OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista OIKEUTTA KURHELAN PERHEELLE.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 09:47


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 10:25


Sari

#28 Adressin tekijä

29.01.2014 11:43

Laitan tähän asianajajan fb-sivullaan kirjoittamansa tekstin:

Yrjö Paukkunen
2 tuntia sitten
Oululaisten kaksospoikien video on levinnyt jo kansainväliseksi uutiseksi ja on edesauttanut lastensuojelun ja siihen liittyvien huostaanottojen ja sijoitusten julkista keskustelua. Olen kyseisen perheen avustajana yrittänyt saada asiaan sovinnollista ja kaikkia tyydyttävää ratkaisua ennen kuin asia räjähti videon välillä julkiseksi, tuloksetta.
Oheistan nyt tähän kaikkien luettavaksi koko sen viestiketjun, Oulun sosiaalitoimen ja kaupungin johdon kanssa käymästäni keskustelusta. Se ei vaan johtanut mihinkään neuvotteluun ja nyt ollaan sitten tässä.
Tässä se viestiketju, lukekaa alhaalta ylös, aikajärjestyksessä:

- - - - - -
Huomenta.
Taas on kulunut tämäkin viikko eikä minkäänlaista vastausta kuulu.
Tämäkö on hyvän hallinnon käytäntö Oulussa.

From: Yrjö Paukkunen
Sent: Tuesday, November 05, 2013 8:53 AM
To: matti.pennanen@ouka.fi
Cc: riikka.moilanen@ouka.fi ; mari-leena.talvitie@ouka.fi ; Markus Pöhö
Subject: Fw: Neuvottelu

Huomenta kaikille.

Olen lähestynyt teitä aiemminkin tästä samasta, Kurhelan perheen huostaanottokiistasta.
Soitin viime viikon alussa Samuli Aikiolle tiedän sosiaalitoimeenne ja esitin, että järjestettäisiin perjantaina 1.11.2013 iltapäivällä yhteinen neuvottelu, johon tulisivat paikalle minun ja asianajaja Markus Pöhön lisäksi Kurhelan perheen huostaanottoasioissa mukana olevat, sekä sellaiset viranhaltijat joilla on asemansa puolesta mahdollisuus tehdä sovinto kyseisessä asiassa.
Kerroin, että muussa tapauksessa joudun viemään ko. asiaa eteenpäin Rikoslain 24:10, 40:9, 15:6 ym. tunnusmerkistön mukaisina asioina.

Mitään ei kuulunut kuin torstaina noin klo 17 soitti Samuli Aikio ja alkoi pyytämään valtakirjaa minulta, kun sovintopalaverin piti olla seuraavana päivänä. Palaverista ei ollut puhuttu mitään, tärkeää oli vain valtakirja, jonka olisi voinut pyytää ja saada heti kun olin soittanut lähes viikkoa aiemmin. Myös AA Pöhölle oli joku soittanut samasta asiasta.
No, valtakirja toimitettiin sähköpostin liitetietona Kurheloilta, mutta nyt ei sekään kelvannut ( vaikka tuomioistuimeenkin kelpaa sähköisesti toimitettu valtakirja ). Valtakirja vietiin sitten oikein henkilökohtaisesti alkuperäisenä sosiaalitoimeen perjantaina.

Edelleenkään ei ole mitään vastausta kuulunut siihen, että toteutuuko pyydetty yhteisneuvottelu vai ei. Valtakirjaveivauksen kanssa on aikaa kulutettu.

Olen sitä mieltä, että tämä huostaanottoasia on karannut sosiaalitoimen käsistä totaalisesti ja siitä on tullut nyt sellainen arvovaltakysymys jossa lasten hyvinvoinnin kustannuksella Aikio ja kumppanit puolustavat omia virheellisiä päätöksiään ja pysyvät “poteroissaan”.

Sanoin neuvottelua tarjotessani, että jos sovintoa ei saada aikaiseksi, tulee siitä sellainen hallinnollinen ja rikosoikeudellinen oikeudenkäyntien vyyhti joka kestää vuosikausia ja kysyin sekö on se lastensuojelulain tavoite lasten edusta.

Odotan vastausta neuvottelutarjoukseen tai sitten selvää ilmoitusta ettei sellaista haluta järjestää.

Terveisin
Yrjö Paukkunen, toimitusjohtaja
Lakiasiaintoimisto Yrjö Paukkunen Ky
Alavuden kaupunginvaltuutettu


From: Yrjö Paukkunen
Sent: Thursday, October 31, 2013 8:38 AM
To: Aikio Samuli
Cc: teija.sulisalo@ouka.fi ; eija.laine@ouka.fi ; helena.kokkonen@ouka.fi ; Markus Pöhö
Subject: Re: Neuvottelu

Huomenta kaikille.
Koska mitään vastausta ei ole tullut, rakentavassa hengessä tekemääni sovintoneuvotteluun, oletan ettei se onnistu.
Toki se voidaan järjestää myöhemminkin ellei esittämäni aikataulu kaikille sovi, mutta odottaisin kuitenkin lyhyttä vastausta, ollaanko siihen valmiita vai ei.

Luin sen teidän neljän allekirjoittaman vastineen hallinto-oikeuteen. Sen luettuani tuli ensimmäisenä mieleen, että puhummekohan me edes samasta perheestä, niin uskomattomia väitteitä siellä teidän raporteissa on esitetty. Samaa sanoivat asianomistajat ja ovat olleet täysin järkyttyneitä ne luettuaan. Eikä heille ole aiemmin edes annettu mahdollisuutta vastata syytteisiin.
Minkähän takia “noin pahoin kohdellut” lapset karkailevat kotiinsa ja ikävöivät sinne.

Odotan tämän aamupäivän.



From: Aikio Samuli
Sent: Tuesday, October 29, 2013 4:15 PM
To: Yrjö Paukkunen
Subject: VS: Neuvottelu

Hei,

En valitettavasti vielä tavoittanut kaikkia osapuolia. Jatkan asian parissa huomenna.

Ystävällisin terveisin,

Samuli Aikio

Sosiaalityöntekijä

Oulun pohjoinen lastensuojeluasema



Lähettäjä: Yrjö Paukkunen [mailto:yrjo.paukkunen@pp.inet.fi]
Lähetetty: 29. lokakuuta 2013 8:42
Vastaanottaja: Aikio Samuli
Kopio: Olli Sirkka-Liisa; Moilanen Riikka; Markus Pöhö
Aihe: Neuvottelu

Asia: Kurhelan perheen huostaanotot ym.

Eilisen keskustelumme, Paukkunen/Aikio, perusteella tiedustelen onko pyytämäni neuvottelu järjestymässä vai ei.

AA Markus Pöhö ilmoitti ettei hän ehdi kun perjantaina iltapäivällä.

Minulle sopii parhaiten joskus klo 14 tai sen jälkeen, koska lähden täältä aamulla ja käyn välillä Ylivieskassa yhden asiakkaan luona.

Niinkuin kerroin puhelimessa, toivon hartaasti, että tämä Kurhelan perheen tilanne saataisiin sovinnolla ratkaistuksi koska toinen vaihtoehto on loppumaton oikeudenkäyntien sarja ja siinä yhteydessä voidaan kysyä, täyttyykö lastensuojelulain päätavoite lasten edusta siinä tilanteessa.

Ne perusteettomat ja perättömät rikosssyytteet joita isää, Janne Kurhelaa kohtaan on esitetty sosiaalitoimen tiettyjen viranhaltijoiden taholta johtavat vääjäämättä rikosoikeudenkäyntiin mikäli tätä sotkua ei saada sovinnolla ratkaistuksi.

Odotan vastausta tämän päivän ja toivon, että saadaan aikaiseksi pyytämäni rakentava neuvottelu, jossa ei tulla syyttämään ketään vaan hakemaan lasten edun parhaiten turvaava sovintoratkaisu.

Terveisin
Yrjö Paukkunen, toim.joht.
Lakiasiaintoimisto Yrjö Paukkunen Ky
Katajistontie 17
63300 ALAVUS
Puh. 0500 362481
06-5125202
Fax. 06-5125202
Mail. yrjo.paukkunen@pp.inet.fi
Sari

#29 Adressin tekijä

29.01.2014 11:48

Lisäksi laitan lukijoille tiedoksi erään lakimiehen kokemuksia:

* Minulla ei ole muuta kontaktia sosiaalityöntekijöihin kuin se, mihin olen työni takia joutunut. Mutta omin silmin olen saanut nähdä aivan järkyttäviä tapauksia ja käsittämätöntä toimintaa yllin kyllin. On varmasti hyviä ja osaaviakin sosiaalityöntekijöitä, mutta miksi tämä asian toinen puoli halutaan kieltää?*

*Usein se turha ilmoitus vain on johtanut "koneiston" käynnistymiseen ja huostaanottoon. Kuvaavaa on, mitä eräs psykologi sanoi minulle, kun yritin saada häntä asiantuntijatodistajaksi kertomaan "second opinionina" hallinto-oikeuden suulliseen käsittelyyn, vastapainoksi kaupungin palkkalistoilla olevan psykologin huostaanottoa puoltavaan lausuntoon, joka ei minun mielestäni perustunut mihinkään. Hän oli samaa mieltä kuin minä, huostaanotto on aiheeton, mutta hän sanoi: "minun on aivan turha lähteä sinne yksittäisenä psykologina KONEISTOA VASTAAN". Hänenkin kokemuksensa oli siis se, että kun KONEISTO lähtee käyntiin, aiheesta tai aiheetta, ei sille yksittäinen ihminen voi yhtään mitään. Minusta tämä on järkyttävää, tähän on saatava muutos.*

*Olen myös törmännyt tapauksiin, joissa ihmiset ovat pahaa aavistamatta lähteneet hakemaan apua, milloin parisuhdeongelmiin, milloin koulukiusaamiseen, mutta seuraus onkin ollut se, että he ovat joutuneet lastensuojelun "hampaisiin", lopputuloksena huostaanotto. Joskus olen onnistunut saamaan huostaanottohakemuksen hallinto-oikeudessa nurin, mutta minulle on syntynyt se vaikutelma, että vain 5 - 7 prosenttia huostaanottohakemuksista hylätään hallinto-oikeuksissa suurelta osin siksi, että vanhemmat eivät ole ymmärtäneet palkata lakimiestä, joka osaisi keskittyä hallinto-oikeudessa vain siihen olennaiseen, eli onko huostaanotolle olemassa lastensuojelulaissa tarkoitetut perusteet vai ei.*
rahaa palaa

#30 Re: ÄÄNESTYS:

29.01.2014 11:50

#26: Järjetöntä touhua - ÄÄNESTYS:

rahan meno loppuu heti kun muksut on palautettu kotiin ja virkamiehet saatu vastuuseen teoistaan


Vieras

#31

29.01.2014 12:13

Hyvä että voin auttaa Kurhelan perhettä .

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 12:16


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 12:22


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 12:24


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 12:56


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 13:10


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 13:12


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 14:03



Vieras

#39

29.01.2014 14:45

Ymmärtääkseni lastensuojeluasioihin perehtyneillä asianajajilla ei ole pulaa asiakkaista. Itsekin olen uskonut lastensuojelun noudattavan lakeja ja toimivan lasten ja perheiden parhaaksi. Käsitykseni muuttui kun tuntemani perhe joutui pitkään kiusaa tehneen ex-miehen toimesta lastensuojelun asiakkaaksi. Prosessia seuratessani totesin järkytyksekseni, että sosiaalityöntekijöiden toiminta oli täysin mielivaltaista. He rikkoivat toiminnassaan useita asiaan liittyviä lakeja ja valehtelivat tapahtuneista asioista peitelläkseen laiminlyöntejään. Suuri osa lastensuojelun työntekijöistä toimii varmaankin oikein. Mutta eri puolilla maatamme on sosiaalityöntekijöitä, joiden toiminta on täysin ala-arvoista ja vahingoittaa niin lapsia kuin perheitäkin. Jos asiaa epäilevillä on halua ja jaksamista kyseenalaistaa uskomuksiaan, kehotan lukemaan vaikkapa Leeni Ikosen kirjan Salassa pidettävä.
vieras

#40 Re:

29.01.2014 14:59

#39: -

Niin mutta käsittääkseni tämä "asianajaja" ei ole erikoistunut lastensuojeluasiaan. Muutenkaan hänen meriittinsä ei kovin vakuuta. Toivottavasti pystyy silti asiassa perhettä auttamaan, koska nyt tilanne näyttää toivottomalta.

Näitä vanhempia kannustetaan laittamaan lisää tietoja ja videoita nettiin, tosin niistä ei näytä mitään apua olevan. Kärsijöiksi joutuvat lapset. Adressi taidettiin tehdä vain siksi, koska edellinen asiaan liittyvä poistettiin. Näinkö ne lapset yritetään kotiuttaa? Laatimalla adresseja ja julkaisemalla videoita. Viranomaisia vastaan on taisteltu iät ja ajat. Ei nämä meille uusia asioita ole. Sen sijaan typeryys hoitaa asiat näin on kyllä minulle ainakin jos ei uusi niin kovin ihmetystä aiheuttava asia.

Sari

#41 Perheen isä toimi maltillisesti

29.01.2014 15:31

Sosiaalityöntekijöiden ammattivaatimuksiin kuuluu osata käsitellä lasta siten, että lapsi ymmärtää mitä ollaan tekemässä, mihin mennään ja miksi. Ennenkaikkea lapsen mielialan pitäminen rauhallisena ja luottavaisena ovat niitä taitoja, joita tulee sosiaalityöntekijöiden omata. On lapsen pahoinpitelyä vedota vain kiireeseen ja alkaa repiä lasta autoa kohti. Isä rauhottelee heti alkuun videolla poikaansa ja lohduttaa tulevilla kotilomilla. Moni ei taida katsoa videota joko ollenkaan, tai sitten katsoo siten, että hakee sieltä vain tukea omalle näkemykselleen.

Laki kuitenkin kieltää sosiaalityöntekijöitä hakureisullaan tarttumasta lapseen kiinni ilman lapsen omaa tahtoa. Videolla näkyy, ettei tuo kiinnitarttuminen ollut lievää, vaan kipua tuottavaa ranteen ja nyrkin puristamista (huomatkaa verenkierron estyminen lapsen käsissä ja kipua ilmaiseva huuto) sekä raahaamista eteenpäin siten, että lapsen polvet viiltävät kipeästi maata pitkin.

Meillä kun on olemassa laki joka yksiselitteisesti kieltää tuollaisen toiminnan viranomaisilta, niin sitä lakia tulee myöskin noudattaa ja vastaavasti lain rikkomisesta tulee seurata rangaistus.
Eivät hoitajatkaan pääse tahattomistakaan virheistä ilman rangaistusta niin miksi sosiaalityöntekijöille sellainen pitäisi suoda?

Perhe ei julkaissut videoita heti, sillä perhe asiallisena ja kärsivällisenä yritti kauniilla yhteistyöllä ensin. Se ei tuottanut tuloksena muuta kuin suurempaa tuskaa perheelle. Tämä perhe ei suinkaan ole ainoa, joka suomessa on joutunut ja joutuu kärsimään laittomasta tunkeutumisesta perheen yksityiselle reviirille silloin, kun mitään lastensuojeluun viittaavaa huolta ei ole oikeasti esittää.

Haluaisimme asialle enemmän julkisuutta, esim televisioon, jossa asioista keskulteltaisi ja paikalla olisi myöskin sosiaalipuolen ihmiset puhumassa avoimesti perheen valtuuttamina. Mutta edes asiallisia lehtiartikkeleita ei tässä maassa suostuta "koneistoa" vastaan tekemään. Jokainen pelkää kostoa omaan elämäänsä? Me, jotka emme ole tällaisten vääryyksien kanssa joutuneet elämään, emme pysty ymmärtämään täysin sitä tuskan määrää, minkä lasten kotoa poisvieminen ja tapaamisten rajoittaminen tuottaa perheelle.

Moni ei vain pysty uskomaan vääryyksien olemassaoloon. Se voi ahdistaa liikaa ihmistä ja silloin näyttää olevan helpompi kieltäytyä katsomasta totuutta silmiin. Toivon ettei kukaan ilkeilevistä arvostelijoista itse joudu koskaan kokemaan samaa, sillä silloin ei tunnu hyvältä oma aikaisempi tyhmyys itselle vieraan asian edessä.

Perheen lapsille suurimman pelon ovat aiheuttaneet sosiaalityöntekijät. Pieniä lapsia pelottaa nykyisin mennä nukkumaan, sillä heidän mielissään kummittelee ilkeät sossutädit jotka kiskovat lapsia pois omista kodeistaan. Tämä on järkyttävää, kun kaiken aiheuttajana on se taho jonka tulisi viimekädessä turvata lasten oikeuksien toteutuminen.

Jotain varmasti kertoo tilanteesta sekin, että 9 -vuotiaat pojat niin usein ikävissään kävellen karkaavat 10km matkan kotiin, eivätkä haluaisi millään lähteä sieltä pois. Jos käsittely on JO KUVATTAESSA tuollaista, heraa pelko siitä, mitä se mahtaa olla kun kukaan ulkopuolinen ei näe. :(

no mitä

#42 Re:

29.01.2014 16:18

#36: -

linkit esille

vieras

#43 Re: Perheen isä toimi maltillisesti

29.01.2014 16:26

#41: Sari - Perheen isä toimi maltillisesti

"Laki kuitenkin kieltää sosiaalityöntekijöitä hakureisullaan tarttumasta lapseen kiinni ilman lapsen omaa tahtoa. Videolla näkyy, ettei tuo kiinnitarttuminen ollut lievää, vaan kipua tuottavaa ranteen ja nyrkin puristamista (huomatkaa verenkierron estyminen lapsen käsissä ja kipua ilmaiseva huuto) sekä raahaamista eteenpäin siten, että lapsen polvet viiltävät kipeästi maata pitkin."

En näe tuossa niin voimakasta otetta, kun kuvaat tekstissäsi. Toisaalta lapsi huusi jo ennen kuin häneen tartuttiin, missä vaiheessa huuto muuttui kipua ilmaisevaksi.

En sano, että sosialityöntekijöiden käytös oli oikein, en. En silti ymmärrä edelleenkään miten tämä auttaa näitä lapsia. En sitäkään miksei isä tai äiti vienyt lasta autoon. Näin vain saatiin lisää rajoituksia niiden omien lasten tapaamisille.

"Perhe ei julkaissut videoita heti, sillä perhe asiallisena ja kärsivällisenä yritti kauniilla yhteistyöllä ensin. Se ei tuottanut tuloksena muuta kuin suurempaa tuskaa perheelle. Tämä perhe ei suinkaan ole ainoa, joka suomessa on joutunut ja joutuu kärsimään laittomasta tunkeutumisesta perheen yksityiselle reviirille silloin, kun mitään lastensuojeluun viittaavaa huolta ei ole oikeasti esittää."

Eli toisin sanoen kyseessä on kosto johtavaa sosiaalityöntekijää kohtaan.

Minulle kertoo paljon se, että 9-vuotiaat karkaavat. He haluavat kotiin. Myös sen, että vanhemmat tietävät niitä taas pian haettavan, eivät itse palauta lapsia, eivätkä puhu heitä sosiaalityöntekijöiden matkaan. Viivyttelevät vain väistämätöntä, ja saavat lisää pahaa mieltä.

Voit kokea minut ilkeänä arvostelijana. Olen kokenut saman tilanteen kuin tämä perhe. Jotain varmasti kertoo se, että lapseni kotiutettiin lyhyellä aikavälillä. Tähän aikaväliin mahtuivat niin oikeudenkäynnit, kuin loputtomat valitukset ja itkuiset kotilomat. Missään tapauksessa en olisi kuitenkaan julkaissut lapsieni videoita netissä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2014 16:32


Sari

#45 Re: Re: Perheen isä toimi maltillisesti

29.01.2014 16:57

#43: vieras - Re: Perheen isä toimi maltillisesti

Tämän kuvauksen jälkeen vanhemmat rauhoittivat lapset ja molemmat pojat vietiin rauhallisesti autoon. Perhe on useasti palauttanut kotiin karanneet lapset itse. 

Kysyt mitä hyödyttää kuvata? Yksinkertaisesti siten saadaan todistusaineistoa. Kuinka moni uskoisi jos ei itse näkisi? Kuvaaminen on myöskin oman oikeusturvan takaamista. Sosiaalityöntekijät uhkailivat syytteillä jos heistä kuvattu video julkaistaan. Miksi? Mitä pelättävää heillä olisi, jos olisivat toimineet tilanteessa oikein?

Kuka todistaisi tapahtuneen, ellei kukaan kuvaisi ja julkaisisi videoita? Kuvaaminen on tuonut paljon tukea perheelle. Perhe on ottanut ison julkisuustaakan itselleen siksi, että epäkohdat tulee julki ja korjattaviksi. Ei ole varmasti helppoa kuulla syytöksiä kuvaamisesta ja muiden "asioista kaiken varmasti tietävien" kommentteja. Siitäkin huolimatta perhe on tehnyt tämän saadakseen oikeutta asialleen.

Varmasti suurinosa korjattavista asioista on sellaisia, jonka joku uskaltaa tuoda julkisuuteen ja julkisuuden herättämän keskustelun myötä asioita aletaan muuttamaan paremmiksi. Me saamme olla kiitollisia perheelle siitä, että he ovat rohkeasti tulleet esiin ja tuoneet maassamme olevan vaikean epäkohdan esiin. Julkisuus asialle on laittanut ammatti-ihmiset keskustelemaan aiheesta ja miettimään toimintatapoja.

Kun lapsia sairastui rokotuksesta narkolepsiaan ja vanhemmat tulivat asian kanssa julkisuuteen saadakseen oikeutta asialleen, ei kukaan syyttänyt vanhempia vaan terveydenhoitohenkilökuntaa. Miksi tätä asiaa ei saa käsitellä samoin? Muutoksia ei vain yksinkertaisesti tule ilman julkista hälyä asioista. 

Jos minun lapsiani olisi tultu kotoa hakemaan (silloin kun lapseni olivat alaikäisiä) olisin varmasti katsonut vierestä kuinka ammattimaisesti alan ihmiset kohtelevat lapsiani. Olisin seurannut tarkkaan osaavatko he luoda lapsiini niin turvaa tuottavan kontaktin, etteivät lapseni pelkäisi heitä. Tuollaisten virkailijoiden matkaan olisin antanu lapseni vain tuskaani huutaen, niin kylmältä näyttää tuo lapsen ns. kohtaaminen. En ole itse ollut tekemisissä lastensuojelun kanssa kuin työni puolesta. Itselläni asiaan ei liity minkäänlaisia henkilökohtaisia traumoja, vaan puolustan perhettä, jota tiedän kohdeltavan valtavan väärin.

Jos ihan pikkutarkkoja ollaan, niin ei se edes ole vanhempien tehtävä viedä lapsia autoon, vaan siihen koulutettujen työntekijöiden. Kummallista että juuri nämä samat ovat aina väkivalloin repineet lapsia, (jolloin vanhempien on pitänyt puuttua tialnteeseen ja tehdä virkailijoiden työ) mutta kaikki muut hakijat ovat osanneet viedä rauhallisesti nämä samat pojat mukanaan. Yksikään alan ammattitaitoinen ihminen ei voi hyväksyä tuollaista menettelytapaa ammatti-ihmisiltä.

vieras

#46 Re: Re: Re: Perheen isä toimi maltillisesti

29.01.2014 17:24

#45: Sari - Re: Re: Perheen isä toimi maltillisesti

Eli lyhennetysti myönnät sen, että nämä vanhemmat uhrasivat (huom. uhrasivat, eivät tehneet uhrausta) lapsensa sen vuoksi, että asiat saataisiin muuttumaan. Edellisessä videossa poliisit kantoivat lapset autoon, ja silloinkin vain kuvattiin.

Miten ei aikuiset ihmiset saa lapsiinsa sellaista keskusteluyhteyttä, että tilanne ei menisi näin hurjalla tavalla. Miksi lapsille ei selitetty heti ensimmäisen karkureissun jälkeen, tilanteen olevan nyt tämä, ja että mikäli sen on vanhemmista kiinni, se muuttuu piakkoin. Valettu lapsiin uskoa yhteisestä tulevaisuudesta, sen sijaan että annettiin lasten kerta kerran jälkeen kokea tämä inhottava väkisin haku. Tiedän, että yhdeksän vuotias jo ymmärtää tällaisen keskustelun.

Te saatatte ajatella ajavanne hyvää asiaa. Näihän se olisi, jos tässä ei selkeästi annettaisi viestiä, kostan sosiaalityöntekijälle sen, ettei lapsiani heti kotiutettu. Miten muuten selität niin ristiriitaiset tiedot videon julkaisusta.

Jos ihan pikkutarkkoja ollaan, niin jos ei vanhempien tehtävä ole viedä näitä lapsia sijaiskotiin, niin miksi sitten kuvata se pakkohakeminen. Saahan asioista kertoa julkisuudessa, eriasia on julkisuus hakuisuus lasten kärsiessä siitä.

En hevin usko siihen, mitä luen netistä eri palstoilta. Osui silmiini kuitenkin kirjoitus, jossa perheen lasten isosisko kertoo isänsä kehoittaneen näihin karkaamisiin. Voi olla keksitty koko stoori, mutta pistää miettimään. Pitäisikö uskoa, koska nythän kehoitetaan uskomaan kaikki paitsi näiden sosiaalityöntekijöiden kertomukset...

Sari

#47 Perheen lakimies puhuu nyt::

29.01.2014 17:27

joopa joo

#48 tulipa vaan mieleen

29.01.2014 17:36

sari oon sun kanssa samaa mieltä kaikesta mitä täällä kirjoitat olet näköjään perehtynyt asioihin on tietoa mullakin asiasta ja onhan toi mitä tuolla perheessä tapahtuu sosiaalitoimen puolelta niin aivan JÄRJETÖNTÄ touhua kannattaisi kyllä muittenkin ihmisten avata silmänsä

Vieras

#49

29.01.2014 17:52

on sanaton.... sairaanhoitaja
sh

#50 10 kohdan sääntö olisi ollut tarpeen

29.01.2014 17:53

sanaton.......