RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Jaakko Pitkänen Pirkkala
Vieras

/ #84 Re: Kiitokset täältäkin

09.02.2011 18:27

#83: Kiukkuinen vierailija - Kiitokset täältäkin 

Kiukkuinen vierailija ei jätä kylmäksi.

Pieni kertaus kuntaa koskevaan lupapäätösprosessiin

Ympäristöluvanvaraisuus- ja toimivaltakysymykset:

Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 §:n ympäristön pilaantumisen vaaraan aiheuttavaan toimintaan on oltava ympäristölupa. Asetuksella on säädetty tarkemmin luvanvaraisista toiminnoista:
Ympäristönsuojeluasetuksen (169/2000) 1 §:n kohdan 7 c) kivenlouhimo tai sellainen muu kuin maanrakennustoimintaan liittyvä kivenlouhinta, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää ja 7 e) perusteella kiinteä murskaamo tai kalkkikiven jauhatus tai sellainen tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo tai kalkkikiven jauhatus, joiden toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää ja 7 f) kiinteä ja tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä asfalttiasema.

Ympäristönsuojeluasetuksen 7 §:n kohtien 7 a)-c) perusteella kunnan ympäristönsuojeluviranomainen käsittelee edellä mainitut lupa-asiat.

Maa-aineslain (555/1981) 4§:n perusteella hanke edellyttää maa-aineslupaa, ellei sellaista hakijalla jo ole ko. alueen maa-ainesten ottamiselle. Tämä lupa käsitellään kunnassa (7§).

Lempäälän kunta ympäristönsuojeluviranomaisena hallinnoi päätöksentekoketjua ympäristöjaosto – tekninen lautakunta – kunnanhallitus – kunnanvaltuusto. Virkamiehet valmistelevat ja esittelevät.

http://www.lempaala.fi/kunta_ja_hallinto/hallinto/kunnan_organisaatio/

http://www.lempaala.fi/@Bin/3112823/Luottamushenkil%C3%B6organisaatio+2011.pdf

 

Milloin ELY-keskus antaa lausunnon?

YVA-arviointiselostus sivu 7:

”Yhteysviranomainen antaa lausuntonsa arviointiselostuksesta kahden kuukauden kuluttua nähtävilläoloajan päätyttyä, eli huhtikuussa 2011. Tähän YVA-menettely päättyy. Arviointiselostus ja siitä annettu yhteysviranomaisen lausunto otetaan huomioon myöhemmässä päätöksenteossa ja lupaharkinnassa.”

 

Tämän jälkeen Rudus käynnistää lupaprosessin, johon kuuluvat päätöksenteko ja lupaharkinta. Sitä vaihtoehtoa, että aluehallintovirasto (AVI) käsittelee ympäristöluvan, tässä adressissa on käsitelty mm. keskustelussa #5. 

Toistan: Lempääläläiset, olkaa yhteydessä Lempäälän kuntaan! Virkamiehet tuntevat parhaiten ympäristönsuojelulainsäädännön ja kunnanvaltuutetut demokraattiseen päätöksentekoon liittyvän lainsäädännön.

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…