Reilun kaupat banaanit takaisin Siwaan

Mikko S.
Vieras

/ #23 Rainforest Alliancesta vielä

18.04.2011 04:39

Itse pidän kyllä todella ikävänä tuota Siwan valintaa varsinkin kun vaikutukset ovat varmasti merkittäviä tuotannon alkupäässä. Lisäksi mitä tulee Suomen Lähikaupan perusteluihin siitä että halutaan tarjota asiakkaille enemmän vaihtoehtoja niin tuntuu hassulta että se tehdää siten että pääsääntöisesti aletaan tarjoamaan sitä kaikista yleisintä banaanivaihtoehtoa.

Mitä tulee Rainforest Allianceen niin onhan se sinäänsä parempi että tuo sertifikaatti löytyy sillä tietyt standardit siinäkin on mutta Minä Olen Googlettanut -nimimerkin olisi kenties syytä harjoittaa enemmänkin sitä Googlettamista sillä useastakin lähteestä on mahdollista lukea eri sertifiointien eroista ja siitä miksi Reilun Kauapan sertifiaatti on monellakin tapaa parempi kuin Rainforest Alliance vastaava.

Pääasiallinen syy miksi suuryritykset yleensä valitsevat Rainforest Alliance sertifioinnin on raha. Toisin kuin Reilun Kaupan sertifikaatissa jossa yritys joutuu maksamaan 2% sertifioidun tuotteen hinnasta Fair Trade Organizationille, joka taas käyttää saadun rahan Reilun kaupan lisien maksamiseen, niin Rainforest Alliancen kohdalla tälläistä lisenssimaksua ei ole. Tämä ja muutakin vertailutietoa löytyy mm. täältä:
http://www.organicconsumers.org/articles/article_18372.cfm