Meri-Porin koulujen puolesta


Vieras

/ #1

06.10.2013 06:46


PORIN KOULUJÄRJESTELYISTÄ
Nyt pitää vaikuttaa, koska Porin kouluissa tapahtunee jotain. Olipa musta perjantai Porilaisille ja erityisesti Meri- Porilaisille. Satoja irtisanotaan, tai lomautetaan ja (4.10) kuultiin sivistystoimen johtajan esitys Porin koulutilanteesta ja mahdollisista muutoksista. Korostan, että se oli esitys ja koulutuslautakunta ja kaupunginhallitus/ valtuusto tekevät päätöksen. Sanokaa nyt, mitä mieltä olet Porin kouluverkoston supistamisesta, minua erityisesti kiinnostaa lukioiden kohtalo. Lehtitietojen mukaan uhkana on että 1-2- lukiota suljetaan, jos ylipäänsä on tarvetta sulkea. Meri - Porin ja Länsi-Porin lukio ovat lopetusuhan kohteena. Ala-asteita siirretään paikasta paikkaan ja lapsien vanhemmat ovat tyrmistyneitä – syystäkin.
Mielestäni Meri- Porin lukiota ei missään tapauksessa tulee kysymykseen. Meri - Porin lukio pääsääntöisesti ympäristö- ja ilmaisu - tiedotuksen lukio - ainut Porissa ! Koulun tilat on suunniteltu lukiolaisille, ei ala-ala-asteisille. Meri – Porin Palvelukeskus muodostaa (lukio, yläaste, kirjasto, uimahalli, loistavat liikuntatilat) kokonaispuitteet hyvään opiskeluun. Pori saa olla kiitollinen hyvästä kokonaisuudesta, josta monet kunnat ovat ihmeissään ja pyrkivät samaan.
On totta, että Meri – Porin lukioon valittujen oppilaiden keskiarvo on alhainen vertailussa muihin Porin lukioihin, mutta päästötodistuksien Meri- Porin lukion keskiarvo oli kesimääräisen keskiarvon yläpuolella. Tämä kertoo minulle, että opetus on ollut erinomaista ja motivoivaa. Oppilaat ovat kasvaneet aikuisuuteen, joka on hyvä jatko-opiskelua ajatellen.
Seppo Harinen
Kansalaistoimija