Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Tietämätön

/ #3245 Voihan..

14.08.2013 12:13

Voisko joku Räsäsen kannattaja perustella muutaman huomion koskien tuota ravintola-alaa ja alkoholiverotusta?

1. Jos kaikki ravinolat suljetaan klo 2.00, mihin menee kaikki se väki niistä ravintoloista? Jos keskustan alueella on esim. 5 yökerhoa, joista jokaisessa olis +/- 500 asiakasta. Ihmiset siirtyvät taksijonoihin ja nakkikioskeille. Ja koska samaan aikaan sulkeutuu myös ne kymmenet pubit, niin ihmisten määrä keskustassa tähän aikaan on jo aika huikea.
Millä tavoin poliisin työ vähenee tällä tavoin? Miten väkivalta vähenee, kun laitetaan kaikki juopuneet ihmiset kadulle samaan aikaan?

2. Miten ihmeessä se alkoholin käyttö vähenisi, vaikka suljettaisiin kokonaan jokainen ravintola? Kaupastahan sitä saa edelleen, kyllä ne ihmiset sen sieltäki hakee. Kovimmat ammattilaiset vetää käsidesitkin, niitä tosin ei ravintoloissa näy. Ihminen joka haluaa juoda, juo kyllä vaikka koko alkoholi kiellettäisiin. Kaikkihan meistä tietää miten sitä syntyy.

3. Alkoholiveron korotus. Miten sekään vähentää sen alkoholin kulutusta? Kyllä toki niin, ettei ihmiset viitsi ravintolassa käydä, kun maksaa liikaa. Halvempaa ostaa kaupasta ja ryypätä kotona tai puistossa. Ja jos kaupasta ostettuna on liian kallista, aina voi hakea virosta! Te jotka väitätte, että näin ei käy, oletteko mahdollisesti seurannut sitä viinarallia? Edelleen, se joka haluaa juoda, se varmasti juo.
Kotiryyppäämisen takia (etenkin talvisin, kun ulkonakaan ei tarkene) poliisin kotikäynnit kasvavat. Vai kuka voi väittää, etteikö se naapurista kuuluva meteli yöllä häiritse?

4. Tiedän kyllä, että alkoholin kulutus aiheuttaa valtiolle huomattavia kustannuksia, mutta mitä jos se kiellettäisiin kokonaan? Valtio menettää verorahoja, minkä verotusta sitten kiristettäisiin, jotta saataisiin varoja alkoholistien hoitoon? Ehkä alkoholisteja ei olisi ihan niin paljon, mutta ei ne juopot kesken lopu siltikään vielä pitkään aikaan. Ehkä myöhemmin tulevaisuudessa näin voisi käydäkkin, mutta nykynuoret ovat jo nyt paljon raittiimpia, kuin vaikka 10v sitten.
Hyvänä esimerkkinä on narkkarit. Koituvat yhteiskunnalle kalliiksi, mutta eivät tuo kassaan penniäkään.

Eli siis itse en ymmärrä miten nämä asiat helpottaisi poliisin työtä ja toisi valtiolle säästöjä?
Joku voisi selittää ne minulle? Joku on tietysti saattanut sen jo tuolla selventää, mutta en jaksanu käydä kaikkii kommentteja läpi. Kiitos jo etukäteen!