Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

Olemme tuulivoiman kehitysmaa

#101 Päättäjät viime kädessä aina vastuussa

27.05.2014 12:24

Tuulivoimayhtiöt ovat myöntäneet, että voimalat haittaavat lähialueen asukkaita ja ympäristöä. Kiinteistöjen arvojen sulaminen jopa kolmanneksella, melu- ja valosaaste ja sitä kautta terveydelliset haitat ovat kohtuuttomia lähiasukkaille. Tuulivoimatoimijat eivät osaa perustella vero- ja työllisyyden näkökulmia edes perusteellisesti.
Mallinnuksissa esitettyjen haittojen vaikutukset voivat olla todellisuudessa merkittävästi nykyistä paljon suuremmat. Mielestäni hankkeen suunnittelussa ei ole edetty lakiin perustuvan varovaisuusperiaatteen mukaisesti.
Tuhoaa talouden ja ympäristön

#102 Tuulivoima on rasite veronmaksajalle ja energian käyttäjälle

27.05.2014 12:30

Mitä enemmän tähän aiheeseen perehtyy, niin enemmän epäilyttävältä hommalta koko tuulivoimabisnes alkaa näyttää.

- Ensinnäkin tuulivoima on hyvin kallista. Ilman yhteiskunnan maksamia massiivisia tukiaisia sitä ei voitaisi rakentaa ollenkaan.

- Toiseksi tuulivoima on varsin tehotonta ja epäluotettavaa. Sen varaan yksin ei voi luottaa, vaan varalle pitää rakentaa muuntyyppisiä voimaloita.

- Kolmanneksi tuulivoima ei ole erityisen ympäristöystävällistä. Voimaloiden melun haitoista kärsivät sekä ihmiset että eläimet, ja lisäksi tuulivoimaloiden isot pyörivät roottorit ovat linnuille melkoisia surmanloukkuja. Maahan tippuneet silpoutuneet linnut ovatkin yleinen näky tuulivoimaloiden juurella.
Sähköenergian käyttäjä saa maksaa

#103 Raha on valtaa

27.05.2014 12:36

Tämä on järjetöntä ja mätää koko tuulivoimaan liittyvä hömpötys. Minulle tarjottiin reilut pari vuotta sitten rahaa, jos olen hiljaa enkä lausu vastustavaa mielipidettä tuulivoimateollisuuden alueen lähimpänä naapurina. En myynyt sananvapautta enkä asumisterveyttä. Tuulivoimayhtiö oli valmis myös "hankalien" ihmisten kiinteistöjen ostoon, kunhan vain pääsisivät mahdollisimman nopeasti nauttimaan veroeurojen tuomasta varmasta tuotosta. Päätös liian suuresta tuulivoiman syöttötariffista on ollut mitä suurin virhe!
S-ryhmä + St1 = TuuliWatti > ei enää etu

#104 Varoittava esimerkki Porin Peittoo

27.05.2014 12:45

HUOMIO Porin Peittoon alueen tuulivoimaloiden MELU, kantautuu vahvasti häiritsevänä jopa kilometrien päähän aina sinne minne suuntaan tuuli äänen kantaa.
AINA yötä päivää kun tuulee ylemmissä ilmakerroksissa...ja HE jotka asuvat kilometrin päässä ko voimaloista, niin heillä ei ole MITÄÄN mahdollisuutta suojautua ko melulta.
AINOA OIKEA tilanne on, että nuo rakennetaan VÄHINTÄÄN kolmen-neljän kilometrin päähän asutuksesta.
On IHAN ERI ASIA joku vanhempi pienempi voimala kuin nämä jättimäiset - on IHAN eri asia hiiren vinkuna kuin moottorisahan pärinä korvan juuressa.
Pori Peittoo syytä analysoida varoituksena muille

#105 Varoituksen ääni kuuroille korville

27.05.2014 17:54

Usein varoituksen ääni vain kantautuu kuuroille korville tai niillä on vain kielteinen vaikutus! Nytkin Suomessa on jo kaavoitettu tuulivoimaloille kymmenkertainen määrä alueita maakunnissa siihen nähden mihin varattu valtion 4 miljardin euron syöttötariffi riittää.

Aluesuunnitteluneuvos Ulla Koski, ympäristöministeriöstä, sanoo, ettei joka maakunnassa välttämättä tarvitse rakentaa tuulivoimaloita ja ne voidaan keskittää maakunnissa muutamiin kohteisiin, jolloin rakentamatonta ympäristöä säästyy mahdollisimman paljon. http://yle.fi/uutiset/ymparistoministerio_kehuu_po...

Nyt on kuitenkin kaikesta sanomisesta huolimatta tuulivoimarakentaminen suuntautunut 9 voimalan sijoittamisiin sinne tänne lähelle teitä, sähkölinjoja ja asutusta. Alle kymmenen voimalaa suositaan sen vuoksi, että silloin ei tarvita yva -menettelyä.

Tällaisia tapauksia löytyy jo useita pitkin Pohjanlahden rannikkoa, Porin Peittoonkorpi esimerkkinä käy myös tällaisesta rakentamisesta, jolle yva -menettely tehtiin jälkikäteen, koska voimaloiden lukumäärä on 12.

Porin Peittoonkorpi antaisi nyt hyvän mahdollisuuden analysoida tätä rakentamista lähemmin, erityisesti kiinnostaisi sähköntuotannon luvut reaaliajassa. Meluvalituksia sieltä (Kellahdesta ja ympäristöstä) on tullut jo satakunta.

http://www.windawareireland.com/wind-energy-scienc... This article cuts to the core issue with wind energy. An excellent read. All our politicians and policy makers should be reading this.
Ahneus on rajatonta kilpajuoksua rahan perässä

#106 Turha tuulivoimateollisuus tuhoaa luontomme

27.05.2014 18:02

Tällaista ei pitäisi päästä tapahtumaan enää lisää, ei ainakaan kun kyse on viimeisistä erämaa-alueista Etelä-Suomessa, vrt lähialuetta Santtio - Kiimkallio eli oikeasti Kalannin Vellua - Paullähteen alue - Rahkmala - Vehmaan kirkonkylä. Minkälaisesta hävityksen vimmasta on kyse kun huomioidaan tuulivoimateollisuuden tonttien tarpeisiin kaavoitetusta metsäalueista mannertuulien projektin edetessä vimmatun nopeasti. Näissäkin kaava-alueissa muutetaan viimeisimpiä yhtenäisiä metsäalueita teollisuusalueiksi, jolloin menetetään kaupunkien lähesyydestä virkistysalueita, hiljaisia luontokohteita ja luonnon monimuotoisuus mahdollisesti peruuttamattomasti. Vertaa Porin Peittoonkorpi, Lyttylä - Kellahden monimuotoinen metsäluonto aivan Porin kupeessa, olisi ollut tarpeellista säilyttää luontomatkailua ja virkistyskäyttöä varten paikkakuntalaisille ja metsästysalueena alueen metsästäjille. Paikkakuntalaisille ei ole vieläkään selvinnyt minkälaisesta tuulivoiman teollisuudesta on kysymys kun tulevat 200 -metrisine voimaloineen lähelle heidän asuinalueitaan, liian lähelle.
Kyllästynyt

#107 puhdastako?

05.06.2014 12:06

#28: -

Tuulivoima koko elinkaarensa ajalta ei ole yhtään puhtaampaan kuin mikään muukaan energiamuoto. Saksassa rakennetaan kovaa vauhtia ruskohiilivoimaloita säätövoimaksi eli sähköä tarvitaan silloinkin kun ei tuule. Tuulivoimasähköä kun ei voi varastoida. Ihmiset tuntuvat unohtavan kokonaan, että voimalat pitää myös rakentaa. Tätä prosessia varten jossakin rakennetaan tehtaita, joissa valmistetaan voimaloita. Voimaloiden alta runnotaan maata ja rakennetaan täydellisen tarpeettomia tieverkostoja erämaihin ja tässä tapauksessa mereen Hyttyskarin taakse. Tämä ns. vihreä energiamuoto kajoaa luontoon ihan ennennäkemättömällä tavalla. Tuulivoiman lisääntyessä ovat myös hiilidioksidipäästöt kasvaneet, jokin tässä ei nyt täsmää. Tuulivoima tuhoaa luonnon ja Suomen talouden ja on selvästikin kaupunkilaisvihreiden hölmöilyä, niiden jotka kaupunkilaisina eivät mitään luonnosta ymmärrä. En usko ekologiaan, joka lisää teollisuutta.

HINKU-hölmölä

#108 Voi sitä itkua ja parkua kun myllyt alkavat pyörimään

06.06.2014 23:36

Adressin laatijalle 10/10. Tuulienergia tuo tullessaan erinäisiä "lieveilmiöitä": sähkön hinta karkaa pilviin (kuinkahan moni tavallinen taaplaaja tätäkään tietänee?)Mielenterveysongelmat lisääntyvät myllyjen vaikutusalueella = nukkumisongelmat ja sen seurannaiset. Myllyn rakentaminen Hyttyskarille olisi jo typeryyden huippu ja verrokkina on turha käyttää naapurissa olevia kahta "leikkimyllyä", sellaisia ne vaan ovat suunnitellun rinnalla.
Tätä on tulossa, suunnitellut myllyt ovat vain reilusti suurempia.
http://www.youtube.com/watch?v=SNxvkrgoPLo
Mökkeilijä muualta

#109 Huonosti tiedotettu

08.06.2014 05:27

Ihmettelen kuinka huonosti tästä asiasta on tiedotettu hankkeen vaikutusalueella asuville ihmisille. Meillä on mökki noin 1,5 km päässä nykyisistä myllyistä ja niidenkin ääni kuuluu ajoittain erittäin häiritsevänä. Jos suunnitellut myllyt ovat vielä äänekkäämpiä, niin olisi luullut, että asiasta olisi tullut jotain materiaalia kotiinkin. En siis asu Ugissa ja tämä adressi tuli vastaan täydellisenä yllätyksenä.

Melusta sen verran käytännön kokemusta, että sitä ei pääse pakoon edes sisätiloihin. Ääni kuuluu aivan yhtä hyvin rakennuksen sisällä kuin ulkona. Varsinkin yöaikaan ääni käy hermoille kun muuten on hiljaista. Onneksi noiden nykyisten myllyjen ääni ei kuulu meille asti kaikilla tuulensuunnilla.
li grönlund
Adressin tekijä

#110 Re: Huonosti tiedotettu

08.06.2014 08:24

#109: Mökkeilijä muualta - Huonosti tiedotettu

Hei,

myös meille Ukilaisille tiedotus on ollut todella surkeaa, kaupungin sanomalehti on uutisoitunut lähinnä pikku-uutisilla tai niin ettei asia ole saanut huomiota (otsikot hyvin teknisiä ym), kaupungin päättäjät ovat hyvinkin hiljaisia eikä kukaan uskalla kertoa kantaansa asiassa. Meillä mökki n.900 metrin päässä ja asumme myös alle 2 km:n päässä suunnitelluista Jättimyllyistä, Hyttyskarin viereen siis suunniteltu 3mw ja Hangon päähän 5MW ja nykyiset Myllyt siis vain 1,3 MW....uusien korkeus siis lapoineen 180 m. Ympäristö-ja lupalautakunta päättävät asiasta 17.6, mikäli päätös tulee olemaan hankkeelle positiivinen, pyydänkin teitä hankkeenmökkinaapureina tekemään valituksen päätöksestä. Tämä valitus siirtää asian käsittelyä ja todennäköisesti Propel voima oy ei jatka toimintaa täällä koska sen pitäisi saadaa Jättimyllyt rakenteille ennen 2015, koska silloin loppuvat tältä erää tuet tuulivoimalle. Tarvittaessa lisätietoja minultakin

T:Li Grönlund

P.s. addressia saa jakaa :) Infoilkaa myös tuttujanne täällä tai missä tahansa, kaikki Ukilaiset eivät vieläkään ehkä ole tietoisia asiasta tai sen laajuudesta


Vieras

#111

09.06.2014 08:27

- tuulivoimalle kyllä, sitä asutuksen lähelle- ei, asun Sorvakossa ja mökki aivan lähellä ko. kohdetta eli lähisaaren rannassa, joten sijoituspaikalle EI ! -
Tämäkin pitäisi huomioida

#112 Tuulimyllyt ja mermetsojensuojelu?

09.06.2014 17:41

Onkohan uusien tuulimyllyjen vaikutusta lähellä olevaan Suomen suurimpaan merimetsoyhdyskuntaan selvitetty? Luonnonsuojelualueeksi muutettu Urpoisten saarihan ei ole myllyiltä kuin vähän yli kilometrin päässä. Merimetsoyhdyskunta ei vielä siinä vaiheessa ollut muuttanut saarelle kun myllyprojekti on lähtenyt käyntiin.
Petetty

#113 Ihmettelen Uusikaupunkilaista kaavoitusta

10.06.2014 20:06

Ensin kaavoitetaan asuin- ja mökkitontteja ja sitten kun ihmiset hairahtuvat niille rakentamaan, niin sitten kaavoitetaan heti perään aivan viereen tuulimyllyjä. Luulisi, että täältäkin löytyisi vielä asumatonta korpea, jossa myllyt saisivat aivan rauhassa meluta ilman, että myllyistä olisi kenellekään mitään haittaa.

Jos myllyt rakennetaan, niin tulen pitämään huolen siitä, että koko Suomi tietää, miten Uusikaupunki kohtelee omia asukkaitaan ja mökkiläisiä. - Täältä ei kannata kaavatonttia hankkia, koska kaavoittajiin ei näköjään voi yhtään luottaa!

Myllyt hyödyttävät vain yhtä yritystä, mutta tuhoavat satojen ihmisten mökki- ja asumisrauhan!
Ihmettelen vaan

#114

15.06.2014 09:55

Miksi jonkun P-aukisen tuulimyllyfirman annetaan pilata muutaman lantin takia satojen tai tuhansien ihmisten asumisviihtyisyys?

Ugissa kaikki kaupan?
Äänestäjä

#115

15.06.2014 17:47

Saapa nähdä kuka päättäjistä asettuu mieluummin yhden yrityksen taakse kuin pitää asukkaiden puolta.

Vieras

#116

17.07.2014 04:35

Luulisi Suomesta vielä löytyvän harvaankin asuttua tai asumatonta seutua johon näitä järjettömiä myllyjä voisi rakentaa. Haluankin ostaa halvimalla tavalla tuotettua energiaa, enkä tukea tässä tapauksessa ns. vihreää kallista energiaa, joka kaiken lisäksi pilaa luontoa ( äänihaitat, maisemahaitat ja jne... ).

Vieras

#117

29.11.2015 18:19

Ei semmosii tänne! Eihä varsinkaa nuoret naiset sitten enää uskalla lähtee mihikää kotoa. Koko aja pitää olla varuillaa eikä ikin enää tiiä mitä voi tapahtuu.