Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa

4 KISSAN ÄIPPÄ

/ #18 Re: Re: just

08.06.2013 13:24

#17: NIINPÄ NIIN - Re: just

Kirjoitit täyttä asiaa. Juuri näihin kissojen perusasioihin tällä adressilla halutaan puuttua. Jokainen voi avata adressin linkin ja katsoa millaisia tapauksia näissä isoissa populaatioissa elelee ja niihin ei lain mukaan voida puuttua ilman omistajan lupaa. Ennen kuin vasta siinä vaiheessa kun kissat on jo niin pahasti sairaita, että on pakko päättää kituminen lopettamalla eläin. Eihän siinä ole mitään järkeä! Ja mikä sellainen eläinsuojelulaki on, joka suojelee enemmänkin julmaa omistajaa kuin sitä avutonta eläintä? Ja sitten nämä kesäkissat ja yleensäkin kissojen valtava hylkäysten määrä vuosittain. Valistettu on vuosi kausia, mutta ei siitä mitään hyötyä ole ollut. Pitää siis ottaa järeemmät keinot käyttöön!

Ja tosiaan monilla paikkakunnilla eri eläinsuojelutahot järjestää tempauksia, jolloin ainakin osa kissan leikkauttamisesta maksetaan järjestön toimesta. Eikä tarvitse itse edes vaivautua kuskaamaan kissaa leikkaukseen, järjestö hoitaa myös sen puolen. Ainakin täällä meillä päin. Ja kyllähän muidenkin eläinten hoitaminen eläinlääkärillä maksaa ihan yhtä lailla, mutta sitä kai ei pidetä niin kalliina esim koiran kohdalla kun se on "parempi" eläin. Kissa kun on "vaan" kissa.

Kyllä se tosi on, että kissa on jätetty huonolle eläinsuojelulaissa. Hienoa tekstiä kyllä on, mutta porsaanreikiä täynnä! Katselin tuossa, niin eri eläinsuojelujärjestöt on tehneet/tekemässä omalta osaltaan kissoihin kohdistuvia parannus ehdotuksia lakiin. Hieno juttu! Tämä adressi on sitten meidän tavallisten kissanomistajien hätähuuto meidän rakkaitten puolesta.