Pikku-Heikiltä ja Pikku-Lorelta kaksimielisyydet pois!

samppu romppu
helsinki

/ #19

13.02.2008 22:18

"Jokaisella lapsella on oikeus:
- saada iänmukaista tietoa ja kysymyksiinsä oikeita vastauksia;
- tulla suojatuksi seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja loukkauksilta;
- saada yksityisyyttä ja omaa rauhaa leikkiä iänmukaisia leikkejä ja tutkia omaa kehoaan;
- saada lämpimiä, turvallisia ja pysyviä ihmissuhteita;
- olla omanlainen, yksilöllinen, erilainen kuin kukaan muu tai vanhempien unelmat;
- saada arvostusta omalle sukupuolelleen;
- saada arvostusta omalle vapaasti ilmaistulle seksuaalisen identiteetin etsinnälle;
- elää lapsiystävällisessä, pornosta vapaassa ympäristössä;
- olla suojattu niin ettei joudu mukaan ikätasoa vastaamattomaan toimintaan;
- saada viettää aikaa ikätovereidensa kanssa, jotta voi leikkiä, tutkia, oppia, kokea erilaisuutta ja samanlaisuutta ja oppia sosiaalisia taitoja;
- saada ikään ja yksilölliseen tarpeeseen sopivia seksuaaliterveyspalveluja;
- turvalliseen, riittävään huoltoon, hoivaan ja vanhemmuuteen.

Saada IÄNMUKAISTA TIETOA ja kysymyksiinsä oikeita vastauksia, TULLA SUOJATUKSI seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja loukkauksilta, OLLA SUOJATTI NIIN ETTEI JOUDU MUKAAN IKÄTASOA VASTAAMATTOMAAN TOIMINTAAN..."


----------

Allekirjoitan EHDOTTOMASTI jokaisen noista kohdista! Olen täysin samaa mieltä! Mutta en allekirjoita laisinkaan sitä, että Pikku-Loren ja Pikku-Heikin haastatteluosuuksissa toimittaisiin mitään noista vastaan..Haastatteluissa sanotut ja esitetyt asiat ovat olleet sellaisia, jotka lapset kyllä (varsinkin kun kyseessä ei ole mitenkään kovin nuoret sellaiset)ymmärtävät ja pystyvät käsittelelemään "haavoittumatta". Ja painotan edelleen sitä, että mielestäni kaltaisenne ylireagointi enemmän vahingoittaa lasten kasvua kuin edistää sitä! Lainatakseni omaa aiempaa vietiäni: "Jos Huuman lasten hastattelupätkistä todellakin löytää hetkiä/asioita, jotka "asettavat lapsen välikappaleeksi seksuaalisen kasvun rauhan riistämiselle", on varmaanki syytä katsoa itseään peilistä ja miettiä mitä likaisuuksia ja kaksimielisyyksiä siellä oman pään sisällä liikuu".

Ja jos nyt joku vielä tulee suosittelemaan minulle jotain kirjaa aiheesta, niin voin sanoa että asiat ovat minulle kovin tuttuja, kuten myös ylireagoivat ja lapsiaan ylisuojelevat vanhemmat. Työskentelen lasten parissa ja olen valmistumassa kasvatukselliselle alalle. Tämä adressi on itseasiassa herättänyt melko mielenkiintoista keskustelua ystävieni keskuudessa.