Hevosen teurastus helpommaksi ja kannattavammaksi

Anna-Leena Vierumäki
Tallinn

/ #7 Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?

28.10.2007 22:31

Minusta on tosi surullista, että jotkut ihmiset tuntuvat ajattelevan eläimiä vain oman hyötynsä kannalta. Ravihevonen/siitoshevonen on tehnyt pitkän työuran ja tuonut omistajalleen mainetta ja rahaa. Sitten, kun tuo hevonen ansaitsi hyvät ja onnelliset vanhuuden päivät, tulee omistajalle mieleen, että tuo ”kaakki” pitäisi tuosta a) myydä äkkiä pois b) lopettaa. Missä on kunnioitus toista elävää ja viisasta olentoa kohtaan? Ei hevosta siinä vaiheessa pidä myydä eteenpäin tai teurastuttaa, vaan antaa hänelle onnellinen vanhuus! Eläimiä ei pidä mennä alunperinkään ottamaan, jollei niille voi itse taata hyvää elämää myös sen aktiiviuran jälkeen.

Järkyttävää käyttää eläimiä tuollaisina kulutushyödykkeinä, niin että vaakakupissa painaa vain se, miten saada mahdollisimman paljon rahaa/menettää mahdollisimman vähän rahaa. Olen pöyristynyt noista em. valituksista, miten paljon lopetus maksaa ja siitä, miten vähän Pouttu maksoi lihoista - ei jäänyt ylimääräistä... Pitäisikö vielä jäädä ylimääräistäkin? Eivätköhän nuo ravihevoset ja siitostammat ole omistajaansa jo ihan riittävästi hyödyttäneet? Lopuksi vielä ”kiitokseksi” teurastetaan, niin että antavat vielä henkensäkin ja voi voi, kun omistaja ei sillä enää pääse paremmin tienaamaan... Joku kirjoitti, että ”omat hevosemme ovat rääkkäämätöntä lihaa” -> Tuo kommentti kertoo paljon asenteesta. Ei eläimiä pidä mieltää ”lihana” vaan kanssaolentoinamme!!!! Samoin järkyttää tämä kommentti: ”... ei kannattanut edes myydä hevosta, ellei sitä maksettu yli 5000 mk kun sen sai jo teurastamolta pienestäkin hevosesta” -> on siis parempi teurastuttaa????
Tällaisten ajatusten kirjoittajat eivät selvästikään välitä hevosten hyvinvoinnista vaan omastaan. Surullista, että tuollaisia ”hevosihmisiä” on olemassa.

Kommentoi adressia