Turkistarhaus kiellettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turkistarhaus kiellettävä!.


Vieras

#501

08.03.2012 21:05

Kaikki eläinrääkkäys kiellettävä ja sitä tämäkin on.
Turkistarhausta vastaan!

#502 Vaikuta!

08.03.2012 22:00

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.03.2012 23:33


norpannahka-asunainen

#504 turkis on in

09.03.2012 12:52

Jo vuonna 2005 Anni Sinnemäki teki turkistarhauksen lopettamisesta lakialoitteen,mutta se ei saanut kannatusta:D juu tehkää lakialoite ettei rapuja saa keittää eläviltä,ja tässä yksi kettutytön kommentti hirvikärpäsiä ei saa tappaa voi elämän kevät.
Tuleva tarhuri

#505 herätkää ihmiset oikeesti!!!

18.03.2012 00:14

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Turkistarhaus on yksi suomen suurimmista vientituotteista suomessa ja tuo näin rahaa suomeen, antaa paljon töitä jos ei nyt aivan vakituisesti niin ainakin välillisesti, koska siellä ei ole kuin muutaman kerran vuodessa sitä kiireellisempää touhua niin miksi pitää ihmisiä töissä vakituisesti jos niille ei ole työtä tarjota?(keksikää nyt vaan jotaki vastalauseita tästäki, mutta perustakaapa oma firma ja ottaakaa 100 työntekijää, kun rahat riittää siihen kymmeneen.)

Ihmiset valittaa häkkien ahtaudesta yms., mutta käykääpä katsomassa kanaloita joiden munat eivät ole vapaankasvatuksen, kun kana pääse juuri ja juuri pyörähtämään ympäri tai käykää sikalassa jossa sian pyörivät omissa jätteissään kokoon nähden pienemmissä tiloissa kuin turkistarhan ketut ja minkit.

Jos tarhaus loppuisi suomesta kokonaan niin ulkomaan rahan tulo suomeen tippuis huomattavasti. Tarhojen kaaduttua moni menettää työnsä myös muilla aloilla, koska tarhaajat tilavaat suuria määriä mm. rautaverkkoa ja lautaa uuditusten ja omien laajennusten takia, ruokaa, rokotteita jne.

Ketunpuuro eli ruoka jota tarhaketut syövät on tehty mm. kalasta jääneistä päistä, pyrstöistä ja siäelimistä, eli kaikesta sellaisesta jota ei muuten käytettäis mihinkään, vaan siitä tlusi ongelmajätettä. Mihin nämä laitetaan tulevaisuudessa?! ja mitä sen valmistajt alkavat tehdä?

Jos joku käy kuvaamassa muutamaa kettua miljoonista, joilla sattuu olemaan silmätulehdus, toinen kettu on repinyt korvan irti tai pentu on kuollut synnytyksessä. Miksi siitä syntyy niin suuri haloo?! Koska ihmiset haluavat ottaa kantaa kaikkeen mistä eivät tiedä mitään ja luulevat siten olevansa hyviä ihmisiä.

Tiesittekö, että...

ihmisiä kuolee synnytyksissä?                                                                                                                                                 On olemassa sairaita ihmisiä jotka kiduttavat/vahingoittavat/tappavat ihmisiä?                                                                        jne.jne... joten miksi turkis eläimillä ei olisis samoja ongelmia?

Tottakai te tiedätte, mutta te ette vaan osaa ajatella omalla päällä. Kaikki mitä te luette lehdestä tai kuulette tuntemattomien puhuvan on tottakai jotenkin paha asia ja te  olette hyviä ihmisiä, oikeita maailman pelastajia, kun olette sitä vastaan tai olette muiden aktivistien kanssa puolesta. Se tottakai tuntuu teistä hyvältä, mutta miten te perustelette omaa milipidettä kun, ette ole koskaan asiaan perehtynyt tai nähnyt niitä oikeita ketun/minkin oloja tarhalla?

Siinä teille mietittävää. Ei se tarhaus ole ongelma, koska eläimet elävät ihan hyvissä oloissa ja kuolevat tapossa nopeasti,(uskoo ken tahtoo ja käy katsomassa ennen kommentia) mutta jos tarhaus lopetetaan niin siitä ne ongelmat vasta alkaa.


Vieras

#506

30.03.2012 13:20

Turkistarhaus on sivistymätön ja raaka täysin epäeettinen elinkeino. Turkiksia ei välttämättä tarvita mihinkään. Se, että eläimiä sallitaan kohdeltavan huonosti ja raa-asti lisää myös ihmisessä raakuutta. Turkistarhaus tulee lopettaa. Suomalaiset eivät juurikaan enään osta turkiksia ja on väärin, että Suomessa tuetaan ja lisätään turkistarhausta Venäjän ja Kiinan markkinoille, joissa turkikset koetaan vielä elintason symboleina, kun muut Euroopan unionin maat yksi toisensa jälkeen kieltää turkistarhauksen, tai rajoittaa sitä.
Kokoomusnainen käärmeennahka-asussa:D

#507 fur and leather

02.04.2012 12:06

Kyllä monet suomalaiset ostavat turkiksia vaikka suurin osa menee ulkomaille. Turkistarhaus on ollut kolme vuotta tuottavin elinkeino siis miksi se pitäisi lopettaa?
Tuleva tarhaaja

#508 monenko tarhan raakuuksia oot käyvy katteleen??

10.04.2012 20:12

#506: -

tarhat ei oo raakoja paikkoja. Tää on taas tätä, että lehesä porukka on nähny ku jossain kiinasa revitä eläviltä elukoilta nahkoja irti yms., mutta sellasta EI harrasteta suomessa eikä tietääkseni oo koskaan harrastettukkaan ja oon itekki sitä touhua vastaan, mutta suomen oloissa ei ole mitään vikaa, koska...

Täällä eläimet saa jatkuvasti ruokaa ja puhdasta vettä. Niillä on riittävän kokoiset häkit liikumiseen, varsinkin kettu emoilla joilla pitää olla 2 kertaa normaalia enemmän tilaa. Eläimiä ei satuteta ja sairaudet hoidetaan lääkkeillä(ei varmaan 100% joka tarhalla, mutta suurin osa hoitaa työt oikein), tappaminen on nopeaa ja kivutonta. Eli missä se raakuus on? Käyppä jonku tarhalla vierailemassa niin alat sinäki ymmärtää, että tämä on normaali ihmisten normaali työ.

ps. täällä suomessaki on välillä sen verran kylmä, että ei noilla kangas/keinonahka räpellyksillä pärjää vaan pitää olla oikee lämpönen turkis :)

LAAJENNUS

#509 JOO

01.05.2012 13:00

KETTUU LISSEE
Antiterroristi

#510 Ja höpöhöpö

13.05.2012 21:52

Kyllä luonnonturkis on paljon ekologisempi valinta kun mikään luontoa tuhoava keinotekoinen turkis. Kaikenlisäksi luonnonturkis on lämmin ja hyvälaatuinen ja kestää vuosikymmeniä toisin kun nämä kertakäyttö materiaalit. Sitäpaitsi myös tarhaajille eläinten hyvinvointi on tärkeää, jos eläin voi huonosti ja on sairas niin ei se ole tarhaajankaan etu koska turkiksista tulee huonoja. Häkkien kokoa voisi vähän kasvattaa ja järjestää eläimille vähän virikkeitä mutta muuten nostan ehdottomasti hattua näille turkistuottajille jotka jaksavat uutterasti tehdä työtään näiden "oikeutta eläimille"-terroristien sabotaasista huolimatta, jaksamisia heille. Kumma kun Suomessa ei saa edes puolustautua näiltä terroristeilta... Tälle terroristijärjestölle taas toivon kovempia rangaistuksia toisten elinkeinon tuhoamisesta ja sabotaasista.

Vieras

#511

14.05.2012 17:26

Viisaus lähtee kunnioituksesta elämää kohtaan.

Vieras

#512

14.05.2012 18:09

Ihmisen ei tarvitse kiduttaa eläimiä saadakseen oman nahkansa päälle toisen nahkakerroksen. Teuraseläimistä tulee riittävästi nahkaa, notta pärjätähän! Sitäpaitsi monet monet tekokuidut ajaa edelle nahkan ominaisuuksista käyttökuituina. Turkistarhaus on rikos animaalisuutta vastaan.
norpannahka-asunainen

#513 turkista ja nahkaa

15.05.2012 08:14

Luuletteko,että teidän tekemä lakialoite turkistarhauksen lakkauttamisesta menee läpi. En usko:D turkistarhaus on lopetettu niissä maissa missä sillä ei ole perinteitä eikä taloudellista hyötyä:D
asiat tärkeys järjestykseen

#514 Re: Ihme touhuu

15.05.2012 11:20

#512: -

Mikä siinä on, että sinne tekstiin pitää laittaa se kidutus?

Eikö se oo jo tullu selväks, että tarhalla eläimiä EI kiduteta ja piste. Mikä idea niitä on kiduttaa, kun se ei työn laatuun, tehokkuuteen tai mihinkään muuhunkaan vaikuta? Jos sut, vaikka amuttais ei se oo kidutusta, koska kuolet heti,(ei oo uhkaus vaan esimerkki, koska kaikki pitää täällä rautalangasta vääntää, eikä siltikään näytä auttavan) kerro ihmeessä, että mihin tuo sun kidutus teoria perustuu? Ootko jopa käynyt paikan päällä kattomassa sitä kauheeta jatkuvaa kidutusta?

Niin, veikkasinki, et siis oo ja silti pitää jotaki päätöntä täällä huudella. Hommaa elämä ja anna alan asiantuntijoiden hoitaa asiansa josta varmasti paremmin tietää kuin kettutyttö "maailman parantaja" yms.

Kidutusta on jos mennään murtaan luita tai katkoon vaikka häntiä eläviltä elukoilta. Näitä tarhoilta löytyy, mutta ne ei oo ihmisen tekosia. Turkiseläimet on tappajia ja kaikki ei kunnioita edes omaa perhettään, siksi esim. emot saattavat purra, repiä, tapaa tai syödä omat pentunsa ihan vaan huvikseen. Näitä sattuu ja näille ei voi mitään. Jos, vaikka 1/100 ketusta poikkeaa muista huonolla kunnolla tai vastaavalla niin voisin sanoo, että prosenttuaalisesti niillä menee paremmin ihmisten hyvinvointiin nähden.

Mikä idea siinä on, etä ihmisten pitää yrittää vahingoittaa tarhaajien elintapaa ja yrittää jatkuvasti saada niiden työn lopetettua? Eikö oikeesti oo mitään tärkeempää tässä maailmassa? Eläkeläiset, työttömät, orvot, sairaat? Teitäkö ei oikeesti esim näiden kärsimykset kiinnosta? Ei jumalauta tuota teidän touhuu. En vaan ymmärrä.


Vieras

#515

15.05.2012 11:23

Tämän adressin soisi saavan vaadittavan määrän allekirjoituksia. Aloite ei tule sekuntiakaan liian aikaisin!!!
Eläimille elämisen arvoinen elämä!!
Kärsin eläinten rinnalla

#516 Ei ole enää vaihtoehtoja

15.05.2012 18:03

Koska Suomessa ei tunnuta saavan turkistarhaeläimille eikä kaikissa tapauksissa muillekaan tuotanto eläimille inhimillisiä elinoloja, ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin täyskielto. Muistamme han mm. aikoinaan maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kummallisen "kiemurtelun" eläinten olojen parantamisasioissa. Pelkässä toivossa ei voi jatkuvasti elää.
jullee

#517 hopi hopi

17.05.2012 10:48

#515: - mee sää kuule peseen se takapuoles niin...

 

stadin likka

#518 kyllä

17.05.2012 11:03

turkiseläinkasvatus on ihan jees, yritys ja ammatti muiden joukossa

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.05.2012 12:13



Vieras

#520

29.05.2012 18:57

Lopetetaan sellainen ihmisen turhamaisuus kuten turkistarhaaminen. Oikeudet elämään myös jokaisella ketulla!
norpannahka-asunainen

#521 turkista ja nahkaa

01.06.2012 14:20

Lakialoitetta turkistarhauksen lopettamiseksi on käytetty väärin,kun se on tehty elinkeinoa vastaan näin sanoi keskustan kansanedustaja Lasse Hautala viime viikolla:)
mika

#522 huhhuh

04.06.2012 03:44

mitenkäs helvetissä se teitä vit*n ideanikkareita liikuttaa jos ihminen tienaa elantonsa turkistarhauksella? ei voi ymmärtää. saa*anan mikki hiiret. vaikka minä ottaisin ketun tähän syliin ja jumalauta söisin sen elävältä karvoineen päivineen niin se ei teidän elämään vaikuta millään tavalla. niin kauan ku ihmisiä kuolee nälkään, kidutetaan hengiltä, naisia lapsia tapetaan jne on aivan sairasta miettiä että joo kuinkahan ne ketut pärjää siellä häkeissä. ne pärjää siellä paremmin kuin ihmiset täällä maapallolla.
norpannahka-asunainen

#523 turkista ja nahkaa

04.06.2012 14:37

Niin turkistarhauksen vastustajat asiat tärkeysjärjestykseen.
oikeesti

#524 niin

05.06.2012 21:44

pannaappas ihmisten joukkosurmaajat ensin ojennukseen
norpannahka-asunainen

#525 turkista ja nahkaa

06.06.2012 17:06

Ja monta muutakin juttua.