Turkistarhaus kiellettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turkistarhaus kiellettävä!.

70-75 lions-clubmuorit
Vieras

#351 susanna litmanen

07.03.2011 09:34

susanna miksi se on väärin miksi? hah ah hah hah aah ihanaa kun voi pukeutua turkiksiin ja nahkaan ja te ette voi meille mitään ah hah haa ah vai lopettaa turkistarhaus lailla älkää naurattako hah hah.
Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan
Vieras

#352 Re: Re: Re: Ihanat turkistarhaajat ja -puoltajat

07.03.2011 13:35

#339: Alopex lagopus - Re: Re: Ihanat turkistarhaajat ja -puoltajat 

 Mitä faktoja! Et ole esittänyt mitään todellista faktaa! Kokemus on opettanut, ettei sinun kaltaisellesi kannata mitään edes yrittää todellisuudesta kertoa. Olet jo oman mielipiteesi muodostanut, etkä ole edes valmis sitä muuttamaan. Siksi luulen, ettei asiansaosaavia turkistarhaajia edes kiinnosta keskustella kanssasi. Se olisi silkkaa ajanhukkaa.

Minä en muuten aiemmin kommentoinut viestejäsi, joten pyyntö antamaan puheenvuoro muillekkin on hieman hölmö!

Vieras
Vieras

#353 Re: Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta

07.03.2011 17:23

#326: Alopex lagopus - Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta 

 Kaikki rakkaat lemmikkieläimemmekin ovat alunperin villejä ja niiden luontainen tilantarve on aivan toinen kuin mitä ihminen niille tänä päivänä tarjoaa. Turkiseläimet ovat tarhaolosuhteisiin syntyneet ja siellä kasvaneet, joten ne ovat oloihinsa sopeutuneet. Ei siihen tarvita tuhansien vuosien domestikaatiota!

Turkiksista maksetaan maailmalla sen verran hyvin, että takuuvarmasti turkiseläimiä metsästettäisiin ja ihan luvan kanssa. Nämä eläimet ovat luonnossa sellaisia tuholaisia esim.linnuille, että niiden kannat on pidettävä kurissa metsästyksen avulla. Se että turkikset päätyvät pääasiassa ulkomaille on vain plussaa. Ulkomailta saatavat rahat ovat aina tervetulleita ja turkisten avulla saadaan valuuttaa suoraan maakuntiin.

Ei ole ollenkaan typerää vedota turkistuotannon siirtymisestä muualle jos se lopetetaan Suomesta. Ne, jotka haluavat turkis- tai nahkavaatteita saavat ne ostettua maailmaltakin. Koko maailmasta te ette saa tätä elinkeinoa lopetettua vaikka haluaisittekin. Siksi on mielestäni järkevää pitää oma tuotanto ja ottaa siitä vientitulot maailmalta.

Turkikset voivat joistain olla turhake, mutta niin on moni muukin. Me ihmiset olemme kuitenkin päässeet näin pitkälle evoluution pyörityksessä koska olemme osanneet hyödyntää luonnon antimia. Tätä faktaa on tänä päivänä turha kieltää. On naivia kuvitella, että voisimme jatkaa elämäämme tällä pallolla ilman tätä taitoa.

Niin, ymmärrän ettei sinulle kannata kommentoida. En ole itse turkistarhaaja enkä niiden vastustajakaan vaan siitä jostain väliltä. Ymmärrän molempien puolien kannan ja ymmärrän senkin ettei fanaattisella toisen mustamaalaamisella saa mitään aikaiseksi.

Vieras
Vieras

#354 Re: Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta

07.03.2011 20:52

#326: Alopex lagopus - Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta 

 Prisma-dokumentti "Koiran salainen elämä" kertoi domestikaatiosta. Tutkimus on osoittanut täysin villien kettujen kesyyntyneen jo viidennessä polvessa. Kahdeksannessa polvessa ketut olivat jo täysin luottavaisia ihmisen läheisyydessä. Puhutaan siis 50:stä vuodesta eikä tuhansista vuosista. Olen pahoillani, mutta domestikaatiota ei voi käyttää syynä turkistarhauksen kieltämiseen.

Vieras
Vieras

#355 Re: Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta

07.03.2011 21:46

#326: Alopex lagopus - Lihan tuotanto vs. turkistarhaus - turhaa rinnastusta 

 "esimerkiksi eu-direktiivi vaatii tarhatuilla ketuilla 0,8 neliötä tilaa per yksilö, kun luonnossa sen reviiri on n. 20 neliökilometrin laajuinen. Verkkopohjainen häkki makuuhyllyllä on siis pelkkä irvikuva tästä."

 

Vaan muttapa kun se repolainen jolla on reviiri, ei kahtelee sille, "onko nyt hyvä aika sijoittaa metsään".

 

Revirillä sen itse pitää etsiä ruokansa ja koitaa löytää pers*ttä jotta sais jälkeläisiä.

 

Tarha-kettu taasen on kuin City-eläin ystävä, kummatkin elävät kädestä suuhun. Kettu se vaan taitaa olla se visaampi joka ei turhia murehdi.

airi vanhanen
Vieras

#356 kettu

07.03.2011 22:59

tuli taivaan portille.pyhä pietari kysyi,mitä sie viel toivot.keyyu sanoi,ai kun sais vieö jpskus turkin,mikä on tehty vanhoist akoist.

minusta ei kellään ole oikeutta ottaa toisen nahkaa.el
norpannahka-asunainen
Vieras

#357 turkis on in

08.03.2011 08:53

airi vanhanen oikeutta tai ei niin minä otan silti eläimiltä turkis-ja nahka-asut kannattaisi sinunkin kokeilla:D
Vieras
Vieras

#358 Re: kettu

08.03.2011 08:58

#356: airi vanhanen - kettu 

 Vähän lapsellinen kuvaus. Raamatun mukaanhan eläimillä ei edes ole pääsyoikeutta taivaaseen.

Ymmärrän silti pointtisi, mutta ymmärräthän sinä että se on sinun mielipiteesi eikä se oikeuta sinua tuomitsemaan ketään.

Vieras
Vieras

#359 Re: Re: kettu

08.03.2011 19:48

#358: Vieras - Re: kettu 

Ottamatta kummemmin kantaa Raamattuun tai uskonasioihin, mutta ihan mielenkiinnosta ja vakavissani kyselen, että missä kohtaa Raamatussa on eläinten taivaaseenpääsyoikeudet evätty?

norpannahka-asunainen
Vieras

#360 turkis on in

09.03.2011 08:51

vaan oli meillä mahtava naistenpäivän muotinäytös eilen näytöksessä esiteltiin kymmeniä eläinten turkis-ja nahka-asuja ja huikeita piikkikorkokenkäsaapikkaita esittelijöinä oli 15-75 vuotiaita naisia:D:D
Vieras
Vieras

#361 Re: Re: Re: kettu

09.03.2011 12:46

#359: Vieras - Re: Re: kettu 

 En muuten muista missään kohtaa raamatussa mainittavan eläinten taivaaseen pääsystä. Ei edes siitä paratiisiin luikerrelleesta käärmeestä, mites sille kävi, pääsikö taivaaseen vai joutuiko helvettiin kun viekoitteli Eevaa pahuuteen? Jeesus kyllä kuoli martyyrikuoleman meidän ihmisten puolesta, mutta mites on eläinten laita? Onko eläimillä sitten sielu? Hmm...meneepä filosofiseksi...

Vieras
Vieras

#362 Re: Re: Re: Re: kettu

09.03.2011 21:16

#361: Vieras - Re: Re: Re: kettu 

 ei ole sielua eikä omatunto soimaa.

Vieras
Vieras

#363 Re: Re: Re: Re: kettu

10.03.2011 22:38

#361: Vieras - Re: Re: Re: kettu 

 

Halusin vain tietää, löytyykö Raamatusta jotain selkeää kirjoitusta eläinten Taivaaseen pääsystä tai pääsemättömyydestä, kun niin väitettiin, koska itse en ole löytänyt, mutta nyt asia menee pidemmälle, lukekoon ken tahtoo.

Se Käärme taitaa olla kuvainnollinen olento, joka Raamatun juonen mukaan hallitsee meitä nyt Paholaisena. Eläin ei ihmisen tavoin varmaankaan tiedä, mikä on hyvää ja mikä pahaa tai voiko eläimillä edes olla käsitystä Jumalasta, jota vastaan vielä kapinoisi? Eläimillä ei siis olisi kykyä tahalliseen synnintekoon, joten eläimet eivät myöskään tarvitsisi varsinaista "syntien lunastusmiestä". Koska kuitenkin Jeesuksen sanotaan olleen "täydellinen uhri", mistä seurasi, ettei eläinuhreja enää tarvita niin silloinhan Jeesus koki marttyyrikuoleman myös eläinten puolesta.

Pelkästään sielun määritteleminen on vaikeaa, samoin Raamatun tarkoittaman Taivaan eli ilmeisesti uuden Paratiisin määrittely, mutta jos sielu ajateltaisi jonkinlaisena henkenä niin ei ilmeisesti viisaana pidetty kuningas Salomokaan kieltänyt eläinten sielua, mutta ei kuitenkaan tiennyt, mitä ihmisen tai eläimen hengelle tapahtuu kuoleman jälkeen, eikä oikeastaan edes erottanut niitä toisistaan:

Saarn. 3:18-21: "Minä sanoin sydämessäni: Ihmislasten tähden se niin on, jotta Jumala heitä koettelisi ja he tulisivat näkemään, että he omassa olossaan ovat eläimiä. Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta. Kaikki menee samaan paikkaan. Kaikki on tomusta tullut, ja kaikki palajaa tomuun. Kuka tietää ihmisen hengestä, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?" (Oli pakko lainata vanhempaa Raamatun painosta tekijänoikeusseikkojen takia.)

Mitä tällä on tekemistä turkistarhauskielto-adressin kanssa, sitä voi kukin miettiä tykönään.
Jos Raamatun Jumala olisi tahtonut turkiseläinten olevan häkissä, miksei Jumala olisi luonut eläimet häkkiin?

Turhuuksien turhuus ja turhakkeista turhin = turkis ja varsinkin hupunreunasomiste.

norpanahka-asunainen
Vieras

#364 turkis on in

11.03.2011 12:15

turkiseläinten täytyy kuolla,jotta saan lisää vaatteita ensi talveksi:D hah ah.

Anonyymi

#365

11.03.2011 17:48

on se nyt herrajumala ei tarhausta pidä kieltää vain sen takia ku jotku ulkomaalaiset homot ei osaa huolehtia eläimistä ja kuka voi todistaa että ihminen on aiheuttanu nuo vammat jos sen joku todistaa että ihmiset rääkkää eläimiä joka ikisessä suomen turkistarhallaa ni sitte mutta kaikki nuo vammat on voinnu tulla jo penikkana ja eläimet tapetaan sähköllä joten ne ei kärsi ollenkaan jos turkistarhaus lopetetaan ni kas kumma ku ei lampaan villojen kehräämistä siis ihmiset mikä teitä vaivaa jos turkistarhoja ei olis ni elämä muuttuu aikalailla alaspäin koittakaa käyttää järkeänne jos semmosta löytyy ja turkistarhan kannattajana EN ALLEKIRJOITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lissu
Vieras

#366

11.03.2011 22:58

en voisi allekirjoittaa tätä adressia ikinä vaikka en puolustakkaan turkistarhausta mutta olen siotä mieltä että mielestäni suomessa pitää jatkaa tarhausta tai muuten eläimillä on vielä kamalammat olot ja tiedätte kyllä miksi! siksi en voi hyväksyä tätä adressia!
Vieras

#367 Re:

12.03.2011 03:08

#365: -  

 Tuossa on järkeä. Ihminen on tähän päivään asti enemmän jalostettu kuin yksikään kettu.

Esim. Pekka keksi kirjoitus taidon. Ville kirjan. Jussi pyörän ja kaikki lukutaidon oppineet tunsivat ne asiat, jotka jokun oli keksinyt.

Kun pois jätettiin sodat, joittem sankarivainajilla oli vain arvonsa ja menetetty elemä, lahtari ja puniikki puolella, keksittiin kapitalismi.

Samalla laki suojeli vammaisten oikeuksia ja nyt vapaa kasvatuksen myötä on tultu siihen, että vammaisella on on omat huvinsa (kuten animalia-gestapolla) ja muu kansa maksaa heidän sosiaali turvansa.

Joka päivä jokun hirttää itsensä ja toiset (varsinkin opiskelijat) tyytykööt johonkin keittokomeroon ja kohta joutuvat jopa maksakaan lukukausi maksua.

En äänestä, en allekirjoita enkä tue. Vasta sitten kun maailma muuttuu Suomessa inhimillisemmäksi, ehkä sitten.

Jaska
Vieras

#368 HEI!!

12.03.2011 19:55

Haluammeko lisätä huonoa kohtelua turkiseläimille??!!
1. Jos haluamme niin silloin meidän pitää lopettaa suomesta turkistarhaus!
2. Jos taas emme halua niin meidän pitää kannattaa ja hyväksyä suomen turkistarhaus!
Eli kumpi on oikeasti parempi juttu ja kumpaa haluat kannattaa mielummin??
No kyllä me tiedämme että kiinan turkistarhaukseen emme voi vaikuttaa mutta siihen voimme vaikuttaa että tämmöisen kohtelun ei tarvitse lisääntyä kiinassa niin paljoa jos vain hyväksymme suomessa tarhauksen!!
Asiaa kannattaa oikeasti pysähtyä miettimään hetkeksi ja ajatella mitä siitä sitte seuraa jos tarhaus lopetetaan suomesta oikeasti!!
Jouni Sopanen
Vieras

#369 Oikeutta eläimille

13.03.2011 00:21

Ihminen on vain yksi eläinlaji muiden joukossa. Se että meillä on valta kehittyneemmän älymme ansiosta alistaa ja riistää muita planeettamme asukkeja ei tee oikeutta maailmanlaajuiselle kidutukselle, sorrolle ja sairaanloisen maksimoidulle hyväksikäytölle joka kohdistuu muihin eläinlajeihin mm. ruokateollisuuden tehotuotannossa. Tämän sairaalloisen hyväksikäytön on loputtava!

häkkiin häkkiin.
Vieras

#370 vihreiden eduskunnan ryhmäkokous

13.03.2011 06:10

-nöf nöf röhröh.
-kokokoooooooo,mrrr
-IIIIII,röh,röhhh
-ko ko kooo,vuh vuh.
Vieras
Vieras

#371 Re: Oikeutta eläimille

13.03.2011 11:31

#369: Jouni Sopanen - Oikeutta eläimille

Olen kanssasi samaa mieltä siinä ettei eläimiä saa alistaa eikä kiduttaa vaan niitä on kohdeltava hyvin. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, ettei me voida elää tällä pallolla ilman että käyttäisimme puolin ja toisin toisiamme hyväksemme. Ihminen eläintä ja eläin ihmistä. Elämme toisistamme hyötyen. Se ei ole sairaalloista vaan luonnon laki. Pitkälti tämän yhteistyön ansiosta me ihmiset olemme vielä täällä maapallolla.

norpannahka-asunainen
Vieras

#372 turkis on in

14.03.2011 08:49

miten minkit ja muut häkkieläimet pärjää luonnossa ei mitenkään oikeutta eläimille ja animalia ovat rikollisjärjestöjä ne pitäisi lopettaa.
rouva kengurunnahassa:D:D
Vieras

#373 paholaisnainen

17.03.2011 11:10

vähänkään järkevä ja sivistynyt ihminen ei vastusta laillista elinkeinoa 27 kansanedustaja ehdokasta saa vaalirahaa turkistuottajilta hienoa:D
sivustaseuraaja
Vieras

#374 tyhjän jauhamista

21.03.2011 10:08

koko keskustelu. Jos joku viitsii valita elinkeinokseen niin hankalan homman kuin tarhaus, hänelle pitäisi antaa siitä prenikka rintaan ja presidentin pienoispatsas kirjahyllyyn, on se niin vaativaa työtä.
ja mitä tulee asian etiikkaan, niin lopetettakoon ensin ihmisten abortointi, ja sen jälkeen poistetaan maasta puolimiljoonaa joutavaa rakkikoiraa ja niiden pitäminen kerrostaloissa sakotettavaksi. sitten voitaisiin alkaa puhua tarhausetiikasta.
norpannahka-asunainen
Vieras

#375 turkis on in

21.03.2011 13:00

minusta oli hauskaa kun te viherpiiperöy veditte mari kiviniemen kommentista herneet nenään. minkki-mari aivan loistavaa huumoria hyvä mari.