Säästöt otettava ministereiltä ja kansanedustajilta


Vieras

#1

25.03.2014 18:07

ASIAA !!!!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.03.2014 05:31



Vieras

#3

26.03.2014 07:20

Palkkiotaso on varsin kohtuullinen (6300-6900€) koska sen pitää myös ehkäistä lahjomisen mahdolllisuutta. Pienipalkkasita poliitikkoa olisi helppo lahjoa. Erilaisista etuuksista pitäisi karsia! PK alueen taksimatkojen kompensaatio on varsin ok. en haluaisi edustajia/ministereitä ratikkaan ja busseihin ahdisteltaviksi tai "ottamaan kontaktia kansalaisiin". Ilmaiset junamatkat työtehtävien hoidossa on ok (hajautetut hallintorakennukset helsingissä), mutta lentomatkat voisi tiputaa pois. Vaalityö ja muu puolueen edustustehtävät mentävä omasta tai puolueen pussista.

Puoluetuet voisi lopettaa välittömästi!

Kansanedustajien määrän saisi tiputtaa, mutta puolitus on hieman raju kertasuorite. Tämä myös vaatinee perustuslain muutosta, eikä onnistu ihan hetkessä. Määrän tiputus 200->180->140 parin vaalikauden aikana saattaisi onnistua.

1 hlö koht avustaja/neuvonantaja per edustaja. Lisäksi 1-2 muuta avustajaan/selvääottajaa. Iksi henkilö ei voi nykypäivänä tutustua kaikkeen taustamateriaaliin ja tietoihin asian/median vaatimalla tahdilla. Näistä avustajista saataisiin jatkossa päteviä kansanedustajia, koska joutuvat tekemään oikeaa työtä ja ottamaan asioista seltää. Kansanedustajan on kuitenkin jokin entinen urheilija, muusikko tai missi, jonka kompetenssi edustajan tehtävään on melko heikko.


Vieras

#4

26.03.2014 08:03

Kansanedustajat ja ministerit ovat kovia vähentämään kansalaisten etuuksia ja tukia, mutta peiliin ei uskalleta katsoa olisiko eduskunnan menoissa ja tuloissa mitään vähennettävää. Jokainen joka allekirjottaa tämän adressin, tietää että siellä sitä nipistettävää löytyy yllin kyllin.

Vieras

#5 Joopa joo..

26.03.2014 08:44

Taas näitä hommia... Onko mitään käsitystä paljonko ihan eurotasolla nämä säästöt vaikuttavat omaan rahatilanteeseen? Jos talous kaatuu 7:n euron lapsilisäleikkaukseen, niin ei varmaan olis kannattanu hankkia kakaroita? Eiköhän ministerillä pidä olla ihan ministeritason palkka, että sinne saadaan oikeasti osaavia ihmisiä, eli jos jotain, niin palkkoja pitäisi nostaa. Säästökysymykset ovat aina vaikeita ja aina joku niistä suuttuu.Turhia tälläset addressit, äänestä ensi vaaleissa toisin tai vielä parempi, asetu itse ehdokkaaksi.

Vieras

#6

26.03.2014 09:33

Kyllä minun mielestäni myös niiden ja erikoisesti niiden, jotka ovat maamme tähän jamaan saattaneet tulee osallistua näihin säästötalkoisiin ja oikeudenmukaisuuden nimissä kaikkein suurimmalla panoksella. Sopisi kokeilla elämistä tällä 500euron eläkkeellä ja virnuilla siellä vasta sitten. Maamme syntyvyystilasto on jyrkässä laskussa, halutaan ilmeisesti etteivät tulevaisuuden veronmaksajat ja tämän maan asuttajat olekaan suomalaisia, vaan jotain hinkuvinkulandian asukkaita. Lapsilisien leikkaaminen oli typeryyden huipentuma tältä hallitukselta! Niinkö niitä uusia veronmaksajia kuvitellaan saatavan? Jos minä tulen toimeen 500euron suuruisella eläkkeellä niin sopii ministereidenkin tulla ja laittaa talkoisiin kaikki ylimääräinen!! toivoo Mökin muori
Mag

#7 Re: Joopa joo..

26.03.2014 09:38

#5: - Joopa joo..

Se 7 euroa voi jollekulle olla se viimeinen korsi joka katkaisee kamelin selän..

Varsinainen kommenttini sinulle on tosin tuo ministerien / kansanedustajien palkka kysymys.
Sanoit, että ministerillä pitää olla ministerin palkka "jotta saadaan osaavia ihmisiä sinne". Vaan kun eivät ne ole osaavia!! Kansanedustajissa on useita urheilijoita (ja ainakin on ollut missejä) jne, joilla ei ole mitään koulutusta tähän työhön. Samoin ministereiksi tasaiseen tahtiin nousee täysin eri koulutuksen omaavia ihmisiä - joskus jopa kouluttamattomia.

Tuskin nämä leikkaukset, joita adressissa ehdotetaan, toisivat mitään todellista merkitystä valtion taloudelle. Kuitenkin soisin, että päättävät henkilöt ymmärtäisivät myös todellista elämää...


Viimeiseksi, en pyri itse edustajaksi, koska tiedän ettei pätevyyteni ole siellä suunnalla.

ps. En allekirjoita adressia, koska se on niin ylilyönti, ettei sitä kukaan ota vakavasti.


Vieras

#8

26.03.2014 11:30

ministereiden palkoja voi vähentää ennemmin kuin kansalaisten paljon tulisi nostaa
Riku

#9

26.03.2014 12:09

Allekirjoitin tämän aloitteen mielelläni.
Anne

#10 Niinpä niin

26.03.2014 12:27

Mitä tähän nyt sitten sanoisi. Adressi on tietysti jo ajatuksena järjetön ja ei tule ikinä tapahtumaan. Toki sielä eduskunnassa olisi paljon niitä sääsökohteita kuten vieras 3 jo kirjoitti. Monessa kohtaa oli hän oikeassa omasta mielestäni. Eduskunnassa on liikaa hyväpalkkaisia työntekijöitä joista voisi kyllä osalle antaa kenkää, mutta kyllä osaa siellä tarvitaankin. Itse kyllä asettasin kansanedustajille tietynlaiset ammattivaatimukset. Toki on totta että siellä tarvitaan myös ihmisiä jotka puhuvat ihmisten kieltäkin, mutta kun siellä on paljon nykyään porukkaa jotka eivät tiedä mistään mitään. Ei täällä kukaan muukaan noin vain marssi mihin tahansa työhön ja totea että minä tulin nyt. Kyllä siinä usein kysytään koulutusta ei pelkkä kaunis pärstä riitä kaikkialle.

No mutta sitten ihan asiaan. Itse kolmen lapsen yh äitinä olen sitä mieltä että lapsiperheiden tukiin kohdistuvat leikkaukset on järjettömiä. Käyn kuitenkin koko päivätyössä ja palkkani on sen verran kohtuullinen joten talouteni ei tule tuohon leikkaukseen kaatumaan joten kai sitten olen kuitenkin onnellisessa asemassa, mutta monelle se tulee olemaan hirveää. Miten käy niille jotka ovat tähän asti olleet kotona jo pienellä budjetilla kodinhoitotuella? Ovat halunneet hoitaa lastaan kotona kunnes lapsi täyttää sen kolme vuotta. Omasta mielestän arvokasta työtä, mutta jo nykyäänkin lähes mahdotonta, kodinhoitotuki on kuitenkin pienempi kuin työttömyyspäiväraha ja nyt sitten vielä leikataan lapsilisää. Ei tämä kuullosta reilulta heitä kohtaan. Lapsilisä ei riitä kattamaan mitään lapsen kuluja jos niitä vertaa nykyisiin menoihin, vaikka päivähoitomaksuihin. Kun vaikka ajatellaan yh:ta joka vaikka työskentelee kaupankassana ja vie lapsen hoitoon. Ei siinä paljoa kyllä rahaa jää mihinkään muuhun perus asumis- ja elämismenojen jälkeen. Nyt sitten vielä verojen kiristyminen ja lapsilisien leikkaaminen on kyllä ikävä tilanne edessä ei voi sanoa mitään. Kyllä se aika sanattomaksi vetää. Se on helppo aina päättää asioita silloin kun oma palkka on yli 6000€/kk unohtuu realiteetit siitä mitä se on kun tilille tulee 1300€/kk jos sitäkään. Onhan se totta että tuohon päälle saa sitten sen kauan kaivatun ja odotetun verovapaan lapsilisän ja sitten sen elatusmaksun minkä kukin on sitten kohdallaan sopinut, mutta harvalla se nyt sitten miljoonia on.

Entäs sitten työttömät onko heillä paljon varaa sanoa mitään mihinkään... Heidänkin tulosta on tietysti helppo vähän leikata. Tällä edistetään työllsyyttä jos vain olisi saatavilla työpaikkoja joihin koulutus riittää. Niin ja tietysti sitten se että pieni palkkaisiin töihin niin kannattaako sitä enää edes mennä, jääkö siitä edes tämän uuden ehdotuksen jälkeen käteen enempää kuin työttömänä ollessa? Monet työttömät ovat saattaneet velkaantua, menettää luottotietonsa ja perinnässä on paljon laskuja. Töihin meno myös tarkoittaa automaattisesti perinnän alkamista. Silloin tilanne on se että käteen jäävä osuus ei välttämättä ole sen suurempi kuin se minkä saisi kotona olemalla. Kuinka montaa se motivoi palaamaan töihin? Kyllä nämä säästö kohteet ovat välillä mielen kiintoisia.

Rahaa on tungettu menemään Espanjaan ja ties minne matkan varrella ja otettu itse sitten lisää lainaa jota nyt sitten meidän omalla kustannuksella maksetaan takaisin... Olisi se kuitenkin kai kohtuullista että siinä sitten mietittäisiin kuka ne päätökset alunperinkin silloin teki. Kalliin hinnan joutuu maksamaan tavallinen työtätekevä keskituloinen ihminen kuten minä itse. Autolla on ajettava töihin kun ei julkiset sinne vie ja se tietää vaan sitä että matkakustannukset nousee ja omasta pussista enemmän maksetaan, ei voi mitään näin se vain menee. Kyllä saisi kansanedustajatkin osansa matkakustannuksistaan maksaa kuten jo mainitsin kirjoittajan 3 ehdotus oli erittäin hyvä.

Joten kyllä nämä leikkaukset olisi voinut kohdistaa suurimmaksi osaksi siihen luokkaan minkä tulot hipovat satojatuhansia vuosittain ja pääomatulojakin keräävät vaikka ja kuinka, mutta tämähän olisi vain minun ehdotus ja minä en tiedä mistään mitään koska koulutukseni ei ole siltä osa-alueelta että voisin sellaisia päätöksiä edes tehdä ja hyvä niin.

Mutta kuten tiedotustilaisuudessa sitten pääministeri + nämä neljä muuta ministeriä ( Katainen, Niinistö, Urpilainen, Haglund ja Räsänen ) meitä sitten valisivat me kaikki kannamme vastuun tästä " hyvinvointi " valtiosta joten ei auta itkeä. Joka vaaleissa olen äänestänyt ja aion äänestää edelleen joten minulla on myös lupa valittaa. Toivottavasti seuraavan kerran (2015) kun pääsemme valitsemaan kansanedustajat ihmiset olisivat liikkeellä ja tekisivät sitten valintansa paremman tietämyksen mukaan ja todella ottaisivat selvää omista ehdokkaistaan ja ennen kaikkea kävisivät äänestämässä!

Kiitos kaikille lukijoille, yhdessä tässä kärsitään, niin työssä käyvät, kun työttömät, perheelliset, asuntolainan kanssa elävät, vanhusten omaiset, pienyrittäjät, eli suurin osa Suomalaisista. Tämä on meidän hyvinvointi valtiomme mitä pidämme ylpeänä pystyssä Suomalaisella sisulla kun ei siinä enää itku auta. Päätökset on nyt tehty ja niiden kanssa on opittava elämään. Mennään pienemmällä pudjetilla taas eteenpäin, kun taaksepäin ei pääse.

Hyvää kevättä kaikille
opiskelija

#11 nyt ihan oikeasti

26.03.2014 13:20

Valitatte siittä että rahat annetaan kreikkaan yms, oletteko koskaan miettinyt mitä olisi käynyt jos kriisi olisi lähtenyt pahemmin käsistä? Pahimmassa tapauksessa euro olisi voinut kaatua ja niin tr vastaatte entäs sitten? Sitä sitten että markkaan palaaminen on ensinnäkin aika kallista ja epävakaan valuutan käyttö muutenkin riskialtista. 60-70-luvun valuutan teennäinen vahvistaminen sen jo osoitti. Noina aikoina rahan hinta saattoi kallistua 7% päivässä. Eli seuraavana päivänä kaikki oli taas 7% kalliimpaa, mutta rahaa ei ollut käytettävissä sen enempää. Toiseksi olen vahvasti sitä mieltä että ennenkun rupeatte miettimään että kansanedustajat ovat pellejä, katsokaa peiliin ja miettikää ketkä ne sinne äänesti, ne samaiset missit jotka nyt teidän asioista päättää. Ei se 7e tiputus tunnu kenenkään lompakossa niin paljon. Ostakaa kuussa pari olutta tai tupakkiaski vähemmän sekä vaihtakaa maitonne 20snt halvempaan niin saatte eron kiinni. Nyt sitä järkeä päähän ja katsokaa peiliin ja sitten vasta tulkaa purnaamaan realiteeteistä.

nimimerkki 469e/kk ansaitseva opiskelija

Vieras

#12

26.03.2014 13:46

Lisäisin vielä ne kansanedustajille ja ministereille maksetut eläkkeet jos ei tule enää valituksi.

Vieras

#13

26.03.2014 14:10

Kansanedustajat nostavat joka vuosi palkkojaan..
Köyhät vain enemmän kyykkyyn!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.03.2014 20:47



Vieras

#15

27.03.2014 11:40

Alkaa jo pikku hiljaa risoo sanonta "köyhät kyykkyyn"...Kyllä ne parempituloisetkin sinne kyykkyyn osaa mennä varsinkin jos hieman avustetaan =)
Huolestunut

#16 Ahdistus lisää ahdistusta

27.03.2014 16:21

Lapsiperheisiin kohdistuvat leikkaukset ajavat jotkin perheen oikeasti yhä ahtaammalle, mikä altistaa myös maamme tulevaisuudet, LAPSET, ahtaammalle! Lisää perheväkivaltaa, lapsiin kohdistuvia vääryyksiä, vähävaraisuudesta johtuvaa kiusaamista kouluissa ym listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Joillakin ei oikeasti ole vaihtoehtoja. Lapsiperheitä pitäisi nimenomaan auttaa ja leikata esim. Hakkaraisen AA-kerhot ym idioottitouhut pois veronmaksajilta!!! Kotiäidit töihin heti synnytyssalista ja koko elämä uhrataan pelkästään työlle, jotta isot herrat saavat rellestää, niinkö täällä pitäisi elää!?!

Vieras

#17 Re: Joopa joo..

27.03.2014 21:01

#5: - Joopa joo..

Taidat olla lapseton ja hyvätuloinen. Säästöt tulis kohdistaa suurempi tuloisiin eikä pienempituloisiin. Itse joka vaaleissa äänestänyt ja aijon myös jatkossa äänestää. Aika monta adressia löytyy josta vaaditaan samaa kuin tässä adressissa. Toisissa tarkempi selostus toisissa vähemmän tarkempi. Turhia tällaiset adressit...se on sun mielipide.


Vieras

#18 Re: Re: Joopa joo..

27.03.2014 21:03

#7: Mag - Re: Joopa joo..

"ylilyönti" adresseja on sitten useampi täällä. Kaikki samasta aiheesta.

 


Vieras

#19

28.03.2014 11:44

Niin MIKSI johto ei halua osallistua talkoisiin koska ovat sopan kerran keittäneet miksi kokki ei vastaa keiton laadusta MIKSI asiakas on syyllinen sopan pahaan makuun???

Vieras

#20

28.03.2014 17:41

Näin on. Se olisi vaan oikein, kun he ovat lapioineet rahaa roskamaihin.