Katainen ja Kiviniemi, toimien luvallisuus ja ministerivastuulaki

snachy

/ #10 Olisiko hyvä ensin ottaa selvää asioista.

23.05.2011 09:53

EUn päätös tukea Porttugalia on Eu-maiden yhteinen pyrkimys estää talouslaman aiheuttamat ongelmat koko EU-alueella. Aikaisempi lama merkistis mm. Suomen kansantaloudelle useiden miljardien menetykset. Eli takauksista sopiminen kuuluu Valtionvarainministerin ja Pääministerin virkatehtävien hoitoon.

Neuvottelut tilanteessa, jossa Porttugalin vielä yleisesti arveltiin selviävän ilman tukipakettiin turvautumista, pidettiin yksityiskohdiltaan salassa.

Kyse oli neuvotteluista, joissa tavoitteena oli saada Suomenkannalta tärkeitä tavoitteita, kuten keinot estää EU-jäsenvaltioita jatkossa salaamasta ylisuuret budjettivajeensa.

Mitään päätöstä ilman eduskunnan suostumusta ei missään vaiheessa ollut tekeillä; vaikka adressin tekijä niin väittää.

Ministerillä on oman toimialansa osalta oikeus ja velvollisuus neuvotella asioista. Oppositiolla: demareilla, vasemmistoliitolla ja Perussuomalaisilla ei sen sijaan neuvotteluoikeutta ollut.

Siksi on ymmärrettävää ääliömäiset puheet sijoittajan vastuista jne.

Kenelle sijoittaja on vastuussa ja mistä? Esimerkiksi eläkeyhtion sijoitus: pitäisikö todella pitää heikostituottava pääoma Porttugalissa vain sen vuoksi, että Suomen Demarit niin vaativat ja menettää eläkeläisten varoja sen vuoksi. Aika outoa, jos tälläiseen todella ryhdyttäisiin.

Vastuu ylivelkaantumisesta on niillä, jotka vastuuttomilla vaalilupauksilla ovat ylivelkaantumisen aiheuttaneet.

Ei Suomenkaan ylivelkaantuminen poistu höpöttämällä olemattomia ja allekirjoittamalla reikäpäisiä adresseja.

Ainut mahdollisuus on tehdä säästöpäätökset mahdollisimman pian. Vaikka se johtaisi tyhjien vaalilupauksien perumiseen.