LASTENSUOJELULAKI UUSIKSI

Solveig Holmström

/ #53 Re: Mikä ristiriita?

08.09.2013 08:04

#50: -

Sosiaalityöntekijän kelpoisuuslaki määrittelee kuka saa toimia lapsen vastaavana sosiaalityöntekijänä, mutta tämän lain velvoitteet voidaan kiertää palkkaamalla määräaikaisia epäpäteviä henkilöitä hoitamaan sosiaalityöntekijän virkaa. Ja tätä määräaikaisuutta ei saa jatkaa pidempään kuin vuoden. Laissa ei ole tarkennettu miten kauan sama epäpätevä henkilö saa jatkaa samassa työssä, jos hän hakee samaa virkaa uudestaan.

Käytäntö on se, että näitä määräaikaisia työsopimuksia uusitaan vuodesta toiseen, kun työnantaja voi vedota siihen, että ei ole työtehtävään hakeutunut "pätevämpiä" työnhakijoita. Silloin työnantaja katsoo, että lakia voidaan kiertää kun heillä on oikeus päättää kuka on heidän mielestään sopiva, muttei kuitenkaan pätevä ja sama määräaikainen työsuhde jatkuu uutena määräaikaisen työsopimuksena taas vuoden eteenpäin.

Eikö olisi syytä tarkentaa lakia niin, että jokainen, joka ei ole työhönsä pätevä, ei voi hakea samaa virkaa uudestaan. Tämä epäpätevä voi itse hakeutua koulutukseen ja sitä kautta saada työhönsä lain vaatimaa pätevyyttä.

Haluatko sinä, että "valesossut" saa hoitaa sellaista työtä, joka vaatii monenlaista osaamista?