Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin

Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin / Tiedotteet / Talvivaara / Kommentit


Vieras

#1

02.02.2014 12:29

Järvikansan puolella
Yhden rivin lottoaja

#2 Talvivaara

02.02.2014 16:35

Ikävä tuottaa sinulle, Olavi, pettymys, mutta Suomen oikeuslaitos on verrattavissa Veikkaus Oy:n arvontoihin - lottoamiseksi ovat menneet myös oikeuskäsittelyt!
Toinen pettymys: Kainuun ELY-keskuksesta ei puolueettomia löydy (muistathan valtion osuuden Talvivaarassa!) eikä ELY-keskus voi toimia tuomarina; käräjäoikeudet ovat sitä varten.
Kolmas pettymys: kun olet seurannut tätä Talvivaaran koheltamista, uskotko sinä todellakin, että faktoilla olisi mitään merkitystä Talvivaaran jatkosuunnitelmissa - millään taholla? Nuo mainitsemasi tahot (Talvivaaran asiantuntijat ja Luonnonsuojeluliitto) eivät tule pääsemään yksimielisyyteen asioista, koska heillä on täysin erilaiset intressit asiassa - faktoilla ei ole heille merkitystä.
En ole pessimisti - olen realisti, joka myös on seurannut tätä Talvivaaran touhua sekä lukuisia oikeuskäsittelyjä mm. talousrikoksissa.
Talvivaarahan on vaaraksi - senhän me jo tiedämme. Nyt pitäisi vain saada painostusta em. virkamiestahoihin, jotta hanke saataisiin mahdollisimman pian lopetettua.
Auttaisikohan median painostus enemmänkin kuin vuosia kestävät oikeustaistelut?
Kiitos siitä, että olet tuonut esiin tuon ryhmäkanne-esityksesi; sehän tulisi saada ympäristölainsäädäntöön mahdollisimman pian. Mutta niin kauan kuin poliitikot haraavat vastaan, yksittäisillä ihmisillä ei yksinkertaisesti tule olemaan taloudellisesti varaa haastaa moisia "Talvivaaroja" oikeuteen!
En kyllä ymmärrä tätä suomalaista "suurta yleisöä", joka mainostaa rakastavansa suomalaista luontoa ja ammentavansa voimaa siitä: missä he ovat tällä hetkellä? Missä on se "kaveria ei jätetä" -mentaliteetti - annammeko me yksittäisten ihmisten taistella tätä taistelua yksin? Missä on se surullisenkuuluisa solidaarisuus? Ajattelepa omalle kohdallesi - jaksaisitko taistella Talvivaaraa vastaan, kun ainoana vaihtoehtona moiselle on hankkia pankista laina omaa asuntoasi vastaan - juuri sen samaisen asunnon arvo on romahtanut Talvivaaran ympäristörikosten vuoksi!
Jo on "arvot" taas kohdillaan…

Silti ystävällisin terveisin,
Tarja Hakkarainen

Vieras

#3

02.02.2014 18:08

Ely keskus, mikään niistä, ei ole missään tapauksessa puolueeton. Kun elinkeinopolitiikka on etusijalla niin ympäristöpolitiikka saa väistyä. Juuri sen vuoksi ollaa missä ollaan. En luota instanssiin joka on todellisuudessa ministeriön peukalon alla. Kansalainen Nolla.
Luonnon puolesta 66

#4 Tarja Hakkarainen

02.02.2014 21:35

-Kiitos pitkästä kommentistasi, jossa puhut täyttä asiaa. Talvivaara on todellakin aiheuttanut jo nyt niin suurta vahinkoa, että ryhmäkanne-esitys pitäisi saada ympäristölainsäädäntöön mahdollisimman pian.
-Ei jäädä tuleen makaamaan, vaan tartutaan härkää sarvista ja yhtenä joukkona ajamaan Talvivaara vastuuseen teoistaan ja korjaamaan/ korvaamaan jo aiheuttamansa vahingot.
huh.huh.fi

#5 Ei sutta kaalimaan vartijaksi..

06.02.2014 10:16

Eurolla Perä osti kaivoksen ja sillä tuhosi koko ympäristön ja aina poikkeuslupia Kainuun Ely -keskukselta sai, ovat hyviä kamuja kai? Talvivaarassa meni kaikki jo alusta pitäen päin "perää" ja viranomaiset eivät valvoneet ja tietoa ja taitoa ei ollut kenelläkään! Aivan käsittämätöntä sähellystä ja valehtelua joka taholta! Kaunis maisema on tuhottu totaalisesti, jälki on kuin ydinsodan jäljiltä. Kuka korjaa vahingot ja voiko niitä edes korjata?
Olavi Saastamoinen
Adressin tekijä

#6 Re: Talvivaara

06.02.2014 19:38

#2: Yhden rivin lottoaja - Talvivaara

Kiitos palutteestasi. En ole yhtään pettynyt näkemyksiisi. Olet näköjään menettänyt luottamuksesi maamme oikeuslaitokseen. En menisi ihan totaalista tuomiota julistamaan. Talvivaaran kaltaisen moniongelmaisen kaivoksen kohtaloa ei voida kuitenkaan oikeudessa päättää. Siellä voidaan tietenkin antaa tuomioita siitä, jos kaivos ei ole noudattanut ympäristölupaa. Varsinaista ongelmaa, toimiiko kaivoksen metallien talteenotto prosessi, sitä ei mikään oikeusaste pysty päättämään. Oikeuden käyttö olisi samalla tasolla kuin noitavainojen aikaan.
Sen pitää pystyä asiatuntijoitten ratkaisemaan. Kokemusperäistä tietoa on jo kerääntynyt Talvivaaraan riittävästi.

Heitin tuomarin asemaan ironisesti Kainuun ELy:n. On todella typerää, että organisaation alin taso on jätetty yksin vastuuseen kaivoksen valvomisesta, eikä ole annettu edes riittäviä henkilöresusseja tehtävään.Tietääkseni Talvivaaraa on päätoimisesti valvonut vain yksi henkilö.

Olavi Saastamoinen

#7 Yön yli nukuttuani päätin vielä täydentää vastastani. Kokemukseni Suomen oikeuslaitoksRe: Talvivaara

08.02.2014 06:50

#2: Yhden rivin lottoaja - Talvivaara

abcdef

Yön yli nukuttuani päätin vielä täydentää vastastani. Kokemukseni Suomen oikeuslaitoksesta perustuu yhteen todistaja lausuntoon. Se puoli jonka puolesta todistin, oli häviämässä jutun. Löin pöytään kirjalliset faktatiedot ja voitimme. Oikeudessa voi tosiaan hävitä, ellei pysty kylmillä tosiasioilla todistamaan vastapuolen väitteitä vääriksi. Samasta asiasta on kysymys Talvivaarassakin. Selvää on, että Talvivaaran puoli yrittää taistella työpaikkojensa puolesta viimeiseen asti. Kylmä fakta on, ettei siellä ole yhtään todellista kannattavaa työpaikkaa. Kylmä fakta on, ettei yksikään yrittäjä voi harrastaa tappiollista toimintaa ikuisesti. Talvivaaran ja sen puolella olevien ns. asiantuntijoitten tulee ottaa nyt lusikka oikein käteen ja niellä karvas soppa. Ratkaisevaa on toimiiko bioliotus vai ei. Empiiristä tietoa asiasta on jo riittävästi. Ei toimi.

Luonnonsuojelijat tietysti puolustavat luotoa, mutta etsivät vakuuttavilla faktatiedoilla samalla totuutta. He ovat saaneet selville, että bioliotusta on kokeiltu peitteitten alla, eikä taivasalla. Kooltaan massiivisia kasoja on jo kustannussyistä mahdotonta peittää katoksilla. Valtio on perustamassa Ouluun uuden tiedekunnan kaivosbuumia edistämään. Bioliotuksen toimivuuden arviointi olisi heille sopiva tehtävä ensi alkuun. Pelkäänpä, että ennen kurki kuolee kuin suo sulaa. Talvivaaran kaivoksen alasajo olisi kylmiin faktoihin nojautuen nyt ainoa järkevä toimenpide. Mikäli rahoitus järjestyisi, niin bioliotusta voitaisiin siellä tulevaisuudessa vielä kehittää pienimuotoisena. Talvivaaran johto on syytteessä umpäristö-ja työsuojelurikoksista. Nyt olisi syytä käydä nuo käräjät ja katsoa onko oikeuden mielestä siellä syyllistytty rikoksiin, vaan onko kaikki ollut vain onnetonta sattumaa. Ennen kaikkea mahdolliset syylliset pitäisi tuomita koko omaisuudellaan siivoamaan jäljet. Osasyyllisiä ovat myös osakkeen omistajat, mitkä pitkittävät ostoillaan tätä holtitonta kokeilua.

Suuret kiitokset kaikille, jotka ovat kannattaneet myös sanallisesti ryhmäkanneadressiani. Ryhmäkanteen kohtalo ratkaistaan seuraavissa vaaleissa. Ottakaa yhteyttä omiin kansanedustajiinne, nyt pitää löytää kaikki edustajat jotka kannattavat lainmuutosta. Oikeusministeriössä jo asiaa harkitaan. Allekirjoittajien määrän pienuus ihmetyttää. Miksi viesti ei mene perille järvikansalle, joita pitäisi laskujeni mukaan olla vähintään puolet suomalaisista. Yritetään yhdessä viedä viestiä eteenpäin. Korkea allekirjoittajien määrä loisi lisäpainetta päättäjiin.

 

HHT

#8

19.04.2014 07:36

Kainuun ELY ei ole puolueeton eikä edes pätevä.