RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

valitus EIT:ssa
Vieras

/ #91 Ympäristö onnettomuus jäikö selvittämättä

14.02.2011 09:27

Tutustukaa alla olevaan. Kemikaaleja käsitteleviltä ja varastoivilta toimin-nanharjoittajilta edellytettäviä vaarojen arviointeja

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=48291&name=DLFE-7817.pdf
sivu 25

Laki ympäristövaikutusten arvioinnista (468/1994)
Ympäristövaikutusten arviointi
Ympäristövaikutusten arviointimenettelyä (YVA) sovelletaan asetuksen (268/1999) hankeluettelon mukaisiin hankkeisiin. Lisäksi ympäristöministeriö voi yksittäistapauk-sissa päättää arviointimenettelyn soveltamisesta muuhunkin hankkeeseen.
Arviointimenettelyn toteutustapa vahvistetaan arviointiohjelmassa, jonka hankkeesta vastaava laatii. Arviointiohjelmaan voivat vaikuttaa kaikki asiasta kiinnostuneet kansa-laiset sekä muut tahot. Yhteysviranomainen koordinoi eri tahojen osallistumista ja ko-koaa annetut lausunnot ja esittää samalla oman käsityksensä arviointiohjelmasta.

Arviointimenettelyssä tehtävä arviointiselostus sisältää arvion mahdollisista ympäristö-onnettomuuksista ja niiden seurauksista. Lisäksi se sisältää ehdotuksen siitä, miten hai-tallisia ympäristövaikutuksia ehkäistään ja rajoitetaan. Ympäristövaikutukset on selvi-tettävä YVA-lain mukaisessa arviointimenettelyssä, ennen kuin hankkeen toteuttami-seksi ryhdytään ympäristövaikutusten kannalta olennaisiin toimiin. Arviointiselostus on otettava huomioon mm. kemikaalilain sekä ympäristönsuojelulain mukaisissa lupame-nettelyissä.


Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…