Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan


Vieras

/ #23

22.08.2013 05:28

Alueelle ollaan rakentamassa lisää asuntoja, koulut ja päiväkodit pullistelevat. Mihin Tuomelan koulun oppilaat edes mahtuisi? Kyllä ne tilaongelmat tulisivat tämän myötä muissa kouluissa eteen ja sitä kautta myös vastaavat kustannukset. Onko Länsi-Vantaan etu, että lapset sullotaan liian pieniintiloihin? Tulisiko koulut vuorosysteemiin? Eihän ne luvatut pienryhmät muuten toteudu? Miten opettajat jaksaisivat? Miten harrastukset ja muut hoidetaan vuororytmillä? Mielestäni paljon huonompi ratkaisu kuin opetuksen säilyttäminen lähikoulussa.
Rakennus on nimenomaan koulukäyttöön saadulla lahjoitustontilla, rakennus kulttuurihistoriallisesti merkittävä, - merkittävällä paikalla. Parempaa käyttötarkoitusta tuskin pystytään saamaan, eikä tarvettakaan sillä toimii nyt hyvin. Sulkeminen olisi tehotonta toimintaa tältäkin kannalta.
Jos alueen lapset hajautettaisiin eri kouluihin niin alueen yhtenäisyys kärsii. Koulu on Hämeenkylän vetovoima, vaikuttaisi varmasti myös lapsiperheiden kiinnostukseen aluetta kohtaan. Hämeenkylä nyt toimii palveluiden puolesta, miten voidaan hyväksyä vanhan alueen alasajo kun samaan aikaan rakennetaan uutta? Länsi-Vantaa on houkuttelevaa aluetta PK-seudulla, ei mikään kuoleva perähikiä.
Ja mitä koulumatkoihin tulee - parempi lyhyempi kuin pidempi. Lisäksi Hämeenkylä on pienessä kolossa Vihdintien ja kehä III kulmassa, kevyenliikenteen väylät löytyy, mutta reitit ovat metsikköisiä ja synkkiä - käykää itse kävelemässä ne puoli kahdeksalta marraskuussa ja sanokaa sitten mielipiteenne.
Ennen kaikkea, säästöjä ei tällä ratkaisulla saada, mutta huononnetaan palveluita ja pitkän aikavälin verotuloja. Sympatiseeraan säästöjen etsimistä, mutta viime kädessä kyseessä on aina valinnoista. Lapset pitäisi olla se viimeinen valinta.