäntääkin hävetti, kun minä näin. Yritin sanoa että " ...onhan siellä kyllä HYYVIÄKIN ohjelmia varmaan ja luontojuttuja.." jotain sanoakseni, mutta hän sanoi että " tuommoista joutavaa on paljon" ja tuhahti. Itsepähän tiesi paremmin.

Naurakaa nyt joku, kun en ole varmaan vahingossakaan nähnyt millainen se bigbrother on, heh he! Meitsi on aika metsäläinen joissain asioissa! Mutta käyn kyllä netissä paljon surffaamassa pitkin maailmaa, englannilla sujuvasti, uutisia saa paikanpäältä ja eri kannoilta katsottuna. Avartaa näinkin vanhaa.  Tere!

Suoraan demokratiaan koko Suomi HETI

#247 Valtaeliitille sopivaksi seulottua tietoa joka ei ole puolueetonta

18.12.2011 13:01

Hallitus ja muut valtaa pitävät elimet, kuten THL, haluavat käyttöönsä takuuvarman kanavan, jonka kautta nämä uutisoivat seulottua ja näille instansseille sopivaa ns. "virallista" tietoa. RAHA sanelee sen, mikä saa olla virallista tietoa ja mikä ei. Tämä on juuri sitä samaa suomalaisten noikittamista jota näkee kaikessa, mm. kuntaliitoksissa ja Euroopan velkamaitten pakko-auttamisessa, jotta Suomen ministereille nostettaisiin hattua ja he saisivat ansaitsematonta kiitosta Brysselin neuvottelupöydissä.
Tämäkin Suomen eliittikanava YLEN toiminnan he maksattavat kansalta perittävinä veroina, aivan samalla periaatteella, kuin THL:n ja STM:n yhteistyössä tilaama sikamainen sikarokotelähetys maksettiin sumeilematta suomalaisten veroeuroista. Oli viittä vaille, etteikö suomalaisille langetettu sanktioita siitä, että suuri määrä väestöstä jätti tuon kelvottoman rokotteen ottamatta. Jos olisi ollut jokin mahdollisuus antaa rangaistus, niin sen he olisivat tehneet. Uskokaa tai älkää, niin sellaista lakia varmasti Arkadianmäellä suljettujen ovien takana ollaan kaavailemassa. Samaan aikaan päättäjät vaikeroivat rahanpuutteesta, kun puhutaan niistä kustannuksista, joita tarvittaisiin, jotta suomalaisille saataisiin takaisin kunnolla toimiva julkinen terveydenhuoltojärjestelmä. Milloin kansan silmät aukeavat??????????? Toivottavasti se ei ole sitten liian myöhäistä !!!!!!!!
Katsokaahan muita uutislähetyksiä ja verratkaa saman päivän uutisia YLEN uutisointiin, niin huomaatte eron. Yle ei mm. kerro totuutta, joka koskee hallituksen tai suoraan sen alaisuudessa toimivien instanssien väärinkäytöksistä, kuten mm. MTV:n uutiskanava tekee. Korruptiota lisäävä päätös, tämä YLE-vero on, jonka päättäjät julkeavat maksattaa kansalla. Kauanko suomalaiset antavat näiden käskyttää? Suora demokratia ei antaisi tällaisille oman edun tavoittelijoille automaattisesti oikeuksia YLE-maksun kaltaisille taakoille. Vapauspuolue ajaa suoran demokratian hallintomallia Suomeen, jossa kansalaisillakin on sanottavana sanansa. Suoran demokratian hallintomallissa hallituksen on pakko kysyä kansalaisilta, ennen kuin päätöksiä tehdään.
MIKÄ ON SIINÄ NIIN VAIKEAA? MIKSI SUOMALAISET EIVÄT ALKAISI VAATIMAAN HALLINTOMALLIA, JOSSA MINISTEREIDEN OLISI PAKKO KUUNNELLA KAIKEN MAKSAJIA, ELI MEITÄ SUOMALISIA, ENNEN PÄÄTÖSTENSÄ TEKEMISTÄ ? TÄLLAINEN ON TOIMINUT SVEITSISSÄ JO PIAN SATA VUOTTA JA SILLÄ ON SAATU AIKAAN TYYTYVÄINEN KANSA JA PALJON MUUTA HYVÄÄ.
Arja-Liisa Kangas

Vieras

#248

19.12.2011 21:12

Raivostuttaa todella pahasti! Viisihenkisenä perheenä meillä ei todellakaan ole varaa maksaa ylen maksua. Televisiota ei ole ollut kahteen vuoteen, eikä olla bluffattukaan. Sapettaa ihan vietävästi, kun ei edes radion kuuntelu kiinnosta ja nyt pitäisi turhan takia noin isosta summasta rahaa luopua! Täysin mielivaltaista toimintaa ilman mitään oikeudenmukaisuutta niille, jotka sen osakseen tässä ansaitsisi.

Internet tarjoaa meidän perheelle ihan riittävästi. Laajakaista sisällytettynä mediamaksuun lisäisi varmasti kannatusta!?

nimimerkillä: itku meinaa oikeasti tulla
Hätääntynyt

#249

20.12.2011 23:46

Kahdeksan vuotta ilman televisiota, ajankäytöllisestä ja ala-arvoisista ohjelmista johtuen ollaan eletty. Olemme viisihenkinen perhe ja rehellisesti voin sanoa, että ainoat mitä netistä Ylen kanavilta seuraamme on Tonttu tolianteri (tallenteena). Joulun aikana olemme muutamana vuotena maksaneet 1 kk:n TV-lupamaksun, jotta olemme hyvillä mielin (= hyvällä omallatunnolla, joka on meille tärkeä) voineet katsoa suorana joulurauhan julistuksen ja ne muutamat koko perheen ohjelmat netistä. Nyt suorat nettilähetyksetkään ei jostain syystä näy, joten DVD:t on lainattu ja niitä katsotaan, jos tarpeen on sekään. Ei tällainen vero voi olla totta. Tehkää hyvät päättäjät jotain, ettei tämä riistä meiltä, joita vero ei koske!
Kotilainen

#250

22.12.2011 06:48

Koko mediamaksu on kuin Berliinin muuri,
tuottaa vain rikkaille rahaa, jos artistit
olis järjeviä ne lopettas teostot, gramexit,
mediamaksut ja muun p*****, eroaisivat
ko. "liitoista". Jos on hyvä muusikko rahaa
tulee, jos on p***** ei tule!