Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

wallihi

#26

09.05.2014 14:06

Tottakai voimme hyväksyä tuulivoiman, silloin kun sitä on saatavilla ja kun se EI tuo kustannuksia tavallisen duunarin jo tarpeeksi kalliiksi käyviin kustannuksiin! Paikkaa tässä provosoidaan, ei tuulivoimaa! Mut mitä, sit ku ei TUUL?
Veronmaksaja

#27 Volttiampeeri

09.05.2014 14:25

Yksi 3 MW myllyn on laskettu tuottavan vuodessa sähköä 17000MWh edestä kertoo firma. Tällä tavalla laskettuna mylly tuottaisi sähköä vähän yli puolet käyntiajastaan.

Tätä valtio tukee vuoden 2015 loppuun tällä tavalla
”Syöttötariffi
Uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksetaan tuotantotukea niin sanottuna syöttötariffina. Järjestelmä otettiin käyttöön Suomessa vuonna 2011.
Syöttötariffijärjestelmään hyväksytyille tuulivoimaloille, biokaasuvoimaloille ja puupolttoainevoimaloille maksetaan tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea. Tavoitehinta tuotannolle on 83,5 €/MWh. Tuulivoimarakentamisen nopean liikkeellelähdön takaamiseksi uusille tuulivoimaloille maksetaan korotettua tavoitehintaa (105,3 €/MWh) maksimissaan kolmen vuoden ajan vuoden 2015 loppuun asti. Järjestelmään kuuluvissa metsähakevoimaloissa tuotetusta sähköstä maksetaan päästöoikeuden hinnan mukaan muuttuvaa tukea.
Voimalaitos voi saada tukea 12 vuoden ajan.”

USKOMATONTA VERORAHOJEN HAASKAUSTA JA IHMISET JÄTETÄÄN KOE_ELÄIMIKSI LIIAN LÄHELLE SUURIA VOIMALOITA. HIENOA SUOMI!!!!!!!!!!!

LUE ITSE TÄÄLTÄ
http://www.motiva.fi/toimialueet/uusiutuva_energia/uusiutuva_energia_suomessa/uusiutuvan_energian_tuet/syottotariffi

http://yle.fi/uutiset/nouseeko_kotiseudullesi_jattimaisia_tuulimyllyja_katso_kartalta/6590722

Vieras

#28

09.05.2014 17:17

Mihin te ne pistäisitte? Mun mielestä loistava paikka niille tuo tehdasalue ja merenvieres ja tuulessa. Mielestäni myllyt on asukkaiden pienin murhe jos asuu ison lannoitetehtaan vieressä.. Mä kyllä kannustan tota myllyideaa. Puhdasta.
Vihreää mutta mitä...

#29 #28 Mihin te ne pistäisitte?...

09.05.2014 18:31

No tietenkään ei nyt suunnitelluille paikoille. Tällä Propel Voima Oy:llä olisi nyt loistava tilaisuus samalla esitellä näiden kahden Yaran / Hangon saaren myllyn koko historia. Eli investoinnin kustannukset vuonna 1999 ja erityisesti yhteiskunnalta niihin saatu saatu silloinen investointituki. Näiden myllyjen tuottama sähköenergia määrä. Myllyjen itsensä käyttämä sähköenergia. Investoinnin pääomasijoituksista saatu todellinen tuotto. Saammeko nämä asiat päivänvaloon eli taloudellista faktaa tässä kaivataan. Mielestäni lannoitetehdasta ei ole syytä tuoda esille ainakaan kommentoijan esittämällä vertailevalla tavalla. Osaatko edes kuvitella kuinka moni on saanut näiden kuluneen 50 vuoden aikana toimeentulonsa ja samalla perheet elantonsa Rikkihappo / Kemira / Yara Oy:stä? Olisiko tässä ne syyt miksi ei kukaan voi kyseenalaistaa tämän Yaran tehtaan taloudellista hyötyä meidän yhteiskunnallemme? Puhdasta, vihreää tuulienergiaa kustannustehokkaasti?... jne. Näistä väittämistä ei valitettavasti mikään ole totuuden kanssa missään tekemisissä. Sen sijaan lainaan taas pääministeri David Cameronia "get rid of all the green crap" pushing up families energy costs. Eli tämä on mielestäni se suurin murhe myös meille suomalaisille.
Valitse nimimerkki

#30 Otsikko

09.05.2014 18:51

En vastannut kysymkseeni? Mihin te ne sijoittaisitte? Muu on vain sinun tutkimistasi ja nimenomaa faktaa tässä halutaan, eikä yhden ihmisen voimakasta mielipidettä. Kyseenalaistaminen on hyvä juttu, mutta sinulla pitäisi olla myös vaihtoehtoisia ratkaisuja asiaan.
Blackbolder

#31 Blackbolder

09.05.2014 20:22

Mitä haittaa siitä on kenellekään hyttyskarissa?
All the green crap

#32 Ei Suomeen

09.05.2014 22:19

En sijoittaisi ainuttakaan kyseisen kokoluokan tuulimyllyä Suomeen. Ovat täysin kannattamattomia täällä meidän Suomen ilmasto-olosuhteissa. Eivät edes maailmankuulut hybridi tuulivoimalat kannattaneet Saksassa. Nykyistä tuulivoimaan liittyvää teollisuutta voidaan pitää jopa törkeänä kansantalouteen kohdistuvana rikoksena, mikä kohdistuu aivan tavalliseen Suomen kansalaiseen veronmaksajan ja sähköenergian käyttäjänä. Lainsäädäntö Suomessa määrittelee, kuinka mm. kunnallisten viranomaisten esimerkiksi kaavoituksen avulla on luotava ihmisille turvallinen, terveellinen ja viihtyisä asuin- ja elinympäristö. Tuulivoimalat nyt suunnitellussa kokoluokassa uhkaavat todistetusti vaarantaa nyt tässä Uudenkaupungin tapauksessa meidän kaupunkilaisten terveyttä. Meillä on varoittava esimerkki kaikille epäilijöille: Pori Peittoo, jossa jo muutama espanjalaisen GAMESAN valmistama jättimylly, teho 4,5 MW, ovat pystyssä lähellä kahta arvokasta kulttuuri kylää Lyttylää ja Kellahtea. Mainittu espanjalainen laitevalmistaja GAMESA teki tappiota vuoden 2012 tilikaudella yhteensä 62 miljoonaa euroa eikä tällainen konkurssikypsä yritys omaa mitään lain edellyttämää tuotevastuulain tarkoittamaa vastuuta enää markkinoille tuotetuista myllyistä. Espanja valtiolla on tästä "all the green crap" teollisuudesta yli 70 MRD:n valtionvelat, joista Espanjan kansa maksaa pelkkiä korkoja vuodessa yli 6 MRD euroa. Kuka haluaa vastaavaa tänne Suomeen ja sähkön kuluttajahinta huitelee noin 30 senttiä / kWh? Tuskin edes tämä meidän kommentoija, joka ei näe haittaa sijoittaa sellaista vastaavaa myllyä tänne Uuteenkaupunkiin?

Vieras

#33

09.05.2014 22:24

Ehdottomasti ei

Vieras

#34 Re:

09.05.2014 22:43

#4: -

Juu tuuletin se propel onkin. Sinne Yaran suuntaan puhaltamaan ni eipä tule savut kaupunkiin. Kallis tuuletin ja elää ainoastaa tukien varassa


Vieras

#35

10.05.2014 06:07

Minusta täällä nimenomaan sanottiin, että ei vastusteta tätä tuulivoimaa vaan niiden paikkaa. Kyllä tämä teidän kommentoija silti sijoittaisi ne tänne. Artikkeliluonteisesta tekstistäsi suoran vastauksen sijaan paistaa hysteria/epätoivo, joten uskon, että tuot esiin vain huonot puolet kärjistettyinä. Mutta mielestäni meidän on turha täällä jauhata mielipiteitämme hienommaksi, kyllä pointit tulivat selväksi.

Vieras

#36

10.05.2014 06:17

Tänne sivustolle voi kommentoida kuka tahansa ja sana on vapaa, itse en vastusta tuulivoimaa vaan niiden mielivaltaista sijoittelua. Luontooselvitykset ja suunnitelmat ovat kaikkien luettavissa Uudenkaupungin Kaupungin sivuilla ja luettavissa kaupungintalolla ne luettuaan jokainen voi itse tehdä päätöksen mikä on järkevää ja mikä järjen vastaista tomintaa. Suosittelen tutustumaan asiaan. Uudenkaupungin Sanomissa tänään pari juttua, samoin eilisissä Vakka- Suomen sanomissa. Useat kaupunkilaiset eivät ole olleet tietoisia suunnitelmasta, UKIn Kaupunki on salaillut asiaa ja tehnyt päätöksiä tietämättä edes minkä kokoluokan voimaloita on tänne tulossa.

Li Grönlund
Fakta

#37 Re:

10.05.2014 07:49

#36: -

Yksikään asiantunteva ja vastuullinen kuntapäättäjä ei voi hyväksyä kyseistä suunnitelmaa, siihen pitää luottaa. Kyseisissä hankkeissa EU:n tuet yms. pumpataan ulos, niin kauan kuin mahdollista. Nyt onkin jo kiire, sen kyllä huomaa. Millä kustannuksella tämäkin tehdään? Kysyin vain. Entä miten on päättäjiä "houkuteltu" mukaan? Ihmeellistä on myös siis se, että suunnitelmat ovat jo näinkin pitkällä. Kyllä ahneudella ja itsekkyydelläkin on rajansa, nyt ollaan hyvin lähellä sitä. Nyt on päättäjien aika lunastaa lupauksensa, ajatella kuntalaisten ja kunnan etua.

Lisäksi terveysvaikutuksista sen verran, että melu on terveyshaitta, vaikka sitä ei korvakuulolla aina kuulisikaan. Tutkimuksia, luotettavia, löytynee aihealueelta paljon. Tuulivoimaloita ei pidä asettaa lähellekkään asutusta, sen pitäisi kaiken valossa olla itsestäänselvää. Käsittämätöntä yleensäkin, että em. hankkeet pääsevät yleensäkään etenemään. Järki käteen viranhaltijat ja etenkin päättäjät, nyt teidät todellakin haastetaan tekemään oikeudenmukaisia ja vastuullisia sekä ympäristö että kuntalaiset huomioivia päätöksiä!!!

Suunnitelija

#38 Re:

10.05.2014 10:20

#36: -

Miksi asiat ovat unohtuneet kokonaan energiayhtiön selvityksistä?

Täältä voi ne lukea

http://ukis.fi/2014/05/10/nasineulaa-korkeammille-tuulivoimaloille-rakennusluvat-mutta-rantasaunoille-ei/

hiilinielu

#39 Maankäyttö ja rakennuslaki 166§, huomioitava

10.05.2014 11:37

Maankäyttö ja rakennuslaki 166 § Rakennuksen kunnossapidosta kertoo:
Rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Rakennus ja sen energiahuoltoon kuuluvat järjestelmät on pidettävä sellaisessa kunnossa, että ne rakennuksen rakennustapa huomioon ottaen täyttävät energiatehokkuudelle asetetut vaatimukset. (13.4.2007/488)

Onko Hyttyskarin tuulivoimalat lainmukaisia eivätkä aiheuta ympäristöhaittaa.

Ennen korjauskehotuksen antamista rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen omistajan esittämään rakennusta koskevan kuntotutkimuksen terveellisyyden tai turvallisuuden johdosta ilmeisen välttämättömien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi.

Ihmisten on vaikeata myöntää olleensa väärässä. Pelätään kasvojen menetystä. Moni on rakentanut poliittisen uransa vihreiden arvojen varaan, muuallakin kuin vihreässä liikkeessä. Sitten on aiheesta toimeentulonsa saavat, kuten ilmastotukijat tai uusiutuvien energiamuotojen kanssa askaroivat.
Kaiken tuulivoimasta saadun tiedon jälkeen jonkun täytyy uskaltaa tuoda faktat esille: tuulivoima on uusi versio tarinasta ”keisarilla ei ole vaatteita”! Yleisesti uskotaan, että tuulivoima toisi mukanaan paljon myönteisiä asioita, mutta ne eivät toteudu. Kaikki kielteiset seuraamukset, joita ei haluta nähdä tai tunnustaa, toteutuvat

Vieras

#40

10.05.2014 12:28

Huomautukset Ympäristö- ja lupalautakuntaan voi jättää vapaamuotoisina, täällä on paljon hyviä kirjoituksia, ellette jo ole tehneet huomautusta mielestäni täällä nyt nähtävät kirjoitukset perusteluineen ovat jopa suoraan lähetettävissä huomautuksiksi asiasta, mahtavaa että asia saa tukea ja näkyvyyttä ja mahtavaa että ihmiset välittävät
Li Grönlund
Carola Hägqvist ja tuulikone

#41 Tervetuloa!

10.05.2014 23:53

#40: -

Paljonko näsinneula tuottaa tampereelle turisti rahaa? Ehkä Uki vois lyödä rahaksi maailman suurimmilla tuulettimilla? :) ei se niitten ääni kuulu minnekään, p**** puhetta. Mitä nopeemmin päästää eroon Venäjän energiasta ni sen parempi. Aina ne voi purkaa tai siirtää..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.05.2014 06:11


All the green crap

#44 Tuulivoimalan melusaaste

11.05.2014 14:20

Hei,
liitteenä on puolestani vapaasti käytettävä tietopaketti tuulivoimalaitosmelusta. Kiitos aiemmin korjauksia ja muita huomioita tehneille. Kuviin en ole kysynyt lupia.

T: Pentti Vikström
PDF
Tuulivoimalan melusaaste.pdf

https://drive.google.com/file/d/0B966KY7HjwtiVUg0d...
All the green crap

#45 Tuulivoimalat ihmisten hampaissa, syystä

11.05.2014 14:27

"We need a special ops team of the CIA to install the meter with wireless telemetry."
http://windfarmrealities.org/u-minn-and-vestas-rea...

Toivottavasti Suomessa osataan varautua tulevaan, tuulivoimalat ovat nyt ihmisten hampaissa, vaaditaan aiheellisesti poliisitutkimuksia, ja kuten yllä käy selväksi Amerikassa haetaan jo CIA:n erikoisjoukkoja apuun.
All the green crap

#46 Tuulivoima menettää tukensa

11.05.2014 14:29

http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194873564445/...

”Tuulivoima menettää tukensa”

Kainuun Sanomat uutisoi tänään nähtävästi yllä olevalla otsikolla.

http://dailycaller.com/2014/02/07/spain-ends-subsi...

"UK Prime Minister David Cameron backed off his promise to run the “greenest government ever” last November when he told aides to “get rid of all the green crap” from UK energy bills to help bring down costs — which are spiraling out of control.

Cameron and his cabinet have been critical of wind farm subsidies along with solar subsidies as well. In 2011, his Chancellor of the Exchequer George Osborne said: “If we burden [businesses] with endless social and environmental goals — however worthy in their own right — then not only will we not achieve those goals, but the businesses will fail, jobs will be lost, and our country will be poorer.”"

Espanjan tilanne on ollut kyllä selvillä jo kauan, nyt se ilmoitus sitten tuulivoiman tukien lopettamisesta tuli.
All the green crap

#47 Tuulivoimalan melusaaste / Meiltä salattua tietoa...

11.05.2014 14:42

Ihan mielenkiintoisesti kuvasti asian. USA:n itärannikolla Massachusettsissa on väännetty kättä tuulivoimaloiden sulkemiseksi liiallisen ja häiritsevän melun ja välkkeen vuoksi. Lisäksi sielläkin jäiden lentely on muodostanut ongelmia.

Monta kuukautta ja vuosia kunnolliset ihmiset valittelivat nukkumisvaikeuksista yms. Eikä kukaan oikeastaan reagoinut tai ottanut valituksia tosissaan kunnes muutama asiantuntija muutti joidenkin näistä valittaneen kotiin asumaan ja yöpymään todeten, ettei pystynyt nukkumaan siinä kodissa.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että saattaa naapurissa olla tilanne tyystin toisenlainen, ei olisi sanottavaa ongelmaa tuulivoimamelusta.

Mistä on kysymys?

Alkoi asiantuntijoiden kuuleminen ja selvitystyö amplitudimodulaation, ylimääräisen amplitudimodulaation etc. suhteen, matalataajuusmelun keskittyminen tiettyyn suuntaan ja paikkaan oli tosiasia, vielä alle kilometrin saattoi olla paikkoja, jossa ko. melusta ei aiheutunut suurempaa ongelmaa, lähellä tuulivoimalaa ei useinkaan ollut melusta häiriötä. Sen sijaan ylhäältä 150 metristä lähtevä matalataajuusmelu kantautuu pitkälle useita kilometrejä, kymmenenkin kilometriä sanottavasti vaimentumatta?

Millään mallinnuksella ei voida riittävästi selvittää, missä kohtaa melu on sietämätöntä tai olisiko se siedettävää. Useasta tuulivoimalasta, tuulivoimalaryppäistä lähtevä matalataajuusmelu tekee asiasta vielä mutkikkaampaa ja melu lisääntyy huomattavasti yksittäiseen tuulivoimalaan verrattuna.
All the green crap

#48 Mitä sähköä tuulivoimalatos itse kuluttaa

11.05.2014 14:49

"Could it be that at times each turbine consumes more than 50% of its rated capacity in its own operation?! If so, the plant as a whole -- which may produce only 25% of its rated capacity annually -- would be using (for free!) twice as much electricity as it produces and sells. An unlikely situation perhaps, but the industry doesn't publicize any data that proves otherwise; incoming power is apparently not normally recorded."

"Voisiko olla, että joskus jokainen tuulivoimala voisi kuluttaa yli 50% sen nimelliskapasiteetista omassa toiminnassa?! Jos näin on, laitos kokonaisuutena - joka voi tuottaa vain 25% (Suomessa 15%) sen kapasiteetista vuosittain - käyttäisi (ilmaiseksi!) kaksi kertaa (Suomessa yli kolme kertaa) niin paljon sähköä kuin se tuottaa ja myy. Epätodennäköistä ehkä, mutta kun teollisuus ei julkaise tietoja, jotka muuta osoittaa, verkosta otettu sähkö ei ilmeisesti merkitään mitään."

http://www.aweo.org/windconsumption.html
All the green crap

#49 Pitäisikö tuulivoimateollisuus haastaa oikeuteen...?

11.05.2014 14:51

Pitäisikö tuulivoimateollisuus haastaa oikeuteen, USA:ssa puhutaan domino efektistä, haastetaan oikeuteen lähinnä menetetystä asumisviihtyvyydestä ja kiinteistöjen hinnan alenemisesta. http://saveourskylineohio.com/2014/01/30/23-take-b...

Mutta kyllä sama kysymys on olemassa tuulivoimaloiden itsensä käyttämän sähkön määrästä. "Whatever the actual amount of consumption, it could seriously diminish any claim of providing a significant amount of energy. Instead, it looks like industrial wind power could turn out to be a laundering scheme: "Dirty" energy goes in, "clean" energy comes out. That would explain why developers demand legislation to create a market for "green credits" -- tokens of "clean" energy like the indulgences sold by the medieval church. Ego te absolvo."
http://www.aweo.org/windconsumption.html
All the green crap

#50 Tuulesta temmataan uskomattomat rahavirrat...

11.05.2014 15:01

Selvitys ja tutkinta olisi tarpeellinen keino pysäyttää liian härski bisnes, ei tuulivoimala ilman tuulivoimaa tuota sähköä. Sitä ei tarvitse selitellä. Lehdet kirjoittivat hyvin moitittavassa sävyssä mm. Valion saamasta maataloustuesta 1.8 milj.euroa. Energiamarkkinaviraston tilastoista laskin yhteen yhden tuuli firman saamat tuet. Tulos: Tuuliwatti Oy (omistajat S-ryhmä ja St1) sai tuotantotukea 1.1-30.9.2013 väliseltä ajalta noin 7,1 miljoonaa euroa. Koko viime vuodelta tuki tulee olemaan yli 10 miljoonaa euroa. Kun vertaa tätä tukisummaa Tuuliwatin tuulivoimaloiden tuottamaan energiaan, päädytään siihen, että viime vuonna Tuuliwatin liikevaihdosta noin 65% oli tätä verovaroista maksettua tukea.
Nyt olisi mielenkiintoista laskea kuinka suuri maa-ala tällä tukien summalla on saatu pilattua. Tuuliwatin tukea saaneet voimala-alueet ovat Olhava, Onkalonperä, Putaankangas, Tahkoluoto ja Tervola.
Energiamarkkinaviraston sivuilta pääsee maksatus päätöksiin SATU-palvelussa. Se on kuitenkin hankala käyttää, koska jokainen tukipäätös pitää käydä yksitellen läpi. Joku innokas lehtimies voisi tietenkin pyytää kunnollista yhteenvetoa maksetuista tuista. Sellainen virasto varmaankin löytyy, vaikka sitä ei jostain syystä ole haluttu verkkoon laittaa. Tämän päivän tekniikalla on helppo saada tuulivoimalan kohtaiset tuotantoluvut ja kulutettu verkkosähkö reaaliaikaisena julkisesti näkyviin. Onhan tuo järjestelmä jo kodeissa käytössä. Silti huijauksiin on mahdollisuus niinkuin jossain saksan maallakin: tahkotaan tuulisähköä dieselgeneraattorilla, se valtion maksama kolminkertainen takuuhinta tekee tuonkin kannattavaksi. Vielä kun haetaan dieselöljy venäjältä -A VOT HARASOO näin ne markkinat toimii..