OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE.


Vieras

#1

28.01.2014 23:13

En ole joutunut itsekään kokemaan tuollaista kohtelua, joten en hyväksy tuollaista kohtelua muitakaan perheitä kohtaan. Sosiaalitoimet ovat ihan eriarvoisia ja eritasoisia paikkakunnasta riippuen. Tuollainen käytös on tosi ala-arvoista.
Isättömän pojan isä

#2 Ihan ok, mutta

28.01.2014 23:28

Tää on ihan hyvä adressi, muttei nää asiat oikeesti ala muuttuun mihinkään ennen kuin saadaan vastuulliset ministerit (oikeusministeri j*a peruspalveluministeri) julkiseen piinapenkkiin vastaamaan, miksei mikään muutu. Olisit Tuomas yksinkertaisesti tehnyt sen aiemman adressin vain uusiksi lähes sellaisenaan, mutta otsikoinut huolen nyt kohdistuvan ministereihin. Silloin ei kenelläkään pitäisi olla urputtamista muotoseikoista ja sama allekirjoittajajoukko seuraajineen olisi jo taattu alle aikayksikön.
Tuomas Pellonperä

#3

28.01.2014 23:34

En minä tätä adressia ole tehnyt =) Meillä on kansalaisaloite, joka julkaistaan 10.2 Siinä on kaikki kohdat mainittu kuten kuuluu. http://lastensuojelulakiuusiksi.tk tai facebookissa lastensuojelulaki uusiksi- sivusto.

Tällä ei ole mitään tekemistä minun aikaisemman adressini kanssa, jossa ei ollut mitään vikaa keskustelun herättäjänä =) Eikä ne nimet sieltä hukkaan menneet =)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 01:40


Sari

#5 Adressin tekijä olen

29.01.2014 02:13

Tällä adressilla ei ajeta minkään poliittisen puolueen asiaa. Tällä haetaan oikeutta Kurhelan lapsille/perheelle tulla kohdelluksi siten kuin lastensuojelulaki vaatii. Samalla toiveeni on auttaa myöskin muita samoista asioista kärsimään joutuneita perheitä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 02:55


Meedia

#7 Re: Hävetkää, hyväksikäyttäjät!

29.01.2014 03:24

#4: - Hävetkää, hyväksikäyttäjät!

Perussuomalaiset-lehti ei ratsastele vaaleihin, eikä liion Perussuomalaisetkaan lasten tuskalla, vaan pikimminkin nostan hattua Perussuomalaiset-lehdelle siittä, että on nostanut perheen julkisuuteen, ja kertoo heidän tarinansa lukijakunnalleen.


Vieras

#8

29.01.2014 05:29

Myös Sirpa Salmivaaran soveltuvuudesta herännyt huoli!
kuu

#9 Re: Sirpa Salmivaaran nykyisistä toimista

29.01.2014 05:41

#6: §-asia - Sirpa Salmivaaran nykyisistä toimista

Hänhän on valittu jo vakituiseksi viranhaltijaksi. Päättäjät pelkäsivät hänen reaktioitaan, jos koeaikaa olisi lisätty vielä virkaehtoon.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 05:55


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 06:16


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 06:19


Diinu

#13 Hyvä Sari ja me muut!

29.01.2014 06:38

Puolueista viis, lapsen etu on tärkein. Fyysinen ja henkinen väkivalta on laissa kielletty ja se koskee myös Sirpa Salmivaaraa ja kumppaneitaan. Salmivaara on KOEAJALLA sosiaalijohtajan virassa vielä n. 2 kuukautta!

Vieras

#14

29.01.2014 07:09

Jospa tästä olisi jotain hyötyä perheelle, ja lasten suojelu viranomaiset on ollut puolueellisia aina,jos äiti on halunnut olla ilkeä isovanhemmille,sanovat viranomaiset vain,että äiti saa päättää ketä lapset saa tavata.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 07:16


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 07:42


Puolangan kunta julistaa haettavaksi SOSIAALITYÖNTEKIJÄN VIRAN

#17 Puolangan kunta julistaa haettavaksi SOSIAALITYÖNTEKIJÄN VIRAN

29.01.2014 07:47

Puolangan kunta julistaa haettavaksi SOSIAALITYÖNTEKIJÄN VIRAN

27.01.2014

Tarjoamme mielenkiintoisen ja laaja-alaisen tehtävän sosiaalialan ammattilaiselle Puolangan kunnassa. Sosiaalityöntekijän tukena on kokenut tiimi, johon kuuluvat sosiaalijohtaja, toimistosihteeri ja perhetyöntekijät sekä koko muu palveluverkosto. Kunta on siirtänyt sosiaali- ja terveyspalvelujen tuontantovastuun Attendo Oy:lle. Sosiaalipalveluita kehitetään yhteistyössä palveluntuottajan kanssa entistä asiakaslähtöisemmiksi.

Sosiaalityöntekijän virkaan vaaditaan sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 3 §:n mukainen kelpoisuus, hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot, kyky tiimityöhön ja itsenäiseen päätöksentekoon sekä hyvät dokumentointitaidot. Arvostamme sosiaalityön monipuolista tuntemusta, asiakastyön hallintaa sekä positiivista, asiakaslähtöistä ja kehittämismyönteistä työotetta. Tehtävään sisältyy sosiaalipäivystystä.

Työehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Oman palkkatoivomuksen voi esittää ja huomioimme hakijan toiveet mm. joustavista työajoista. Virkatehtävien hoidossa tarvitaan omaa autoa.

Työ alkaa 1.3.2014 tai sopimukseen mukaan.

Ennen viran vastaanottamista tulee valitun esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain (504/2002) edellyttämä rikosrekisteriote. Viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Hakuaika päättyy perjantaina 7.2.2014 klo 15.00.

Työpaikkaa haetaan sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi .

Lisätietoja antaa sosiaalijohtaja Sirpa Salmivaara, puh. 040 5793762, kunnanjohtaja Seppo Rajala, puh. 0400 892008 ja hallintojohtaja Paula Karsi-Ruokolainen, puh. 0400 151674.

Työhakemuksen voi toimittaa myös sähköpostitse kunta@puolanka.fi -osoitteeseen tai postitse osoitteella Puolangan kunta, kunnanhallitus, Maaherrankatu 7, 89200 Puolanka.



Puolangalla 22.1.2014

Kunnanhallitus

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 07:52


Anne Lindell
Vieras

#19 Jotain on pahasti vinossa ja jotain on tehtävä

29.01.2014 08:05

Pakkohuostaanottamisen kynnys pitäisi olla Suomessa korkea, siis lain mukaan, ja lain mukaan myös huostaanoton tarve tulee arvioida niin huolella, ettei yhtään lasta otettaisi huostaan muuten kuin silloin, kun siihen on todellakin tarvetta, ja että pakkohuostanotto on se viho viimeinen keino, kun kaikki muut keinot on käyty läpi ja tehottomiksi todettu.

On inhimillisesti traagista, jos huostaan on otettu lapsi, vaikka lapsella ei olisikaan lain mukaan huostaanoton tarvetta. Valitettavasti aivan liian monessa tapauksessa näin on käynyt, eli lapsi/lapsia on otettu huostaan, ja jopa lopullisesti erotettu perheestään ja jopa 18 vuotiaaksi asti, vaikka huostaanotolle ei ole löytynyt todellisia tutkittuja ja siten todistetusti päteviä perusteita. Näissä median ja internetin kautta esille tuoduissa lukuisissa tapauksissa näyttää selvästi siltä, että tilanteissa taustalla täytyy olla ongelmat sosiaalityön laadussa, mentaliteetissa ja siinä, että pakkosijoituksesta on tullut bisnestä, eli selkokielellä ”lapsikauppaa”. Ja on tullut selvästi esille tapauksia, joissa sosiaalityntekijällä on taloudellisia kytköksiä esim. sijaisperhetoimintaan ja lastenkoteihin. Tämä on mielestäni sen laatuinen jääviysasia, että ko. henkilöistä tulee tehdä tutkintapyyntö ja heidän toimensa laillisutta tulee oikeudessa kyseenalaistaa, jotta saatasiin aikaan laki, joka turvaisi, että näin ei tule jatkossa koskaan enää käymään.

Lapsen ja perheen kannalta tilanne, että huostaanottokriteerit/-tilanne ja todisteet olisi tutkittu ja arvioitu huolella on pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Outoa on, että pakkohuostaanottoja ei tapahdu niissä perheissä (vaikka rankkoja todisteita löytyisi), joissa on sukulaisissa kytköksiä lastensuojelu-sosiaalivirnaomaisiin (esim. Eerikan tapaus), tai että epäilty perhe kuuluu ns. ”isokenkäisiin”, eli ovat varakkaita, jukisuuden henkilöitä tai muuten vain vaikutusvaltaisia.

Myöskin ihmetyttää se, että ns,. avohuollon tukitoimia ei enää juurikaan kunnissa ”harrasteta” (niihin kun ei saa valtiontukea) lapsen kehityksen ja terveyden turvaamiseksi. Jos huostaanottoon päädytään siksi, ettei avohuoltoa ole ollut asiakkaiden tarpeiden mukaan saatavana, toimivat sosiaalityöntekijät lainvastaisesti, ja tästä on kunnan päätäjät ja pakkohuostaanottoon syyllistyneet pantava juridisesti vastuuseen, koska lastensuojelulain (11§) mukaan lapsen ja perheen tulee saada juuri HEIDÄN tarpeisiinsa räätälöityjä tukitoimia. Resurssipula ei saa milloinkan olla syy, siihen, että pakkohuostannottoon ja pakkosijoituksen ryhdytään ennenkuin avohuollon tukitoimet on käyty läpi. Painopisteen pitäisi olla huomattavasti paljon enemmän avohuollossa niin, että tuetaan lasta ja perhettä kotiin/kotona. Näinhän asia on lain ja kirjaimen mukaan ”paperilla” tälläkin hetkellä, mutta käytäntö on aivan liian usein täysin erilainen,

Esimerkkinä avohuollosta olisi kodinhoitajan saaminen lapsiperheeseen tietynlaisissa tilanteissa (esim. äidin väsymys, synnytyksen jälkeinen masennus, sairauden sattuessa tai jokin muu akuutti hätätilanne), ja erityisapsen kyseessä ollessa oikean ammattiryhmän antama tuki: keskusteluapua, musiikki-, liikunta- ja leikkiterapiaa, tukiaikuishenkilön palvelua jne.

Yksi asia vielä: sairaanhoitaja joutuu vastuuseen tahattomastakin hoitovirheestä, niin miksi ei sosiaalityöntekijä joutuisi? Tätä ei minun oikeudentajuni ymmärrä.


Vieras

#20

29.01.2014 08:11

Kiitos adressin perustajalle. Tällailla ajatetaan sekä kyseisen perheen lasten että kaikkien suomalaisten lasten etua. Jotta sosiaalityöntekijät ja muuta viranomaiset eivät enää koskisi yhteenkään lapseen näin, eivätkä kohtelisi muutoin yhtäkään lasta enää kaltoin. Perusteeton tai liian vähäisin, keksityin perustein tehty avohuollollinen sijoitus taikka huostaanotto on kaltoinkohtelua. Lapsen satuttaminen on kaltoinkohtelua.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 09:29


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 09:34


jukkis viisysi

#23 Re:

29.01.2014 09:38

#10: -  

 ei se niin mene. minäkään en olisi ollut tietoinen näistä epäkohdista ellen olisi nähnyt videoita.

Rukoillen!

#24 Lapset kotiin ja kotiin tarvittava tuki; verorahoja ei saa näin tuhlata!

29.01.2014 09:41

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288496774616.html

Viranomaisille pähkinä; miten saat lapsen mielipiteen selville, pelkääkö hän kotonaan ja haluaako sieltä pois?
Miten viranomaisilla voi olla näin suuri valta puuttua ihmisten perhe-elämään ja toisaalta ammattitaitoa ei riitä näkemään ja kuulemaan tulevaa surmaa. Minusta olis hyvä testata jotenkin näiden tapausten perusteelle KAIKKI SOSIAALITYÖNTEKIJÄT ja heidän ammattitaitonsa!!!
Voi Äiti!

#25 Re: en allekirjoita

29.01.2014 09:44

#21: Äiti - en allekirjoita

Höpsistä: lapset kärsivät jo ja ihan muiden tahojen ansiosta kuin omien vanhempiensa.

Et voi ymmärtää, miten vähissä perheiden keinot ovat pitää omia puoliaan, siksi tämä on LOISTAVA tapa tuoda asia kansan tietoon; media näistä kun ei kirjoita.

Kyllähän lapset tajuavat, että heidän puoliaan vanhemmat pitävät ja omista oikeuksistaan kiinni; luuletko oikeasti, että he tästä tulevat katkeriksi kenties vanhemmilleen :D :D. Kyllä olet naivi äiti. Toivon, ettei sinun lastasi viedä näin, koska sille tielle varmasti hän jäisi. Vaikka; ehkä olisikin parempi niin?