OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.02.2014 13:21


Sari

#227 Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 13:42

Tuomas Pellonperä
Hei kaikille!

Tämä kirjoitus on kerrassaan järkyttävä.

Lupasin eräälle äidille, että kirjoitan hänen omasta taistelustaan lapsensa turvallisen elinympäristön puolesta. Tässä lyhyessä tekstissä korostuu se, miten erilaisesti asioihin suhtaudutaan eri sosiaalitoimissa. Toiset ovat mukana selkeästi sydämellään ja äidin puolella, kun taas toiset eivät mielestäni ajattele nyt lainkaan sitä kuuluisaa lapsen etua. Lukekaa teksti niin ymmärrätte miksi.

Ennen kirjoitusta kerron vielä, että tarinassa esiintyvät nimet ja paikkakunnat on muutettu. Kerron myös, että olen nähnyt tähän asiaan liittyen äidin sanoja tukevia todisteita.

Sara on nuori äiti, joka asuu rovaniemellä. Hänen lapsensa asuu isän kanssa toisella paikkakunnalla.
Heillä on tulossa noin kuukauden päästä asiasta oikeudenkäynti. Siinä Sara hakee lapsensa asumista luokseen. Hän on valtavan huolissaan oman lapsensa elinympäristöstä ja siitä, että millaisessa vaarassa tuo pieni ihminen on jatkuvasti asuessaan isänsä luona.

Sara kertoi, että isä on saanut esimerkiksi pahoinpitelystä tuomion. Hän pahoinpitelee myös nykyistä puolisoaan ja on luonteeltaan arvaamaton. Sara oli aikoinaan, kun lapsi isälleen meni, luottanut, että isä huolehtisi lapsesta niinkuin isän kuuluukin. Sara kertoo, että se oli hänen elämänsä suurin virhe.

Jonkin aikaa sitten hänelle selvisi, että isä oli jäänyt kiinni huumeiden käytöstä. Suonensisäisten. Hänelle selvisi myös, että isä oli yrittänyt itsemurhaa. Siinä samalla isä oli kertonut tappavansa koko perheen. Myös Saran lapsen. Tämä kaikki luki siinä asiakirjassa, jonka äiti minulle näytti. Isän taloa ovat muunmuassa poliisit piirittäneet. Juurikin näistä uhista johtuen. Lapsi on ollut koko ajan tuolla paikanpäällä. Miettikää.

Muutama viikko sitten lapsi haettiin pois isältään. Isä oli silloin yrittänyt tappaa itsensä. Nyt kuitenkin lapsi on taas palautettu isälleen. Isän paikkakunnan sosiaalitoimi oli kertonut äidille, ettei heidän mielestään lapsi ole välittömässä vaarassa. Voitteko kuvitella? Lapsi siis ei ole välittömässä vaarassa, jos poliisi piirittää taloa, isä uhkaa tappaa perheensä. Isä käyttää amfetamiinia suonensisäisesti. Isä pahoinpitelee nykyistä puolisoaan. Tästä kaikesta on tieto viranomaisilla. Lapsen äidille näitä tietoja ei ole kerrottu silloin, kun nämä ovat tapahtuneet. Huumeista ja niiden käytöstä ei viranomaiset tehneet edes lastensuojeluilmoitusta. Tästä äiti on nostanut kanteen. Lapsen äiti on lapsensa huoltaja.

Kaikkien asiakirjojen mukaan isästä ja lapsesta ovat huolensa esittäneet Saran lisäksi myös poliisi, psykologi, sosiaalitoimi ja lääkäri. Siis äidin sosiaalitoimi, ei isän.
Äidin puolen sosiaalitoimi on todella huolissaan lapsesta. He yrittävät äitiä auttaa, jotta lapsi saataisiin heti äidille. Kiireellisen sijoituksen kriteerit ovat tässä täyttyneet ja ylittyneet jo aikoja sitten. Miten siis voi olla, että kaikkien viranomaisilmoitusten ja äidin puheita puolustavien lausuntojenkin jälkeen, isän sosiaalitoimi puoltaa lapsen palauttamista isälleen tuollaiseen ympäristöön?
En voi käsittää tätä asiaa mitenkään. Lasta ei voi enää enempää vaarantaa. Eihän tälläistä saa tapahtua tässä maassa? Mutta niin vain tapahtuu. Ikävä kyllä. Eerikan kuolemasta ei ole opittu yhtään mitään. Ilmeisesti vaaditaan lisää uhreja, jotta todellisiin toimiin ryhdytään. Toivon sydämeni pohjasta, että tämä pieni ja varmasti pelokas lapsi, säilyy tässä maailmassa siihen kuukauden päästä olevaan oikeudenkäyntiin asti ja jotta hän sen jälkeen pääsisi turvaan oman rakastavan ja huolehtivan äitinsä suojiin.
Voimme vain kuvitella äidin pelkoa ja tuskaa, joka hänen viesteistään minulle heijastuu. Voimme vain kuvitella, miten paljon sen pienen lapsen sydän itkee, kun joutuu olemaan peloissaan jatkuvasti. Voimme vain kuvitella, että miten kylmä on isän puolen sosiaalitoimi. Onneksi äidin puolella sosiaalitoimi ymmärtää ja auttaa. Olisipa samanlaisia ihmisiä myös isän puolella, jotka ajattelisivat sitä lasta.

Ainiin. Tämä isä oli myös lähettänyt omille työkavereilleen kuvia aseesta ja patruunoista. Poliisi ei tehnyt edes lastensuojeluilmoitusta, kun asia heille meni tietoon. Lakia rikottiin taas. Samaten, kuin huumepuolen lääkäri ei tehnyt lastensuojeluilmoitusta isän huumausaineiden käytöstä. Lakia rikottiin taas. Kuka ajattelee pientä viatonta lasta tämän kaiken keskellä? Miksi asioihin ei puututa ja välitetä? Miksi joukossamme on viranomaisia, jotka eivät tee työtään?

Sara on syystäkin turhautunut. Hän pelkää ja hän itkee lapsensa puolesta. Yhdyn noihin kyyneliin, kun kirjoitan tätä tarinaa. Sydäntäni kalvaa pelko tuon pienen ihmisen puolesta, jonka isän puolen sosiaalitoimi nyt vaarantaa rikkomalla kaikkia mahdollisia lastensuojelulain pykäliä.

Sydän itkee, mutta toivo elää.

Kiitos kun luitte.

Lisäys: Äidille on siis tehty olosuhdeselvitys, joka puoltaa lapsen asumista hänen kanssaan. Äidillä ei myöskään ole minkäänlaisia tahroja ls-papereissa eikä rikosrekisteriä.
Sari

#228 Re: Kansalaisaloite lastensuojelulain muuttamiseksi julkaistaan

06.02.2014 13:49

#220: -

Kansalaisaloite lastensuojelulain muuttamiseksi julkaistaan 10.2. 2014

https://www.facebook.com/lastensuojelulakiuusiksi


Vieras

#229 Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 13:52

#227: Sari - Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Miten tämä liittyy Kurhelan asiaan?

Sari

#230 Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 13:59

#229: - Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Tämä liittyy siten Kurhelan asiaan, että tästä tulee esiin hyvin erilaiset tavat toimia lastensuojelussa. Moni luulee että sosiaalitoimi tekee aina oikein. Kumpa se olisikin totta.

Tyhjäntoimittajat ulos

#231 Ehdotus

06.02.2014 14:21

Vaadin, että lastensuojeluun ja lapsioikeudenkäynteihin liittyvät asiat siirretään heti Tuomas Pellonperän ratkaistavaksi. Niin saadaan asiat kuntoon ja rahaa säästyy, kun viranomaiset laitetaan oikeisiin töihin.
tmh

#232 Re: Ehdotus

06.02.2014 16:04

#231: Tyhjäntoimittajat ulos - Ehdotus

No siinähän oiskin ratkaisu, huh sentään. Eiköhän se ihminen ole vielä aika alkutekijöissä näissä asioissa, ei se vielä riitä, että osaa julkaista toisten tarinoita. Näitä kaikenmaailman epäkohtia tulee aina olemaan joka laissa, en usko että kukaan on koskaan täysin tyytyväinen. Aloite uudesta lastensuojelulaista ei ole kovinkaan tarkkaan mietitty, se on tehty liiaksi paatoksella, ja sillä ajatuksella, että sossu ja lastensuojelu, sijaiskodit tekevät vain ja ainoastaan virheitä.

Muistakaan nyt kuitenkin, vaikka Kurhelan perheen tapauksessa ei kaikki ole mennyt ihan niin kuin pitäisi, niin on tuossa lastensuojelussa paljon hyvääkin.

Sari

#233 Re: Re: Ehdotus

06.02.2014 18:59

#232: tmh - Re: Ehdotus

Oletkohan lukenut lakialoitteen korjausehdotukset? Olisi kiva tietää mikä kohdista on mielestäsi yliampuva? Lakialoitteen tekijöissä on laaja ammatikunta mukana lakimiehiä myöten, joilla on kokemusta asioista.

Mielestäni lakialoite tukee ja turvaa hyvää lastensuojelutyötä.


Vieras

#234 Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 19:28

#230: Sari - Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Tai sitten sillä tavalla, että esimerkkitarinan virkailija ei enää uskalla ajaa asiaa, koska hänen edellisistä huostaanotoista on tehtailtu niin monta valitusta tai adressia tai rikosilmoitusta, että on nykyään liiankin varovainen. Oletko ajatellut sitä? Jatkuvat valitukset tekee pelkoisaksi ja se voi pahimmassa tapauksessa koitua jonaikin päivänä jollekin lapselle kontalokkaaksi.

Sari

#235 Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 20:27

#234: - Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Silloin pitää virkailijan vaihtaa alaa jos pelko estää ammatillisesti oikein toimimisen.


Vieras

#236 Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

06.02.2014 23:24

#235: Sari - Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Helppo sitä täällä on sanoa. Jos ura on vaikeuksissa/katkolla kaikenlaisten valitusten vuoksi - aiheellisten tai aiheettomien - niin kynnys tehdä raskaita päätöksiä nousee.

Elät kuplassa, jos uskot, että vain väärin kohdellut vanhemmat valittavat. Kaikki valittavat. Jotkut tulevat jopa ihan kotiovelle saakka. Tee siinä sitten enää päätöksiä.

Sari

#237 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 00:50

#236: - Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Hei, olen työskennellyt lastensuojelussa. Lastensuojelulain kyllä tunnen. En ole tietämätön sinisilmä. :)))))

 

Sari

#238 Kurhelan perheen tukisivut

07.02.2014 03:10

https://www.facebook.com/TuePerhettaElamaanYhdessa

Saatte lisätietoa perheestä tältä sivulta

Vieras

#239 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 04:27

#236: - Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Niinpä,  todellakin tovon että tämä juttu tulee koko totuudessaan ilmi, siis se mikä syy on huostaan oton taustalla.

Koska sellainen pätevä syy  tästä löytyy.

Sari

#240 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 08:05

#239: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Mitä syytä pidät pätevänä niin rankalle toimenpiteelle kuin huostaanotto ja miten se on mielestäsi poikien parhaaksi?

Sari

#241 Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 11:37

#227: Sari - Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

LISÄYS 7.2 Äiti ilmoitti hetki sitten, että tänään on sosiaalitoimi käynyt taas isän luona. Äidille oli ilmoitettu nyt, että hakee pojan luokseen oikeudenkäyntiin asti, joka on 3,5 viikon päästä! Saamme huokaista helpotuksesta toistaiseksi! Mahtavaa!

Sari

#242

07.02.2014 11:39

Kuten näette, lastensuojelussa tehdään myös mielettömän hienoa työtä! Onneksi mitään ei ehtinyt tapahtua!

Vieras

#243 Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 12:14

#227: Sari - Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

VArmaan on ihmisä, jotka uskoo tämän tarinan sanasta sanaan ja itkee yhdessä Tuomaksen kanssa.

 

Mitä todisteita meillä on siitä, että tälläinen henkilö on yleensä edes olemassa. tai että hänen antamansa tiedot pitävät paikkaansa?

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.02.2014 12:20



Vieras

#245

07.02.2014 13:14

Keskustelu tämän perheen ympärillä on täysin yksipuolista. Erilaisia näkemyksiä ei sallita. Jos et usko sitä totuutta, jonka perhe haluaa perheen tilasta esittää, olet väärällä puolella ja joidenkin kannanottojen mielestä sinut voidaan yhtä hyvin listiä tyhmänä ja vaarallisena. Perheellä on oikeus julkaista lastensuojelun lausunnot sellaisenaan. Sellaista en ole kuitenkaan nähnyt. Jos asalle haluaa asiallista huomiota ja keskustelua, on objektiivisesti tuotava esiin kaikkien osapuolien näkemykset.
Turkulainen

#246 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 13:26

#236: - Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Asiaa! Meille on tullut oven taakse riehumaan äiti jonka lapsi oli otettu huostaan. Onneksi vaimoni ei ollut kotona ja minä avasin oven. Ilmeisen sekava (aineissa ollut?) nainen riehui ja uhkaili minua kotini edessä. Myös (nimetöntä) ilkivaltaa pihapiirissä seurasi myöhemmin. Poliisi oli voimaton. Äidin tavattuani en epäile hetkeäkään että huostaan otto ei olisi ollut aiheellinen. Lisätään viellä että vaimoni ei edes ole tälllainen vihattu "sossutantta" vaan pelkkä kunnallinen luottamushenkilö. Lautakunnan jäsen joka oli huostaan ottoa ollut käsittelemässä kokouksessa. Eli mietitään vähän ennen kuin syljetään niiden silmille jotka vain työtään tekevät.

Sari

#247 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 13:44

#246: Turkulainen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Epäilemättä varmasti aiheellinen huostaanotto kertomuksessasi. Huomioikaa hyvät ihmiset, ettemme ole ajamassa lastensuojelua alas, vaan  haluamme vapauttaa resurssit niihin todellisiin tilanteisiin, jossa lastensuojelun tuleekin toimia aktiivisesti.

Sari

#248 Re:

07.02.2014 13:54

#245: -

Olet  oikeassa, ettei nettikeskusteluilla saada mitenkään esille kaikkia asioita. Perhe itse on toivonut tähän tutkivaa journalismia, joka johtaisi avoimeen asian käsittelyyn televisiossa. Televisiossa olisi mahdollisuus esittää tapahtumien kulku ja dokumentointi. Jostain syystä halukkuutta tähän ei sosiaalipuolella ole.

Jos he pysyvät sanojensa ja tekojensa takana, luulisi heidänkin haluavan avointa keskustelua. Perhe on ollut valmis valtuuttamaan virkailijat puhumaan avoimesti. Miksi virkailijat eivät halua tulla julkisuuteen, vaikka asiasta on noussut näin iso kohu? Hävettääkö kyseisiä virkailijoita jokin muukin kuin laiton kiinnipito hakutilanteessa???


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.02.2014 14:57


Turkulainen

#250 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

07.02.2014 15:06

#247: Sari - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eräs esimerkki, kirjoitettu tänään

Ohitit tarinan opetuksen. Ajatelkaa kuinka paljon harmia voi seurata tällaisesta julkisesta vainosta. Ensisijassa näille "kamalille sossutantoille" mutta välillisesti myös muille asiassa jotenkin osallisina olleille virkamiehille ja luottamustoimijoille. Ja loppu peleissä kaikille lapsille jotka ehkä tämän seuraksena joutuvat asumaan huonoissa koti oloissa kun ne ihmiset jotka voisivat heitä auttaa eivät ehkä enää jaksa/pysty/uskalla auttaa. Hoitaisitte asiaa "oikein" eli laki teitse eikä näin netissä adresseilla, politiikalla, facebokissa ja julkisella häpäisyllä. Se on väärin.