Lisää ydinvoimaa ja uraaniteollisuutta Suomeen!

Reguel Steinbock
Godby

/ #9 #7 Ydinvoimaako tarvitaan?

05.01.2008 00:54

Mihin Niko Ojala perustelee väitteensä siitä että muka ydinvoima ei saastuttaisi?

Pelkkä voimalarakennus, joka alunperin tehdään ihan tavallisista ei-radioaktiivisista aineista, betonista jne, muuttuu ydinvoimalan käytön aikana radioaktiiviseksi ongelmajätteeksi kun se altistuu säteilylle vuosi vuoden jälkeen.

Varmistappas paljonko maksoi Yankee Rowen romuttaminen, ja vertaa siihen mitä alunperin laskelmoitiin että se maksaisi.

Samalla voit katsoa vastaavat luvut Vandellos-ydinvoimalasta, joka jopa toimi kuulemma moitteettomasti koko ikänsä.

Voiko Niko Ojala todistaa ettei suomalaiset ydinvoimalat ole yhtä alttiita terrori-iskuille kun kaikki muutkin?

Mielenkiintoista on myös että Niko vetoaa tunteihimme sanoessaan että "Suomi saisi hävetä, kun ruotsissakin on jo 10 reaktoria". Pitääkö ydinvoimapäätösten perustua tunnepurkauksiin?

Ojalan väite että maailmassa olisi "huikea määrä uraania" kuulostaa erilaiselta kun mitä missään muualla olen lukenut, mutta todistakoon hän tämän äitteensä.

Kun Ojala kirjoittaa että ydinvoimalan ainoa päästö olisi vain vesihöyry, hän unohtaa, tai toivoo meidän unohtavan, että ydinvoimaloista mm lauhdeveden seassa tulee myös radionukeideja eli radioaktiivisia aineita. On olemassa tutkimuksia jotka osoittavat että lasten leukemiatapaukset ovat tavallisempia ydinvoimaloiden läheisyydessä kuin muualla, joten todistakoon Niko Ojala ettei näin ole, ennenkuin hän jatkaa ydinvoiman kehumista.

Asia josta Ojala ei sano sanaakaan on se että uraanilouhokset ovat suurin syy siihen että ihmiset altistuvat radioaktiivisuudelle, koska niistä leviää sekä radioaktiivisia että raskasmetallipitoisia hiukkasia ilmaan, sekä niiden yhteydessä olevista rikki- tai typpihappoaltaista, (riippuen maaperästä) leviää
vastaavia aineita vesistöihin.

Ja ilman uraanin louhintaa ei toistaiseksi ole ns. polttoainetta (jota ei tietenkään polteta) ydinvoimaloihin eikä myöskään ydinpommeja varten.

Työpaikoista vielä sen verran että uusiutuvat energiamuodot ihan oikeasti tarjoavat enemmän työpaikkoja.

Kiitos kun jaksoitte lukea tähän asti.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö Suomen erota EU:sta?