Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi

Älkää olko naiiveja

/ #66 PAS on pedofiilien täsmäase äitejä vastaan

13.09.2013 15:48

PAS-oireyhtymän kehitti amerikkalainen psykiatri, joka keräsi omaisuuden puolustamalla pedofiileja oikeudenkäynneissä. Hänen teesejään olivat mm. että hyväksikäyttö ei vahingoita lasta. Psykiatri teki sittemmin itsemurhan.
Eri maissa, myös Suomessa, PAS-oireyhtymää on käytetty äitejä vastaan oikeudenkäynneissä, joissa isä on epäiltynä insestistä. Äitiä, joka yrittää suojella lastaan, syytetään lapsen vieraannuttamisesta.
Käytännössä PAS-syndrooma tarkoittaa, että toisen vanhemman tekemä ilmoitus lapsen hyväksikäytöstä sekä yritys suojella lasta voidaan diagnosoida mielenterveysongelmaksi.
Olen nähnyt Suomessa tapauksen, jossa lastaan puolustava äiti "diagnosoitiin" psyykkisesti sairaaksi ja hänet järjestettiin viranomaisten yhteistyönä vuosiksi mielisairaalaan. Äiti poistettiin lapsen elämästä ja myös tapaamiset estettiin, mutta se ei enää ollutkaan lapsen vierannuttamista äidistään.
Lapsi annettiin isälle, joka jatkoi hyväksikäyttöä. Lapsesta tehtiin useita lastensuojeluilmoituksia, niitä tekivät mm. opettajat. Näihin ilmoituksiin lastensuojeluviranomaiset eivät reagoineet mitenkään.

Tapaukseen liittyen myös hyväksikäytettyjä lapsia puolustanut lääkäri järjestetiin tekaistuilla syytteillä ja "diagnooseilla" mielisairaalaan.
Pedofiilit todellakin tekevät yhteistyötä ja mm. viranomaisina ja asiantuntijoina toimiessaan he voivat saada aikaan paljon vahinkoa.

Tämän adressin voi allekirjoittaa vain pedofiili tai totaalisen tietämätön ihminen.