EI Viialan Keskustan koulun peruskorjaukselle

Juhis

/ #3 Riittävätkö tilat?

22.08.2013 07:11

Vaikka nykyinen koulurakennus saneerattaisiin, jopa onnistuneesti, niin onko siinä todella tilaa (toivottavasti) lapsiluvultaan jatkuvasti kasvavan kaupunginosamme tulevaisuuden tarpeisiin? Vai onko mahdollisesti tarkoitus toteuttaa jonkinlaista laajennusta saneerauksen yhteydessä?

Järkyttävin skenaario olisi, että ladataan pyöreät seitsemän miljoonaa (tällaisen luvun näin muistaakseni jossain) remonttiin. Päättäjät ja toteuttajat tamppaavat toistensa selät harjakaisissa, kunnes joku sanoo ääneen: "Onhan se komia, mutta vitum piäni." (pohjalainen sanonta, jota käytetään naapurin hankkiessa uuden puimurin)

Mitäs sitte? Vuokrataan edelleen siirtokoulua siinä kyljessä, vai rakennellaan lisää? Vesilahti tais olla ainakin vastaavan ongelman edessä takavuosina, eivät ehtineet rakentaa samaan tahtiin kouluja ja päiväkoteja, kuin mitä lapsiperheitä saapui kuntaan verotuloja kantamaan.

Eli jos Akaa nyt on (jälleen toivottavasti) etenemässä kasvavaa uraa markkinointistrategiansa mukaisesti, niin olisiko nyt hyvä aika myös varautua siihen kasvuun? Vai eikö siihen kasvuun oikeasti uskota?