TAMKIN KUVATAITEEN KOULUTUSTA EI SAA LOPETTAA

Sivusta seurannut

/ #36 Sivusta seurannut

08.05.2013 12:09

Keskustelu tämän asian suhteen on lähtenyt todella metsään (omasta mielestäni). Kyse ei ole arvostuksesta tms. Kyse tässä on ainostaan loppuuko kuvataiteen koulutus TAMKista.

Ikäryhmät, jotka ovat saapumassa ammattikorkeakouluihin pienenevät tulevina vuosisa. Joten kaikilta aloilta täytyy vähentää aloituspaikkoja. Juustohöylällä kaikkialta ei voida leikata koska infran ylläpitäminen maksaa saman ja tällöin koulutus maksaa enemmän / opiskelija. Joten ammattikorkeakoulujen tulee jakaa vastuuta keskenään. Tällöin jonkun täytyy lopettaa jotain, että jossain muualla sitä saman alan koulutusta voidaan lisätä.

TAMK ei voi päättää muiden ammattikorkeakoulujen puolesta mitä he lisäävät, mutta omalla päätöksellään TAMK tekee mahdolliseksi esim. kuvataiteen koulutuksen lisääminen jossain toisessa ammattikorkeakoulussa.

Eli tämän keskustelun tulisi mielestäni kääntyä mitä koulutusta TAMK järjestää jatkossa. Jostain on pakko luopua. Eli toivoisin suoria ehdotuksia mikä lopetetaan, jos ei kuvataidetta? (Media,Sosiaaliala,tietojenkäsittely yms. ?)