Sallitaan hevoset omille kotipihoille

Laura Hirvonen
Adressin tekijä

/ #8 Ja lisäys:

03.01.2008 23:13

Niin ja lisäys, että en usko, että hevosten osto käy nykyistäkään helpommaksi, ainakaan sen hevosen sijoittaminen taajamaan. Taivalkoskella täällä kylän pinnassa kenelläkään ei ole niin isoa tilaa, kuin tuolla minun kaverilla. Että enpä usko oikeen siihen, että ainakaan täällä se hevosen laitto olis mitenkään helppoa. Ajatelkaa nyt, tuommosesta isosta tilasta pitää jo nyt tässä vaiheessa kiistellä, miten sitte jos jotkut on hankkimassa johonki koripallon kokoselle alueelle jotain hevosta, luuletteko, että se oikeasti onnistuu? No ei tosiaankaa. Kyllä tämä maalaiskylän kunta on sen verran viisas, ettei anna hevosia helpolla taajamaan.
Ja asiaan puuttuu viimeistään eläinsuojeluvirasto! Ja en ole tainnut mainita, että hevonen ei tule yksin olemaan pihassa? Sille tulee kyllä pari kaveria siihen, että ihan näin vain meidän kesken; Ei varmasti kuole tylsyyteen.
Oma hevonen on varmasti jotain niin ihanaa ja rakasta, ettei sitä hetkeä vaihtais toiseen! Okei, jotkut sanoo, että vaihtais, jotkut että ei missään nimessä. Ei ole oikeaa vastausta siihen, koska kaikilla on eri mielipiteet. Ainaki tutut, jotka omistaa hevosen tai moniaki, sanovat, että kyllä se on elämän parasta aikaa. Ja jotkut asuvat vieläpä silleen, että hevonen on jonkun 5mkm päässä, eivätkä heillä ole paineita! Ei siinä mitään ongelmaa olisi, jos asuisi itsekin 5km päässä ja sinne ottas hevosen, mutta koulukiireiden ja korisharkkojen takia en todellakaan kerkeä joka päivä tallille. Oman hevosen kerkeäis hyvinki hoidella jos se sijaitsis sen 15m päässä omaa taloa, niinku se tulee sijaitsemaan jos ja kun saamme kunnalta siihen luvan. Tuli aika romaani taas, mutta haluan teille selittää asiat niin kuin ne mun mielestä on!! Ja monen muunki mielestä.